Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σαμαράς: "Καθαρές λύσεις, με εκλογές και ισχυρή λαϊκή εντολή"
  • [02] Ανδριάντας του Σπύρου Λούη στη Μελβούρνη
  • [03] Αντιδράσεις των κομμάτων για τις εξελίξεις στην οικονομία
  • [04] Διαδηλωτές αποπειράθηκαν να «καταλάβουν» τη Γουόλ Στριτ

  • [01] Σαμαράς: "Καθαρές λύσεις, με εκλογές και ισχυρή λαϊκή εντολή"

    Καθαρές λύσεις, με εκλογές και ισχυρή λαϊκή εντολή, ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στη ΔΕΘ.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέρριψε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και είπε πως αν ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει συγκυβέρνηση για άλλον λόγο, για να πέσει στα μαλακά, δεν τον ενδιαφέρει. «Εγώ δεν καίω το μεγαλύτερο όπλο του τόπου, που είναι αυτή τη στιγμή οι καθαρές λύσεις και οι εκλογές», επισήμανε. Ηκυβέρνηση είναι «αιχμάλωτη» σε λάθος πολιτικήκαι ανίκανη να πιάσει τους στόχους της, είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

    Μίλησε για «φορολάτρες» στην κυβέρνηση, που έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ οικονομίας, αφού, όπως είπε, σε όλο τον κόσμο δεν υπάρχει βιβλίο οικονομίας που να λέει πως σε περιόδους ύφεσης αυξάνεις τους φόρους. «Πέρυσι δεν με πίστεψαν, φέτος δεν βλέπουν τα αποτελέσματα;», αναρωτήθηκε.

    «Θέλουν να σώσουν την Ελλάδα με τους Έλληνες ή την οικονομία χωρίς τους Έλληνες;», έθεσε το ερώτημα προς την κυβέρνηση και για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ υποστήριξε πως ήταν «ερασιτεχνική μπλόφα» το πήγαινε- έλα με την τρόικα. «Μας είχε πει ότι το βαρέλι έχει πάτο. Που πήγε ο πάτος; Μας έχει φύγει ο πάτος. Να διατηρεί την ψυχραιμία του ο κ. Βενιζέλος όταν απευθύνεται στη Ν.Δ.», συμπλήρωσε.

    Για το ειδικό τέλος στα ακίνητα είπε ότι είναι άδικο μέτρο και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να εισπράξει όσα υπολογίζει γιατί ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει. "Ο κόσμος κάνει θυσίες και η κυβέρνηση είναι ανίκανη", τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

    Σε ερώτηση γιατί δεν συνεργάζεται με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, να πάνε μαζί στις Βρυξέλλες για επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους, απάντησε πως "δεν είναι θέμα προσώπων. Είναι πολιτικό το θέμα, έχουν διαφορετικό τρόπο άσκησης πολιτικής και το ΠΑΣΟΚ πελαγοδρομεί γιατί βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση" και επανέλαβε ότι μόνη λύση στις σημερινές συνθήκες είναι οι εκλογές.

    [02] Ανδριάντας του Σπύρου Λούη στη Μελβούρνη

    Άγαλμα του Σπύρου Λούη, του θρυλικού χρυσού μαραθωνοδρόμου των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 1896 θα στηθεί στο Μπέργουϊκ της Μελβούρνης δίπλαστο άγαλμα ενός άλλου θρύλου, εκείνης της εποχής, του Έντγουϊν Φλακ, που μάλιστα έτρεξε μαζί με τον Λούη στον μαραθώνιο.

    Το άγαλμα, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί και από την πολιτειακή κυβέρνηση, θα συμβολίζει την φιλία Αυστραλίας-Ελλάδας.

    Η πρωτοβουλία ανήκει στον Ελληνικό Οργανισμό Στήριξης των Ολυμπιακών Αγώνων και της Ολυμπιακής Ιδέας, του οποίου ηγείται ο ομογενής Αριστείδης Παναγάκης, ο οποίος είπε ότι ο Λούης θα παρουσιάζεται με την κλασική φουστανέλα του.

    [03] Αντιδράσεις των κομμάτων για τις εξελίξεις στην οικονομία

    Για τις τελευταίες εξελιξεις στην οικονομία, μετά την άτυπη σύνοδο των Eurogroup και Ecofin και τη ματαίωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ενημέρωσε τηλεφωνικά τους αρχηγούς των κομμάτων ο Ευ.Βενιζέλος.

    Η γραμματέας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα απάντησε στον κ. Βενιζέλο ότι "είναι θέμα της κυβέρνησης, αν νοιώθει εκβιασμένη ή όχι και τι θα κάνει, αλλά ότι ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να εκβιαστούμε".

    Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του προέδρου του ΛΑΟΣ, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε την διεξαγωγή εκλογών, εάν δεν υπάρξει συνεννόηση της κυβέρνησης με τη ΝΔ, ε νώο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας απάντησε στον Ευ. Βενιζέλο ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν εξαντληθεί από τη συνεχή φορολόγηση και ότι οι τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης (ματαίωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Ν. Υόρκη και διαρροές για νέα μέτρα), επιτείνουν το κλίμα τρομοκράτησης και δημιουργούν κλίμα πανικού,

    [04] Διαδηλωτές αποπειράθηκαν να «καταλάβουν» τη Γουόλ Στριτ

    Εεκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία χθες κοντά στη Γουόλ Στριτ στη Νέα Υόρκη με πρόθεση να «καταλάβουν» την οδό, σύμβολο του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, για να διαδηλώσουν εναντίον της απληστίας, της διαφθοράς και της περιστολής των δαπανών στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ, αλλά η προσπάθειά τους εμποδίστηκε από τις αρχές, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Οι διαδηλωτές, νέοι στην πλειοψηφία τους, ήθελαν να στρατοπεδεύσουν στον δρόμο όπου βρίσκεται το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, για να εκφράσουν την οργή τους εναντίον του οικονομικού συστήματος που λένε ότι ευνοεί τους πλούσιους και τους ισχυρούς.

    «Το μόνο πράγμα που έχουμε κοινό είναι πως είμαστε το 99% του πληθυσμού και δεν θα ανεχόμαστε πλέον την απληστία και την διαφθορά του 1%», ανέφερε ανακοινωθέν στον ιστότοπο «Occupy Wall Street».

    Το κίνημα ιδρύθηκε από το online περιοδικό Adbusters τον Ιούλιο και οι διοργανωτές ήλπιζαν να μετατρέψουν την Γουόλ Στριτ και το Λόουερ Μανχάταν σε μια «αμερικανική πλατεία Ταχρίρ», παραπέμποντας στην πλατεία του Καΐρου που έγινε το επίκεντρο των κινητοποιήσεων οι οποίες οδήγησαν στην πτώση του αιγυπτίου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο.

    Όμως η αστυνομία απέκλεισε όλους τους δρόμους που οδηγούν στην Γουόλ Στριτ και όλους τους κοντινούς δρόμους, όπου εδρεύουν μεγάλες τράπεζες, πολύ προτού αρχίσουν να φθάνουν οι διαδηλωτές.

    Το μεσημέρι περίπου 700 άνθρωποι, πολλοί με σακίδια και υπνόσακους, είχαν συγκεντρωθεί κοντά στην Γουόλ Στριτ και αναζητούσαν κάποιο σημείο για να στρατοπεδεύσουν, περίπου 1 χλμ. από το χρηματιστήριο. Ο αριθμός τους πάντως ήταν αρκετά χαμηλότερος από ό,τι ήλπιζαν οι διοργανωτές, που περίμεναν 20.000 άνθρωποι να «πλημμυρίσουν» τη συνοικία για μια πολύμηνη κατάληψη.

    «Αυτή είναι μια διαδήλωση εναντίον της απληστίας των αφεντικών, και ερχόμαστε στην Γουόλ Στριτ διότι η Γουόλ Στριτ είναι το Σημείο Μηδέν της επιχειρηματικής απληστίας», δήλωσε η Τζούλια Ρίβερ Χιτ, φοιτήτρια φιλοσοφίας, 22 ετών.

    «Είμαστε εδώ για να πούμε ότι φτάνει, δεν θα το ανεχτούμε άλλο», πρόσθεσε.

    «Φτάνει πια η διαφθορά», «Σταματήστε τις περικοπές» και «Η Νέα Υόρκη λέει όχι στην απληστία της Γουόλ Στριτ», έγραφαν κάποια από τα πανό που ανήρτησαν οι διαδηλωτές στο Τρίνιτι Πλέις, τον τόπο που επέλεξαν οι διαδηλωτές, περίπου 300 μ. από την Γουόλ Στριτ.

    Η κινητοποίηση σημειώνεται ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ -- που πασχίζουν ακόμα να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση του 2008 και αντιμετωπίζουν ένα ιλιγγιώδες χρέος -- προχωρά σε μεγάλες περικοπές κρατικών δαπανών για να μειώσει το έλλειμμα ενώ το ποσοστό της ανεργίας παραμένει πάνω από το 9%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 18 September 2011 - 12:29:35 UTC