Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο υπουργικό σήμερα το ν/σ για τα ταξί
  • [02] Μέσα Σεπτεμβρίου τα πρώτα ειδοποιητήρια για την έκτακτη εισφορά
  • [03] Επί τάπητος το θέμα των εγγυήσεων
  • [04] Αναζητούν τον Καντάφι
  • [05] Η Ευρώπη θα βγει "ισχυρότερη" από την κρίση, δήλωσε ο Μπαρόζο
  • [06] Ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα, στη Λιβύη

  • [01] Στο υπουργικό σήμερα το ν/σ για τα ταξί

    Σειρά σημαντικών νομοσχεδίων που αφορούν στην απελευθέρωση των ταξί, την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ και τη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας στο θέμα των ναρκωτικών τίθενται -μεταξύ άλλων- στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στη Βουλή, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου.

    Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος θα ενημερώσει για τις διαθρωτικές αλλαγές, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής θα θέσει τα θέματα της λαθρομετανάστευσης και της διαχείρισης των συνόρων ενώ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης θα ενημερώσει το υπουργικό συμβούλιο για δύο νομοσχέδια, που σχετίζονται με την κτηνοτροφία και τις αγροτικές μισθώσεις.

    Στο μεταξύ, σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης οδηγούνται οι σχέσεις των ιδιοκτητών ταξί και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, αναφορικά με το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί.

    Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, σε έκτακτη συνέντευξη που έδωσε αργά το απόγευμα προειδοποίησε για «άσχημες εξελίξεις» εάν όπως είπε, «ληφθούν λάθος αποφάσεις» στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    Από την πλευρά του, ο κ. Μόσιαλος, τόνισε ότι η βασική κατεύθυνση όσων θα εισηγηθεί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης είναι η πλήρης απελευθέρωση του επαγγέλματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα πληθυσμιακά κριτήρια, τα οποία θα υπάρχουν στο νομοσχέδιο, δεν αποτελούν εμπόδιο προς την κατεύθυνση αυτή .

    Σχετικά με τις προθέσεις των ιδιοκτητών ταξί να προχωρήσουν σε αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, όπως κι άλλων κοινωνικών ομάδων, ο κ. Μόσιαλος, κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει πιο δυναμικά στις μεταρρυθμίσεις και δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ενώ υπενθύμισε τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου ότι για να πετύχουν οι μεταρρυθμίσεις και οι στόχοι που έχουν τεθεί χρειάζεται η κοινή προσπάθεια όλων.

    [02] Μέσα Σεπτεμβρίου τα πρώτα ειδοποιητήρια για την έκτακτη εισφορά

    Τα πρώτα 2,3 εκατομμύρια «ραβασάκια» της εφορίας που θα περιλαμβάνουν την έκτακτη εισφορά εισοδήματος, το τέλος επιτηδεύματος και την έκτακτη εισφορά για αυτοκίνητα, σκάφη, πισίνες αναμένεται να ταχυδρομηθούν μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου σε αντίστοιχο αριθμό φορολογουμένων.

    Πρόκειται για την πρώτη - και μεγαλύτερη - παρτίδα των εκκαθαριστικών αυτών σημειωμάτων από την οποία το δημόσιο προσδοκά να εισπράξει 1,6 δισ ευρώ και να τονώσει τα έσοδα του προϋπολογισμού τους επόμενους κρίσιμους μήνες.

    Σημειώνεται ότι τα «ραβασάκια» αυτά έχουν προκύψει από την εκκαθάριση 4 εκατομμυρίων σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων που υποβλήθηκαν φέτος. Έτσι απομένουν να εκκαθαριστούν 1,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την αποστολή και νέας σειράς ειδοποιητηρίων που θα αφορούν στις δηλώσεις αυτές.

    Σημειώνεται ότι το ποσό από τις έκτακτες εισφορές μπορούν οι φορολογούμενοι να το αποπληρώσουν σε έξι ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

    Στο μεταξύ, αύξηση άνω του 3% σημείωσαν τον Αύγουστο τα δημόσια έσοδα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Παντελής Οικονόμου, στην οποία επισημαίνει ότι η αύξηση αυτή είναι σταθερή και μόνιμου χαρακτήρα, δηλαδή δεν οφείλεται σε μέτρα εποχιακής απόδοσης.

