Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει το απόγευμα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό τον πρωθυπουργό
  • [02] Αυξήθηκε στη Γαλλία το ποσοστό των ανθρώπων κάτω από το όριο της φτώχειας
  • [03] Έκκληση A. Λοβέρδου να λήξουν οριστικά τα περιστατικά βίας στα γήπεδα
  • [04] Μήνυμα αισιοδοξίας Ευ. Βενιζέλου για ανάταξη της ελληνικής οικονομίας

  • [01] Συνεδριάζει το απόγευμα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπό τον πρωθυπουργό

    Αθήνα, Ελλάδα 29/08/2011 14:59 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Συνεδριάζει αύριο το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

    Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάσεισήμερα το απόγευμα στις 17.00, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, στα γραφεία του Κινήματος.

    [02] Αυξήθηκε στη Γαλλία το ποσοστό των ανθρώπων κάτω από το όριο της φτώχειας

    Η αναλογία των ανθρώπων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, με λιγότερα από 954 ευρώ το μήνα, αυξήθηκε το 2009 φτάνοντας το 13,5% του πληθυσμού που ζει στη μητροπολιτική Γαλλία, σύμφωνα με τελευταία μελέτη της Γαλλικού Ινστιτούτου Στατιστικής (Insee).

    Το 2099, 8,2 εκατομμύρια άνθρωποι θεωρούνταν φτωχοί έναντι 7,84 εκατομμυρίων το 2008, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου.

    "Για την αύξηση του αριθμού των φτωχών ευθύνεται κυρίως η ανεργία που προκλήθηκε από την οικονομική κρίση", η οποία ξέσπασε το 2008, επισημαίνει το Insee.

    Η μελέτη αυτή επιβεβαιώνει τις ανισότητες ανάμεσα στους Γάλλους που έχουν μέτρια εισοδήματα και τους πιο ευκατάστατους. Το ετήσιο εισόδημα του 10% αυτών που έχουν μέτρια εισοδήματα είναι χαμηλότερο των 10.410 ευρώ το χρόνο και έχει μειωθεί κατά 1,1% από το 2008.

    Στην άλλη άκρη το ετήσιο εισόδημα του 10% των πιο ευκατάστατων έχει αυξηθεί κατά 0,7% και είναι τουλάχιστον 35.840 ευρώ το χρόνο.

    "Οι επιπτώσεις της κρίσης είναι ορατές σε όλα τα νοικοκυριά, αλλά είναι οι μέτρια αμειβόμενοι που πλήττονται περισσότερο", καταλήγει το Insee.

    [03] Έκκληση A. Λοβέρδου να λήξουν οριστικά τα περιστατικά βίας στα γήπεδα

    Έκκληση σε όλο τον κόσμο του αθλητισμού να μπει τέλος σε κάθε περιστατικό βίας, εντός και εκτός γηπέδων, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Α. Λοβέρδος, μετά από τη συμπλοκή, μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, που σημειώθηκε χθες το βράδυ στα Πετράλωνα και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις εμπλεκόμενοι.

    Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με ανακοίνωση του, χαρακτήρισε αδιανόητο να δημιουργούνται τέτοιου τύπου συμπλοκές και τόνισε χαρακτηριστικά ότι \"Ως Πολιτεία, οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι με τη βία και τους προαγωγούς της\".

    Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αστυνομίας, ομάδα οπαδών του Ολυμπιακού επιτέθηκε στη λέσχη φιλάθλων του Παναθηναϊκού, στη οδό Κυριάδων 141, με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν τρία άτομα από αιχμηρά αντικείμενα. Ο καυγάς, στον οποίο πιθανώς χρησιμοποιήθηκαν μαχαίρια, κατέληξε σε αιματηρό επεισόδιο και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν για νοσηλεία, στον Ευαγγελισμό.

    Ο Α. Λοβέρδος, μόλις ενημερώθηκε για το θλιβερό συμβάν, εξέδωσε ανακοίνωση, όπου σημειώνει: \"Είναι αδιανόητο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να γίνονται αιματηρά επεισόδια, εντός και εκτός γηπέδων, που μόνο σε ευρωπαϊκή χώρα δεν παραπέμπουν. Για ακόμη μία φορά, παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα. Ποιος θα ήθελε να βρίσκεται τώρα στη θέση των γονιών και των οικείων των παιδιών; Απευθύνω έκκληση σε όλο τον κόσμο του αθλητισμού, παράγοντες, φιλάθλους και Μ.Μ.Ε, το σημερινό περιστατικό να είναι και το τελευταίο. Ως Πολιτεία, οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι με τη βία και τους προαγωγούς της».

