Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο 16,3% το ποσοστό της ανεργίας το β΄τρίμηνο
  • [02] Ηθοποιός σημαίνει... οντισιόν
  • [03] Αύξηση σε ποσοστό 146,2% παρουσιάζουν οι ληστείες σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Πρόβλεψη για επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στην ευρωζώνη
  • [05] Στην Αναστασία Δούκα το βραβείο ΔΕΣΤΕ για το 2011
  • [06] Προθεσμία 45 ημερών δίνει η ΔΕΗ για την πληρωμή των λογαριασμών
  • [07] Η Εκκλησία ουδέποτε έθεσε ζήτημα απαλλαγής της από το ειδικό τέλος για τα ακίνητα, δηλώνει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
  • [08] Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ στην Κρήτη
  • [09] Νέα πιστωτική κρίση απειλεί την Ευρώπη, αναφέρει εμπιστευτική έκθεση
  • [10] Σεισμός 6,2 βαθμών σημειώθηκε στην Ιαπωνία
  • [11] Χάλκινο στο ζετέ ο Αντ. Μαρτασίδης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών (εφήβων/νεανίδων)

  • [01] Στο 16,3% το ποσοστό της ανεργίας το β΄τρίμηνο

    Στο 16,3% "εκτινάχθηκε" το ποσοστό της ανεργίας το β΄τρίμηνο εφέτος, από 11,8% το β΄τρίμηνο πέρυσι και 15,9% το α΄τρίμηνο εφέτος, ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.

    Ο αριθμός των ατόμων που προστέθηκαν στους "καταλόγους των ανέργων" αυξήθηκε κατά 36,5% μέσα σε έναν χρόνο (κατά 2,3% σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο εφέτος) και πλέον οι άνεργοι ανέρχονται σε 810.821 άτομα. Από την ανεργία πλήττονται κυρίως οι νέοι (ένας στους τρεις άνεργος) και οι γυναίκες, ενώ η Βόρεια Ελλάδα συνεχίζει να κρατά τα "σκήπτρα" στους ανέργους. Παράλληλα, πάνω από ένας στους δύο ανέργους είναι μακροχρόνια άνεργος.

    Ηλικιακά, από την ανεργία πλήττονται κυρίως οι νέοι ηλικίας 15- 29 ετών (32,9% από 22,8% πέρυσι), ενώ στις νέες γυναίκες το αντίστοιχο ποσοστό είναι 38,3% (από 27,5%). Στις ηλικίες 30- 44 ετών, η ανεργία ανέρχεται σε 14,9% (από 10,9% πέρυσι). Γενικά στους άνδρες, η ανεργία είναι 13,7% (από 9,4% το β΄ τρίμηνο 2010) και στις γυναίκες είναι 20% (από 11,8%).

    [02] Ηθοποιός σημαίνει... οντισιόν

    "Σε ποιο νούμερο βρίσκονται ακόμα;", "Έχεις άγχος;", "Θες ν' ακούσεις το κομμάτι που ετοίμασα;", "Ξέρεις για ποιους ρόλους μας θέλουν;".

    Αυτά ήταν ορισμένα από τα ερωτήματα που απασχολούσαν, το ζεστό μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, δεκάδες αγόρια και κορίτσια που ήταν μαζεμένα στον μικρό πεζόδρομο της οδού Καπνοκοπτηρίου, κοντά στην πλατεία Βικτωρίας.

    Η ανακοίνωση εξάλλου ήταν σαφής. Δώδεκα το μεσημέρι θα ξεκίναγε η διαδικασία της οντισιόν για τη νέα παράσταση, που θ' ανέβει τον Δεκέμβριο στο θέατρο Προσκήνιο, από τη θεατρική ομάδα NAMASTE.

    Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το "M. Butterfly" του Ντέιβιντ Χένρι Ουάνγκ- που βασίζεται σε αληθινή ιστορία- τη σκηνοθεσία του οποίου έχει αναλάβει ο Αντώνης Λουδάρος.

    Δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να συγκεντρωθούν νωρίτερα από την ώρα έναρξης, για να εξασφαλίσουν μία καλή σειρά προτεραιότητας. Η προσέλευση μεγάλη. Περισσότεροι από 200 υποψήφιοι συγκεντρώθηκαν για να δοκιμάσουν την τύχη και το ταλέντο τους, ενώπιον της τετραμελούς επιτροπής, την οποία αποτελούσαν ο Αντώνης Λουδάρος, ο Δημήτρης Γιώτης και οι δύο βοηθοί τους. Όσο για τους ρόλους; Οι συντελεστές τους κρατούσαν επτασφράγιστο μυστικό. Το μόνο που άφησαν να διαρρεύσει ήταν πως έψαχναν έναν άντρα και μία γυναίκα, για να υποδυθούν τους δύο βασικούς χαρακτήρες, που θα πλαισιώνουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του έργου.

    Όπως έλεγε άλλωστε και η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, μία εβδομάδα νωρίτερα, γυναίκες μεταξύ 25 με 35 και άντρες 25 με 40, θα ήταν κατάλληλοι για τους ρόλους. Παρόλα αυτά, το όριο ηλικίας δεν στάθηκε εμπόδιο για ορισμένους, με αποτέλεσμα να συναντήσουμε νεαρά αγόρια κοντά στα 20, αλλά και γυναίκες άνω των 50.

    «Είναι πρωτόγνωρη αυτή η προσέλευση. Αν και οι ηθοποιοί είναι πληθώρα στην χώρα μας είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει. Ίσως επειδή πλέον δεν ανακοινώνονται οι οντισιόν και οι διαδικασίες είναι πιο "κλειστές". Εμείς σε σχέση με ό,τι συμβαίνει, αποφασίσαμε ν' ανοίξουμε την αγκαλιά μας στους νέους, να τους γνωρίσουμε από κοντά και στη συνέχεια να επιλέξουμε", μας λέει ο παραγωγός αλλά και πρωταγωνιστής της παράστασης Δημήτρης Γιώτης σε ένα διάλειμμα από την οντισιόν. Άλλωστε και τον ίδιο, όπως μας εξομολογήθηκε, με παρόμοιο τρόπο τον είχε επιλέξει η Αλίκη Βουγιουκλάκη για την παράσταση "Ωραία μου κυρία». Παράσταση, στην οποία δεν πήρε μέρος τελικά, καθώς έπρεπε να ολοκληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.

    «Ήδη έχουμε δει πολύ ταλαντούχα παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι ήρθε μέχρι και 45 χρονών άνθρωπος. Οι νέοι είναι πολύ καλά εφοδιασμένοι από τις δραματικές σχολές με τραγούδι, χορό, υποκριτική, ορθοφωνία και έχουν όλη την ορμή των νιάτων, να είναι προετοιμασμένοι και να λάμψουν πάνω στη σκηνή. Όταν ένας ηθοποιός είναι λίγο μεγαλύτερος των 40, των 45 ετών έχει και την αγωνία της επιβίωσης. Δεν είναι μόνο να σταθεί στο χώρο, αλλά να έχει και συνέχεια. Άρα, εμείς ερχόμαστε να καλύψουμε και να ισορροπήσουμε τις ανάγκες των νέων ανθρώπων να μπουν στην δουλειά, αλλά και των μεγαλύτερων που δεν είχαν την τύχη να συμμετέχουν σε θεατρικές ή τηλεοπτικές παραγωγές», συνεχίζει.

    Η αναμονή μεγάλη και η ζέστη αφόρητη. Πολλοί από τους υποψήφιους που αργούσε η σειρά τους, δεν δίστασαν να γυρίσουν σπίτια τους για να επιστρέψουν αργότερα. Ενώ όσοι ήταν ανάμεσα στους πρώτους που θα έμπαιναν, βρήκαν καταφύγιο στο συνοικιακό καφενεδάκι απέναντι από το θέατρο. "Για πόσους ρόλους γίνεται η οντισιόν; Μόνο για δύο; Τζάμπα ο κόπος, που ήρθατε μέχρι εδώ", έλεγε η ιδιοκτήτρια του καφέ. Γεγονός που δεν φάνηκε να αποθαρρύνει τους υποψηφίους, οι οποίοι έδειχναν αποφασισμένοι παρά τις πολλές ώρες αναμονής.

    Στο φουαγιέ του θεάτρου, έξω από την αίθουσα που γινόταν η οντισιόν, κορίτσια κουνούσαν νευρικά πολύχρωμες βεντάλιες, αγόρια περπατούσαν πάνω κάτω, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που σιγοψυθύριζαν τα κομμάτια που είχαν προετοιμάσει λίγο πριν έρθουν αντιμέτωποι με την επιτροπή. Οι πιο χαλαροί αρκέστηκαν στο να κάνουν πλάκα μεταξύ τους ή να ακούν μουσική στο ipod.

