Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε καθεστώς βαθιάς ύφεσης παραμένει η ελληνική οικονομία
  • [02] Αυθεντικός ο "Καλυδώνιος Κάπρος" τόνισε ο Π. Γερουλάνος
  • [03] Υπό κατάληψη 301 τμήματα ΑΕΙ- ΤΕΙ
  • [04] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας
  • [05] Αμετάβλητο στο 1,5% το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ
  • [06] Οι Βρυξέλλες αποκλείουν το ενδεχόμενο να αποβληθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη
  • [07] Πτώση 3,19% του Γενικού Δείκτη στο χρηματιστήριο
  • [08] Αμετάβλητο στο 1,5% αναμένεται να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο η ΕΚΤ
  • [09] Ελεύθεροι οι τρεις ανήλικοι για τη φονική συμπλοκή οπαδών στην Κρήτη

  • [01] Σε καθεστώς βαθιάς ύφεσης παραμένει η ελληνική οικονομία

    Στο 16% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Ιούνιο εφέτος- κατά 4,4 μονάδες υψηλότερα από τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι και ελαφρά βελτιωμένο σε σύγκριση με το 16,6% του Μαϊου εφέτος (λόγω και της έναρξης της τουριστικής περιόδου και της εποχικότητας των στοιχείων).

    Σε ένα έτος, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 211.321 άτομα και "αγκάθι" παραμένει η ανεργία στους νέους, στους οποίους "εκτινάχθηκε" πλέον στο 43,3%.

    Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τον Ιούνιο εφέτος οι άνεργοι ανήλθαν σε 793.685 άτομα.

    Σε βαθιά ύφεσηηοικονομία

    Σε καθεστώς βαθιάς ύφεσης παραμένει η ελληνική οικονομία, με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) να μεταβάλλει επί τα χείρω τις αρχικές εκτιμήσεις της για το β΄τρίμηνο του 2011, και, ως αποτέλεσμα, το ΑΕΠ να εμφανίζει για το α΄ εξάμηνο εφέτος αρνητικό ρυθμό 7,7%.

    Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το β΄ τρίμηνο εφέτος το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 7,3% έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για μείωση κατά 6,9%.

    [02] Αυθεντικός ο "Καλυδώνιος Κάπρος" τόνισε ο Π. Γερουλάνος

    Κατηγορηματικός υπήρξε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, σε ότι αφορά τις αμφιβολίες που είχαν διατυπωθεί για τη γνησιότητα του έργου του Ρούμπενς «Το κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου» που εντοπίστηκε πρόσφατα από την Ελληνική Αστυνομία και τη Διεύθυνση Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας .

    «Το έργο αγοράστηκε ως Ρούμπενς, στους καταλόγους του Μουσείου της Γάνδης -όπου ανήκει- καταγράφεται ως έργο Ρούμπενς, εκλάπη ως έργο Ρούμπενς και η Ελληνική Πολιτεία θα παραδώσει το έργο αυτό στο Μουσείο της Γάνδης -που το έχει ταυτίσει με έργο του μεγάλου ζωγράφου»,

    ξεκαθάρισε ο Παύλος Γερουλάνος στην συνέντευξη τύπου που δίνει αυτή την ώρα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

  • Ακολουθεί εκτενέςρεπορτάζ

    [03] Υπό κατάληψη 301 τμήματα ΑΕΙ- ΤΕΙ

    Τριακόσια ένα τμήματα και σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τελούν σήμερα υπό κατάληψη, όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι φοιτητές και σπουδαστές, που βρίσκονται για άλλη μία φορά στους δρόμους, ενώ προετοιμάζονται να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες που οργανώνονται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης.

    Την ίδια ώρα, όμως, συνεχίζονται και οι αντιδράσεις για την έλλειψη των σχολικών βιβλίων, ενώ τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, αρχίζουν τα μαθήματα.

    Ο Οργανισμός Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων δηλώνει ότι τα παιδιά θα πάρουν το 20% των βιβλίων, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των τίτλων θα είναι έτοιμη στα μέσα Οκτωβρίου, έτσι ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

    Πάντως, το υπουργείο Παιδείας έχει ενημερώσει τα σχολεία για να αντιμετωπίσουν προσωρινά την κατάσταση με φωτοτυπίες και dvd, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από τους καθηγητές.

