Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συμμετέχουν στο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας οι βελγικές τράπεζες
  • [02] "Χρυσάφι" στα πόδια του Ετό έστρωσε η Ανζί
  • [03] Κύπρος: Διαβήματα κατά της ¶γκυρας για την ΑΟΖ
  • [04] Μειωμένο το επιτόκιο στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Δημοσίου
  • [05] Διατηρεί στη βαθμίδα ΑΑΑ το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο οίκος Fitch
  • [06] Εντεκάχρονος κατήγγειλε τη μητέρα του στην αστυνομία για 'καταναγκαστικά έργα"
  • [07] Βγαίνει από το μοναστήρι μετά από 84 χρόνια για χάρη του Πάπα
  • [08] Στην Αθήνα έφτασε ο Λιθουανός γκαρντ, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους

  • [01] Συμμετέχουν στο σχέδιο στήριξης της Ελλάδας οι βελγικές τράπεζες

    Οι κύριες βελγικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες επιβεβαίωσαν σήμερα τη συμμετοχή τους στο νέο σχέδιο χρηματοπιστωτικής στήριξης της Ελλάδας έπειτα από μια συνάντηση με τον Βέλγο υπουργό Οικονομικών Ντιντιέ Ρέιντερς και του διοικητή της κεντρικής τράπεζας του Βελγίου Λικ Κούνε.

    Η συνολική έκθεσή τους στα ελληνικά κρατικά ομόλογα ανέρχεται σε περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες θα διαπραγματευθούν απ' ευθείας με τις ελληνικές αρχές τους όρους συμμετοχής τους.

    Με μια έκθεση που πλησιάζει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, η Dexia είναι η τράπεζα την οποία αφορά κυρίως η διαδικασία αυτή, περισσότερο από τις KBC (περίπου 700 εκατομμύρια), BNP Paribas Fortis (300 εκατομμύρια), Ethias Banque (75 εκατομμύρια) και ING (50 εκατομμύρια).

    Από την πλευρά των ασφαλιστικών εταιρειών, η Ageas είναι εκτεθειμένη σε ύψος 800 εκατομμυρίων ευρώ, περισσότερο από τις Ethias (350 εκατομμύρια), Vivium (100 εκατομμύρια) και ING Life (90 εκατομμύρια).

    [02] "Χρυσάφι" στα πόδια του Ετό έστρωσε η Ανζί

    Η ρωσικήΑνζί Μαχατσκάλα τινάζει τη... μπάνκα στον αέρα για να αποκτήσει τον διάσημοΣάμουελ Ετό.

    Το δέλεαρ που τάζουν οι Ρώσοι στον Καμερουνέζο σέντερ - φορμονάχα ευκαταφρόνητο δενείναι...

    Εάν τελικώς ολοκληρωθεί η συμφωνία των δύο πλευρών,η αμοιβή του Ετόγια κάθε ένα από τα δύο χρόνια του νέου συμβολαίου τουθα είναι20 εκατομμύρια ευρώ!

    Επίσης, οι Ρώσοιπροκειμένου να αποκτήσουν τα δικαιώματα του θα καταβάλλουνστην Ιντερ 35 εκατ. ευρώ .

    Ο Καμερουνέζος σταρ θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις στη Ρώμη και μετά θα ταξιδέψει στη Ρωσία για να υπογράψει το νέο του "βασιλικό"συμβόλαιο, το οποίο θα κοστίσει στην Ανζί 40 εκατ. ευρώ έως το 2013.

    Με λίγα λόγια, για κάθε ημέρα που ο Καμερουνέζος επιθετικός θα παραμένει σε ρωσικό έδαφος θα στοιχίζει στο σύλλογο περισσότερες από 55.000 ευρώ...

    [03] Κύπρος: Διαβήματα κατά της ¶γκυρας για την ΑΟΖ

    Σε διαβήματα προς όλες τις κατευθύνσεις, γραπτά και προφορικά, προέβη το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου αντιδρώντας από την πρώτη μέρα στις τουρκικές απειλές σε σχέση με τις έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ για φυσικό αέριο.

    Η υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζακου Μαρκουλή δήλωσε στο ΡΙΚ ότι, πέραν των διαβημάτων, κάλεσε στο γραφείο της τους Πρέσβεις των πέντε μονιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, ενώ έχει ζητήσει εγγραφή του θέματος στην επόμενη σύνοδο του άτυπου συμβούλιο των υπουργών εξωτερικών της Ευρωπαικής Ενωσης στις αρχές Σεπτεμβρίου.

    Παράλληλα, πρόσθεσε, έχουμε ενώπιον μας τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνων, κατα την οποία θα τεθεί το θέμα, στη διάρκεια συναντήσεων με Υπουργούς Εξωτερικών και αξιωματούχους των Ηνωμενων Εθνων, με στόχο την αποτροπή οποιονδήποτε ενεργειών απο πλευράς Τουρκίας.

    Η κυρία Μαρκουλλή σημείωσε πως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διακυβεύονται πολυ σημαντικά συμφέροντα.

