Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκκληση Κρ. Λαγκάρντ να μην "ξεχαστεί" η ανάπτυξη
  • [02] Πράκτορας των ναζί η Κοκό Σανέλ
  • [03] Σύζυγος πήρε αποζημίωση για βλάβη που υπέστη ο σύντροφός της
  • [04] Πέντε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας

  • [01] Έκκληση Κρ. Λαγκάρντ να μην "ξεχαστεί" η ανάπτυξη

    Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, απηύθυνε έκκληση προς τις χώρες ολόκληρου του κόσμου, και κυρίως προς τις ανεπτυγμένες οικονομίες, να μην σκοτώσουν την ανάπτυξη στο πλαίσιο του αγώνα τους κατά του χρέους.

    \"Η δημοσιονομική εξισορρόπηση θα πρέπει να επιλύσει μία δύσκολη εξίσωση και να μην είναι ούτε υπερβολικά ταχεία, ούτε υπερβολικά αργή\", γράφει η Κριστίν Λαγκάρντ σε άρθρο της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Financial Times με τίτλο \"Ας μην επιτρέψουμε στη δημοσιονομική ανάσχεση να μπλοκάρει την παγκόσμια ανάκαμψη\".

    Σύμφωνα με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, \"η σημερινή νευρικότητα στις αγορές κλόνισε την εμπιστοσύνη προς την οικονομία σε ολόκληρο τον κόσμο και παρακίνησε πολλούς ανθρώπους να συμπεράνουν ότι όλες οι πολιτικές δυνατότητες έχουν εξαντληθεί\", αλλά \"αυτή η εντύπωση είναι εσφαλμένη και θα μπορούσε να οδηγήσει στην παράλυση\".

    Με το άρθρο της, η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Ιούλιο, διασφαλίζει την συνέχεια της πολιτικής γραμμής που είχε υιοθετήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπό την ηγεσία του Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος εδώ και έναν χρόνο καλούσε τις ανεπτυγμένες χώρες, των οποίων το δημοσιονομικό χρέος είχε εκτιναχθεί εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης να εφαρμόσουν στρατηγικές δημοσιονομικής εξυγίανσης που θα ευνοούν την ανάπτυξη. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπενθυμίζει συστηματικά ότι υπάρχει ακόμη χώρος για τη λήψη, βραχυπρόθεσμα, εύστοχων μέτρων δημοσιονομικής ανάκαμψης υπό τον όρο ότι θα συνοδεύονται από δέσμευση για την αποφασιστική μείωση των ελλειμμάτων, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες , αυτή ήταν η στρατηγική που είχε υιοθετηθεί από την κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, που βρέθηκε σε αδυναμία να την συνεχίσει όταν οι Ρεπουμπλικανοί απέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων τον Ιανουάριο, καθιστώντας τη μείωση του ελλείμματος κύριο πολιτικό τους στόχο και μη θέλοντας να ακούσουν τίποτε για οικονομική ανάκαμψη μέσω δαπανών.

    Το άρθρο της Κριστίν Λαγκάρντ δημοσιεύεται τη στιγμή που τα προγράμματα λιτότητας που εφαρμόζονται ή τελούν υπό επεξεργασία σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης τροφοδοτούν ανησυχίες εξαιτίας του ίδιου του εύρους τους.

    [02] Πράκτορας των ναζί η Κοκό Σανέλ

    Η Κοκό Σανέλ, η μεγάλη κυρίας της γαλλικής μόδας, ήταν κατάσκοπος των ναζί κατά τη διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου, σύμφωνα με βιβλίο που κυκλοφορεί σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Ο αμερικανός δημοσιογράφος Φρανς Βον, που ζει στη Γαλλία, είναι ο συγγραφέας της νέας βιογραφίας της Κοκό Σανέλ και δηλώνει ότι για τη συγγραφή του βιβλίου του χρησιμοποίησε πληθώρα υλικού των γαλλικών , των βρετανικών, των γερμανικών και των αμερικανικών αρχείων.

