Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παιχνίδια και ιδιόμορφες γιορτές εν μέσω οικονομικής κρίσης
  • [02] «Δεν αξίζει τον κόπο να συζητούμε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ»
  • [03] Το Παρίσι είναι αποφασισμένο "να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να σωθεί η Ελλάδα"
  • [04] Δηλώσεις του γγ του υπ. Οικονομικών, Ηλ.Πλασκοβίτη, για εργασιακή εφεδρεία και τέλος ακινήτων

  • [01] Παιχνίδια και ιδιόμορφες γιορτές εν μέσω οικονομικής κρίσης

    Στη Φινλανδία, είναι οι αγώνες ρίψης παλιών κινητών τηλεφώνων ή ... άρσης της συζύγου. Στην Αγγλία, την Ιρλανδία και την Ουαλία το πρωτάθλημα μηχανών κουρέματος γκαζόν και η ορεινή ποδηλασία, συνοδεία μπίρας. Στη Γερμανία, ο συναγωνισμός για την πιο θορυβώδη βουτιά στο νερό και στις ΗΠΑ το υποβρύχιο χόκεϊ. Στην Ισπανία και την Ελλάδα, ο αλευροπόλεμος και το «μπουρανί». Στην Κίνα, η καταδίωξη θυμωμένων (ψεύτικων) πτηνών στα πάρκα.

    Τα παιχνίδια και οι ιδιόμορφες γιορτές δεν είναι μόνο για τα παιδιά. Ιδίως εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, δίνουν διέξοδο και στους ενήλικες, επιτρέποντας σύντομα διαλείμματα χαράς και παιδικής ξεγνοιασιάς.

    Το ΑΠΕ-ΜΠΕ συγκέντρωσε πληροφορίες για μία σειρά παράξενων παιχνιδιών, αθλημάτων και φεστιβάλ ανά τον κόσμο, που αξίζει να τα ...διασκεδάσει κάποιος.

    Κερδίζοντας το βάρος της συζύγου σε μπίρα και κάνοντας το κινητό ... ακόντιο!

    Από το 2000, στο Σαβονλίνα (Savonlinna) της Φιλανδίας, ξεκίνησε ένα ιδιόμορφο «άθλημα», που σύντομα έγινε εξαιρετικά δημοφιλές: εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται στην περιοχή κάθε χρόνο, για να συναγωνιστούν στο πόσο μακριά μπορούν να πετάξουν το παλιό κινητό τους τηλέφωνο!

    Μοναδικός όρος συμμετοχής: τα κινητά να ζυγίζουν πάνω από 220 γραμμάρια. Μάλιστα, οι αγώνες απέκτησαν σύντομα οπαδούς και σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στη Βρετανία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, το Βέλγιο και το Λιχνενστάιν.

    Αν το πρωτάθλημα ρίψης κινητών απαιτεί δεξιότητες ακοντιστή, οι διαγωνιζόμενοι σ' ένα άλλο πρωτάθλημα, στο Σονκαγιάρβι (Sonkajarvi) της Φιλανδίας, πρέπει να διαθέτουν ικανότητες αρσιβαρίστα.

    Εκεί πραγματοποιούνται, ήδη από το 1992, οι αγώνες άρσης συζύγου, με έπαθλο το βάρος της σε μπίρα! Ο σύζυγος πρέπει να κουβαλήσει τη συμβία του στους ώμους του σε μια διαδρομή μετ΄εμποδίων και ο νικητής είναι αυτός που θα τερματίσει ταχύτερα. Αντίστοιχοι αγώνες γίνονται και σε άλλες περιοχές του κόσμου, αλλά η ιδιορρυθμία της Φιλανδίας είναι το αλκοολούχο έπαθλο.

    Για όλα φταίει το γκαζόν...

    Το 1973, στην παμπ "The Cricketers Arms", στο δυτικό Σάσεξ της Αγγλίας, μια παρέα νεαρών έπινε μπίρα και συζητούσε τον καημό της, που σχετιζόταν με την αδυναμία να αντεπεξέλθουν στο υψηλό κόστος του (αγαπημένου τους) μηχανοκίνητου αθλητισμού.

    Μερικές ώρες και αρκετές μπίρες αργότερα, επινόησαν μια νέα (και φθηνή) μορφή αθλητισμού: τους αγώνες με "πειραγμένες" μηχανές του γκαζόν (Lawn Mower Racing). Συγκρότησαν δε και σχετικό Σύνδεσμο.

    Κι αν το εφεύρημά τους θεωρήθηκε τότε ότι θα είναι πολύ βραχύβιο, οι εξελίξεις διέψευσαν όσους υποστήριζαν ότι η νέα μανία θα «ξεφουσκώσει» γρήγορα.

