Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αγωνία τέλος για τους υποψήφιους
  • [02] Στο "μικροσκόπιο" της τρόικας και πάλι η οικονομία
  • [03] "Η ευρωζώνη θα ξεπεράσει την κρίση ως το 2014"
  • [04] Πυρκαγιά στο Ηράκλειο της Κρήτης

  • [01] Αγωνία τέλος για τους υποψήφιους

    Αύριο, στις 8 το πρωί, δίνονται στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

    Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από αύριο το πρωί, να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου στη διεύθυνση http://results.minedu.gov.gr/, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο - μητρώνυμο).

    Ταυτόχρονα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις διευθύνσεις και τα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

    Φέτος θα υπάρχουν οι βάσεις εισαγωγής για το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων , (90%), αλλά και για μία από τις ειδικές κατηγορίες, δηλαδή τέκνα τριτέκνων, πολυτέκνων οικογενειών κλπ. Γι' αυτό οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν θα ?διαβάζουν? τις βάσεις.

    Πρέπει να είναι σίγουροι ποιες βάσεις βλέπουν. Οι εκπαιδευτικοί συμβουλεύουν να τυπώσουν από το διαδίκτυο το μηχανογραφικό τους, όπως το υπέβαλαν για να είναι πιο εύκολο το ?διάβασμα? των βάσεων.

    Όλες οι ενδείξεις πάντως, συγκλίνουν στο ότι θα παρατηρηθεί γενική πτώση των βάσεων ακόμη και σε υψηλόβαθμες, περιζήτητες σχολές.

    Μία από τις αιτίες είναι ότι φέτος τα θέματα ήταν πολύ δύσκολα , οι επιδόσεις των υποψηφίων χαμηλότερες και ο αριθμός των αριστούχων μικρότερος από άλλες χρονιές. Η φετινή μείωση των αριστούχων (6.178 έναντι 10.571 πέρσι και 10.688 πρόπερσι) συμβάλει στην πτώση των βάσεων, ακόμη και στις ιατρικές σχολές.

    Οι αριστούχοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης είναι φέτος 1.009 λιγότεροι από πέρσι, οι αριστούχοι της Θετικής Κατεύθυνσης είναι 1.630 λιγότεροι, και οι αριστούχοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2 είναι φέτος 1.683 λιγότεροι.

    [02] Στο "μικροσκόπιο" της τρόικας και πάλι η οικονομία

    Με την αναμενόμενη άφιξη, αύριο,στην Αθήνα των επικεφαλής της τρόικας, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τον νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας και την αποδέσμευση της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ.

    Το κλιμάκιο της τρόικας θα ελέγξει εξονυχιστικά την πορεία εκτέλεσης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και στο επίκεντρο θα βρεθεί καταρχήν ο προϋπολογισμός, καθώς θεωρείται επιβεβλημένη η τήρηση των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί, ακόμη και εάν αυτό σημαίνει πως θα απαιτηθεί η λήψη πρόσθετων μέτρων, λόγω και της μεγαλύτερης ύφεσης στην οικονομία.

    Παράλληλα, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, στο πλαίσιο του οποίου η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να εμφανίσει έσοδα τουλάχιστον 1,3 δισ. ευρώ έως το τέλος του Σεπτεμβρίου.

    Αυστηρή θα είναι και η επισκόπηση της πορείας υλοποίησης ενός μεγάλου αριθμού μεταρρυθμίσεων, τις οποίες η ελληνική πλευρά έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, με αιχμή τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση. Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, είναι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο να κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο έως την κατάθεση του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού, δηλαδή έως την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου.

    Χαρακτηριστικό είναι, εν προκειμένω, τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters,σύμφωνα με το οποίο οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ αναμένεται να είναι σκληρές. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται στέλεχος της τρόικας, που φέρεται να αναφέρει ότι «υπάρχει ακόμη έντονη ανησυχία όσον αφορά τους στόχους. Οι Έλληνες υποστηρίζουν ότι φταίει η ύφεση, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες εάν κάτι τέτοιο οφείλεται εξ ολοκλήρου στην ύφεση».

    Εν τω μεταξύ, αύριο αναμένεται να επαναληφθεί η τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group (Eurogroup σε επίπεδο των εκπροσώπων των υπουργών, στο οποίο την Ελλάδα εκπροσωπεί ο πρόεδρος του ΣΟΕ, Γιώργος Ζανιάς), για το θέμα των εγγυήσεων που ζητεί η Φινλανδία, προκειμένου να συμμετάσχει στο χρηματοδοτικό σχήμα προς τη χώρα μας.

    Στο πλαίσιο, εξάλλου, της ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απέστειλε επίσημη διερευνητική επιστολή σε περίπου 60 υπουργούς Οικονομικών, αλλά και σε ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων (π.χ. τράπεζες). Στόχος είναι να αξιολογηθεί η διεθνής συμμετοχή στα ελληνικά ομόλογα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το σχέδιο ανταλλαγής των κρατικών τίτλων, το οποίο περιλαμβάνεται στο δεύτερο χρηματοδοτικό πακέτο προς τη χώρα. Στην επιστολή σημειώνεται ότι θα πρέπει να συμμετάσχει τουλάχιστον το 90% των ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων ωρίμανσης 2014 ή 2020, για να προχωρήσει το σχέδιο.

    [03] "Η ευρωζώνη θα ξεπεράσει την κρίση ως το 2014"

    Η ευρωζώνη θα ξεπεράσει τη σημερινή κρίση χρέους ως το 2014, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) Κλάους Ρέγκλινγκ.

    "Μπορούμε εύλογα να αναμένουμε ότι η κρίση θα ξεπεραστεί σε δύο με τρία χρόνια", σημειώνει σε δηλώσεις που έκανε στο περιοδικό Spiegel που κυκλοφορεί σήμερα.

    "Σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, τα βασικά βελτιώνονται", υπογραμμίζει.

    Όλες οι χώρες της ευρωζώνης έχουν αρχίσει να βάζουν τα δημοσιονομικά τους σε τάξη και ήδη κάποιες από αυτές τις χώρες που έχουν επηρεαστεί περισσότερο από την κρίση, όπως η Ιρλανδία για παράδειγμα --η οποία βυθίστηκε σε μεγάλη οικονομική και δημοσιονομική κρίση, η οποία προκλήθηκε από την κατάρρευση του εθνικού τραπεζικού τομέα -- πρόκειται να ξανασταθούν στα πόδια τους, γνωστοποιεί.

    Ο επικεφαλής του EFSF κρίνει εξάλλου ότι η χρηματοπιστωτική κατάσταση στην ευρωζώνη είναι καλύτερη από αυτήν στις ΗΠΑ.

    "Το αμερικανικό έλλειμμα για παράδειγμα είναι τρεις φορές υψηλότερο από αυτό της ευρωζώνης", καταλήγει.

    [04] Πυρκαγιά στο Ηράκλειο της Κρήτης

    Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται, από το μεσημέρι, σε εξέλιξη μεταξύ Επισκοπής και Μονής Αγκαράθου,στην περιοχή τουΗρακλείου Κρήτης.

    Στις προσπάθειες κατάσβεσης παίρνουν μέρος 10 πυροσβεστικά οχήματα με 21 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί και ελικόπτερο .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 August 2011 - 18:29:43 UTC