    [04] Μήνυμα αισιοδοξίας Ευ. Βενιζέλου για ανάταξη της ελληνικής οικονομίας

    Αθήνα, Ελλάδα 29/08/2011 23:55 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Βουλή - Ολομέλεια: Συζήτηση επερώτησης του ΛΑΟΣ για την οικονομία. Ευ. Βενιζέλος

    Μήνυμα αισιοδοξίας για ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, με προϋπόθεση την πιστή εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου και των κυβερνητικών εξαγγελιών για συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το μισθολόγιο, θέλησε να δώσει από την Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στην επερώτηση του ΛΑΟΣ για την οικονομία και στο συμπέρασμά του πως «η κατάσταση δεν ισιώνει».

    «Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας των μεγάλων αλλαγών» ανέφερε ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος αποσυνέδεσε τις ιδιωτικοποιήσεις από την κατάσταση του χρηματιστηρίου και ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει πλέον και την διεύρυνση του στόχου του ενιαίου μισθολογίου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, χαιρέτισε την συγχώνευση της ALPHA BANK με την EUROBANK και ανακοίνωσε πως τις προσεχείς ημέρες θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο οι επωνυμίες των επιχειρήσεων των μεγαλοφειλετών του Δημοσίου (για ποσά άνω των 150.000 ευρώ) - ενώ εξετάζεται και φόρμουλα για ανακοίνωση των ονομάτων των συγκεκριμένων επιχειρηματιών, εφόσον δώσει την σχετική άδεια η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με δυνατότητα αιτιολογημένης ένστασης από πλευράς τους, εντός 10 ημερών.

    Ειδικά για την συγχώνευση των δύο τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών την αντιμετώπισε ως «απάντηση στην συζήτηση που διεξάγεται με τους γνωστούς ηττοπαθείς όρους, αλλά που στέλνει και απάντηση στην διεθνή κοινότητα και οικονομία».

    «Η γκρίνια, η συνεχής αυτοταπείνωση, η αμφισβήτηση του αυτονοήτου δεν οδηγεί πουθενά. Η χώρα καθηλώνεται μόνη της γιατί μετατρέπει το πρόβλημα σε υπαρξιακή κρίση» υποστήριξε ο κος Βενιζέλος.

    Απέναντι στην διαπίστωση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, πως η κυβέρνηση αδυνατεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που η ίδια καλλιέργησε και στους μετρήσιμους στόχους που η ίδια έβαλε για την μείωση του ελλείμματος, ο κος Βενιζέλος αντέταξε την «συμπίεση του δομικού πληθωρισμού» («ένδειξη ομαλότερης λειτουργίας της αγοράς και αρχή συμπίεσης του επιπέδου των τιμών» ανέφερε χαρακτηριστικά), αλλά και την αύξηση των παραγγελιών στην βιομηχανία, μαζί με την αύξηση των εξαγωγών.

    «Δεν είναι δύσκολο να αυξηθούν τα διαθέσιμα του Δημοσίου και να αλλάξει το κλίμα - και αυτό θα έχει πολλαπλασιαστική επίδοση και σε όλα τα μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως την αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, προγράμματα που θα υπαχθούν στον παλαιότερο αναπτυξιακό νόμο, μικρές, οριζόντιες ιδιωτικές επενδύσεις που κινούν την αγορά και μπορούν να αλλάξουν πραγματικά την κατάσταση, την ατμόσφαιρα, την τάση». Προϋπόθεση για τα παραπάνω ωστόσο, είναι η πιστή και ταχύτερη εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα:

    «Όλα αυτά που έχουμε συζητήσει με ευρυτάτη συναίνεση, για την αναδιάρθρωση των φορέων, τις εργασιακές σχέσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, θα τα προωθήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποφασιστικότητα» δεσμεύτηκε ο υπουργός Οικονομικών. «Δεν συνδέεται το πρόβλημα των ιδιωτικοποιήσεων με το Χρηματιστήριο. Είδατε σήμερα την εκτίναξη. Μπορούμε και θα κάνουμε πάρα πολλά, πέραν της χρηματιστηριακής παραμέτρου. Υπάρχουν δικαιώματα, συμμετοχές, συμβάσεις, που δεν εξαρτώνται από την χρηματιστηριακή αποτίμηση και μηχανισμοί ενσωμάτωσης μελλοντικών χρηματιστηριακών υπεραξιών?». Η κύρια διάσταση των μεταρρυθμίσεων, δεν είναι οικονομική, αλλά διαρθρωτική: «Η ιδιωτικοποίηση σημαίνει φθηνότερο, μικρότερο κράτος για καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, υγιέστερο ανταγωνισμό στην αγορά, φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες. Το ίδιο ισχύει για την αναδιάρθρωση των φορέων και την εργασιακή εφεδρεία. Η αναδιάρθρωση έχει ψηφιστεί, υπάρχει η ευελιξία να γίνουν οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις στον δημόσιο τομέα - και θα γίνουν εμπροθέσμως?»

