Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρόβλιας: "Η Ελλάδα μπορεί να έχει μια καλύτερη δημόσια διοίκηση"
  • [02] ΣΤΑ.ΣΥ.: Ομαλοποίηση των δρομολογίων του Ηλεκτρικού από αύριο
  • [03] Κλειστά αύριο τα φαρμακεία
  • [04] Στους 693.329 οι άνεργοι στον ΟΑΕΔ τον Αύγουστο

  • [01] Ρόβλιας: "Η Ελλάδα μπορεί να έχει μια καλύτερη δημόσια διοίκηση"

    Την πεποίθησή του ότι στο τέλος της κρίσης η Ελλάδα μπορεί να έχει μια καλύτερη δημόσια διοίκηση, εξέφρασε σήμερα ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνος Ρόβλιας, κατά το χαιρετισμό του στη συνάντηση Γενικών Γραμματέων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, με θέμα την προώθηση και την εφαρμογή του Συστήματος Ανίχνευσης Εκπαιδευτικών-Επιμορφωτικών Αναγκών στη Δημόσια Διοίκηση μέσω Εσωτερικών Ομάδων Επιμορφωτών.

    Ο κ. Ρόβλιας τόνισε ότι, στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει ένα παράδειγμα, όπως άλλες χώρες που «κατάφεραν να κερδίσουν το στοίχημα της δημοσιονομικής προσαρμογής, της επίλυσης διοικητικών-διαρθρωτικών αδυναμιών ή και της αναπτυξιακής επανατοποθέτησής τους στο διεθνές οικονομικό προσκήνιο».

    Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πρόσθεσε, καταβάλλει εντατικές προσπάθειες για την ενίσχυση του πεδίου της λειτουργικής αποτελεσματικότητας της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και προωθεί ένα εξαιρετικά καινοτόμο εγχείρημα, που λειτουργικά αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διά βίου μάθησης και που θα βελτιώσει τη λειτουργικότητα της δημόσιας διοίκησης.

    Επισήμανε δε ότι «επιδιώκουμε την άμεση και παραγωγική λειτουργία του συστήματος ανίχνευσης επιμορφωτικών αναγκών στη δημόσια διοίκηση και την ολοκλήρωση των πρώτων ετήσιων Σχεδίων Εκπαίδευσης-Επιμόρφωσης των δημόσιων φορέων, εντός του Νοεμβρίου 2011. Για το σκοπό αυτό, ζητάμε τη συνεχή, ομαλή, εντατική και αποτελεσματική συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, των Εσωτερικών Μονάδων Επιμορφωτών και των υπηρεσιακών μονάδων εκπαίδευσης των φορέων».

    [02] ΣΤΑ.ΣΥ.: Ομαλοποίηση των δρομολογίων του Ηλεκτρικού από αύριο

    Τη διαβεβαίωση ότι θα σταματήσει από αύριο η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, δίνει η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., εκτιμώντας ότι θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του προγράμματος των δρομολογίων.

    Και σήμερα πάντως παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα με μεγάλες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των δρομολογίων, οι οποίες με δεδομένη και την απεργία των ταξί, είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν ουρές και μεγάλος συνωστισμός στα βαγόνια του ΗΣΑΠ, γεγονός που σύμφωνα με τους εργαζόμενους αποδίδεται στις μετατάξεις 144 υπαλλήλων.

    Για σήμερα και ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γαλλική Μαρσέϊγ, για το Τσάμπιονς Λιγκ, η ΣΤΑ.ΣΥ. ανακοίνωσε ότι για την διευκόλυνση των φιλάθλων θα υπάρξει πύκνωση των δρομολογίων στο τμήμα Πειραιάς- Ομόνοια.

    [03] Κλειστά αύριο τα φαρμακεία

    Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα φαρμακεία της Αττικής, λόγω της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, προστάτη των φαρμακοποιών.

    Το κοινό θα μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

    [04] Στους 693.329 οι άνεργοι στον ΟΑΕΔ τον Αύγουστο

    Στα 693.329 άτομα ανήλθαν τον Αύγουστο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει μείωση κατά -0,90%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

    Από αυτά 282.935 είναι άνδρες (ποσοστό 40,81%) και 410.394 είναι γυναίκες (ποσοστό 59,19%).

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, για τον Αύγουστο, τα βασικά χαρακτηριστικά, που προκύπτουν, είναι η μείωση του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων κατά 0,90%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, παράλληλα με τη μείωση των καταγγελιών και λήξεων συμβάσεων εργασίας κατά 8,51% και των αναγγελιών πρόσληψης κατά 4,21%, σε σχέση με τον Αύγουστο του 2010.

    Αναλυτικότερα, στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 62,63% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 28,23% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 9,14%.

    Στο εκπαιδευτικό επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναλογεί το 45,28% των εγγεγραμμένων ανέργων, στο εκπαιδευτικό επίπεδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης έως 3η Γυμνασίου αναλογεί το 34,61%, στο εκπαιδευτικό επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το 18,92% και στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς εκπαίδευση αναλογεί το 1,20%.

    Στους Έλληνες υπηκόους αναλογεί το 93,42% των εγγεγραμμένων ανέργων, στους υπηκόους τρίτων χωρών το 5,35% και στους υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1,23%.

    Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 212.297 άτομα και εμφανίζεται αυξημένος κατά 6.763 άτομα, ποσοστό 3,29%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Ιούλιο. Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το 83,84% είναι κοινοί επιδοτούμενοι, το 5,72% είναι εκπαιδευτικοί επιδοτούμενοι, το 5,39% είναι οικοδόμοι επιδοτούμενοι, το 3,17% είναι εποχικοί λοιποί επιδοτούμενοι, και το 1,45% είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων επιδοτούμενοι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 September 2011 - 16:29:36 UTC