Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το "γιατί" της πτώσης του Χρηματιστηρίου
  • [02] Παραδοσιακά όργανα "αφηγούνται" τη μουσική παράδοση αιώνων
  • [03] Κληρώνει για Ολυμπιακό και ΑΠΟΕΛ
  • [04] Απέκτησε τον Αμερικανό Ντέιβιντ Λόγκαν ο Παναθηναϊκός
  • [05] Εκτός αποστολής με Μακάμπι ο Αλέξης Τζόρβας
  • [06] Λ. Παπαδόπουλος: Πρόκληση για μένα ο Ολυμπιακός
  • [07] Απέσυραν τα ασφαλιστικά μέτρα Λάρισα και Σέρρες

  • [01] Το "γιατί" της πτώσης του Χρηματιστηρίου

    Οι παλιοί χρηματιστές και οι επενδυτές της Σοφοκλέους, έλεγαν στους νεότερους ότι οι αγορές «ξαναβλέπουν» τα νούμερα τα οποία έχουν «γράψει» στο παρελθόν. Είτε στην άνοδο είτε στην πτώση.

    Η υποχώρηση του Γενικού Δείκτη σε νέα χαμηλά 15 ετών και του τραπεζικού δείκτη σε νέα χαμηλά 18 ετών τους «δικαιώνει».

    Οι "αρκούδες" κυριαρχούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η ανελέητη πτώση έχει οδηγήσει την αγορά σε απαξιωτικά επίπεδα.

    Η ελληνική αγορά ταλαιπωρείται εδώ και αρκετούς μήνες από την κρίση χρέους και οι όποιες λύσεις έχουν δοθεί σε επίπεδο Ε.Ε έχουν ασθενή και βραχύβια αποτελέσματα.

    Οι χρηματιστηριακοί αναλυτές τονίζουν ότι θα πρέπει να βρεθεί μία λύση σε κεντρικό επίπεδο η οποία θα είναι πειστική, όπως η έκδοση ευρωομολόγου, για να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα στο Χ.Α.

    Οι μη πειστικές λύσεις στην κρίση χρέους, όπως παρατηρούν οι ίδιοι παράγοντες έδωσε «τροφή» στην υποτιμητική κερδοσκοπία, η οποία βεβαίως δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, αλλά ασκείται, κυρίως επί των τραπεζικών μετοχών, από το φθινόπωρο του 2009!

    Πέρα από την αστάθεια στις ξένες αγορές, ο καταστροφικός Αύγουστος για το ελληνικό χρηματιστήριο (απώλειες περίπου 25,84% ως τώρα) οφείλεται στην αβεβαιότητα που υπάρχει στην ελληνική οικονομία και κατ' επέκταση στις ελληνικές τράπεζες επισημαίνουν οι αναλυτές της Merit Χ.Α.Ε.Π.Ε.Υ.

    Η «κατάρρευση» των τραπεζικών μετοχών

    Η «κατάρρευση» των τραπεζικών μετοχών έχει οδηγήσει σε μεγάλη πτώση και το Γενικό Δείκτη ο οποίος είναι τραπεζοκεντρικός. Ο δείκτης των τραπεζών, που έχει επιστρέψει σε επίπεδα Μαϊου 1993 από τις αρχές του έτους υποχωρεί σε ποσοστό 53,98% έναντι 36,85% του Γενικού Δείκτη.

    Η μεγάλη πίεση στις τραπεζικές μετοχές παραμένει η βασική αιτία επενδυτικής αναστολής της εγχώριας αγοράς καθώς οι επιφυλάξεις που διατυπώνονται για την ανανέωση των ομολόγων και το μέγεθος των επισφαλειών που θα κληθούν να εγγράψουν μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από την Blackrock αποτελούν το βασικό λόγο της πίεσης των τραπεζικών μετοχών. Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη η κεφαλαιακή ζημία που θα υποστούν οι μεγαλύτερες τράπεζες από την εμπλοκή τους στην ανταλλαγή ομολόγων θα προσεγγίσει τα 5 δισ.

    Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι περίπου 5 δισ. θα είναι η επιβάρυνση των τραπεζών από τις επισφάλειες. Δηλαδή οι τράπεζες θα κληθούν να αντλήσουν περί τα 10 δισ., κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο μέσα σε αυτό το κλίμα απαξίωσης της αγοράς. Τις τελευταίες ημέρες εντείνονται οι πληροφορίες για προσφυγή τραπεζών στο Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, κάτι που συνεπάγεται στην ουσία μία μορφή κρατικοποίησης των τραπεζών, ενώ η αγορά προεξοφλεί και την ανακοίνωση ιδιαίτερα αρνητικών αποτελεσμάτων των τραπεζών για το πρώτο εξάμηνο, ανακοίνωση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

    [02] Παραδοσιακά όργανα "αφηγούνται" τη μουσική παράδοση αιώνων

    Η πρώτη συνάντηση με τον Μανώλη Παργιεντάκη αποκαλύπτει έναν άνθρωπο σεμνό, ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, που δεν μιλάει για τον εαυτό του, σχεδόν ντρέπεται να πει για όσα κατάφερε να επιτύχει τα τελευταία χρόνια, με πολλή προσπάθεια.

