Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συγχωνεύσεις- καταργήσεις τελωνείων από τη Δευτέρα
  • [02] Τουλάχιστον οκτώ οι νεκροί από μπαράζ επιθέσεων στην Καμπούλ
  • [03] Ένα άθλημα για τολμηρούς
  • [04] Συνελήφθη 45χρονος για τον βιασμό της 12χρονης από τις Σέρρες

  • [01] Συγχωνεύσεις- καταργήσεις τελωνείων από τη Δευτέρα

    Από την προσεχή Δευτέρα 22 Αυγούστου ξεκινάει η εφαρμογή του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για ριζικές αλλαγές και συγχωνεύσεις στις εφορίες και στα τελωνεία της χώρας.

    Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η πρώτη κίνηση του αφορά την αναστολή λειτουργίας ενός τελωνείου τη συγχώνευση 14 τελωνειακών υπηρεσιών και ακόμα 50 υποδιευθύνσεων και τμημάτων τελωνείων.

    Ειδικότερα, από τη Δευτέρα θα εφαρμοστεί η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας του τελωνείου Βιομηχανίας και Εύφλεκτων Υλών (Β΄Τaxis) της περιοχής του νομού Αττικής, το οποίο είχε την εποπτεία των τελωνειακών διαδικασιών που αφορούν τα ελληνικά αμυντικά συστήματα.

    Οι αρμοδιότητες του συγκεκριμένου τελωνείου θα περιέλθουν στο τελωνείο Λαυρίου και στο τελωνείο Ελευσίνας.

    Παράλληλα, από τη Δευτέρα αναστέλλεται και η λειτουργία 14 γραφείων και αυτοτελών τμημάτων κεντρικών υπηρεσιών.

    Πρόκειται για υπηρεσίες που βρίσκονται εκτός τελωνείων αλλά ασχολούνται με θέματα που αφορούν τα τελωνεία.

    Ακόμα ξεκινά και η αναστολή της λειτουργίας 50 υποδιευθύνσεων και τμημάτων τελωνείων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

    Με βάση το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, από το Σεπτέμβριο έως τα τέλη του 2012, οι 288 εφορίες που λειτουργούν σήμερα θα πρέπει να αντικατασταθούν από 30 δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες και οι φορολογούμενοι θα εξυπηρετούνται από τα ΚΕΠ, ενώ οι φορολογικές συναλλαγές - πληρωμή και επιστροφή φόρων- θα γίνονται από τις τράπεζες.

    Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένονται οι αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών που αφορούν τις συγχωνεύσεις των πρώτων 20 εφοριών της χώρας.

    [02] Τουλάχιστον οκτώ οι νεκροί από μπαράζ επιθέσεων στην Καμπούλ

    Μια νέα ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σήμερα στον τόπο της επίθεσης αυτοκτονίας εναντίον του Βρετανικού Συμβουλίου, της διεθνούς βρετανικής υπηρεσίας για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Οι πυροβολισμοί, οι οποίοι είχαν σταματήσει γύρω στις 08.30 (τοπική ώρα, 07.00 ώρα Ελλάδας), έπειτα από σχεδόν τρεις ώρες συγκρούσεων, ξανάρχισαν λίγο πριν από την έκρηξη, καθώς ένας από τους επιτιθέμενους εξακολουθούσε να αντιστέκεται στο εσωτερικό του κτιρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

    Το υπουργείο ανακοίνωσε εξάλλου πως οκτώ άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους αστυνομικοί, σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίσθηκαν από την επίθεση κατά του Βρετανικού Συμβουλίου σήμερα το πρωί στην Καμπούλ.

    Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, η οποία εξαπολύθηκε γύρω στις 05.45 (τοπική ώρα, 04.15 ώρα Ελλάδας) με δύο ισχυρές εκρήξεις, που αποδίδονται από την αστυνομία σε καμικάζι, εναντίον της έδρας του Βρετανικού Συμβουλίου.

    Πυροβολισμοί εξακολουθούσαν να ακούγονται γύρω στις 08.15 (τοπική ώρα, 06.45 ώρα Ελλάδας) στο εσωτερικό του κτιριακού συγκροτήματος που είναι στόχος της επίθεσης. Μια τρίτη ισχυρή έκρηξη ακούστηκε γύρω στις 07.30 και ακολούθησε λίγο αργότερα μια τέταρτη λιγότερο ισχυρή, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επιτόπου.

    Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως η τρίτη έκρηξη σημειώθηκε κοντά σ' ένα σχολείο μέσης εκπαίδευσης και η αστυνομία το επιβεβαίωσε.

    Ένας εκπρόσωπος της Αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, ο Νταν Μακνόρτον, διέψευσε ότι στόχος επίθεσης είναι επίσης ένας χώρος του ΟΗΕ.

    Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι στόχος της επίθεσης ήταν το βρετανικό προξενείο και ένα παράρτημα του ΟΗΕ.

    "Οι μουτζαχεντίν Ταλιμπάν κατέλαβαν αυτά τα δύο συγκροτήματα και σφοδρές μάχες συνεχίζονται με την αφγανική αστυνομία", είχε δηλώσει ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ.

    "Σήμερα είναι η επέτειος της ανεξαρτησίας μας, την οποία κερδίσαμε από τους Βρετανούς πριν από 92 χρόνια. Η σημερινή επίθεση σηματοδοτεί αυτή την ημέρα. Οι Βρετανοί έχουν καταλάβει και πάλι τη χώρα μας", είχε προσθέσει ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

    [03] Ένα άθλημα για τολμηρούς

    Θέαμα που κόβει την ανάσα, εντυπωσιακό αλλά και ριψοκίνδυνο, προσφέρουν, από χθες και για τρεις ημέρες, 20 αθλητές από όλο τον κόσμο, στη διάσημη παραλία του Ναυαγίου, στη Ζάκυνθο. Πρόκειται για το base-jump, ένα άθλημα για τολμηρούς, που προέρχεται από την Αμερική και κάνει τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα.