    «Συνήθως δίνουμε ένα τέταρτο περίπου με είκοσι λεπτά στον κάθε υποψήφιο. Πολύς χρόνος δεδομένου του αριθμού των ενδιαφερομένων. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλουμε να τους "ξεπετάξουμε". Γιατί έτσι θα το αντιληφθεί και ο εξεταζόμενος από την άλλη πλευρά, που μπαίνει να πει κάτι που έχει προετοιμάσει αγχωμένος και δεν θα αποδώσει καλά. Έχουν μπει άτομα που τρέμουν τα χέρια τους και θέλουμε να τους δώσουμε τον χρόνο να χαλαρώσουν και να αισθανθούν άνετα, για να μπορέσουμε και εμείς να τους γνωρίσουμε» μας λέει ο Δημήτρης Γιώτης.

    Όσο για τα κομμάτια που είχαν ετοιμάσει οι νεαροί ηθοποιοί...Από Μήδεια , μέχρι Αριστοφάνη και από Σέξπηρ μέχρι Πιραντέλο. Βέβαια στα περισσότερα άτομα, τους ζητήθηκε να ερμηνεύσουν και κομμάτι από το ίδιο το έργο.

    Έχουν όμως αποτέλεσμα οι οντισιόν ; Και αν ναι πόσοι από αυτούς βρίσκουν δουλειά κατα αυτόν τον τρόπο ; "Έχω πάρει μέρος σε πολλές οντισιόν, έχει τύχει να πάω ακόμα και σε 15 μέσα σε ένα χρόνο. Δεν συνεργάζομαι με κάποιο γραφείο, μαθαίνω κυρίως από τα ΜΜΕ ή από συμφοιτητές μου στη σχολή, πότε γίνεται κάποια και πηγαίνω", μας λέει η 31χρονη Μαργαρίτα, απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Καλών Τεχνών, που συμμετέχει τα τελευταία χρόνια σε παραγωγές του ΚΘΒΕ.

    [03] Αύξηση σε ποσοστό 146,2% παρουσιάζουν οι ληστείες σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη

    Αύξηση σε ποσοστό 146,2% παρουσιάζουν οι ληστείες σε σπίτια στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο εξάμηνο του 2011 σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο το 2010. Την ίδια ώρα ωστόσο σημειώνεται μείωση των άλλων ληστειών και κλοπών σε συγκοινωνιακά μέσα και δημόσιους χώρους.

    Όπως προκύπτει από στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης τα οποία διαβιβάστηκαν στη Βουλή, από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, αναφορικά με την εγκληματικότητα, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους μολονότι παρατηρείται μείωση των ληστειών σε ποσοστό 3,9%, προκύπτει αύξηση των τελεσθέντων ληστειών σε οικείες σε ποσοστό 146,2%. Επίσης, παρατηρείται μείωση των τελεσθέντων κλοπών σε συγκοινωνιακά μέσα σε ποσοστό 16,5% και μικροκλοπών σε δημόσιους χώρους (σ.σ. πορτοφόλια κλπ) σε ποσοστό 21,3%.

    Ο κ. Παπουτσής, ενημερώνει για τις πεζές περιπολίες τη δραστηριοποίηση ειδικών περιπόλων (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, 10μελή Ομάδα της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης Θεσσαλονίκης και τις Ειδικές Εποχούμενες Ομάδες των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης) και τους στοχευμένους ελέγχους από τις Ομάδες "Ζ" και ΔΙΑΣ. Στη μάχη κατά της εγκληματικότητας, θα αξιοποιηθούν και οι αστυνομικοί σκύλοι περιπολίες που θα διατίθενται για εκτέλεση πεζής περιπολίας με δύο τουλάχιστον ακόμα ένστολους αστυνομικούς.