    Για τον Μανώλη Παργιεντάκη "μιλάει" η μουσική του και όταν μιλάει ο ίδιος γι' αυτήν νιώθεις να τον κυριεύει ένα πάθος που καταλαγιάζει μόνο όταν παίρνει ένα από τα δεκάδες παραδοσιακά μουσικά όργανα της συλλογής του και μεταφέρει τους ακροατές του σε κόσμους γεμάτους από τη μυσταγωγία της παραδοσιακής μουσικής.

    Η δεύτερη συνάντηση με τον οργανοποιό, δάσκαλο μουσικής, οργανοπαίχτη και συλλέκτη, στο σπίτι του στην πόλη της Δράμας, αποκαλύπτει στα μάτια του επισκέπτη ένα μικρό μουσείο παραδοσιακών μουσικών οργάνων από την Ελλάδα και χώρες της Ανατολής.

    Στα δωμάτια και τους τοίχους της καλαίσθητης μονοκατοικίας του Μανώλη Παργιεντάκη και της συζύγου του Φωτεινής Σπαθαρή, σε μια γραφική γειτονιά της Δράμας, με χαμηλά σπίτια και αυλές, είναι συγκεντρωμένη η ιστορία και η μουσική παράδοση αιώνων.

    Μια μουσική παράδοση, ένα διαφορετικό μουσικό ταξίδι, που ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα, φτάνει μέχρι τις μέρες μας και εκτείνεται γεωγραφικά στην Κωνσταντινούπολη, τη Μικρά Ασία, ανεβαίνει μέχρι πάνω τη Μαύρη Θάλασσα και ολοκληρώνεται στην Περσία και την Ινδία.

    Οι νέοι άνθρωποι σε επαφή με την παραδοσιακή μουσική

    Ο Μανώλης Παργιεντάκης δεν είναι ένας απλός οργανοπαίχτης ή ένας συνηθισμένος οργανοποιός, ούτε ένας παθιασμένος δάσκαλος μουσικής. Είναι ένας βαθύς γνώστης της μουσικής παράδοσης χωρών μακρινών από την Ελλάδα, αλλά με συγγενικούς δεσμούς όσον αφορά τους ήχους και τα μουσικά όργανα.

    Η μουσική είναι τρόπος και ποιότητα ζωής για τον ίδιο, που εδώ και πολλά χρόνια επιδιώκει να τη μεταδώσει στους νέους ανθρώπους. Επιθυμία και στόχος του είναι αυτή η μουσική παράδοση να γίνει κτήμα όσο το δυνατόν περισσότερων νέων ανθρώπων.

    Δηλώνει πάντα έτοιμος να διαθέσει χρόνο για να μεταδώσει γνώσεις σε οργανωμένους φορείς και μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα που θα θελήσουν ν' αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το καρποφόρο αποτέλεσμα της δουλειάς του.

    [03] Κληρώνει για Ολυμπιακό και ΑΠΟΕΛ

    Τους αντιπάλους τους στο Τσάμπιονς Λιγκ θα μάθουν το απόγευμα (18:45) Ολυμπιακός και ΑΠΟΕΛ, καθώς εκείνη την ώρα θα λάβει χώρα στο Μονακό η κλήρωση για τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

    Οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται στο Γ γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τις Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Άγιαξ (Ολλανδία), Λεβερκούζεν (Γερμανία), Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία), Λιλ (Γαλλία), Βασιλεία (Ελβετία) και ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία), όπερ σημαίνει ότι δεν θα βρουν στον δρόμο τους κάποια από τις προαναφερθείσες ομάδες.

    Από την πλευρά του, ο πρωταθλητής Κύπρου βρίσκεται στο Δ γκρουπ δυναμικότητας και δεν θα κληρωθεί με κάποια από τις Ντόρτμουντ (Γερμανία), Νάπολι (Ιταλία), Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Τραμπζονσπόρ (Τουρκία), Γκενκ (Βέλγιο), Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) και Οτελούλ Γκαλάτσι (Ρουμανία).

    [04] Απέκτησε τον Αμερικανό Ντέιβιντ Λόγκαν ο Παναθηναϊκός

    Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε επίσημα σήμερα την απόκτηση του Ντέιβιντ Λόγκαν, με τον 29χρονο Αμερικανό γκαρντ να υπογράφει μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους πρωταθλητές Ευρώπης.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