    Οι αγώνες «εξήχθησαν» και πραγματοποιούνται σήμερα όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ και την Αυστραλία, ενώ έχουν εμπνεύσει τη δημιουργία ακόμη και βιντεοπαιχνιδιού!

    Το «Lawnmower Racing Mania», που βασίζεται ακριβώς στο συγκεκριμένο άθλημα, αναπτύχθηκε για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κονσόλες Xbox.

    Άνθρωποι εναντίον αλόγων και ορεινή ποδηλασία μετά μπίρας

    Το 1980, ο Γκόρντον Γκριν, ιδιοκτήτης της παμπ «Neuadd Arms» στην Ουαλία, άκουσε δύο πελάτες του να συζητούν. Ο πρώτος υποστήριζε ότι, σε μία μακρινή διαδρομή στην ύπαιθρο, ο άνθρωπος μπορεί να αποδειχτεί εξίσου ικανός με το άλογο στην (πεζο)πορεία. Ο δεύτερος διαφωνούσε.

    Ο Γκριν αποφάσισε τότε να θέσει τη διχογνωμία τους σε δημόσια δοκιμασία. Ετσι γεννήθηκε ο πρώτος μαραθώνιος "Άνθρωπος εναντίον αλόγου" («Man vs Horse Marathon»), στο πλαίσιο του οποίου πεζοί δρομείς συναγωνίστηκαν καβαλάρηδες, σε μια απόσταση 22 μιλίων.

    Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, στη διάρκεια της πολυετούς πορείας του αγώνα- ο οποίος γίνεται κάθε Ιούνιο- υπήρξαν δρομείς, που νίκησαν τα άλογα.

    Στον 25ο μαραθώνιο (2004), στον οποίο διαγωνίστηκαν 500 δρομείς και 40 άλογα, ο Χιου Λομπ έγινε ο πρώτος πεζός, που κέρδισε τους καβαλάρηδες, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή σε δύο ώρες, πέντε λεπτά και 19 δευτερόλεπτα και κερδίζοντας το διόλου ευκαταφρόνητο έπαθλο των 31.780 ευρώ.

    Οι ποδηλάτες στην Ουαλία έχουν βέβαια και το ... καθαρά δικό τους παράξενο σπορ. Ο λόγος για τον «Real Ale Wobble», έναν αγώνα ορεινής ποδηλασίας, μήκους 35 μιλίων, στον οποίο στα σημεία ανεφοδιασμού, αντί για νερό ή ενεργειακά ποτά, οι αθλητές πίνουν μόνο μπίρα. Προφανώς, νικητής αναδεικνύεται όποιος αντέξει!

    Κερδίζει όποιος κάνει την πιο θορυβώδη βουτιά

    Και το όνομα αυτού "splashdiving". Έτσι έχει ονομαστεί το ιδιόμορφο σπορ, που ξεκίνησε από τη Γερμανία και αναδεικνύει ως νικητή αυτόν που θα κάνει τη βουτιά που θα παράγει τον περισσότερο θόρυβο και θα σηκώσει τον μεγαλύτερο όγκο νερού.

    Οι αθλητές πρέπει να αναμετρηθούν σε 12 διαφορετικά είδη βουτιάς, μ' ένα κοινό χαρακτηριστικό: όλες είναι επώδυνες, γιατί οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να βουτήξουν από ψηλά, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια του σώματός τους να έρχεται σε επαφή με το νερό την ώρα της βουτιάς.

    Παίζοντας χόκεϊ με βατραχοπέδιλα

    Οι αγώνες χόκεϊ στις ΗΠΑ είναι κάτι σύνηθες. Συνήθως, όμως, γίνονται εντός γηπέδου. Με εξαίρεση το τουρνουά, που γίνεται κάθε χρόνο σε διάφορες αμερικανικές πόλεις, στο οποίο οι παίκτες φορούν βατραχοπέδιλα, μάσκες, αναπνευστήρες και κράνη και βρίσκονται στον πάτο μιας πισίνας.

    Κατά τα λοιπά, οι όροι του παιχνιδιού είναι οι ίδιοι μ' αυτούς του παραδοσιακού χόκεϊ. Αν και το υποβρύχιο χόκεϊ ακούγεται σαν κάτι που αφορά μόνο κάποιους ιδιόρρυθμους, αξίζει να σημειωθεί ότι στο τουρνουά του 2008 έπαιξαν ούτε μία ούτε δύο, αλλά 26 ομάδες, με τον αριθμό τους να αυξάνεται κάθε χρόνο!

    Το σπορ, που σήμερα έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες, ξεκίνησε το 1954 από τη Μεγάλη Βρετανία.

    Με πολεμοφόδιο το ... αλεύρι!