    Πέραν αυτών, όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λαμβάνονται αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης σε "περιοχές με ιδιαίτερα προβλήματα αστυνομικής φύσεως", όπως οι περιοχές των Δήμων Μενεμένης(συνοικισμός Δενδροποτάμου), Αμπελοκήπων, Πολίχνης, Ευόσμου, Εχεδώρου (περιοχή υψωμάτων Διαβατών), Κουφαλίων και Χαλκηδόνας, στις περιοχές γύρω από τις μονάδες απεξάρτησης - παραρτήματα ΟΚΑΝΑ Σταυρούπολης - Ευζώνων - Νοσοκομείου Παπανικολάου, στην πλατεία Δικαστηρίων (Αρχαία Αγορά) και ιδιαίτερα στην πλατεία Ναυαρίνου, όπου συχνάζουν άτομα τα οποία ορισμένες φορές συμπεριφέρονται παραβατικά.

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διαβεβαιώνει πως όπου απαιτείται λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα ενώ πραγματοποιούνται και στοχευμένες επιχειρήσεις από την Ασφάλεια, την Τροχαία, το Τμήμα Δίωξης Λαθρομεταναστών.

    [04] Πρόβλεψη για επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στην ευρωζώνη

    Η οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης αναμένεται να επιβραδυνθεί στο επίπεδο του 0,1% στο τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Η αύξηση του ΑΕΠ για την Ευρωπαϊκή Ένωση θα διαμορφωθεί στο 0,2% την ίδια περίοδο, σύμφωνα με την ενδιάμεση έκθεση οικονομικών προβλέψεων της "Κομισιόν".

    "Οι προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας έχουν επιδεινωθεί", επισημαίνει ο Επίτροπος Όλι Ρέν σε ανακοίνωσή του.

    Σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις το ΑΕΠ τόσο της ευρωζώνης, όσο και ολόκληρης της Ε.Ε., θα αυξηθεί κατά 0,2% το τρέχον τρίμηνο.

    Συνολικά, οι προβλέψεις σχετικά με την πορεία του ΑΕΠ το Β' εξάμηνο του τρέχοντος έτους αναθεωρήθηκαν στο επίπεδο του 0,5%, τόσο για την ευρωζώνη, όσο και για το σύνολο της Ε.Ε.

    Για το σύνολο του έτους ωστόσο, η πρόβλεψη περί αύξησης του ΑΕΠ κατά 1,6% στην ευρωζώνη παραμένει, υπο το φως της ισχυρής ανόδου που καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους.

    Το σχετικό ετήσιο ποσοστό για το σύνολο της ΕΕ αναθεωρήθηκε στο επίπεδο του 1,7% έναντι πρόβλεψης 1,8% προηγουμένως.

    [05] Στην Αναστασία Δούκα το βραβείο ΔΕΣΤΕ για το 2011

    Η ενέργεια και το βάθος της συνολικής της ματιάς στην τέχνη, που εμπεριέχει αναφορές στην αρχιτεκτονική και την ιστορία της βιομηχανίας, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν την κριτική επιτροπή των βραβείων «ΔΕΣΤΕ» στην απόφαση να απονείμουν το φετινό στην Αναστασία Δούκα.

    Η βράβευση της 32χρονης εικαστικού, που αφορά το σύνολο του έργου της έγινε σε τελετή στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και η Αναστασία Δούκα, φανερά συγκινημένη αλλά και ευτυχισμένη για την διάκριση, παρέλαβε το βραβείο της από τον Γερμανό Κάσπερ Κένιγκ, διευθυντή του Μουσείου Λούντβιχ της Κολωνίας και τον Γεωργιανό γλύπτη Αντρο Βέκουα.

    Το έργο της «Lazy Suzan Not» που εκτίθεται έως τα τέλη Οκτωβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, μαζί με τις δημιουργίες των πέντε συνυποψηφίων της, είναι «ένας ύμνος στην ανθρώπινη προσπάθεια», μας λέει η ίδια.

    Η κατασκευή της Αναστασία Δούκα είναι ένα γλυπτό, η τομή ουσιαστικά μιας γιγάντιας πλατφόρμας άντλησης πετρελαίου, που «εργάζεται πυρετωδώς» για να αντλήσει χρυσό στα βάθη της γης. «Εκεί θα συμπλεύσουν όσοι βρίσκονται προς αναζήτηση πλούτου, τυχοδιώκτες και περιπλανώμενοι που θα προσπαθήσουν σκληρά για την προσωπική τους φλέβα χρυσού», εξηγεί.

