Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στήριξη ΥΠΕΞ στις εταιρίες με επιχειρηματική δράση στη Λιβύη
  • [02] Εκτεταμένες έρευνες στο Ρέθυμνο για τον εντοπισμό φυτειών κάνναβης
  • [03] Τραυματίστηκε ο Γ. Φωτάκης και δεν θα ακολουθήσει την εθνική ποδοσφαίρου στο Ισραήλ
  • [04] Χρήση λέιζερ στον ουρανό για δημιουργία νεφών και τεχνητής βροχής
  • [05] Γλυκό σαν... μανιτάρι
  • [06] Ανοίγει η "στρόφιγγα" για δάνεια σε επιχειρήσεις
  • [07] Δέκα νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Πακιστάν
  • [08] Υπέγραψε για ένα χρόνο στη Σανταντέρ ο Τζιόλης
  • [09] Στην "Κυρία" ο Ελία

  • [01] Στήριξη ΥΠΕΞ στις εταιρίες με επιχειρηματική δράση στη Λιβύη

    «Το υπουργείο Εξωτερικών θα επιδιώξει να στηρίξει αμέριστα την παρουσία σας στη Λιβύη» ήταν το βασικό μήνυμα που διατύπωσε ο υπουργός Σταύρος Λαμπρινίδης υποδεχόμενος, νωρίτερα σήμερα στο Υπουργείο, εκπροσώπους εταιριών με επιχειρηματική δράση, κυρίως στον ενεργειακό και κατασκευαστικό τομέα, στη Λιβύη.

    Όπως σημείωσε ο κ. Λαμπρινίδης η ανασυγκρότηση της οικονομίας της Λιβύης είναι απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την ανάπτυξη και τον εκδημοκρατισμό της χώρας όσο και για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει και θα έχει δυναμικό παρόν στη διαμόρφωση της λεγόμενης επόμενης ημέρας.

    «Στον τομέα της ανάπτυξης, η δική σας συμβολή είναι καθοριστική, εκπροσωπείτε εταιρίες που βρίσκονται στη Λιβύη εδώ και καιρό, έχετε δουλέψει εκεί, και με τη δραστηριότητά σας, από εδώ και πέρα, μπορείτε να γίνετε φορείς ανάπτυξης για τη Λιβύη, αλλά και στήριξης της ελληνικής παρουσίας εκεί, καθώς και έμπρακτη απόδειξη των στενών δεσμών του ελληνικού με τον λιβυκό λαό», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των εταιριών.

    Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που εγκαθίδρυσε διπλωματική επαφή στη Βεγγάζη, με την παρουσία, εδώ και μήνες, Ελλήνων διπλωματών που βρίσκονται σε επαφή με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, και τόνισε ότι είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε εκ νέου την πρεσβεία στην Τρίπολη, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

    Αναφερόμενος στην αυριανή συνεδρίαση της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η διαμόρφωση της επόμενης μέρας στη Λιβύη και πρόσθεσε ότι «θα επιδιώξουμε τη δική μας πρωταγωνιστική συμμετοχή σε ζητήματα ανθρωπιστικά αλλά και σε ζητήματα ανάπτυξης».

    Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιριών συμμετείχε και ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Δημήτρης Δόλλης, ο οποίος, όπως σημείωσε και ο κ. Λαμπρινίδης, έδωσε αγώνα για τον επαναπατρισμό δεκάδων Ελλήνων από την Λιβύη, όταν ξέσπασε η κρίση, μεταξύ των οποίων αρκετών στελεχών επιχειρήσεων στην περιοχή.

    [02] Εκτεταμένες έρευνες στο Ρέθυμνο για τον εντοπισμό φυτειών κάνναβης

    Για δεύτερη μέρα σήμερα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό φυτειών κάνναβης στο Ρέθυμνο.