    «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με τον Ντέιβιντ Λόγκαν για τον επόμενο χρόνο. Ο Λόγκαν (1,85μ.) γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 1982 στο Σικάγο (ΗΠΑ). Τα φοιτητικά του χρόνια τα πέρασε στο Πανεπιστήμιο της Ιντιανάπολης (NCAA II, 2001-05), σημείωσε στη θητεία του εκεί 2.352 πόντους και αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς το 2005. Η συνέχεια γράφτηκε στην Ευρώπη, με πρώτη στάση την Ιταλία. Η χρονιά ξεκίνησε στην Πάβια, από όπου το Δεκέμβριο του 2006 μετακόμισε στη Ραμάτ Χασαρόν. Την περίοδο 2006-07 συμφώνησε με την Fort Worth Flyers (NBDL). Η Πολωνία μπήκε στη ζωή του τον Ιανουάριο του 2007. Αγωνίστηκε στη Στάρογκαρντ, την περίοδο 2007-08 στην Τούροφ Ζγκόρτσελετς, για να ακολουθήσει η Ασέκο Πρόκομ με την οποία έκανε ντεμπούτο και στην Ευρωλίγκα. Το Φεβρουάριο του 2009 απέκτησε και το πολωνικό διαβατήριο. Το 2010 έδωσε τα χέρια με την Κάχα Λαμποράλ, όπου αγωνίστηκε για ένα χρόνο. Κατέκτησε το πρωτάθλημα Πολωνίας με την Ασέκο Πρόκομ το 2009 και το 2010, αναδείχθηκε MVP των τελικών της Πολωνίας το 2010».

    [05] Εκτός αποστολής με Μακάμπι ο Αλέξης Τζόρβας

    Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον Παναθηναϊκό, καθώς θα παίξει σήμερα το βράδυ κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, επιδιώκοντας ν' ανατρέψει το «βαρύ» 3-0 του πρώτου αγώνα και να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, χωρίς τον Αλέξη Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια του.

    Ο διεθνής τερματοφύλακας δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του (τράβηγμα στα πλευρά) και αποκλείστηκε από την αποστολή.

    Στη θέση του κλήθηκε ο Στέφανος Κοτσόλης.

    Στο μεταξύ, είναι πολύ πιθανό ο Τζόρβας να μην υπερασπιστεί ξανά την εστία του Παναθηναϊκού, καθώς βρίσκεται στις τελικές επαφές με την Παλέρμο και ο Παναθηναϊκός εξετάζει την περίπτωση του Στέφανο Σορεντίνο, ο οποίος είναι γνωστός στην Ελλάδα από τη θητεία του στην ΑΕΚ, για να καλύψει το κενό του.

    [06] Λ. Παπαδόπουλος: Πρόκληση για μένα ο Ολυμπιακός

    Ο σέντερ του Ολυμπιακού, Λάζαρος Παπαδόπουλος, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «sentra fm» για τη συμφωνία του με την ομάδα του Πειραιά και τους λόγους που τον οδήγησαν να φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα:

    \"Βασικά είμαι στην καλύτερη ηλικία για να παίξω μπάσκετ, πλέον αισθάνομαι αρκετά ώριμος. Αυτό που με έκανε να πάρω αυτή την απόφαση είναι και η προηγούμενη συνεργασία με τον κόουτς τον Ντούσαν Ίβκοβιτς και πιστεύω ότι θα έχουμε την ίδια καλή συνεργασία και φέτος. Δεν χρειάζεται να κάνει κανείς τον δάσκαλο, χρειάζεται να γίνει μια ομάδα, να καταλάβει ο καθένας το ρόλο του\" δήλωσε.

    Ακολούθως, τόνισε: \"Είναι πολύ καλό ότι αρχίζουμε με αρκετά νεαρά παιδιά γιατί θα έχουν όρεξη για δουλειά, πιστεύω ότι η τωρινή είναι μια τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ο Ολυμπιακός και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα φανεί και στο γήπεδο και με την όρεξη που θα δείξουμε για δουλειά και με το πάθος για τη νίκη και τους τίτλους\".

    [07] Απέσυραν τα ασφαλιστικά μέτρα Λάρισα και Σέρρες

    Η απειλή της ΕΠΟ πως θα τις υποβιβάσει στη Φούτμπολ Λιγκ 2 ανάγκασε τις ΠΑΕ της ΑΕΛ και του Πανσερραϊκού στην απόφαση να αποσύρουν τα ασφαλιστικά μέτρα και να εγκαταλείψουν την πρόθεση τους να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια, διεκδικώντας την παραμονής τους στη Σούπερ λίγκα.

    Στο μεταξύ, οι δύο ΠΑΕ παραιτήθηκαν σήμερα προσωρινά από την προσφυγή τους στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ και αναμένεται να επανέλθουν την ερχόμενη εβδομάδα. Οι δύο ομάδες ζήτησαν αναβολή της εκδίκασης, αίτημα που προκάλεσε την αντίδραση των εκπροσώπων του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

    Ο λόγος που ζήτησαν αναβολή οι δύο ΠΑΕ είναι ότι δεν έχουν προλάβει να μελετήσουν το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τον μη υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.

    Το διαιτητικό δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα για αναβολή κι έτσι παραιτήθηκαν από το αίτημα και τόνισαν πως θα επανέλθουν με νέα προσφυγή την ερχόμενη εβδομάδα, ζητώντας πάντα την παραμονή τους στη Σούπερ λίγκα, μετά τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 25 August 2011 - 12:29:45 UTC