    Στο βιβλίο του με τίτλο "Στο κρεβάτι με τον εχθρό, ο μυστικός πόλεμος της Κοκό Σανέλ", γράφει ότι το 1940, σε ηλικία 57 ετών, η Κοκό Σανέλ στρατολογήθηκε από την Abwehr, τις μυστικές υπηρεσίες του γερμανικού στρατιωτικού επιτελείου, για να γίνει ο πράκτορας F-7124, κωδική ονομασία του Γουέστμινστερ, του ονόματος του πρώην εραστή και φίλου της του δούκα του Γουέστμινστερ.

    Για λογαριασμό της Abwehr, πραγματοποιεί αποστολή στην Ισπανία, τον Αύγουστο 1941 μαζί με έναν άλλο πράκτορα των ναζί, των βαρώνο Λουί ντε Βοφρελάν, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τη στρατολόγηση νέων πρακτόρων. Ελπίζει, σύμφωνα με το βιβλίο, να επιτύχει σε αντάλλαγμα την απελευθέρωση του ανιψιού της Αντρέ, ο οποίος είναι κρατούμενος σε γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης.

    Τότε είναι που ερωτεύεται έναν γερμανό αξιωματικό και πράκτορα των ναζί, τον βαρώνο Χανς Γκύντερ φον Ντίνκλατζ ή "Spatz" με τον οποίο θα διατηρήσει μακροχρόνια σχέση. Αυτός θα την φέρει σε επαφή με τον βαρώνο Λουί ντε Βοφρελάν, πρώην πράκτορα της Γκεστάπο στο Μαρόσο. Και αυτός θα τής επιτρέψει να ζει επί σειρά ετών στον 7ο όροφο του παρισινού ξενοδοχείου Ritz , στο οποίο συχνάζουν ο Χέρμαν Γκέρινγκ και ο Γιόζεφ Γκέμπελς. Τελικά, η Κοκό Σανέλ θα ζήσει τα τελευταία 37 χρόνια της ζωής της στο Ritz, όπου και θα πεθάνει, το 1971.

    Λίγους μήνες νωρίτερα, ο "Spatz" είχε συναντήσει, σύμφωνα με το βιβλίο, τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Γιόζεφ Γκέμπελς στο Βερολίνο, σε ένα ταξίδι όπου τον συνόδευε ο Βοφρελάν.

    Ο Σανέλ θα επισκεφθεί το 1944 τη Μαδρίτη, όπου θα λάβει σημαντικά χρηματικά ποσά από έναν αξιωματικό της γκεστάπο.

    Ο Φρανς Βον αφηγείται επίσης πώς η Κοκό Σανέλ επεδίωξε μέσω των επαφών της με τους ναζί να εξασφαλίσει τον έλεγχο του αρώματος Chanel, από το οποίο της ανήκε ένα μικρό τμήμα, καθώς το μεγαλύτερο μερίδιο βρισκόταν υπό τον έλεγχο των αδελφών Βερτχάιμερ.

    Και πώς κατά την απελευθέρωση, η μεγάλη κυρία της γαλλικής μόδας συνελήφθη, για να απελευθερωθεί λίγες ώρες αργότερα με τη μεσολάβηση του φίλου της Ουίνστον Τσόρτσιλ.

    Η Κοκό Σανέλ αρνιόταν πάντα ότι είχε συνεργασία με τους ναζί.

    [03] Σύζυγος πήρε αποζημίωση για βλάβη που υπέστη ο σύντροφός της

    Αποζημίωση συνολικού ύψους 21.000 ευρώ , επιδίκασε ο Άρειος Πάγος σε σύζυγο εργάτη για αμοιβή κατά το χρονικό διάστημα που εκείνος ήταν τραυματισμένος λόγω τροχαίου και δεν ήταν σε θέση να συμβάλει στη λειτουργία του κοινού σπιτιού, με την παροχή προσωπικών υπηρεσιών-εργασιών στην καλλιέργεια των αγροτικών κτημάτων.