    Οι αστυνομικοί, από το πρωί, βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού Μυλοποτάμου και επιχειρούν χωρίς κανείς να τους εμποδίσει ή να υπάρξουν προστριβές με πολίτες κάτι που συμβαίνει αρκετές φορές, όταν χρειάζεται οι αστυνομικές ομάδες -όπως των ΤΑΕ- να περάσουν μέσα από ορισμένα χωριά της ορεινής αυτής περιοχής.

    Χθες, από την έρευνα, η ΕΛΑΣ εντόπισε δύο φυτείες διακοσίων συνολικά δενδρυλλίων κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, σε πλήρη ανάπτυξη ύψους έως δυόμιση (2,5) μέτρων περίπου.

    [03] Τραυματίστηκε ο Γ. Φωτάκης και δεν θα ακολουθήσει την εθνική ποδοσφαίρου στο Ισραήλ

    Αθήνα, Ελλάδα 31/08/2011 11:57 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Ποδόσφαιρο-Εθνική ομάδα-Τραυματίστηκε ο Φωτάκης

    Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε στην εθνική ομάδα, ενόψει του κρίσιμου αγώνα της Παρασκευής στο Τελ Αβίβ κόντρα στο Ισραήλ για τα προκριματικά του EURO 2012, καθώς τραυματίστηκε ο Γιώργος Φωτάκης.

    Ο διεθνής μέσος του ΠΑΟΚ, που ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, τον υπολόγιζε για τη βασική ενδεκάδα, αισθάνθηκε ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια του σημερινού προγράμματος με αποτέλεσμα να αποσυρθεί και να μεταβεί στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε μαγνητική, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για θλάση.

    Ο Φωτάκης δεν πρόκειται να ακολουθήσει την αποστολή της εθνικής για το Ισραήλ και ο Σάντος αναγκαστικά θα αναθεωρήσει τα πλάνα του.

    [04] Χρήση λέιζερ στον ουρανό για δημιουργία νεφών και τεχνητής βροχής

    Οι σύγχρονοι βροχοποιοί δοκιμάζουν διαρκώς νέες «μαγικές» ιδέες για να δημιουργήσουν σύννεφα και βροχή, στο πλαίσιο ενός ολοένα πιο «καυτού» επιστημονικού πεδίου, των κατευθυνόμενων αλλαγών στις καιρικές συνθήκες μιας περιοχής. Η τελευταία ανακάλυψη είναι η χρήση λέιζερ στον ουρανό για τη δημιουργία νεφών που θα μπορούν να προκαλέσουν βροχή ή, αντίθετα, για την διάλυση των νεφών και την αποφυγή των βροχών.

    Οι Ελβετοί και Γερμανοί επιστήμονες, με επικεφαλής τον φυσικό Τζερόμ Κασπαριάν του πανεπιστημίου της Γενεύης, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό Nature Communications, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν», κατάφεραν, στοχεύοντας τον αέρα με ισχυρά λέιζερ, να αναπτύξουν σταγονίδια νερού, ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την «πυροδότηση» βροχής. Τα νέφη γενικώς δημιουργούνται, όταν αερομεταφερόμενα σωματίδια δρουν ως πυρήνες για τη συμπύκνωση γύρω τους υδρατμών, που κάποια στιγμή γίνονται σταγόνες και μετά βροχή.

    Η τεχνική με την ονομασία «υγροποίηση με τη βοήθεια λέιζερ» πιστεύεται ότι μπορεί μελλοντικά να επιτρέψει τον μερικό έλεγχο αναφορικά με το πού και πότε θα βρέξει, εφόσον η ατμόσφαιρα μιας περιοχής είναι επαρκώς υγρή (αν διαθέτει έστω σχετικά χαμηλή υγρασία έως 70%, ενώ αν υπάρχει πλήρης ξηρασία στον αέρα, δεν μπορεί να προκληθεί βροχή). Οι ερευνητές έκαναν επίδειξη της τεχνικής κοντά στη λίμνη της Γενεύης, χρησιμοποιώντας ένα φορητό εργαστήριο υπέρυθρων λέιζερ με την ονομασία Teramobile.

