Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δήλωση Γ. Παπακωνσταντίνου για ΕΛΣΤΑΤ και έλλειμμα του 2009
  • [02] Τον Οκτώβριο η απόφαση για καταβολή της 6ης δόσης στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Γιούνκερ
  • [03] Γ. Ροστόφσκι: "Κατάρρευση της ευρωζώνης ίσως οδηγήσει σε διάλυση Ε.Ε. και ακόμη και σε πόλεμο"
  • [04] Αύξηση επενδυτικού ενδιαφέροντος για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
  • [05] Για μια θέση στο προολυμπιακό τουρνουά
  • [06] Σύλληψη 37χρονης, με την κατηγορία της υπόθαλψης του Μ. Ψωμιάδη

  • [01] Δήλωση Γ. Παπακωνσταντίνου για ΕΛΣΤΑΤ και έλλειμμα του 2009

    \"Δυστυχώς για όλους μας, το έλλειμμα της Ελλάδας για το 2009 ήταν τελικά 15,4% του ΑΕΠ, όπως ανακοίνωσε κι επίσημα η ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat. Ας καταλάβουμε τη δεινή κατάσταση που βρέθηκε η χώρα, αντί να ψάχνουμε φτηνές και εύκολες, συνωμοσιακού τύπου, δικαιολογίες για τον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό που ζήσαμε και τις επιπτώσεις των επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ.\"

    Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, πρώην Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου αναφορικά με τις δηλώσεις της κας Ζ.Γεωργαντά, πρώην μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, για το έλλειμμα του 2009.

    \"Είναι γνωστό σε όλους, πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση απέκρυψε τα πραγματικά δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας, γεγονός που οδήγησε στα γνωστά αποτελέσματα και στην κατάρρευση της αξιοπιστίας της χώρας μας. Η αναθεώρηση των δημοσιονομικών στοιχείων το 2010, έγινε σε στενή συνεργασία με τη Eurostat και με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία που ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αποτέλεσμα ήταν να αρθούν όλες οι επιφυλάξεις για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία, τον Νοέμβριο του 2010. Όσο για τα λεγόμενα της κυρίας Γεωργαντά, μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, νομίζω πως η σοβαρότητά τους εξαντλείται στη φράση που χρησιμοποίησε, ότι \"βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή\".

    [02] Τον Οκτώβριο η απόφαση για καταβολή της 6ης δόσης στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Γιούνκερ

    Βρότσλαβ, Πολωνία 16/09/2011 14:22 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.)

    ΕΕ: Τον Οκτώβριο η απόφαση για την καταβολή της επόμενης δόσης στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Γιούνκερ

    Η απόφαση για την καταβολή της επόμενης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα θα ληφθεί τον Οκτώβριο, με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Kλοντ Γιούνκερ.

    "Θα λάβουμε την απόφασή μας για την επόμενη δόση της βοήθειας τον Οκτώβριο, με βάση τα συμπεράσματα της τρόικας", δήλωσε ο Γιούνκερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

    [03] Γ. Ροστόφσκι: "Κατάρρευση της ευρωζώνης ίσως οδηγήσει σε διάλυση Ε.Ε. και ακόμη και σε πόλεμο"

    Μία κατάρρευση της Ευρωζώνης θα οδηγήσει πιθανότατα στη διάλυση συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέτοντας σημαντικούς κινδύνους στην περιοχή και εγείροντας μακροπρόθεσμα ακόμη και την πιθανότητα πολέμου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Πολωνίας Γιάτσεκ Ροστόφσκι.

