Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπαράζ εκρήξεων στην Καμπούλ κοντά σε περιοχή με πρεσβείες
  • [02] Συγκέντρωση ιδιοκητών ταξί έξω από τη Βουλή
  • [03] Νέα επίθεση με μολότοφ εναντίον διμοιρίας ΜΑΤ
  • [04] Επιθέσεις των Ταλιμπάν στο κέντρο της Καμπούλ

  • [01] Μπαράζ εκρήξεων στην Καμπούλ κοντά σε περιοχή με πρεσβείες

    Πολλοί ταλιμπάν οπλισμένοι με αυτοπροωθούμενες βομβίδες, καλάσνικοφ και παγιδευμένα με εκρηκτικά γιλέκα έχουν λάβει θέσεις μάχης στην Καμπούλ, κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονται οι πρεσβείες κι είναι έτοιμοι να επιτεθούν σε κυβερνητικά κτίρια, δήλωσε ένας εκπρόσωπός τους.

    "Οι πρωταρχικοί στόχοι των ενόπλων είναι το κτίριο της υπηρεσίας αντικατασκοπείας και ένα υπουργείο," είπε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς από άγνωστη τοποθεσία ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ.

    Ο ίδιος είπε ότι δεν μπορεί να αναφερθεί στον αριθμό των ενόπλων ενώ η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Εξι με οκτώ ισχυρές εκρήξεις καθώς και πυρά όπλων ακούστηκαν νωρίτερα στην περιοχή. Η τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από περιοχή που βρίσκεται κοντά στον τόπο της επίθεσης, όπου διακρίνονται ένα καμένο μικρό λεωφορείο, ένα ποδήλατο πεσμένο στη μέση του δρόμου και κόσμος να απομακρύνεται τρέχοντας.

    Το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο δυτική στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι επλήγη το γενικό επιτελείο της νατοϊκής διεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν (ISAF) στην Καμπούλ.

    Η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν τους δρόμους γύρω από την αμερικανική πρεσβεία και από άλλες διπλωματικές αποστολές και δήλωσαν ότι η επίθεση σημειώθηκε σε γειτονική πλατεία.

    Διαβάστε επίσης:

    Επιθέσεις των Ταλιμπάν στο κέντρο της Καμπούλ

    [02] Συγκέντρωση ιδιοκητών ταξί έξω από τη Βουλή

    Δυναμικό «παρών» έξω από τη Bουλή ετοιμάζονται να δώσουν το απόγευμα οι ιδιοκτήτες ταξί, καθώς στις 16:00 ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης θα ενημερώσει τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ, για τις τελικές ρυθμίσεις που περιέχει το σχέδιο νόμου, το οποίο βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και μόλις πριν από μία εβδομάδα, εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο.

    Ο κ. Ραγκούσης θα επιχειρήσει να πείσει τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που αντιδρούν για την αναγκαιότητα και την ορθότητα εφαρμογής των ρυθμίσεων που περιέχει το σχέδιο νόμου. Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, που σήμερα συνεχίζουν τη 48ωρη απεργία τους, θα κάνουν προσυγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ, στην οδό Μάρνη και στη συνέχεια θα σχηματίσουν πορεία με τελικό προορισμό τη βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες ταξί της Αττικής έχουν ζητήσει από τους συναδέλφους τους της επαρχίας να έρθουν στην Αθήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν δυναμική και ογκώδη πορεία και διαδήλωση. Το βράδυ, αναμένεται να συνεδριάσουν και πάλι τα συνδικαλιστικά όργανα των αυτοκινητιστών, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων, αν και η τάση που επικρατεί είναι για συνέχιση της απεργίας.

    [03] Νέα επίθεση με μολότοφ εναντίον διμοιρίας ΜΑΤ

    Μία ακόμα επίθεση με βόμβες μολότοφ, πραγματοποίησε ομάδα νεαρών, στις 5.10 το πρωί, εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ, στη διασταύρωση των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια.

    Οι δράστες εμφανίστηκαν ξαφνικά, εκτόξευσαν τις μολότοφ εναντίον των αστυνομικών και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

    Οι μολότοφ εξερράγησαν στο δρόμο, χωρίς να τραυματιστεί κανείς ή να προκληθούν ζημιές.

    [04] Επιθέσεις των Ταλιμπάν στο κέντρο της Καμπούλ

    Ρουκέτα έπεσε σήμερα στην περιοχή στην οποία βρίσκονται οι πρεσβείες, στο κέντρο της Καμπούλ, στη διάρκεια επίθεσης, η οποία, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, είχε στόχο κυβερνητικά κτίρια.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνολικά πέντε Ταλιμπάν, οπλισμένοι με αυτοπροωθούμενες βομβίδες και Καλάσνικοφ, έχουν οχυρωθεί σε κτίριο από το οποίο ανοίγουν πυρ, στο κέντρο της Καμπούλ, όπου οι Ταλιμπάν έχουν εξαπολύσει επιθέσεις κυρίως εναντίον του αρχηγείου της Isaf.

    Ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι τουλάχιστον τέσσερις πολίτες τραυματίσθηκαν κατά τις εκρήξεις και τα πυρά που σημειώθηκαν στην περιοχή.

    Οι εκρήξεις και τα πυρά ακούσθηκαν κοντά στην αμερικανική πρεσβεία και το αρχηγείο της Isaf.

    Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι ένοπλοι έχουν καταλάβει ένα υπό ανέγερση 13όροφο κτίριο, στην Πλατεία Αμπντούλ Χακ, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία και το αρχηγείο της Isaf.

    Εκπρόσωπος της Ιsaf δήλωσε ότι το αρχηγείο δέχεται επίθεση και ότι \"οι δυνάμεις της δίνουν την κατάλληλη απάντηση\".

    Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

    Στις Βρυξέλλες, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, δήλωσε ότι οι επιθέσεις των ταλιμπάν στην Καμπούλ σκοπό έχουν να καταστρέψουν τα σχέδια για την παράδοση της ευθύνης της ασφάλειας στις αφγανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, αλλά ότι αυτό δε θα συμβεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 September 2011 - 12:29:36 UTC