    Η Αναστασία Δούκα, έχει φοιτήσει στην ΑΣΚΤ και αυτή την περίοδο, βρίσκεται με υποτροφία γλυπτικής, στο Σικάγο.

    Στην τελική εξάδα της φετινής διοργάνωσης των βραβείων ΔΕΣΤΕ, επιλέχθηκαν ακόμα οι καλλιτέχνες, Ευτύχης Πατσουράκης, Γιάννης Βαρελάς, Ειρήνη Μίγα, Θεόδωρος Σταματογιάννης και Αλεξάνδρα Μπαχζέτση.

    Τα Βραβεία ΔΕΣΤΕ απονέμονται σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

    [06] Προθεσμία 45 ημερών δίνει η ΔΕΗ για την πληρωμή των λογαριασμών

    Προθεσμία 45 ημερών δίνει ο Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας στους καταναλωτές να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, προκειμένου να μην κοπεί το ρεύμα. Στην πράξη, η προθεσμία είναι λίγο μεγαλύτερη καθώς η ΔΕΗ ειδοποιεί τους πελάτες της που δεν έχουν πληρώσει τον προηγούμενο λογαριασμό με ειδικό μήνυμα που αναγράφεται στον επόμενο, ο οποίος εκδίδεται μετά από δύο μήνες. Μετά την ειδοποίηση αυτή η διακοπή ρεύματος μπορεί να γίνει χωρίς άλλη ειδοποίηση.

    Αυτό ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και της ΔΕΗ, με αφορμή τη χρέωση του νέου τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις από λογαριασμούς ρεύματος κυμαίνονται στα 400 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο εκτός από την αξία του ρεύματος περιλαμβάνονται και οι λοιπές χρεώσεις (δημοτικά τέλη, ΤΑΠ, τέλος ΕΡΤ). Το μεγαλύτερο μέρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών εξοφλείται σε διάστημα 2 - 4 μηνών, εκφράζονται ωστόσο φόβοι ότι η επιβολή του τέλους ακινήτων θα αυξήσει το ποσοστό των επισφαλειών.

    Αναφορικά με τις ρυθμίσεις για τη διακοπή λόγω οφειλών, ο Κώδικας Προμήθειας προβλέπει τα εξής:

    \"Μετά την πάροδο τριάντα ημερών από τότε που ορισμένη χρέωση καταστεί ληξιπρόθεσμη, ο Προμηθευτής έχει το δικαίωμα να κοινοποιήσει όχληση υπερημερίας στον Επιλέγοντα Πελάτη, θέτοντας παράλληλα προθεσμία τουλάχιστον δεκατεσσάρων ημερών για την εξόφληση της χρέωσης. Εάν η προθεσμία αυτή παρέλθει άπρακτη, ο Προμηθευτής έχει το δικαίωμα να καταγγείλει αμέσως τη σύμβαση προμήθειας και να απαιτήσει από το Διαχειριστή του Συστήματος ή του Δικτύου να αποσυνδέσουν ή να απενεργοποιήσουν την προμήθεια του συγκεκριμένου Πελάτη\".

    Η ΔΕΗ ειδοποιεί τους καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει τον λογαριασμό τους, ότι θα προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος με ειδικό μήνυμα μέσω του εντύπου του λογαριασμού. Στη συνέχεια, η διακοπή γίνεται χωρίς άλλη ειδοποίηση, όπως αναγράφεται στο ειδικό πλαίσιο \"ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ\" στον λογαριασμό που αποστέλλεται στους καταναλωτές.

    [07] Η Εκκλησία ουδέποτε έθεσε ζήτημα απαλλαγής της από το ειδικό τέλος για τα ακίνητα, δηλώνει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

    Δεν έχει αντίρρηση η Εκκλησία να καταβάλλει το έκτακτο ειδικό τέλος για την ακίνητη περιουσία της που αξιοποιεί εμπορικά. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου.

    «Προς αποφυγή παρανοήσεων διευκρινίζεται ότι η Εκκλησία της Ελλάδος ουδέποτε έθεσε ζήτημα απαλλαγής της από το έκτακτο ειδικό τέλος επί των ακινήτων όσον αφορά στην περιουσία της που αξιοποιεί εμπορικά, σε μία περίοδο που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

    Ο κ. Ιερώνυμος σημείωσε πως από την καταβολή του έκτακτου τέλους εξαιρούνται οι ναοί και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα και τόνισε: «Σε αυτές τις κρίσιμες για τον τόπο στιγμές η Εκκλησία έχει εντείνει τις προσπάθειές της για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού της έργου, προς την εξυπηρέτηση του οποίου στοχεύει άλλωστε και η εμπορική εκμετάλλευση των ακινήτων της, για να επουλώσει τις πληγές που έχει προκαλέσει σε ευπαθείς και όχι μόνον πλέον ομάδες του πληθυσμού η πρωτοφανής κρίση».