    Μετά από πειράματα 133 ωρών, οι παλμοί φωτός του λέιζερ κατάφεραν να δημιουργήσουν σωματίδια νιτρικού οξέος στην ατμόσφαιρα, τα οποία λειτούργησαν ως «κόλλα» (πυρήνες) για την πρόσδεση γύρω τους μορίων νερού, δημιουργώντας έτσι σταγόνες που δεν εξατμίζονταν. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, οι σταγόνες είχαν αποκτήσει σταθερή διάμετρο λίγων χιλιοστών του χιλιοστού, δηλαδή ήσαν ακόμα αρκετά μικρές για να πέσουν σαν βροχή στο έδαφος, αλλά αρκετά μεγάλες για να ενθαρρύνουν τους επιστήμονες να συνεχίσουν τα πειράματά τους, με την ελπίδα ότι η βελτίωση της μεθόδου θα παράγει μεγαλύτερες σταγόνες και, τελικά, την επιθυμητή βροχή.

    [05] Γλυκό σαν... μανιτάρι

    Το έχουμε εντάξει στο διαιτολόγιο μας στην αλμυρή ή την ξινή του εκδοχή, ωστόσο το μανιτάρι έχει και τη .... γλυκιά του πλευρά.

    Μανιτάρι-λικέρ, γλυκό κουταλιού, ακόμη και μανιτάρι... λουκούμι είναι τρεις "γλυκές" εκδοχές του μανιταριού, που απολαμβάνουν συχνά στο τραπέζι τους οι λάτρες του είδους, στη Δυτική Μακεδονία.

    Στην "πόλη του μανιταριού", τα Γρεβενά, τα μανιτάρια που προσφέρει απλόχερα η φύση της περιοχής, αποτελούν δημοφιλέστατη τροφή, ενώ η ποιότητά τους αναγνωρίζεται διεθνώς και χρόνο με το χρόνο εξεζητημένες συνταγές τους κατακτούν διαρκώς έδαφος σε "γκουρμέ" κουζίνες του εξωτερικού.

    Ίσως ακούγεται παράδοξο, αλλά το μανιτάρι της ποικιλίας "Κανθαρίσκος" (Κιτρινούσκα ή Νεραντζάκι) μπορεί να γίνει... γλυκό του κουταλιού και μάλιστα πετυχημένο.

    Η "πατέντα" ανήκει στον ερευνητή, μέλος του συλλόγου Μανιταρόφιλων Δ. Μακεδονίας και συγγραφέα έξι βιβλίων για μανιτάρια Γιώργο Κωνσταντινίδη, που συνέλαβε την ιδέα πριν από μια δεκαετία και πριν από περίπου έξι χρόνια μπήκε σε εφαρμογή και προωθείται επιτυχημένα και στο εμπόριο.

    Η ξεχωριστή αυτή ποικιλία με το φρουτώδες άρωμα (θυμίζει βερίκοκο) έχει τη δυνατότητα να αναμιχθεί επιτυχημένα με σιρόπι, αφού βράσει προηγουμένως στη φωτιά, όπως ένα οποιοδήποτε άλλο φρούτο -γλυκό κουταλιού.

    Επιπλέον, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και άλλες ευεργετικές για τον οργανισμό ουσίες. Μπορεί να σερβιριστεί κανονικά, στο πιατάκι του γλυκού, ή συνοδευτικά με στραγγιστό γιαούρτι και παγωτό βανίλια.

    "Πήραμε μερικά βαζάκια μαζί μας σε μια διοργάνωση μανιταρόφιλων στην Ελβετία, όπου αντιληφθήκαμε ότι δεν συμπαθούν τα γλυκά κουταλιού, αφού το άφησαν τελευταίο. Όταν το ανακάλυψε την τελευταία μέρα ένας από τους Ελβετούς σεφ, ακολούθησε ? προσκύνημα. Έμειναν εντυπωσιασμένοι από τη συνταγή", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.

    [06] Ανοίγει η "στρόφιγγα" για δάνεια σε επιχειρήσεις

    Ενεργοποιείται, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, το «προσωρινό πλαίσιο στήριξης για τη διευκόλυνση πρόσβασης στην τραπεζική χρηματοδότηση».