    Ο ΓΓ της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσυφάκης, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να "μετατραπούν τα σχολεία σε φωτοτυπικά κέντρα", επεσήμανε ότι τα μηχανήματα των σχολείων δεν είναι επαγγελματικά, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο κόστος των φωτοτυπιών σε σχέση με το βιβλίο. Συγκεκριμένα, ένα βιβλίο κοστίζει 0,80 λεπτά, ενώ 40 σελίδες φωτοτυπιών κοστίζουν τέσσερα ευρώ.

    Καθηγητές και δάσκαλοι, οι οποίοι εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για τις 22 Σεπτεμβρίου, έστειλαν επιστολές σε σχολεία, όπου περιγράφουν τα προβλήματα, προκειμένου τα παιδιά να ενημερώσουν τους γονείς.

    [04] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας

    Εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε, σήμερα το πρωί, έξω από το υπουργείο Παιδείας η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), στην οποία έδωσαν επίσης το \"παρών\" ολιγομελείς αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

    Η ΑΣΓΜΕ καταγγέλλει ότι η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 2.000 σχολεία λιγότερα και περισσότερα από 20.000 κενά εκπαιδευτικών, ενώ υποστηρίζει ότι το πρόβλημα των βιβλίων δεν θα έχει λυθεί ούτε έως το τέλος του χρόνου.

    [05] Αμετάβλητο στο 1,5% το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ

    Τη διατήρηση του βασικού της επιτοκίου στο επίπεδο του 1,5% ανακοίνωσε σήμερα, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Πρόκειται, όπως επισημαίνεται σε σχετικό τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, για μια απόφαση που ήταν αναμενόμενη, ενώ κατά τους προσεχείς μήνες αναμένεται χαλάρωση της ακολουθούμενης νομισματικής πολιτικής, υπό το φως τόσο της επιβράδυνσης που παρουσιάζει ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης όσο και της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

    [06] Οι Βρυξέλλες αποκλείουν το ενδεχόμενο να αποβληθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέκλεισε σήμερα το ενδεχόμενο μιας υποχρεωτικής εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ και υπενθύμισε ότι δεν υπάρχει καμιά συζήτηση γι\' αυτό το θέμα στις Βρυξέλλες.

    \"Καμιά έξοδος, καμιά αποβολή από τη ζώνη του ευρώ δεν είναι δυνατή σύμφωνα με τη συνθήκη της Λισαβόνας. Η συμμετοχή στη ζώνη του ευρώ είναι αμετάκλητη. Δεν υπάρχει καμιά συζήτηση γι\' αυτό το θέμα\", δήλωσε ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

    [07] Πτώση 3,19% του Γενικού Δείκτη στο χρηματιστήριο

    Ισχυρές πιέσεις συνεχίζουν να δέχονται οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων και τις μετοχές της Εθνικής και της Alpha Bank να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:30, υποχωρεί κάτω από τις 900 μονάδες, στις 899,81 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 3,19%.

    [08] Αμετάβλητο στο 1,5% αναμένεται να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο η ΕΚΤ

    Αμετάβλητη αναμένεται να διατηρήσει τη νομισματική της πολιτική η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, σήμερα στη Φραγκφούρτη, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές που επικαλείται η οικονομική υπηρεσία Bloomberg. Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι έως το τέλος του έτους θα υπάρξει μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ.

    Το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι και οι 57 οικονομολόγοι, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε σχετική έρευνά του, θεωρούν ότι η ΕΚΤ θα διατηρήσει το βασικό επιτόκιο στο 1,5% και ότι θα χαμηλώσει την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη της Ευρωζώνης.

    [09] Ελεύθεροι οι τρεις ανήλικοι για τη φονική συμπλοκή οπαδών στην Κρήτη

    Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν σήμερα μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Ηρακλείου οι τρεις ανήλικοι, οι οποίοι συμμετείχαν στη συμπλοκή της παραλιακής λεωφόρου τα ξημερώματα της Δευτέρας με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό με μαχαίρι του 21χρονου Γιάννη Ρουσάκη.

    Στους ανηλίκους, ηλικίας 15, 16 και 17 ετών, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι: καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ, συνάντηση με το Δικαστικό Επιμελητή Ανηλίκων μία φορά το μήνα και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα κατά τις ώρες που θα αγωνίζονται οι ομάδες τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 8 September 2011 - 12:29:41 UTC