    Όπως ανεφερε, η Νoble Εnergy είναι μεν ιδιωτική εταιρεία, όμως δεν πρέπει να έχουμε αμφιβολίες ότι η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί πολύ στενά αυτές τις δραστηριότητες στην ευαίσθητη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και με τις ενέργειές της στηρίζει τις αμερικανικές εταιρείες, όταν διεξάγουν αυτού του είδους τις έρευνες.

    [04] Μειωμένο το επιτόκιο στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Δημοσίου

    Το ποσό των 1,3 δισ. ευρώ άντλησε το ελληνικό δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων και η μέση απόδοση υποχώρησε στο 4,5% από 4,58% που ήταν στην προηγούμενη, ενώ ο δείκτης κάλυψης μειώθηκε στο 2,95 από 3,08.

    Συγκεκριμένα, σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,5% και υποβλήθηκαν συνολικές προΒ­Β­Β­σφοΒ­ρές ύψους 2,950 δισεκατομμυρίων Ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,95 φορές.

    Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011.

    Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατομμυρίων Ευρώ.

    [05] Διατηρεί στη βαθμίδα ΑΑΑ το αξιόχρεο των ΗΠΑ ο οίκος Fitch

    Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι διατηρεί στη βαθμίδα AAA το αξιόχρεο των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας την προοπτική του \"σταθερή\", μια εβδομάδα αφότου ο Standard & Poor\'s υποβάθμισε το αμερικανικό χρέος κατά μία βαθμίδα προκαλώντας σεισμό στις χρηματαγορές.

    Η εκτίμηση πως η προοπτική του αμερικανικού χρέους παραμένει \"σταθερή\" σημαίνει πως ο Φιτς δεν αναμένεται να μεταβάλει την αξιολόγησή του μεσοπρόθεσμα.

    [06] Εντεκάχρονος κατήγγειλε τη μητέρα του στην αστυνομία για 'καταναγκαστικά έργα"

    Εντεκάχρονος Γερμανός ειδοποίησε την αστυνομία για να διαμαρτυρηθεί για τα \"καταναγκαστικά έργα\" στα οποία τον υποχρεώνει η μητέρα του, η οποία ζητούσε τη βοήθειά του στο σιγύρισμα του σπιτιού, όσο το σχολείο είναι κλειστό.

    Το αγόρι, από το ¶αχεν της βορειοδυτικής Γερμανίας, κάλεσε την αστυνομία κατηγορώντας τη μητέρα του ότι τον βάζει να \"δουλεύει όλη την ημέρα και αυτός δεν έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο\".

    Σύμφωνα με τη μητέρα, το απλό μάζεμα των χαρτιών στο σπίτι ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον 11χρονο, ο οποίος έτρεξε να πληκτρολογήσει τον αριθμό 110 που είναι η υπηρεσία άμεσης δράσης της γερμανικής αστυνομίας.

    \"Παίζει όλη την ημέρα και όταν τον ρωτάς τι έκανε, απαντά: καταναγκαστικά έργα\", εξήγησε η αστυνομία επικαλούμενη τις δηλώσεις της μητέρας.

    [07] Βγαίνει από το μοναστήρι μετά από 84 χρόνια για χάρη του Πάπα

    Στα 103 της χρόνια η Αδελφή Τερεσίτα ετοιμάζεται να ζήσει μια εξαίρετη εμπειρία: κλεισμένη σε μοναστήρι τα τελευταία 84 χρόνια η ισπανίδα μοναχή θα βγει την Παρασκευή για πρώτη φορά από το μοναστήρι της στη Μαδρίτη για να συναντήσει τον Πάπα Βενέδικτο 16ο.

    Η Αδελφή Τερεσίτα πέρασε τη ζωή της στο μοναστήρι Μπουέναφουεντε ντελ Σιστάλ, σχεδόν 100 χλμ. βορειοανατολικά της Μαδρίτης, όπου κλείστηκε στα 19 της χρόνια στις 16 Απριλίου του 1927, την ημέρα της γέννησης του Γιόσεφ Ράτσινγκερ, νυν Ποντίφικα.

    Η μοναχή βγήκε από το μοναστήρι μόνο μια φορά, κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφύλιου (1936-1939). Την Παρασκευή θα διακόψει για λίγο τη μοναστική ζωή για να συναντήσει το Πάπα, ο οποίος θα δεχτεί μοναχούς και μοναχές με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νεότητας.

    [08] Στην Αθήνα έφτασε ο Λιθουανός γκαρντ, Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους

    Στην Αθήνα έφτασε σήμερα ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους, προκειμένου να δώσει το «παρών» στην αυριανή πρώτη συγκέντρωση του Ολυμπιακού.

    Ο Λιθουανός γκαρντ και οι υπόλοιποι παίκτες των «ερυθρολεύκων» θα υποβληθούν αύριο σε αιματολογικές εξετάσεις.

    Από την επομένη και μέχρι τις 24 Αυγούστου θα κάνουν προπονήσεις στον Πειραιά, προτού αναχωρήσουν για το Καρπενήσι και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

    Απόντες από την πρώτη συγκέντρωση θα είναι οι διεθνείς και οι Χάινς, Λούκας, οι οποίοι αναμένονται την Πέμπτη στην Ελλάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 August 2011 - 14:29:46 UTC