Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντυπωσίασε και πάλι η Εθνική
  • [02] Ολο και περισσότεροι επιλέγουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας
  • [03] Τουλάχιστον 50 νεκροί σε επεισόδια στην Υεμένη
  • [04] Σύσκεψη για τη φοροδιαφυγή
  • [05] Στον αρμόδιο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ οι αλλαγές στην ΕΡΤ
  • [06] Σεισμική δόνηση 7 Ρίχτερ στο Περού

  • [01] Εντυπωσίασε και πάλι η Εθνική

    Με κεκτημένη ταχύτητα από το χθεσινό σαρωτικό πέρασμα επί του Πανεπιστημίου Μπρίγκαμ Γιανγκ, η Εθνική Ανδρών συνέτριψε σήμερα και τη Βουλγαρία, στη 2η ημέρα του 25ου τουρνουά «Ακρόπολις».

    Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 101-67 και αύριο θα έχει την ευκαιρία να πάρει...εκδίκηση από την Ιταλία (21:15), τη μοναδική ομάδα που έχει υποχρεώσει σε ήττα το σύνολο του Ηλία Ζούρου στα μέχρι τώρα φιλικά προετοιμασίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

    Τα δεκάλεπτα: 31-13, 56-32, 74-56, 101-67

    [02] Ολο και περισσότεροι επιλέγουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

    Αυξητικές τάσεις παρουσιάζει η προσέλευση ασθενών σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ. Τα νοσοκομεία καταγράφουν αύξηση στην προσέλευση των ασθενών της τάξης του 30% και τα Κέντρα Υγείας κατά 17%.

    Μάλιστα, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Υγείας Νίκος Πολύζος, κατά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους διοικητές των νοσοκομείων, η αύξηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη τους επόμενους μήνες, όποτε και θα ξεκινήσει η κανονική λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

    [03] Τουλάχιστον 50 νεκροί σε επεισόδια στην Υεμένη

    Έντεκα στρατιώτες και 39 φερόμενοι ως ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν σε επεισόδια που χαρακτηρίζονται από τα αιματηρότερα στο νότιο τμήμα της Υεμένης αφότου ξέσπασαν οι μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις τον Ιανουάριο εναντίον του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, δήλωσαν κάτοικοι και αξιωματούχοι.

    Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε σήμερα ότι ξέσπασαν μάχες αργά χθες όταν μαχητές επιτέθηκαν σε στρατιώτες κοντά στη Ζιντζιμπάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν, όπου εξτρεμιστές εκμεταλλευόμενοι την πολύμηνη πολιτική αστάθεια έχουν καταλάβει τουλάχιστον τρεις πόλεις από τον Μάρτιο.

    Μαχητικά βομβάρδισαν μαχητές στην πόλη Τζάαρ, περίπου 15 χλμ. Στο μεταξύ, μια μονάδα του στρατού κατάφερε να εκδιώξει τους ένοπλους από θέσεις τους στη συνοικία Μαϊσάμιρ δυτικά της Ζιντζιμπάρ, είπε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

    "Οι εξτρεμιστές αποσύρθηκαν, αφήνοντας πίσω τους όπλα και υλικά που είχαν κλέψει από στρατό", τόνισε.

    Ενώ ο Σάλεχ συνεχίζει να αναρρώνει στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας από την επίθεση του Ιουνίου εναντίον του, ο απολογισμός των νεκρών στην Αμπιάν αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, καθώς οι ισλαμιστές μαχητές επιτίθενται όλο και πιο συχνά σε στρατιώτες, άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και μέλη φυλών που αποπειρώνται να ανακτήσουν τον έλεγχο τμημάτων της νότιας Υεμένης.

    [04] Σύσκεψη για τη φοροδιαφυγή

    Η κυβέρνηση μετά από την εντατική εργασία του προηγούμενου έτους έχει πλέον στοιχεία για τους φοροφυγάδες, ενώ έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και υπάρχει η πολιτική βούληση για δημοσιοποίηση των στοιχείων, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και συντονισμός με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος απαντώντας σε ερωτήσεις για τις εξελίξεις στο ζήτημα της φοροδιαφυγής.

    Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στην οποία συμμετείχαν οι κκ. Ε. Βενιζέλος, Μ. Παπαϊωάννου, Χ. Παπουτσής, Γ. Καπελέρης και Ι. Διώτης.

    Σημειώνεται ότι η \"χρυσή τομή\" που αναζητά η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αφορά και όσους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν διοχετεύσει, φοροδιαφεύγοντας, διάφορα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σύσκεψη εξετάστηκε η καλύτερη, ταχύτερη και ευρύτερη συνεργασία των φοροδιωκτικών αρχών με το υπουργείο Οικονομικών αλλά και τις τράπεζες.

    Ειδικότερα εξετάστηκε η δυνατότητα πρόσβασης της οικονομικής αστυνομίας στα δεδομένα του υπουργείου Οικονομικών για να επιτευχθεί ο συντονισμένος έλεγχος του φορολογικού εγκλήματος.

    Επίσης, εξετάστηκαν τρόποι για την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων στην δίωξη του οικονομικού -εν προκειμένω- ηλεκτρονικού εγκλήματος, αλλά και οι απαραίτητες ρυθμίσεις που πρέπει να επέλθουν στον εφαρμοστικό νόμο ώστε η οικονομική αστυνομία να μπορεί να ζητά την συνδρομή των τραπεζών - σε σχέση με το απόρρητό τους - στην περίπτωση που διαπιστώνονται φορολογικές παραβάσεις.

    [05] Στον αρμόδιο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ οι αλλαγές στην ΕΡΤ

    Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, θα ενημερώσει αύριο τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας(ΚΤΕ) Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο \"Αναδιοργάνωση της ΕΡΤ ΑΕ\".

    Ο ΚΤΕ θα συνεδριάσει με διευρυμένη σύνθεση στις 10.00 π.μ. στην Βουλή.

    [06] Σεισμική δόνηση 7 Ρίχτερ στο Περού

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωφυσικό Ινστιτούτο του Περού, σημειώθηκε σήμερα στο ανατολικό τμήμα της χώρας και έγινε αισθητός ως την πρωτεύουσα Λίμα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:46 τοπική ώρα (20:46 ώρα Ελλάδος) σε βάθος 149 χιλιομέτρων και είχε επίκεντρο ζώνη που βρίσκεται νότια της περιοχής Κονταμάνα, η οποία βρίσκεται 600 χιλιόμετρα βόρεια της Λίμα, δήλωσε εκπρόσωπος του περουβιανού Ινστιτούτου Γεωφυσικής.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε αραιοκατοικημένη περιοχή, στο κεντροανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στην πόλη Πουκάλπα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 600 χιλιομέτρων από τη Λίμα, κοντά στα σύνορα με τη Βραζιλία, είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), σύμφωνα με το οποίο ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών.

    Το USGS χρησιμοποιεί ως μονάδα μέτρησης για τους σεισμούς το \"μέγεθος στιγμής\" (Mw).

    Στην περιοχή αυτή δεν λειτουργούν οι τηλεφωνικές συνδέσεις, αλλά σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σοβαρές ζημιές ή τραυματισμοί.

    \"Δεν έχουν υπάρξει αναφορές για την κατάρρευση σπιτιών, υπάρχουν προβλήματα στην τηλεφωνική επικοινωνία\", δήλωσε σε τοπικό ραδιοσταθμό ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Πολιτικής Άμυνας Γκιγέρμο Αλβιζούρι.

    Παράλληλα σεισμολόγος δήλωσε ότι το βάθος του σεισμού --145 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το USGS-- μειώνει τις πιθανότητες για την πρόκληση σοβαρής ζημιάς.

    Επίσης αυτόπτες μάρτυρες στην Κρουζέιρο ντο Σουλ, μία από τις πόλεις της Βραζιλίας που βρίσκονταν πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για την πρόκληση μεγάλων ζημιών ή τραυματισμών στη Βραζιλία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 August 2011 - 20:29:48 UTC