    [08] Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ στην Κρήτη

    Ηράκλειο, Ελλάδα 15/09/2011 12:31 (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Μυσιρλάκη Γ.)

    Ηράκλειο: Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ στην Κρήτη

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα, στις 11.42 το πρωί, και έγινε αισθητή στο Ηράκλειο, τον Άγιο Νικόλαο και τα βορειοανατολικά παράλια της Κρήτης.

    Η δόνηση, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσαλλονίκης, χαρακτηρίζεται ασθενής και προερχόταν από απόσταση 297 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Αθήνας, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 70 χιλιόμετρα βόρεια του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 32 χιλιόμετρα.

    [09] Νέα πιστωτική κρίση απειλεί την Ευρώπη, αναφέρει εμπιστευτική έκθεση

    Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών προειδοποιήθηκαν, με εμπιστευτική έκθεση που ετοίμασαν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕ, για τον κίνδυνο μίας νέας πιστωτικής κρίσης, καθώς η κρίση κρατικού χρέους μεταδίδεται στις τράπεζες, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

    Η έκθεση, η οποία δόθηκε στους υπουργούς Οικονομικών ενόψει της συνεδρίασης του συμβουλίου Ecofin, αύριο και μεθαύριο στην Πολωνία, και είναι στην κατοχή του Ρόιτερ, αναφέρει ότι οι 17 χώρες της Ευρωζώνης αντιμετωπίζουν "τον κίνδυνο ενός φαύλου κύκλου κρατικού χρέους, κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών των τραπεζών και αρνητικής ανάπτυξης" και προσθέτει: "Καθώς το καλοκαίρι ενισχύθηκαν οι εντάσεις στις αγορές κρατικού χρέους και αυξήθηκαν οι κίνδυνοι κάλυψης των αναγκών χρηματοδότησης των τραπεζών, υπήρξε μετάδοση της κρίσης σε όλες τις αγορές και τις χώρες και η κρίση έγινε συστημική".

    Η έκθεση τάσσεται υπέρ της κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζών, σημειώνοντας ότι "είναι σκόπιμη μία περαιτέρω ενίσχυση των διαθεσίμων των τραπεζών".

    Σημειώνεται ότι η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ κυρία Κριστίν Λαγκάρντ είχε μιλήσει πριν από δέκα ημέρες για την ανάγκη ενίσχυσης των ευρωπαϊκών τραπεζών με πρόσθετα κεφάλαια, αλλά η δήλωσή της συνάντησε τότε ψυχρή υποδοχή από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    [10] Σεισμός 6,2 βαθμών σημειώθηκε στην Ιαπωνία

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στη βορειοανατολική Ιαπωνία χωρίς να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

    Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίσθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων κάτω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές από το σεισμό, ο οποίος σημειώθηκε περίπου στις 5:00 μ.μ (τοπική ώρα).

    [11] Χάλκινο στο ζετέ ο Αντ. Μαρτασίδης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών (εφήβων/νεανίδων)

    Αθήνα, Ελλάδα 15/09/2011 11:45 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Αρση βαρών-Ευρωπαϊκό (εφήβων/νεανίδων)-Χάλκινο στο ζετέ ο Μαρτασίδης

    Στο βάθρο των νικητών ανέβηκε ο Αντώνης Μαρτασίδης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα άρσης βαρών (εφήβων/νεανίδων), που διεξάγεται στο Βουκουρέστι. Ο 19χρονος πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ζετέ, στην κατηγορία των 77 κιλών.

    Ο Μαρτασίδης, αθλητής του Ηρακλή Καβάλας, σήκωσε 182 κιλά στο ζετέ, ενώ στο αρασέ έμεινε πέμπτος με 140 κιλά. Στο σύνολο, με 322 κιλά ο Μαρτασίδης κατετάγη πέμπτος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 September 2011 - 10:30:05 UTC