Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο χέρι της Ελλάδας η παραμονή της στην ευρωζώνη, δηλώνει ο Σόιμπλε
  • [02] Παράνομο το 50% του λογισμικού παγκοσμίως
  • [03] Η εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο κόστισε 114 δισ. δολάρια διεθνώς το 2010
  • [04] Ο χρυσός είναι εξωγήινος! Ήρθε στη Γη με τους μετεωρίτες
  • [05] Κινδυνεύουν από πρόωρο θάνατο οι γονείς που χάνουν το μωρό τους
  • [06] "Η σημερινή κρίση με την Τουρκία θα ξεπεραστεί" δήλωσε ο υπ. Άμυνας του Ισραήλ
  • [07] Βρέθηκαν οι σοροί των 43 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στη Ρωσία

  • [01] Στο χέρι της Ελλάδας η παραμονή της στην ευρωζώνη, δηλώνει ο Σόιμπλε

    Η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίσει ότι πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε να είναι χώρα μέλος της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

    Πρόσθεσε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά εάν η χώρα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δεν θα εγκριθούν περαιτέρω καταβολές της βοήθειας.

    "Καταλαβαίνω ότι υπάρχει αντίσταση μεταξύ του ελληνικού πληθυσμού στα μέτρα λιτότητας... αλλά τελικά εναπόκειται στην Ελλάδα να εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής στο κοινό νόμισμα", δήλωσε ο Σόιμπλε στη διάρκεια συνέντευξής του στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk .

    "Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις", πρόσθεσε.

    Ενώπιον της γερμανικής Βουλής, ουπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι "σοβαρή" και ότι η χώρα δεν θα λάβει νέα βοήθεια, μέχρι να εκπληρώσει τους όρους που έχουν τεθεί από τους διεθνείς δανειστές της.

    "Κυρίες και κύριοι, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σοβαρή. Προς το παρόν η αποστολή της τρόικας έχει διακοπεί. Σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να έχουμε ψευδαισθήσεις. Για όσο αυτή η αποστολή δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις, η επόμενη δόση της βοήθειας δεν μπορεί να καταβληθεί. Σε αυτό δεν υπάρχει περιθώριο για παλινωδίες", υπογράμμισε ο Σόιμπλε.

    [02] Παράνομο το 50% του λογισμικού παγκοσμίως

    Σχεδόν οι μισοί από τους χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών (Η/Υ) παγκοσμίως (47%) αποκτούν το λογισμικό τους με παράνομο τρόπο, σε μόνιμη ή τακτική βάση. Στις αναπτυσσόμενες χώρες δε τα νούμερα είναι πολύ υψηλότερα, σύμφωνα με την πιο ενδελεχή έρευνα, που έχει πραγματοποιηθεί σε χρήστες Η/Υ, σχετικά με τη συμπεριφορά και τη στάση τους απέναντι στην πειρατεία λογισμικού και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

    Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από την έρευνα, που διεξήγαγε η εταιρεία Ipsos Public Affairs, εκ μέρους της Business Software Alliance (BSA) - διεθνούς οργανισμού, που εκφράζει τις απόψεις της βιομηχανίας εμπορικού λογισμικού, και απευθύνθηκε σε περίπου 15.000 χρήστες Η/Υ σε 32 χώρες, πραγματοποιώντας 400 έως 500 προσωπικές ή ηλεκτρονικές συνεντεύξεις σε κάθε χώρα.

    Σύμφωνα με τη μελέτη, η πλειοψηφία των χρηστών Η/Υ στον αναπτυσσόμενο κόσμο αποκτούν συστηματικά το λογισμικό τους με παράνομα μέσα, όπως είναι η αγορά μίας άδειας χρήσης για ένα πρόγραμμα λογισμικού και η μετέπειτα εγκατάστασή του σε πολλαπλούς υπολογιστές ή το κατέβασμα (download) προγραμμάτων από δίκτυα ανταλλαγής (peer to peer), εκφράζοντας, ωστόσο, την υποστήριξή τους στις αξίες των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

    Η Κίνα διατηρεί το υψηλότερο ποσοστό τακτικών πειρατών, σε σύγκριση με τις άλλες χώρες, που μελετήθηκαν και ακολουθούν η Νιγηρία, το Βιετνάμ, η Ουκρανία, η Μαλαισία, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία, η Σαουδική Αραβία, η Νότια Κορέα και το Μεξικό.

    Η μελέτη καταδεικνύει, επίσης, ότι στις αναπτυσσόμενες αγορές σημαντικό ποσοστό των πειρατών λογισμικού πιστεύει λανθασμένα πως ορισμένοι τρόποι απόκτησης λογισμικού είναι παράνομοι, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Ταυτόχρονα, πιστεύουν ότι η πειρατεία αποτελεί κοινή πρακτική και πως είναι μάλλον απίθανο να πιάσουν τους πειρατές λογισμικού.

    Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, οι λαμβάνοντες τις επιχειρηματικές αποφάσεις παρουσιάζουν συμπεριφορές και εκφράζουν απόψεις, που συμπίπτουν με εκείνες άλλων χρηστών Η/Υ.

    \"Χρειάστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια πειρατών, για να κλέψουν λογισμικό αξίας 59 δισ. δολαρίων, τον περασμένο χρόνο. Τώρα, έχουμε αποκτήσει καλύτερη αντίληψη γύρω από το σκεπτικό τους\", δήλωσε ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της BSA, Ρόμπερτ Χόλιμαν.

    \"Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι σαφή: Για να μειωθεί η πειρατεία λογισμικού, πρέπει να εκπαιδευτούν οι επιχειρήσεις και οι μεμονωμένοι χρήστες, σχετικά με το τι συνιστά νόμιμη απόκτηση και χρήση λογισμικού, καθώς και να εφαρμοστούν οι νόμοι περί πνευματικής ιδιοκτησίας, αποστέλλοντας, έτσι, ένα ξεκάθαρο και αποτρεπτικό μήνυμα στην αγορά\", υπογράμμισε ο ίδιος.

    [03] Η εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο κόστισε 114 δισ. δολάρια διεθνώς το 2010

    Η εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο στοίχισε περίπου 114 δισεκατομμύρια δολάρια, και έπληξε 431 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο το 2010, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα από μια εταιρία που κατασκευάζει λογισμικό προστασίας από ιούς των υπολογιστών.

    Σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας Symantec, 74 εκατομμύρια Αμερικανοί έπεσαν πέρυσι θύματα του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, το οποίο τους προκάλεσε συνολικά 32 δισ. δολάρια άμεσες οικονομικές ζημιές.

    Στην Κίνα, το κόστος εκτιμάται πως ανήλθε σε 25 δισεκατομμύρια δολάρια, στη Βραζιλία σε 15 δισ., και στην Ινδία σε 4 δισ. δολάρια.

    Σύμφωνα με την έρευνα, το 69% των ερωτηθέντων ενηλίκων χρηστών του Διαδικτύου έχουν πέσει στη ζωή τους θύματα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, ένα ποσοστό που αυξάνεται έως και σε 85% στην Κίνα και σε 84% στη Νότια Αφρική.

    Η μελέτη υπογραμμίζει επίσης την αυξανόμενη ανάπτυξη των εγκλημάτων του είδους στα κινητά τηλέφωνα. \"Η εγκληματικότητα στον κυβερνοχώρο είναι πολύ πιο ανεπτυγμένη από όσο φαντάζονται οι άνθρωποι\", δήλωσε ο Άνταμ Πάλμερ, σύμβουλος Διαδικτυακής ασφάλειας στην εταιρεία.

    \"Κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες, ο αριθμός των ενηλίκων που ερωτήθηκαν για τη μελέτη για τα θύματα εγκληματικών πράξεων στον κυβερνοχώρο, είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από αυτόν των θυμάτων εγκληματικών πράξεων στην πραγματική ζωή\", τόνισε.

    \"Και όμως, λιγότεροι από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι είναι πιο πιθανό να πέσουν θύματα ενός εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, από ό,τι ενός εγκλήματος στη φυσική ζωή\", πρόσθεσε ο Πάλμερ.

    Η μελέτη, που έγινε σε δείγμα 20.000 ανθρώπων σε 24 χώρες, διεξήχθη τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2011 και καλύπτει τους προηγούμενους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με την εταιρεία.

    [04] Ο χρυσός είναι εξωγήινος! Ήρθε στη Γη με τους μετεωρίτες

    Η Γη, όταν ακόμα βρισκόταν σε πολύ νεαρή ηλικία, δέχτηκε μια βροχή διαρκείας από μετεωρίτες, η οποία κράτησε για καιρό και έστρωσε την επιφάνεια του πλανήτη μας με πολύτιμα μέταλλα, όπως ο χρυσός και η πλατίνα (λευκόχρυσος), που είχαν δημιουργηθεί κατά τις πρώτες φάσεις σχηματισμού του ηλιακού μας συστήματος, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ματίας Γουίλμπολντ της Σχολής Γεωεπιστημών του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με το «New Scientist» και το «Physics World», ανέλυσαν με νέες τεχνικές μεγάλης ακρίβειας δείγματα από πανάρχαια πετρώματα της Γροιλανδίας ηλικίας σχεδόν 3,8 δισ. ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα σημερινά προσβάσιμα αποθέματα πολύτιμων μετάλλων στη Γη αποτελούν συνέπεια του βομβαρδισμού μετεωριτών περίπου 200 εκατ. χρόνια μετά τη δημιουργία της. Καθώς η Γη διαμορφωνόταν, ο λιωμένος σίδηρος βυθίστηκε στο κέντρο αποτελώντας τον πυρήνα της, συμπαρασύροντας βαθιά στο υπέδαφος την συντριπτική πλειονότητα των επιφανειακών πολύτιμων μετάλλων. Μάλιστα, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι στον γήινο πυρήνα υπάρχουν ακόμα αρκετά πολύτιμα μέταλλα -αν έρχονταν ποτέ στο φως- για να καλύψουν όλη την επιφάνεια της Γης με ένα στρώμα πάχους τεσσάρων μέτρων!