    Το base-jump είναι πτώση αρχικά ελεύθερη και στη συνέχεια με αλεξίπτωτο, από κατακόρυφους, απότομα κομμένους ή με αρνητική κλίση βράχους, με ελάχιστο ύψος 200μ.

    Όπως μας εξηγεί ο Έλληνας τεχνικός του αθλήματος Στράτος Γιαμούκογλου, η ίδια η ονομασία του προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων, κτίριο(bulding), κεραία (antenna), γέφυρα (span), γη (earth),θέσεις που προσδιορίζουν τις συνθήκες πτώσης- δηλαδή το πεδίο δράσης πρέπει να τέμνει κατακόρυφα την ατμόσφαιρα.

    Ο Στράτος Γιαμούκογλου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι το άθλημα σου δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις τα πάντα σε άλλη διάσταση και ανεβάζει την αδρεναλίνη, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι είναι επικίνδυνο, σε περίπτωση που γίνει κάποιος λαθεμένος χειρισμός.

    Μόλις ο αθλητής αφεθεί στο χείλος του γκρεμού, για περίπου δύο δευτερόλεπτα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και αμέσως ανοίγει το αλεξίπτωτο, το οποίο πλέον κατευθύνει ο ίδιος, για να προσγειωθεί στο σημείο που επιλέγει, βλέποντας από ψηλά.

    Ο φωτογράφος Δημήτρης Κοντίζας, ανεβασμένος πάνω στο κουφάρι του ναυαγισμένου τσιγαράδικου "Παναγιώτης" αποτυπώνει στην κάμερα συναρπαστικά δευτερόλεπτα, ενώ ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τους τολμηρούς αθλητές.

    Η εξάρτυσή τους αποτελείται από κράνος, μπότες, επιγονατίδες και νάρθηκες για τους αγκώνες, καθώς και το αλεξίπτωτο, το οποίο φορούν στην πλάτη. Προϋπόθεση για την πτώση είναι η άπνοια ή ο άνεμος να είναι ασθενής και ευνοϊκός, δηλαδή να τον έχει ο αθλητής πίσω του.

    Οι 20 αθλητές, που προσφέρουν ένα ξεχωριστό θέαμα στην παραλία του Ναυαγίου, είναι από τη Βραζιλία, τη Βενεζουέλα, τον Καναδά, την Αμερική, την Ιταλία και τη Φινλανδία.

    Εκτός από την ατομική πτώση, γίνονται και άλματα επιδείξεων στα οποία συμμετέχουν δύο ή τρεις αθλητές.

    Η τριήμερη εκδήλωση στο Ναυάγιο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ζακυνθίων. Ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ελατίων, όπου βρίσκεται το πολυφωτογραφημένο ναυάγιο, Νίκος Ακτύπης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σημείωσε ότι η διοργάνωση αποτελεί μια ιδιαίτερη προβολή της περιοχής σε όλο τον κόσμο και ειδικά για όσους λατρεύουν τα extreme sports (εξτρίμ σπορ).

    [04] Συνελήφθη 45χρονος για τον βιασμό της 12χρονης από τις Σέρρες

    Ένας άνδρας, ηλικίας 45 ετών, από τη Δημοτική Κοινότητα Κάρυανης του Δήμου Παγγαίου, συνελήφθη χθες το βράδυ για το βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού από τις Σέρρες.

    Ο 45χρονος ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, δηλώνοντας, μάλιστα, πως είχε εκτίσει εξαετή ποινή φυλάκισης στη Γερμανία για ανάλογη υπόθεση βιασμού.

    Ο δράστης, μετά την ομολογία του, αναγνωρίστηκε από το 12χρονο κορίτσι, οι γονείς τους οποίου κατήγγειλαν το βιασμό του στις αστυνομικές αρχές το βράδυ της Τετάρτης.

    Η 12χρονη έκανε διακοπές με την οικογένειά της στην παραλία Οφρυνίου του Δήμου Παγγαίου. Το απόγευμα της Τετάρτης ξεκίνησε από το σπίτι της για να πάει σε κοντινό περίπτερο. Στη διαδρομή, ο 45χρονος άντρας, που οδηγούσε ένα κόκκινο αυτοκίνητο, τη σταμάτησε και της πρότεινε να τη μεταφέρει στον προορισμό της. Αντ' αυτού, ωστόσο, την οδήγησε σε ερημική τοποθεσία, όπου τη βίασε. Στη συνέχεια, την επέστρεψε στο σημείο, απ' όπου την παρέλαβε, αλλά σε αρκετά μακρινή απόσταση από το σπίτι της. Η 12χρονη επέστρεψε σοκαρισμένη στο σπίτι και αμέσως οι γονείς κατήγγειλαν το γεγονός στις αστυνομικές αρχές.

    Ο ιατροδικαστικής εξέτασε το νεαρό κορίτσι, το βράδυ της Τετάρτης, στο Νοσοκομείο Καβάλας και επιβεβαίωσε το βιασμό του.

    Η κινητοποίηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας ήταν μεγάλη τόσο στα γεωγραφικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας όσο και στις γύρω περιοχές. Μάλιστα, προτού ο δράστης ομολογήσει την πράξη του, είχε γίνει η προσαγωγή τεσσάρων υπόπτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 August 2011 - 8:29:53 UTC