    Στη Βιάνα ντε Βόλο στην Ισπανία, αλλά και στο Γαλαξίδι και άλλες περιοχές στην Ελλάδα, κάθε καρναβάλι γίνεται πόλεμος! Το πολεμοφόδιο είναι το αλεύρι και ουδείς από τους επισκέπτες είναι ασφαλής από τα "πυρά".

    Στο Γαλαξίδι, οι ειρηνικές «βόμβες» είναι πολύχρωμες, αφού το αλεύρι- χρησιμοποιείται περίπου 1,5 τόνος κάθε χρονιά- χρωματίζεται. Μάλιστα, το έθιμο αυτό είχε κάνει το τηλεοπτικό δίκτυο ITN να σχολιάσει ότι «οι Έλληνες ξεχνούν τα οικονομικά τους προβλήματα με αλευροπόλεμο».

    [02] «Δεν αξίζει τον κόπο να συζητούμε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ»

    Την εκτίμηση πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ περισσότερο γεννά και λιγότερο λύνει προβλήματα, ανέλυσε, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής των Πρασίνων στην Ευρωβουλή Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

    Κατά την άποψή του, η έμφαση που αποδίδουν οι έλληνες σε αυτά τα σενάρια είναι «παρανοϊκή» και υπογραμμίζει πως αντίθετα, πρέπει να αποδοθεί σημασία στη διαμόρφωση «μιας καλύτερης ισορροπίας ανάμεσα στην προσπάθεια και τη βοήθεια».

    Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση για τις πληροφορίες που θέλουν το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών να μελετά σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο κ. Κον Μπεντίτ παρατήρησε ότι «αυτή είναι η δουλειά του, να εξετάζει όλα τα σενάρια», ενώ υπογράμμισε πως η ΕΕ «πρέπει να ενισχύσει την υπευθυνότητα των ελλήνων χωρίς να τους πνίξει». Τέλος υποστήριξε, πως η προοπτική της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είναι αναγκαία, μολονότι μπορεί να μοιάζει «παράλογη. Όμως η ιστορία είναι παράλογη» παρατήρησε.

    [03] Το Παρίσι είναι αποφασισμένο "να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να σωθεί η Ελλάδα"

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν επανέλαβαν σήμερα κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου πως η Γαλλία είναι αποφασισμένη \"να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να σωθεί η Ελλάδα\", δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Βαλερί Πεκρές.

    \"Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός επανέλαβαν με μια φωνή την αποφασιστικότητα της Γαλλίας να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να σωθεί η Ελλάδα\", δήλωσε η Πεκρές κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων για τις εργασίες του υπουργικού συμβουλίου.

    [04] Δηλώσεις του γγ του υπ. Οικονομικών, Ηλ.Πλασκοβίτη, για εργασιακή εφεδρεία και τέλος ακινήτων

    H εφεδρεία, με βάση την εγκύκλιο που εξέδωσε η Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ αφορά μόνον τους υπαλλήλους με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου για ΔΕΚΟ που βρίσκονται υπό την άμεση εποπτεία του Δημοσίου, διευκρίνισε ο γγ του υπουργείου Οικονομικών, Ηλ. Πλασκοβίτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

    \'Οσοι οργανισμοί έχουν αντιρρήσεις ότι δεν έπρεπε να συμπεριληφθούν στη λίστα, πρόσθεσε, θα πρέπει να τις εκθέσουν στο υπουργείο Οικονομικών. Αναφερόμενος στις δηλώσεις Κουκουλόπουλου για τους εργαζομένους στους ΟΤΑ τόνισε πως εάν το υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό τότε θα πρέπει να φέρει ειδική διάταξη.

    Ο κ. Πλασκοβίτης, ανακοίνωσε ότι το αργότερο στις επόμενες δυο ημέρες θα εκδοθεί η διάταξη για το τέλος ακινήτων. Θα προβλέπεται, όπως είπε, ρητά ότι το τέλος θα αφορά τους ιδιοκτήτες και αν καταβάλλεται από ενοικιαστές, θα αφαιρείται από το ενοίκιο τμηματικά. Εάν υπάρχει, σημείωσε, αναντιστοιχία πραγματικών τετραγωνικών και όσων καταγράφονται στη ΔΕΗ, τότε «δυστυχώς» θα υπολογιστεί με τα αναγραφόμενα τετραγωνικά στον λογαριασμό. Ως εκ τούτου αυθαίρετοι χώροι και κλειστοί ημιυπαίθριοι που δεν έχουν καταγραφεί στη βάση δεδομένων της ΔΕΗ δεν θα υπολογιστούν. Δεν έχει γίνει ακόμα σαφές τι θα γίνει με κλειστά ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται ή έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 September 2011 - 12:29:36 UTC