    [05] Κινδυνεύουν από πρόωρο θάνατο οι γονείς που χάνουν το μωρό τους

    Οι γονείς που χάνουν το μωρό τους κατά τους 12 πρώτους μήνες της ζωής του, αντιμετωπίζουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν και οι ίδιοι πρόωρα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Μάιρι Χάρπερ του πανεπιστημίου της Υόρκης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό \"BMJ Supportive and Palliative Care\", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, διαπίστωσαν ότι η συνέπεια της τραγικής απώλειας για τους γονείς μπορεί να έχει αισθητές επιπτώσεις μέχρι και για την επόμενη 25ετία της ζωής τους.

    Σύμφωνα με την μελέτη, οι γονείς έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν ή να χηρέψουν κατά τα πρώτα 15 χρόνια μετά την απώλεια του μωρού τους, ενώ οι μητέρες είναι ακόμα πιο ευάλωτες στον πόνο της απώλειας και τις συνέπειες της, καθώς για αυτές ειδικότερα ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου μέσα στην επόμενη 15ετία είναι τετραπλάσιος. Αν και οι επιπτώσεις βαθμιαία αμβλύνονται, παρόλα αυτά ακόμα και μετά από 25 χρόνια μια μητέρα, αν έχει χάσει το μωρό της, είναι μιάμιση φορά πιθανότερο να πεθάνει πρόωρα, ενώ μετά από 35 χρόνια ο κίνδυνος είναι ακόμα αυξημένος κατά 20%.

    [06] "Η σημερινή κρίση με την Τουρκία θα ξεπεραστεί" δήλωσε ο υπ. Άμυνας του Ισραήλ

    Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κρίση με την Τουρκία \"θα ξεπεραστεί\" και επέμεινε ότι το Ισραήλ έχει εκφράσει την λύπη του για τον θάνατο εννέα τούρκων ακτιβιστών κατά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του τουρκικού πλοίου Μαβί Μαρμαρά, αποφεύγοντας, ωστόσο, να ζητήσει δημόσια συγνώμη.

    \"Τόσο εμείς, όσο και οι Τούρκοι γνωρίζουμε την πραγματικότητα: οι δύο χώρες μας είναι πολύ σημαντικές για τη Δύση, τα πραγματικά προβλήματα στην περιοχή για τη Δύση είναι η Συρία, ό,τι συμβαίνει στην Αίγυπτο και στο Ιράν, δεν είναι η Τουρκία\", δήλωσε στο ισραηλινό ραδιόφωνο ο Εχούντ Μπαράκ.

    Ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας αναγνώρισε ότι είναι πιθανόν να διαπράχθηκαν \"σφάλματα στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιήθηκε η στρατιωτική ισχύς κατά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας.

    Χθες, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επαίνεσε τα μέλη της ομάδας των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ που συμμετείχαν στην επιχείρηση. \"Η έννοια της δικαιοσύνης είναι το πιο σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα του Ισραήλ και στο όνομα αυτού σάς λέω ότι ο λαός του Ισραήλ, που σας έστειλε στην αποστολή αυτή, είναι υπερήφανος για σας, είμαστε υπερήφανοι για σας\", δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός στη Χάιφα απευθυνόμενος στα μέλη του πολεμικού ναυτικού του Ισραήλ.

    [07] Βρέθηκαν οι σοροί των 43 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στη Ρωσία

    Τα ρωσικά συνεργεία διάσωσης ανακοίνωσαν σήμερα ότι βρέθηκαν οι σοροί και των 43 θυμάτων, τα περισσότερα διεθνείς παίχτες χόκεϊ, της αεροπορικής τραγωδίας χθες Τετάρτη στην πόλη Γιάροσλαβ, 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας.

    "Βρέθηκαν τα πτώματα των 43 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πτώση του αεροσκάφους Yak-42 στην περιοχή του Γιάροσλαβ", ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

    Ένας φροντιστής και ένας παίκτης της τοπικής ομάδας Lokomotiv Iaroslavl, ο Αλεξάντερ Γκαλίμοφ διασώθηκαν, αλλά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, με εκτεταμένα εγκαύματα.

    Η ομάδα μετέβαινε στο Μινσκ της Λευκορωσίας για τον πρώτο αγώνα της περιόδου.

    Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το δυστύχημα-το τέταρτο από τον Ιούνιο στη Ρωσία-οφείλεται είτε σε λάθος του πιλότου ή σε μηχανικό πρόβλημα με δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 September 2011 - 8:29:41 UTC