Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαφωνούμε, αλλά θέλουμε ανοιχτά πανεπιστήμια, λέει η ΠΟΣΔΕΠ
  • [02] Εργασιακή εφεδρεία και στους υπερχρεωμένους δήμους
  • [03] Αύριο στο υπουργικό η συγχώνευση ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΕΛΟΓΑΚ, ΓΕΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ
  • [04] Δεν στοχεύουν την Ελλάδα οι προτάσεις για τη Σένγκεν, λέει η ΕΕ

  • [01] Διαφωνούμε, αλλά θέλουμε ανοιχτά πανεπιστήμια, λέει η ΠΟΣΔΕΠ

    Υπέρ της λειτουργίας των πανεπιστημίων, τάχθηκε η Διοικούσα Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας καθηγητών Πανεπιστημίων (ΠΟΣΔΕΠ), κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, στην οποία συζητήθηκε το νέο θεσμικό πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Όπως τονίζουν οι πανεπιστημιακοί, το νέο θεσμικό πλαίσιο απέχει σημαντικά από τις θέσεις της ΠΟΣΔΕΠ, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην αναβάθμιση του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου. Ωστόσο, σημειώνουν, στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα πρέπει να είναι \"ΑΝΟΙΧΤΑ\", να βρίσκονται δηλαδή σε πλήρη εκπαιδευτική, ερευνητική και διοικητική λειτουργία, δίνοντας την δυνατότητα επικοινωνίας, ανταλλαγής απόψεων και συντονισμού της δράσης της πανεπιστημιακής κοινότητας.

    Οι καθηγητές επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι οι επιφυλάξεις ή και αρνητικές εκτιμήσεις για τις πρόσφατες θεσμικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, ακόμη και οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που θα κριθούν αρμοδίως, δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για διακοπή της λειτουργίας των ιδρυμάτων, με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις τόσο στους φοιτητές και τις οικογένειες τους, όσο και στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο μας.

    [02] Εργασιακή εφεδρεία και στους υπερχρεωμένους δήμους

    «Η κυβέρνηση έχει μια συγκεκριμένη πολιτική για όλους τους δήμους της χώρας. Οι δήμοι πρέπει να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους έτσι ώστε να μην επιβαρύνουν το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης και σε αυτή τη διαδικασία φροντίζουμε να μην υπερχρεωθεί κανένας Δήμος», είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

    Σε ό,τι αφορά το πλεονάζον προσωπικό που υπάρχει σε 10-15 Δήμους, ο κ. Κουκουλόπουλος επανέλαβε ότι εκεί θα ξεκινήσει η διαδικασία μετατάξεων.

    «Η εφεδρεία είναι μια διαδικασία που έπεται αν δεν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια. Πιστεύω ότι θα ευοδωθεί», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών.

    [03] Αύριο στο υπουργικό η συγχώνευση ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΕΛΟΓΑΚ, ΓΕΕΚΑ-ΔΗΜΗΤΡΑ

    Η συγχώνευση των τεσσάρων εποπτευόμενων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οργανισμών ΕΘΙΑΓΕ, ΟΓΕΕΚΑ, ΟΠΕΓΕΠ και ΕΛΟΓΑΚ, σε έναν ενιαίο φορέα με την επωνυμία Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός "Δήμητρα", πρόκειται να έρθει αύριο για δεύτερη ανάγνωση στο υπουργικό συμβούλιο. Προκειμένου ο οργανισμός να συσταθεί άμεσα, ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης, έχει παρουσιάσει σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία θα υπογράφεται από τον ίδιο και τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.

    Αμέσως μετά τη δημοσίευση της απόφασης αυτής στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, θα οριστεί προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο και θα μεταφερθεί όλο το προσωπικό των συγχωνευόμενων φορέων στον νέο Οργανισμό.

    [04] Δεν στοχεύουν την Ελλάδα οι προτάσεις για τη Σένγκεν, λέει η ΕΕ

    Οι προτάσεις για τη Συνθήκη του Σένγκεν, που θα παρουσιάσει την ερχόμενη Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν στοχεύουν συγκεκριμένες χώρες όπως η Δανία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία.

    Αυτό διευκρίνισε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Επιτρόπου για τις εσωτερικές υποθέσεις Σεσίλια Μάλστρομ, ο οποίος υπογράμμισε ακόμη ότι οι προτάσεις αυτές αποβλέπουν στην ενίσχυση του χώρου Σένγκεν με τη δημιουργία, μεταξύ άλλων, μηχανισμών που θα διασφαλίζουν την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών .

    Την Παρασκευή, η Επιτροπή αναμένεται να διευκρινίσει, στις προτάσεις της, τους όρους υπό τους οποίους θα μπορούν να επαναφέρονται οι έλεγχοι στα σύνορα των κρατών μελών σε περιπτώσεις μαζικών κυμάτων λαθρομετανάστευσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 14 September 2011 - 16:29:46 UTC