Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Σαμαράς "Έχουμε την πίκρα της δικαίωσης"
  • [02] Πιο σημαντικοί για τους Τούρκους οι γείτονές τους στη Μ. Ανατολή από τους Ευρωπαίους
  • [03] Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη πήρε ο Μ. Ψωμιάδης

  • [01] Α. Σαμαράς "Έχουμε την πίκρα της δικαίωσης"

    Συνάντηση με τις διοικήσεις της Helexpo και της ΔΕΘ είχε το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στην 76η ΔΕΘ. Οι διοικήσεις των δύο οργανισμών τον ενημέρωσαν για τα μεγέθη και τα τρέχοντα ζητήματα του διεθνούς εκθεσιακού φορέα.

    Η ΔΕΘ «είναι πέρα από ιδεολογίες», επισήμανε ο κ.Σαμαράς, υπογράμμισε ότι η ΝΔ στηρίζει το αίτημα της μετεγκατάστασής της και της «ήπιας» αξιοποίησης του υπάρχοντος χώρου και τάχθηκε υπέρ της αναβάθμισης του διεθνούς ρόλου της έκθεσης.

    Χθες, μιλώντας διαδικτυακά με νέους, σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε την πίκρα της δικαίωσης για αυτά που δυστυχώςέγιναν σε σχέση με την ανάπτυξη» σε συνάρτηση και με την παιδεία, αλλά δήλωσε και την «ικανοποίηση» του για το ότι «υπάρχουν λύσεις που μπορεί να αποδώσουν».

    «Βλέπουμε σήμερα μια χώρα η οποία είναι οικονομικά, σε μια φάση παραλυσίας. Δεν υπάρχουν επενδύσεις δεν υπάρχει αισιοδοξία» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο Α. Σαμαράς, σε συζήτηση με δημοσιογράφους, αποκάλεσε «γονατογραφία» το νέο τέλος δομημένης επιφάνειας, καταλογίζοντας προχειρότητα ακόμη και σε επιμέρους προβλέψεις της ρύθμισης.

    «Έξι φόροι για τα ακίνητα σε είκοσι μήνες. Ενας φόρος ανα τρίμηνο, τετράμηνο» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Ο Α. Σαμαράς στις οκτώ το βράδυ θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

    Την Κυριακή, στη μία το μεσημέρι, θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

    [02] Πιο σημαντικοί για τους Τούρκους οι γείτονές τους στη Μ. Ανατολή από τους Ευρωπαίους

    Περισσότερο σημαντικούς θεωρούν οι Τούρκοι πολίτες τους γείτονές τους στις χώρες της Μέσης Ανατολής, από τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς, όπως προκύπτει από την ετήσια έρευνα "Translantic Trends 2011", που διενεργήθηκε για λογαριασμό του think tank (Ινστιτούτο) "German Marshall Fund", με έδρα την Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Η έρευνα έδειξε ότι οι Τούρκοι θεωρούν τους Άραβες γείτονές τους πιο σημαντικούς για τα οικονομικά τους συμφέροντα (43%), αλλά και για την ασφάλειά τους (42%) από ό,τι τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που συγκεντρώνουν ποσοστό 33%.

    Μπορεί, μάλιστα, να έχει αυξηθεί κατά 10% σε σχέση με πέρυσι το ποσοστό στήριξης των Τούρκων στην ένταξη στην ΕΕ (48%), αλλά η απόκλιση σε σχέση με το 2004- πρώτη χρονιά που διενεργήθηκε η αντίστοιχη έρευνα- παραμένει μεγάλη, καθώς την ενταξιακή πορεία στήριζε τότε το 73% των πολιτών.

    Τα αποτελέσματα της φετινής έρευνας έδειξαν, επίσης, ότι το 39% των Τούρκων θεωρεί "ούτε καλή, ούτε κακή" την προοπτική ένταξης στην "ευρωπαϊκή οικογένεια", ενώ σχεδόν ίδια είναι τα ποσοστά μεταξύ εκείνων που βλέπουν θετικά την ένταξη (26%) κι εκείνων που έχουν αρνητική άποψη (29%).

    Σε ό,τι αφορά τη στάση των Ευρωπαίων, το υψηλότερο ποσοστό στήριξης της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας καταγράφηκε στη Ρουμανία (48%), ενώ Γάλλοι και Γερμανοί, σε ποσοστά 45% και 40% αντίστοιχα, θεωρούν κακή προοπτική την τουρκική ένταξη.

    [03] Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη πήρε ο Μ. Ψωμιάδης

    Γιαμία επιπλέον κακουργηματική κατηγορία, που του απαγγέλθηκε σήμερα από τον ανακριτή της υπόθεσης, καλείται να λογοδοτήσει την Τρίτη για τους \"στημένους αγώνες\", ο ισχυρός άντρας της ΠΑΕ ΚΑβάλας Μάκης Ψωμιάδης.

    Το ραντεβού που είχε σήμερα με τον 9ο Τακτικό Ανακριτή μετατέθηκε για το πρωί της Τρίτης, καθώς ο κατηγορούμενος ενημερώθηκε πως στη λίστα των αδικημάτων, για τα οποία καλείται να απολογηθεί, προστέθηκε και αυτό της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Έτσι ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για να προετοιμαστεί με τους συνηγόρους του και να αντιτάξει, ενώπιον του ανακριτή, τις θέσεις του για το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί εναντίον του. Μέχρι την Τρίτη, ο Ψωμιάδης θα παραμείνει κρατούμενος στην ΓΑΔΑ.

    Οι κατηγορίες που ήδη βαρύνουν τον Ψωμιάδη, πλήν της νέας που του απαγγέλθηκε, αφορούν στα αδικήματα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης, της απάτης,της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων, αλλά και της δωροδοκίας.

    Ο συνήγορός του, Χρ.Στάθης, χαρακτήρισε \"αόριστο\" το κατηγορητήριο εναντίον του εντολέα του, αλλά και ο ίδιος ο Ψωμιάδης υποστηρίζει πως οι κατηγορίες σε βάρος του είναι \"φούσκες\". \'Οπως φέρονται να υποστηρίζουν, δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ τονίζουν πως όλες οι συνομιλίες που καταγράφηκαν και περιλαμβάνονται στην δικογραφία δεν έχουν γίνει πριν αλλά μετά το τέλος των επίμαχων αγώνων που θεωρούνται \"στημένοι\".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 September 2011 - 10:29:35 UTC