    Πρόκειται για την παροχή εγγυήσεων του Δημοσίου, προκειμένου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορούν να λαμβάνουν από τις τράπεζες κεφάλαια κίνησης και οι μεγάλες επιχειρήσεις, πιστώσεις για επενδύσεις.

    Σύμφωνα με την απόφαση, οι εγγυήσεις μπορούν να ανέλθουν έως τα 200 εκατ. ευρώ και να καλύπτουν έως το 70% του δανείου, ενώ το συνολικό ποσό της χρηματοδότησης αναμένεται να αγγίξει τα 340 εκατ. ευρώ, και θα αφορούν στη χορήγηση:

    - Κεφαλαίων κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με οποιαδήποτε μορφή πίστωσης (δάνειο, αλληλόχρεος λογαριασμός, κ.λπ.) και πίστωση για επενδυτικούς σκοπούς.

    - Πιστώσεων για επενδυτικούς σκοπούς σε μεγάλες επιχειρήσεις.

    Στην απόφαση ορίζεται ότι το μέγιστο ύψος του εγγυημένου δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει το ετήσιο μισθολογικό κόστος για το 2011, ενώ το Δημόσιο δεν θα εγγυάται δάνεια προβληματικών επιχειρήσεων. Με τον χαρακτηρισμό «προβληματική», ορίζεται η επιχείρηση που δεν είναι ικανή με δικούς της οικονομικούς πόρους να ανακόψει τη ζημιογόνο πορεία της.

    [07] Δέκα νεκροί από έκρηξη βόμβας στο Πακιστάν

    Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη βόμβας μέσα σε όχημα σε χώρο στάθμευσης στην Κουέτα, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, ακριβώς μετά την προσευχή του Έιντ αλ-Φιτρ για το τέλος του Ραμαζανιού, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Στο Πακιστάν σημειώνεται ένα κύμα αιματηρών επιθέσεων που πραγματοποιούνται κυρίως από τους Ταλιμπάν συμμάχους της αλ-Κάιντα, αλλά το Μπαλουτσιστάν, πρωτεύουσα του οποίου είναι η Κουέτα, αποτελεί επίσης θέατρο μιας αυτονομιστικής εξέγερσης.

    \"Ουδείς έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση και όλες οι υποθέσεις είναι πιθανές, αλλά η βόμβα εξερράγη σε μια σιιτική συνοικία\", δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Χάσιμ, ένας αστυνομικός της Κουέτα.

    [08] Υπέγραψε για ένα χρόνο στη Σανταντέρ ο Τζιόλης

    Στο ισπανικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στη Σανταντέρ παρέμεινε τελικά ο Αλέξανδρος Τζιόλης.

    Ο 27χρονος διεθνής μέσος είχε αγωνιστεί και την περασμένη σεζόν στην ισπανική ομάδα, δανεικός από την ιταλική Σιένα, από την οποία έμεινε ελεύθερος, στις αρχές του καλοκαιριού.

    Παρά τις συζητήσεις με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, ο Έλληνας μέσος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Σανταντέρ.

    [09] Στην "Κυρία" ο Ελία

    Παίκτης της Γιουβέντους θα είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Ελτζέρο Ελία ύστερα από δύο σεζόν στο Αμβούργο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γερμανικός σύλλογος.

    «Η μεταγραφή του Ελία στη Γιουβέντους έχει ολοκληρωθεί» αναφέρει η ομάδα του μεγάλου λιμανιού στην ιστοσελίδα της και συμπληρώνει: «Ο 24χρονος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο, σύμφωνα με τον ιταλικό σύλλογο».

    Ο Ολλανδός διεθνής μεσοεπιθετικός εντάχθηκε το 2009 στο Αμβούργο, προερχόμενος από την Τβέντε.

    Στη Γερμανία, αγωνίστηκε σε 52 αναμετρήσεις πρωταθλήματος με απολογισμό επτά γκολ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 August 2011 - 10:29:45 UTC