    Η σύζυγος διεκδικούσε την αποζημίωση από ασφαλιστική εταιρία οδηγού, ο οποίος τραυμάτισε σε τροχαίο τον σύζυγο της.

    Σύμφωνα με την υπ αριθμ. 243/2011 απόφαση του δικαστηρίου, σε περίπτωση βλάβης του σώματος ή της υγείας του ενός συζύγου και στέρησης από τον άλλο σύζυγο των προσωπικών υπηρεσιών που προσέφερε εκείνος ως συνεισφορά του για την αντιμετώπιση των οικογενειακών αναγκών ανάλογα με τις δυνάμεις του, αλλά και στην ατομική επιχείρηση του άλλου συζύγου ή στις αγροτικές εργασίες του, δικαιούται ο άλλος σύζυγος να απαιτήσει ατομικά από τον υπαίτιο του τραυματισμού, αποζημίωση.

    Η αποζημίωση αφορά τη στέρηση των υπηρεσιών , που συνιστούσαν την οφειλόμενη συμβολή του παθόντος συζύγου στις οικογενειακές ανάγκες και για κάθε δαπάνη που διενήργησε ατομικά , και μάλιστα ανεξάρτητα αν προσέλαβε ή όχι υποκατάστατη δύναμη για την παροχή υπηρεσιών τις όποιες ο τραυματισθείς θα παρείχε στον άλλο σύζυγο.

    [04] Πέντε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά της Λωρίδας της Γάζας

    Ιερουσαλήμ, Ισραήλ 16/08/2011 07:35 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.-Ρόιτερς)

    Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Πέντε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές τη νύκτα κατά της Λωρίδας της Γάζας.

    Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε τη νύκτα πέντε αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, κατά τις οποίες τραυματίσθηκαν πέντε άνθρωποι, έγινε γνωστό από παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

    "Μία ισραηλινή αεροπορική επιδρομή είχε ως στόχο το Ζεϊτούν, περιοχή που βρίσκεται ανατολικά της πόλης της Γάζας, προκαλώντας τον σοβαρό τραυματισμό τριών ανθρώπων". Δύο ακόμη Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της μίας από τις δύο άλλες επιδρομές που είχαν στόχους περιοχές ανατολικά της πόλης της Γάζας.

    Δύο ακόμη επιδρομές, χωρίς θύματα, πραγματοποιήθηκαν ανατολικά του Χαν Γιούνες και εναντίον υπόγειας σήραγγας κοντά στη Ράφα, στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.

    Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι "η αεροπορία επέδραμε τη νύκτα εναντίον τεσσάρων στόχων στη Λωρίδα της Γάζας απαντώντας στην εκτόξευση ρουκέτας τύπου Grad κατά της περιοχής της Μπερσέβα" στην έρημο Νεγκέβ. "Κατά τη διάρκεια των επιδρομών αυτών, η αεροπορία εντόπισε και επετέθη εναντίον ομάδας τρομοκρατών που ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν και άλλες ρουκέτες" εναντίον του ισραηλινού εδάφους, πρόσθεσε.

    Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι τουλάχιστον μία ρουκέτα έπεσε στην Μπερσέβα χωρίς να προκαλέσει θύματα και ότι ήχησαν οι σειρήνες του συναγερμού στην έρημο Νεγκέβ. Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε ότι μία ακόμη ρουκέτα είχε ως στόχο την Μπερσέβα, αλλά δεν εντοπίσθηκε το σημείο όπου προσγειώθηκε.

    Από τον Ιούλιο έχουν πολλαπλασιασθεί οι ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του ισραηλινού εδάφους, καθώς και οι επιδρομές αντιποίνων της ισραηλινής αεροπορίας.

    Πρόσφατος απολογισμός του ισραηλινού στρατού κάνει λόγο για τριάντα ρουκέτες και βλήματα όλμου που έχουν εκτοξευθεί κατά του ισραηλινού εδάφους από την 1η Ιουλίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 August 2011 - 6:29:48 UTC