Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη
  • [02] Χωρίς προβλήματα η επιστροφή από τα νησιά
  • [03] Αναχωρεί για τη Λιθουανία η Εθνική μπάσκετ
  • [04] Ογκώδεις διαδηλώσεις με νεκρούς και τραυματίες στη Συρία

  • [01] Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη

    Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια απηύθυνε ο Μουστάφα Αμπντελτζαλίλ, ηγέτης του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (CNT), του πολιτικού οργάνου των Λίβυων εξεγερμένων, κάνοντας λόγο για έλλειψη κυρίως ιατρικών υλικών.

    "Καλούμε όλες τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τους λέμε πως η Τρίπολη έχει ανάγκη από φάρμακα, και χειρουργικά υλικά", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Βεγγάζη, προπύργιο της εξέγερσης στην ανατολική Λιβύη.

    Έκανε επίσης λόγο για έλλειψη τροφίμων στην πρωτεύουσα.

    Ερωτηθείς για τις διακοπές νερού και ηλεκτρικού που παρατηρούνται στην Τρίπολη, τις απέδωσε σε "σαμποτάζ των δυνάμεων του Καντάφι". "Εργαζόμαστε για να επιλύσουμε τα προβλήματα αυτά", πρόσθεσε.

    Είπε, εξάλλου, ότι φοβάται μια έλλειψη ρευστότητας στις τράπεζες.

    "Απευθύνω έκκληση σε όλους τους επιχειρηματίες, οφείλουν να επαναπατρίσουν τα κεφάλαιά τους στις λιβυκές τράπεζες, ιδίως καθώς πλησιάζει το τέλος της γιορτής του Άιντ ελ-Φιτρ", που σηματοδοτεί το τέλος του ραμαζανιού την ερχόμενη εβδομάδα, είπε ο Αμπντελατζίλ.

    Μία εβδομάδα μετά τη νικηφόρα επίθεση των εξεγερμένων στην Τρίπολη, η ζωή ανακτά σταδιακά τους ρυθμούς της στην πρωτεύουσα, κυρίως με το ξανάνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Παρατηρήθηκαν μόνο κάποιοι πυροβολισμοί.

    [02] Χωρίς προβλήματα η επιστροφή από τα νησιά

    Ομαλά εξελίσσεται η επιστροφή των παραθεριστών από τα νησιά του Αιγαίου, αφού, παρά τους ανέμους που πνέουν και κατά τόπους είναι ισχυροί, εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων.

    Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και φυσικά του καλοκαιριού το τρέχον και η επιστροφή των εκδρομέων είναι μεγάλη και τα πλοία γεμάτα.

    Σήμερα πρόκειται να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά 27 πλοία, στο λιμάνι της Ραφήνας έντεκα και στο λιμάνι του Λαυρίου οκτώ.

    Αύριο, είναι προγραμματισμένο να καταπλεύσουν στο λιμάνι του Πειραιά 26 πλοία, στο λιμάνι της Ραφήνας δεκαεννέα και στο λιμάνι του Λαυρίου επτά πλοία.

    [03] Αναχωρεί για τη Λιθουανία η Εθνική μπάσκετ

    Αντίστοφα μετράει η Εθνική Ανδρών για τη συμμετοχή της στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, το οποίο ανοίγει την «αυλαία» του την προσεχή Τετάρτη. Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος «πετάει» αύριο το μεσημέρι (15:00) από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τελικό προορισμό την πόλη Αλίτους, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του τρίτου ομίλου και ενδιάμεσο σταθμό τη Βιέννη.

    Λίγο πριν την αναχώρηση ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ηλίας Ζούρος, αναφέρθηκε στη νέα πρόκληση που έχει μπροστά της η Εθνική Ελλάδας: «Ολοκληρώσαμε μία προετοιμασία 40 ημερών και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη διάθεση που έδειξαν όλοι οι παίκτες σε αυτό το διάστημα. Καταφέραμε μέσα από τη δουλειά να βελτιωθούμε σαν ομάδα, αλλά υπάρχουν κι άλλα περιθώρια. Πλέον είμαστε έτοιμοι για τα επίσημα παιχνίδια, σε μία διοργάνωση με ιδιαιτερότητες, καθώς οι συμμετέχουσες ομάδες είναι πλέον 24 και θα δώσουμε μέχρι 11 παιχνίδια, ενώ παράλληλα οι αγώνες λειτουργούν και σαν τουρνουά πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Διαθέτουμε μία νεανική ομάδα και για πολλά από τα παιδιά αυτά θα είναι η πρώτη τους παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση. Στην τελική φάση θα πάμε βήμα-βήμα, με στόχο να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, έχοντας πάντα σαν αφετηρία την καλή άμυνα και την ομαδικότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομοσπονδία και τη Eurobank για την υποστήριξη. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

    [04] Ογκώδεις διαδηλώσεις με νεκρούς και τραυματίες στη Συρία

    Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον 3 διαδηλωτές σήμερα την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν ξανά στους δρόμους για να ζητήσουν την απομάκρυνση από την εξουσία του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με ακτιβιστές και κατοίκους.

    Οι δύο από τους τρεις διαδηλωτές, που έχασαν σήμερα τη ζωή τους, σκοτώθηκαν από πραγματικά πυρά που έριξαν οι δυνάμεις του Άσαντ για να διαλύσουν διαδήλωση στην πόλη Κουσάιρ και στο λιμάνι της Λαττάκειας μετά την προσευχή για τη μουσουλμανική εορτή Αλ Καντρ.

    Την ίδια ώρα στο τέμενος αλ Ριφάι στην περιοχή Κφαρ Σούσα της Δαμασκού, όπου βρίσκονται τα κύρια κεντρικά γραφεία της μυστικής αστυνομίας, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι εκατοντάδες μέλη της αστυνομίας και πολιτοφύλακες πιστοί στον Άσαντ επιτέθηκαν στους πιστούς που προσπαθούσαν να διαδηλώσουν μετά την προσευχή για την Αλ Καντρ γύρω στην αυγή.

    Ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν δήλωσε ότι οι συριακές δυνάμεις άνοιξαν επίσης πυρ σήμερα σε κηδεία που μετατράπηκε σε διαμαρτυρία στην πόλη Κφαρ Ρούμεχ, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, στη μεθόριο με την Τουρκία, τραυματίζοντας τουλάχιστον 10 ανθρώπους.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα σε επιδρομές που έγιναν και σε συλλήψεις από σπίτι σε σπίτι στην κοντινή πόλη Κφαρ Νούμπουλ.

    "Εκτός από τους φόνους, άλλη μία τραγωδία στη Συρία είναι οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που έχουν συλληφθεί από τότε που άρχισε η εξέγερση, για πολλούς από τους οποίους δεν γνωρίζουμε πού βρίσκονται", κατέληξε ο Αμπντελραχμάν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 August 2011 - 18:29:44 UTC