Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: "Όχι στο παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού"
  • [02] Ζωγραφική με ipad
  • [03] Να εφαρμόσουμε ό,τι αποφασίσαμε
  • [04] Έως τις 30 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

  • [01] Σαμαράς: "Όχι στο παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού"

    Να μην παγιδευτούν οι πολίτες "στο παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού" ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς στο πλαίσιο συνάντησής του με τους βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Ανταλλάσσοντας απόψεις με τους βουλευτές για την τρέχουσα επικαιρότητα, εξέφρασε τη διαφωνία του με τον τρόπο που εφαρμόζει η κυβέρνηση την εργασιακή εφεδρεία ενώ υποστήριξε την καθιέρωση πληθυσμιακών κριτηρίων για το θέμα των ταξί.

    Ειδικότερα, για το θέμα των κινητοποιήσεων φέρεται να είπε: "Δεν χαϊδεύουμε αυτιά. Εμείς δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ που έταζε τα πάντα στους πάντες. Αποδοκιμάζουμε και αποδοκιμάσαμε κατ' επανάληψη ακραίες συμπεριφορές.Ζητούμε να μην παγιδευτεί κανένας στο παιχνίδι του "κοινωνικού αυτοματισμού" που παίζει η κυβέρνηση στρέφοντας τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης".

    [02] Ζωγραφική με ipad

    Ο Βρετανός καλλιτέχνης Ντέιβιντ Χόκνεϊ, ένας από τους πιο σημαντικούς της γενιάς του, θα εκθέσει, τον Ιανουάριο στο Λονδίνο,έργα τουπου δημιούργησε με το iPad.

    Χάρη στο iPad, ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ, 74 ετών, έχει αποκτήσει μια νέα ελευθερία. Μπορεί να "το μεταφέρει παντού μαζί του, αντί να κουβαλάει λαδομπογιές και πινέλα. Μπορεί να εργαστεί αμέσως όταν έχει έμπνευση και μπορεί να τα στείλει στους φίλους του", εξήγησε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στο Λονδίνο ένας επιμελητής της έκθεσης ο Μάρκο Λίβινγκστον.

    Τα σχέδια που έκανε στο iPad με το δάχτυλο και ένα ειδικό στυλό "έχουν τη δική τους ποιότητα", είπε. Όταν εκτυπωθούν, "μοιάζουν λίγο με πίνακες ζωγραφικής, αλλά σε χαρτί. Μοιάζουν με υδατογραφία, αλλά το χρώμα είναι πιο πυκνό."

    Ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ παρουσιάζεται συχνά ως μια από τις μεγάλες διεθνείς μορφές της "Pop Art", χαρακτηρισμό που αρνείται.

    [03] Να εφαρμόσουμε ό,τι αποφασίσαμε

    \"Προτεραιότητα\" προκειμένου η ευρωζώνη να ξεπεράσει την κρίση χρέους χαρακτήρισε το νέο σχέδιοβοήθειας της Ελλάδας, ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, σε ομιλία του σήμερα στο London School of Economics (LSE).

    \"Εφεξής, η προτεραιότητα είναι οι κυβερνήσεις όλων των κρατών να εφαρμόσουν ό,τι έχουμε συναποφασίσει. Τούτο ισχύει για την Ελλάδα αλλά και για άλλους, σε μεμονωμένη αλλά και σε συλλογική βάση. Είναι ζωτικό να εφαρμόσουμε ό,τι αποφασίσαμε, παρά να το καταστρέψουμε\".

    Στις Βρυξέλλες την 21η Ιουλίου τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης πρόκριναν το δεύτερο κατά σειρά πακέτο δανεισμού της Ελλάδας με 158,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο, η υλοποίηση του σχεδίου αυτού παρουσιάζεται περιπλεγμένη.

    \"Εμείς ως προεδρία της ΕΕ κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διαφυλάξουμε το ευρωπαϊκό όραμα, έστω κι αν οι αποφάσεις που λαμβάνουμε δεν είναι πάντοτε δημοφιλείς\", είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος Βαν Ρόμπαϊ. Πρόσθεσε ότι \"θα πρέπει να καλυφθούν πρόσθετες ανάγκες\" ώστε να βελτιωθούν τα εργαλεία που διατίθενται, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση, που επέφερε \"βαθιές αλλαγές\" αλλά και \"νομιμοποιημένες πολιτικές διαβουλεύσεις\".

    [04] Έως τις 30 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

    Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα τμήματα και τις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο ή από τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) (ομάδα Β΄), των κατόχων απολυτηρίου ΕΠΑΛ (ομάδα Α΄) που εισήχθησαν στα ΤΕΙ, και των εισαγομένων με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, θα γίνουν από τις 12 Σεπτεμβρίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2011.

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και πρέπει να κατατεθούν στην γραμματεία της σχολής ή του τμήματος κάθε πανεπιστημίου ή ΤΕΙ, από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ή νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, είναι:

    -Αίτηση για εγγραφή.

    -Τίτλος απόλυσης: απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών.

    -Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

    -Έξι φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

    - Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β (90% και 10%), υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης.

    Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 7 September 2011 - 18:29:40 UTC