    \"Αν η Ευρωζώνη διαλυθεί, είναι δύσκολο να αποκλεισθεί η πιθανότητα διάλυσης και της ΕΕ\", δήλωσε ο κ. Ροστόφσκι σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

    \" Η ΕΕ είναι ο ένας από τους δύο μεγάλους πυλώνες της ειρήνης και ασφάλειας στην Ευρώπη τα τελευταία 60 χρόνια\", δήλωσε ο κ. Ροστόφσκι, προσθέτοντας: \"Για το λόγο αυτό - αν δεν υπάρχει το ένα από τα δύο στοιχεία- κλειδιά του συστήματος ασφάλειάς μας και ενός από τα στοιχεία- κλειδιά του πολιτικού μας συστήματος, το οποίο διασφαλίζει ότι αντιμετωπίζουμε με ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο τα προβλήματα - εγείρεται ο κίνδυνος σε έναν μακροχρόνιο ορίζοντα 10-20 ετών για κάθε μορφής αυταρχικά πολιτικά κινήματα και γι\' αυτό ακόμη και για πόλεμο\".

    [04] Αύξηση επενδυτικού ενδιαφέροντος για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

    Νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα θα επιτευχθούν οι στόχοι για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη χώρα μας, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στοιχεία για την εξέλιξη των έργων ανά τεχνολογία (αιολικά, υδροηλεκτρικά, φωτοβολταϊκά κ.λπ.).

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, οι ρυθμίσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης που ψηφίστηκαν πέρυσι έχουν αυξήσει τόσο το επενδυτικό ενδιαφέρον, όσο και την εγκατεστημένη ισχύ ΑΠΕ καθώς:

    -Η συνολική ισχύς από σταθμούς ΑΠΕ αυξήθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2011 κατά 283 μεγαβάτ και διαμορφώθηκε στα 2020MW. Τη μερίδα του λέοντος έχουν τα αιολικά (τα οποία παραμένουν η κυρίαρχη μορφή Ανανεώσιμης Ενέργειας με συνολική ισχύ 1432MW) και τα φωτοβολταϊκά (341MW). Ακολουθούν τα μικρά υδροηλεκτρικά με 206MW, η βιομάζα με 41MW και οι υπόλοιπες μορφές ΑΠΕ (γεωθερμία, ηλιοθερμικά, υβριδικά) που βρίσκονται σε προγενέστερα στάδια.

    Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα στοιχεία που σηματοδοτούν περαιτέρω ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών, τα οποία είναι η ισχύς των αδειών εγκατάστασης (1900 MW) και οι συμβάσεις αγοραπωλησίας (1351 MW).

    [05] Για μια θέση στο προολυμπιακό τουρνουά

    Η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών θα βρεθεί σήμερα αντιμέτωπη με τη Σερβία στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στη Λιθουανία. Ελλάδα και Σερβία διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μια θέση στο προολυμπιακό τουρνουά του Λονδίνου.

    [06] Σύλληψη 37χρονης, με την κατηγορία της υπόθαλψης του Μ. Ψωμιάδη

    Αθήνα, Ελλάδα 16/09/2011 14:17 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Σύλληψη 37χρονης, με την κατηγορία της υπόθαλψης του Μ. Ψωμιάδη

    Στο αυτόφωρο, με την κατηγορία της υπόθαλψης, οδηγήθηκε σήμερα το πρωί 37χρονη, πρώην μοντέλο, η οποία φέρεται ότι εμφανίστηκε ως ενοικιάστρια της βίλας στην Ανάβυσσο, όπου συνελήφθη χθες το απόγευμα ο Μάκης Ψωμιάδης, κατηγορούμενος για στημένα παιχνίδια.

    Η γυναίκα που, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, νοίκιασε το σπίτι την περασμένη Κυριακή, μαζί με έναν 59χρονο, ο οποίος αναζητείται, συνελήφθη χθες και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη σήμερα.

    Σημειώνεται, ότι ο Μάκης Ψωμιάδης, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, όλο αυτό το διάστημα, από την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, άλλαζε συνεχώς σπίτια, από το Παλαιό Φάληρο και τη Γλυφάδα έως τα Καλύβια και την Ανάβυσσο, όπου τελικά συνελήφθη.

    Ο εντοπισμός του έγινε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά από παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνομιλιών και συνεργών του πρώην μεγαλομέτοχου της Καβάλας, με τους οποίους είχε έλθει σε επαφή.

    Στη βίλα στην Ανάβυσσο, εκτός των άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 16 September 2011 - 12:29:37 UTC