Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Άνευ περιεχομένου οποιαδήποτε "συμφωνία" Άγκυρας-Κατεχομένων»
  • [02] Οι δυνάμεις των Λίβυων εξεγερμένων κατέλαβαν τη Σύρτη
  • [03] Γιουρόπα Λιγκ: ΠΑΟΚ-Τότεναμ 0-0
  • [04] Νέα υπόθεση αναπηρικών επιδομάτων «μαϊμού»

  • [01] «Άνευ περιεχομένου οποιαδήποτε "συμφωνία" Άγκυρας-Κατεχομένων»

    Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με την οποία έκανε γνωστό ότι η γειτονική χώρα προτίθεται να συνάψει "συμφωνία" οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας με τα κατεχόμενα.

    "Είναι αντίθετη προς το Διεθνές Δίκαιο" δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δελαβέκουρας για την πρόθεση της Τουρκίας και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε τέτοια 'συμφωνία' θα είναι άκυρη και άνευ περιεχομένου.

    "Δεν μπορεί με κανένα τρόπο να συνδεθεί με την άσκηση του αυτονόητου κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να προχωρήσει στην αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου», συμπλήρωσε.

    Την ίδια ώρα οι προθέσεις της Τουρκίας προκάλεσαν την αντίδραση και της Ν.Δ. Ο υπεύθυνος του τομέα εξωτερικής πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι οι νέες απειλές της Τουρκίας στην προσπάθειά της να αποτρέψει την έναρξη των υποθαλασσίων ερευνών για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ, εκθέτουν ακόμη περισσότερο την Άγκυρα.

    [02] Οι δυνάμεις των Λίβυων εξεγερμένων κατέλαβαν τη Σύρτη

    Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ανακοίνωσε απόψε από τη Μιζουράτα ότι οι δυνάμεις του μπήκαν στη Σύρτη, ένα από τα τελευταία προπύργια των υποστηρικτών του Μουάμαρ Καντάφι.

    "Οι επαναστάτες μας μπήκαν στη Σύρτη σήμερα από τρεις κεντρικούς άξονες", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μιζουράτα. "Υπάρχει ακόμη αντίσταση αλλά οι μαχητές μας μπορούν να την κάμψουν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, Φάτι Μπασάγκα. "Μας επιτίθενται με όλμους και κάθε είδους όπλα", πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο ένας άνδρας των δυνάμεων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου σκοτώθηκε και άλλοι πέντε έχουν τραυματιστεί.

    Στην ανακοίνωση του Στρατιωτικού Συμβουλίου υποστηρίζεται ότι οι εξεγερμένοι της Μιζουράτα έχουν φτάσει ήδη στο κέντρο της Σύρτης , ελέγχουν τις εισόδους της πόλης και έχουν αρχίσει να "χτενίζουν" την περιοχή για να εντοπίσουν στρατιώτες πιστούς στον Καντάφι.

    Ο Μπασάγκα διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχει τεθεί υπό τον έλεγχό τους μια αεροπορική βάση.

    [03] Γιουρόπα Λιγκ: ΠΑΟΚ-Τότεναμ 0-0

    Τον πρώτο του βαθμό, στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ, πήρε ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

    Το συγκρότημα του Λάσλο Μπόλονι παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία (0-0) στην Τότεναμ, που παρατάχθηκε με πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος στις καθυστερήσεις του αγώνα είχε οριζόντιο δοκάρι στην κεφαλιά του Ίβιτς, είναι στις 29 Σεπτεμβρίου, στο Καζάν, απέναντι στην Ρούμπιν.

    [04] Νέα υπόθεση αναπηρικών επιδομάτων «μαϊμού»

    Σαν... μανιτάρια φαίνεται ότι ξεφυτρώνουν οι υποθέσεις επιδομάτων «μαϊμού» σε όλη τη χώρα. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, αργά το μεσημέρι και λίγες μέρες πριν ξεκινήσει ο έλεγχος για τα επιδόματα τυφλότητας στη Ζάκυνθο, ο υφυπουργός Πρόνοιας, Μάρκος Μπόλαρης, έδωσε στους δημοσιογράφους στοιχεία άλλης υπόθεσης, που αφορά την πρώην νομαρχία Θεσσαλονίκης.

    Όπως έγινε γνωστό, έχει ήδη δοθεί εντολή στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) της Θεσσαλονίκης να ελέγξει το σύνολο των 1.157 πολίτων, που εντάχθηκαν, μόνο μέσα στο έτος 2010, στο σύστημα της ενίσχυσης των ατόμων με ανάγκες βαριάς αναπηρίας στη νομαρχία Θεσσαλονίκης.

    Το περίεργο είναι ότι η αύξηση των δικαιούχων των 13 επιδομάτων στη συγκεκριμένη νομαρχία έφθασε το 2010 το 8%, ποσοστό το οποίο είναι «απρόσμενο και αδικαιολόγητο και θα μπορούσε να εξηγηθεί μόνον ως αποτέλεσμα εμπόλεμης κατάστασης», τόνισε χαραχτηριστικά ο κ. Μπόλαρης και αποκάλυψε ότι «το μηνιαίο κόστος των πληρωμών για τα 13 προνοιακά επιδόματα στη νομαρχία Θεσσαλονίκης ανήλθε φέτος στα 7,7 εκατ. ευρώ, έναντι των 6,9 εκατ. ευρώ για το 2010 και των 6,06 εκατ. ευρώ για το 2009, ενώ το αναμενόμενο συνολικό κόστος πληρωμών για τα ίδια επιδόματα στην πρώην νομαρχία Θεσσαλονίκης εκτιμάται στα 92,5 εκατ. ευρώ για φέτος, έναντι των 83,1 εκατ. ευρώ για το 2010 και των 72,7 εκατ. ευρώ για το 2009».

    «Οι 1.157 πολίτες, που εντάχθηκαν στο σύστημα το 2010, είναι αδιακαιολόγητα πολλοί», σημείωσε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι αυτή την εικόνα «θα είχαμε αν συμμετείχαμε στον πόλεμο του Βιετνάμ!».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 September 2011 - 20:29:34 UTC