    [03] Επί τάπητος το θέμα των εγγυήσεων

    Στο Βερολίνο συναντώνται σήμερα για το θέμα των εγγυήσεων που ζητά η Φινλανδία από την Ελλάδα για τα νέα δάνεια προς τη χώρα μας, οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Γίρκι Κατάινεν υπογράμμισε ότι «έχει επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα βρεθεί σύντομα συμφωνία».

    Ο Χερμαν βαν Ρομπάι εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου. Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας και της συνοχής της Ευρωζώνης, έστειλαν με δηλώσεις τους ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, κάλεσε χθες τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να εφαρμόσουν άμεσα όλες τις αποφάσεις για τη νέα στήριξη της Ελλάδας.

    Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ συναντήθηκε χθες το βράδυ με την Μέρκελ στο γραφείο της στο Βερολίνο και συμφώνησαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πως η Ελλάδα και άλλες χώρες πρέπει να εφαρμόσουν γρήγορα δομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ συζήτησαν επίσης προτάσεις για στενότερη οικονομική συνεργασία μέσα στην ευρωζώνη.

    Η συνέχιση των διαβουλεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόϊκα καθώς και η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη διαμόρφωση του δεύτερου «πακέτου» αρωγής προς την Ελλάδα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν σήμερα το βράδυ και αύριο, στις Βρυξέλλες, τη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομίας της ΕΕ.

    [04] Αναζητούν τον Καντάφι

    Μεγάλη αυτοκινητοπομπή πολιτικών και στρατιωτικών οχημάτων από τη Λιβύη πέρασε την πόλη Αγκαντέζ στο βόρειο Νίγηρα, επιβεβαίωσε στρατιωτική πηγή της χώρας.

    "Είδα μια ασυνήθιστη και εντυπωσιακή φάλαγγα, πολλών δεκάδων οχημάτων να μπαίνει στο Αγκαντέζ προερχόμενη από το Αρλίτ, μια πόλη κοντά στα αλγερινά σύνορα, και να κατευθύνεται προς τη Νιαμέι", επισήμανε η ίδια πηγή, η οποία ανέφερε "επίμονες φήμες" ότι στην αυτοκινητοπομπή βρίσκεται ο Μουάμαρ Καντάφι.

    "Υπάρχουν έντονες φήμες περί παρουσίας του Καντάφι ή ενός από τους γιους του στην αυτοκινητοπομπή", πρόσθεσε.

    Από την πλευρά του, δημοσιογράφος ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού στο Αγκαντέζ δήλωσε πως "είδε αυτοκινητοπομπή με δεκάδες οχήματα να διασχίζει την πόλη με κατεύθυνση την πρωτεύουσα του Νίγηρα Νιαμέι".

    "Πολλοί μάρτυρες είδαν στην αυτοκινητοπομπή τον Ρίσα Αγκ Μπούλα, μια από τις ηγετικές μορφές των Τουαρέγκ στις δύο εξεγέρσεις τους στο Νίγηρα και στενό φίλο του Καντάφι", συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος.

    Περίπου δέκα πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Καντάφι, ανάμεσα τους και ο Μανσούρ Ντάου επικεφαλής των δυνάμεων εσωτερικής ασφαλείας, έφτασαν την Κυριακή στο Αγκαντέζ.

    Στο έδαφος του Νίγηρα έφτασαν και άλλα πρόσωπα από το περιβάλλον του Καντάφι, συνοδευόμενα από τον ηγέτη της εξέγερσης των Τουαρέγκ Αγκάλι Αλάμπο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα, στη Λιβύη

    [05] Η Ευρώπη θα βγει "ισχυρότερη" από την κρίση, δήλωσε ο Μπαρόζο

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εκτιμά πως η Ευρώπη θα βγει "ισχυρότερη" από τη σημερινή κρίση στην ευρωζώνη και λέει πως είναι "απολύτως σίγουρος" ότι το ευρώ θα επιβιώσει.

