Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά μεταξύ Επισκοπής και Μονής Αγκαράθου στην Κρήτη
  • [02] Είκοσι οκτώ σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος, στη Βαγδάτη
  • [03] Tουλάχιστον 18 οι νεκροί από τον κυκλώνα Αϊρίν στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ

  • [01] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά μεταξύ Επισκοπής και Μονής Αγκαράθου στην Κρήτη

    Υπό έλεγχο τέθηκεχθες βράδυη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε από τις 2 το μεσημέρι, στην περιοχή Σγουροκεφάλι, μεταξύ Επισκοπής και Μονής Αγκαράθου, στην Κρήτη.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η πυρκαγιά αποτέφρωσε πάνω από 700 στρέμματα αγροτολιβαδικής έκτασης και καλλιεργειών.

    Στις προσπάθειες κατάσβεσης πήραν μέρος πυροσβεστικά οχήματα με πάνω από 20 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα και εθελοντές, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο αλλά και δυο καναντέρ που ήρθαν από την Ελευσίνα .

    Στο σημείο της πυρκαγιάς παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για να εμποδίσουν τυχόν αναζωπύρωση της .

    [02] Είκοσι οκτώ σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος, στη Βαγδάτη

    Είκοσι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 37 τραυματίστηκανχθες βράδυσε επίθεση αυτοκτονίας μέσα σε σουνιτικό τέμενος στη δυτική Βαγδάτη, ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

    \"Ένας καμικάζι εισήλθε στο τέμενος Ουμ αλ-Κούρα στη συνοικία αλ-Γκαζαλίγια και ανατινάχθηκε, σκοτώνοντας 28 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 37\", μεταξύ των οποίων παιδιά, δήλωσε ο αξιωματούχος ο οποίος ζήτησε ανωνυμία.

    Ο Χάλεντ αλ-Φαχντάουι, βουλευτής της σουνιτικής επαρχίας Αλ Άνμπαρ, περιλαμβάνεται μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

    Το τέμενος Ουμ αλ-Κούρα διαχειρίζεται το σουνιτικό βακούφι (η αρχή των θρησκευτικών περιουσιακών στοιχείων), και διευθύνεται από τον Άχμεντ Αμπντέλ Γκαφούρ αλ-Σαμαράι, έναν σουνίτη ιερωμένο που είναι γνωστός για τα φλογερά κηρύγματά του εναντίον των εξτρεμιστών.

    Η επίθεση έγινε πριν από το τέλος του ιερού μήνα του ραμαζανιού. Το Φιτρ θα γιορταστεί την Τρίτη ή την Τετάρτη.

    Στις 15 Αυγούστου, από σειρά επιθέσεων --επιθέσεις αυτοκτονίας, βόμβες και ανταλλαγές πυρών-- σε 18 πόλεις του Ιράκ σκοτώθηκαν 74 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 300, κάνοντας την ημέρα αυτή την πιο φονική ημέρα στη χώρα από το Μάιο του 2010.

    [03] Tουλάχιστον 18 οι νεκροί από τον κυκλώνα Αϊρίν στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ

    Τουλάχιστον 18, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και, 20 με το Ρόιτερς, είναι οι νεκροί από τον κυκλώνα Αϊρίν στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ενώ περί τα πέντε εκατομμύρια σπίτια και γραφεία έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

    Παρότι ο κυκλώνας δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στο κέντρο του Μανχάτταν, η ζωή των κατοίκων στα περίχωρα έχει δυσκολέψει ιδιαίτερα, τόσο εξαιτίας του κομμένου ρεύματος, όσο και των πλημμυρών και των εκατοντάδων δέντρων που έχουν πέσει στους δρόμους.

    Ενώ η ανατολική ακτή προσπαθεί να ξαναβρεί τους ρυθμούς της, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως "Πολλοί Αμερικάνοι εξακολουθούν να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς φως, ή να αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα από τις πλημμύρες".

    Τα 8,5 εκατομμύρια Νεοϋορκέζων που δεν είναι συνηθισμένα σε τέτοια ακραία καιρικά φαινόμενα, ζουν με την αγωνία της επόμενης ημέρας, καθώς δεν μπορούν να γνωρίζουν εάν θα αντιμετωπίσουν παρόμοια προβλήματα.

    Το κόστος της καταστροφής που έφερε ο κυκλώνας στην ανατολική ακτή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αλλά ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι δήλωσε στο NBC, πως υπολογίζει ότι θα χρειαστούν "δισεκατομμύρια δολάρια" για την αποκατάσταση των υλικών καταστροφών.

    Παρά τις δυσκολίες μετακίνησης των πολιτών σε ορισμένες περιοχές, η αγορά θα λειτουργήσει, ακόμη και εάν υπάρχει περιορισμένη κίνηση, καθώς και η Γουόλ Στριτ και το χρηματιστήριο.

    Η φετινή χρονιά επεφύλασσε τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα στην ιστορία των ΗΠΑ, και σε, τουλάχιστον 35 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέρχονται, έως τώρα, οι υλικές ζημιές από τις πλημμύρες, τους καύσωνες και τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τη χώρα.

    Το επίφοβο, μετά τον κυκλώνα Αίριν για τους ειδικούς είναι η τροπική καταιγίδα Χοσέ, που φαίνεται πως προετοιμάζεται κοντά στις Βερμούδες.

    Σημειώνεται πως ανοίγουν σήμερα το πρωί τα τρία κυριότερα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

    Τα αεροδρόμια JFK και Νιούγουαρκ, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στις 6 το ξημέρωμα (τοπική ώρα) και το ΛαΓκουάρντια μια ώρα αργότερα. Η διακοπή της λειτουργίας τους επιβλήθηκε λόγω του τυφώνα Αϊρίν, που έπληξε τη Νέα Υόρκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 August 2011 - 4:29:53 UTC