Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-τρόικας το βράδυ
  • [02] Αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προτείνει η ΕΕ
  • [03] ΔΝΤ: Ύφεση και το 2012 στην Ελλάδα

  • [01] Νέα τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-τρόικας το βράδυ

    Η τηλεδιάσκεψη του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ, θα συνεχιστεί σήμερα, στις 8 το βράδυ. Η χθεσινή συζήτηση, που διήρκησε περίπου 2,5 ώρες, χαρακτηρίστηκε από το υπουργείο ως "παραγωγική και ουσιαστική".

    Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας σε εκδήλωση του Economist, προανήγγειλε "πακέτο μέτρων", το οποίο θα επικεντρώνεται στον περαιτέρω περιορισμό των δαπανών και στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών, επισημαίνοντας ότι εάν δεν γίνουν συντεταγμένα οι απαραίτητες αλλαγές, τότε θα γίνουν σε συνθήκες ανεξέλεγκτες και επώδυνες.

    Τα μέτρα αυτά αναμένεται να αφορούν, μεταξύ άλλων, την επέκταση της εφεδρείας και στον στενό δημόσιο τομέα, την ολοκλήρωση στις αρχές του Οκτωβρίου του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο (με μειώσεις μισθών), την περαιτέρω μείωση των επικουρικών συντάξεων, το κλείσιμο οργανισμών του Δημοσίου, κ.λπ.

    Στον αντίποδα, ο υπουργός ανέφερε ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι και υποσχέθηκε ότι με το νέο φορολογικό σύστημα θα αποκατασταθούν οι αδικίες.

    [02] Αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προτείνει η ΕΕ

    Με στόχο την αύξηση του αριθμού των πτυχιούχων, τη βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας και τη μεγιστοποίηση της συμβολής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην οικονομία της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

    Στη στρατηγική αυτή επισημαίνονται οι τομείς προτεραιότητας στους οποίους οι χώρες της ΕΕ πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να επιτύχουν κοινούς εκπαιδευτικούς στόχους και καθορίζεται ο τρόπος με τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να στηρίξει τις εκσυγχρονιστικές τους πολιτικές.

    Οι πρωτοβουλίες, σε επίπεδο ΕΕ, θα περιλαμβάνουν μια πολυδιάστατη αξιολόγηση των πανεπιστημίων, που θα παρέχει πληροφορίες στους φοιτητές για τις σπουδές που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες τους και ένα πρόγραμμα εγγυήσεων δανείου «Erasmus for Masters» για φοιτητές που πραγματοποιούν πλήρη κύκλο σπουδών στο εξωτερικό.

    Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι τομείς προτεραιότητας στους οποίους πρέπει να γίνουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις, μεταξύ άλλων, είναι η αύξηση του αριθμού πτυχιούχων, η διεύρυνση του τμήματος της κοινωνίας που προσελκύεται από την τριτοβάθμια εκπαίδευση και η μείωση του αριθμού των φοιτητών που εγκαταλείπουν πρόωρα τις σπουδές τους.

    Επίσης, θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση της ποιότητας και της σημασίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε τα προγράμματα σπουδών να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των φοιτητών, της αγοράς εργασίας και των σταδιοδρομιών του μέλλοντος, καθώς και ενθάρρυνση και επιβράβευση της αριστείας στους τομείς της διδασκαλίας και της έρευνας.

    Θα πρέπει, επίσης, όπως τονίζει η Επιτροπή, να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στους φοιτητές να αποκτούν πρόσθετες δεξιότητες, μέσω σπουδών ή κατάρτισης στο εξωτερικό και να υπάρξει ενθάρρυνση της διασυνοριακής συνεργασίας για τη βελτίωση των επιδόσεων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, να γίνει κατάρτιση περισσότερων ερευνητών, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τις βιομηχανίες του αύριο, να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ εκπαίδευσης, έρευνας και επιχειρήσεων για την προώθηση της αριστείας και της καινοτομίας και να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα της χρηματοδότησης, μέσω μεγαλύτερης ευελιξίας στη διακυβέρνηση των πανεπιστημίων και πραγματοποίησης επενδύσεων στην ποιοτική εκπαίδευση για την κάλυψη των αναγκών της αγοράς εργασίας.

    [03] ΔΝΤ: Ύφεση και το 2012 στην Ελλάδα

    Τοδημόσιο χρέος της Ελλάδας θα φθάσει στο 189% του ΑΕΠ το 2012, ενώ το 2011θα διαμορφωθείστο 166% του ΑΕΠ, αναφέρει το ΔΝΤ στην εξαμηνιαία έκθεσή του για τις παγκόσμιες προοπτικές, προβλέπονταςύφεση 5% το 2011 και 2% το 2012.

    Εξάλλου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, σε 1,6% για το 2011 και σε 1,1% για το 2012, έναντι αντιστοίχων προβλέψεων 2,0% και 1,7%, που προέβλεπε μέχρι σήμερα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 September 2011 - 16:29:36 UTC