    "Πιστεύω πως η Ευρώπη θα βγει απ' αυτή την κρίση ισχυρότερη επειδή τώρα, στην Ευρώπη, όλος ο κόσμος, αριστερά και δεξιά, συμφωνεί ότι έχουμε ανάγκη δομικές μεταρρυθμίσεις για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί", δήλωσε ο Μπαρόζο χθες το βράδυ στην Αυστραλία, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψής του στη χώρα αυτή.

    "Κάνουμε προόδους, εδραιώνοντας μια καλύτερα ολοκληρωμένη ζώνη του ευρώ, και ταυτόχρονα, υπάρχει στις μέρες μας μια συναίνεση στην Ευρώπη για την ανάγκη να προωθηθούν η ίδια δημοσιονομική ενίσχυση και οι ίδιες δομικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για τους ανταγωνιστές μας", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

    Μολονότι το ευρώ είναι αυτή τη στιγμή εξασθενημένο, ο Μπαρόζο εκτιμά πως δεν απειλείται από την κρίση του κρατικού χρέους στη ζώνη του ευρώ.

    "Είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα επιβιώσει", δήλωσε στην αυστραλιανή τηλεόραση.

    "Υπάρχει μια πλήρης δέσμευση όλων των χωρών της ζώνης Ευρώπη για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ευρωζώνη. Και πράγματι το ευρώ παραμένει ένα πολύ σταθερό και ισχυρό νομισμα", πρόσθεσε ο Μπαρόζο.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής φάνηκε επίσης αισιόδοξος αναφορικά με τη βοήθεια της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

    "Οι γερμανοί φορολογούμενοι και ο γερμανικός πληθυσμός γενικά είναι πολύ φιλοευρωπαίοι", τόνισε. "Τα Συνταγματικά Δικαστήρια των χωρών μελών της ευρωζώνης είναι ανεξάρτητα, αλλά δεν περιμένω κάποιο δικαστικό εμπόδιο στο να εφαρμοστεί κάτι το οποίο έχουμε ανάγκη για την ολοκλήρωση".

    Το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο θα ανακοινώσει αύριο Τετάρτη την ετυμηγορία του σχετικά με τη βοήθεια που έχει καταβάλλει το Βερολίνο στην Ελλάδα και με τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού ταμείου αρωγής.

    [06] Ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα, στη Λιβύη

    Με 24 τόνους πόσιμου νερού για την Τρίπολη, σε 48 χιλιάδες φιάλες μισού λίτρου, αναχώρησαν, σήμερα το πρωί στις 7, για τη Λιβύη τα δύο μεταγωγικά αεροσκάφη της ελληνικής αεροπορία, C-130, από τo αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

    Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δόλλης, ο οποίος συνοδεύεται από στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών.

    \"Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα, επιχειρεί στη Λιβύη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις δύσκολες στιγμές της χώρας μας, μπορούμε\", τόνισε ο κ. Δόλλης πριν από την αναχώρηση εκφράζοντας τις ευχαριστίες του τόσο στην ελληνική αεροπορία όσο και στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ο οποίος συνέβαλε ώστε να συλλεχθεί γρήγορα και οργανωμένα το νερό, το οποίο προσφέρει η χώρα μας στη Λιβύη.

    Πρώτος σταθμός της αποστολής είναι η Τρίπολη, όπου θα παραδοθούν οι φιάλες του νερού. Από εκεί το ένα αεροσκάφος θα επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ το δεύτερο θα μεταβεί στην Βεγγάζη, όπου ο κ. Δόλλης θα έχει επαφές με τον πρόεδρο και μέλη του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης.

    Μετά τις συνομιλίες, ο υφυπουργός θα επισκεφθεί το ελληνικό σχολείο και θα έχει συνάντηση με μέλη της ελληνικής παροικίας.

    Η επιστροφή στην Αθήνα, βάση του προγράμματος, αναμένεται στις επτά το βράδυ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 September 2011 - 6:29:42 UTC