    Διαφορετικές υπήρξαν οι εκτιμήσεις του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, με τον πρόεδρό του, Γιώργο Καρατζαφέρη, να διαπιστώνει πως «η κατάσταση δεν ισιώνει».

    Ο κος Καρατζαφέρης και οι επερωτώντες βουλευτές, με αφορμή την συγχώνευση των δύο τραπεζών και την εισαγωγή κεφαλαίων από το Κατάρ, έκαναν λόγο για «αφελληνισμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», με συνέπεια «οι ελληνικές επιχειρήσεις να περάσουν στον έλεγχο των μεγάλων αφεντικών», που δεν είναι άλλα από την «τριμερή των Ρότσιλντ, Ροκφέλερ και Μόργκαν και της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, έψεξε επίσης την κυβέρνηση πως κράτησε αδύναμη στάση απέναντι στην Ε.Ε. τον Ιούλιο:

    «Εμείς είμαστε μέτοχοι της Ευρώπης. Δεν είμαστε επαίτες και οι ζητιάνοι ενός εκάστου, για να κάνετε κουβέντα, που στην καλύτερη εκδοχή παρεξηγείται με τους Φινλανδούς. Εμείς με την Ευρώπη συμφωνήσαμε, η Ευρώπη πρέπει να μας τα δώσει. Το τι θα κάνει η Ευρώπη με τα μέλη της, είναι δικός της λογαριασμός» υποστήριξε ο κος Καρατζαφέρης.

    «Μπορούσατε να το πετύχετε. Οι συνθήκες του Ιουλίου του 2011 ήταν εξαιρετικά διαφορετικές από αυτές του Μαΐου του 2010 - τότε ήμασταν στριμωγμένοι στη γωνία με δική σας βούληση - και ενώ ξέραμε τι θα συμβεί τον Ιούλιο του 2011 και έπρεπε να πάτε πιο επιθετικοί πάνω, έχουμε νέο εκβιασμό. Τι είχατε να χάσετε;» αναρωτήθηκε.

    Τέλος, ο κος Καρατζαφέρης, υπέδειξε στον Ε. Βενιζέλο πως «ενιαίο μισθολόγιο σημαίνει ενιαίο μισθολόγιο - ίδια λεφτά για ίδια χρόνια υπηρεσίας και ίδιο επίπεδο σπουδών».

    «Δεν αφελληνίζεται το τραπεζικό σύστημα, όπως δεν εξελληνίστηκε η τουρκική Finanzbank από την είσοδο της «Εθνικής»» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος εξήγησε και τις νομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η προσέγγιση του Γ. Καρατζαφέρη για το ενιαίο μισθολόγιο.

    Από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης κατηγόρησε τον Ε. Βενιζέλο, λέγοντας πως «τρία λάθη σε δύο μήνες είναι πολλά: Πρώτο λάθος, υπήρξε το selective default, δεύτερο η συμπερίληψη των εμπράγματων εγγυήσεων στην απόφαση της 21ης Ιουλίου - την οποία αρνηθήκατε στη Βουλή, αλλά τώρα σπεύδετε να τις δώσετε στη Φινλανδία - και τέλος, η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση».

    «Οι πανηγυρισμοί της 21ης Ιουλίου, ήδη βρίσκονται στην ξέρα, καθώς αποκαλύπτεται πλέον, ο μύθος της λεγόμενης κοινοτικής αλληλεγγύης και της απόφασης για τη σωτηρία της ελληνικής οικονομίας, την στιγμή που οξύνονται οι αντιθέσεις σε επίπεδο ευρωζώνης» παρατήρησε μεταξύ άλλων ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ), ενώ ο Δ. Παπαδημούλης, διέκρινε προθέσεις συγκυβέρνησης, με παράκαμψη των εκλογών: «Σε τέτοια περίπτωση, οφείλετε να πάτε στον ελληνικό λαό, να εκθέσετε το πρόγραμμά σας και να πείτε ότι θέλετε να το εφαρμόσετε μαζί. Η θεωρία ότι «επειδή ο λαός δεν θέλει εκλογές αλλά αλλαγές, θα γενικεύσουμε τις αγκαλίτσες και τα φιλάκια που εγκαινιάσαμε με το νομοσχέδιο για την παιδεία», αυτό συνιστά αλλοίωση της λαϊκής ετυμηγορίας» υποστήριξε ο βουλευτής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 30 August 2011 - 4:29:55 UTC