Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μείωση συντάξεων και αφορολόγητου-Σε εφεδρεία 30.000 υπάλληλοι
  • [02] Χωρίς συγκοινωνίες και ταξί για 24 ώρες η Αθήνα
  • [03] Εξεταστική Επιτροπή για τα "Greek Statistics"
  • [04] Χωρίς συγκοινωνίες και ταξί για 24 ώρες η Αθήνα

  • [01] Μείωση συντάξεων και αφορολόγητου-Σε εφεδρεία 30.000 υπάλληλοι

    Έξι εξειδικευμένα μέτρα που, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου, Ηλία Μόσιαλου «οδηγούν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2011 και του 2012 και επιτρέπουν την ολοκληρωμένη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας μέχρι το 2014», αποφάσισε η κυβερνητική επιτροπή μετά από πολύωρη συνεδρίαση στην Βουλή υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου.

    Ειδικότερα η κυβερνητική επιτροπή αποφάσισε:

    α) Το αφορολόγητο όριο τοποθετείται στις 5.000 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή στο μέσο επίπεδο των κρατών της ευρωζώνης.

    β) Το νέο μισθολόγιο - βαθμολόγιο θα είναι πραγματικά, ενιαίο, αξιοκρατικό, διαφανές και δίκαιο, δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα για αύξηση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας της δημόσιας διοίκησης και των στελεχών της.

    γ) Δεν επέρχεται καμία μείωση στις συντάξεις ύψους μέχρι 1.200 ευρώ. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό θα περικοπεί το 20% του ποσού που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ, ώστε να διασφαλίζεται η αναλογικότητα και η εσωτερική δικαιοσύνη του συστήματος.

    Ειδικά για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών και ωσότου αυτοί φτάσουν στην ηλικία των 55 ετών, θα περικοπεί κατά 40% το τμήμα της σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.

    δ) Ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας θα εφαρμοστεί με στόχο έως το τέλος του 2011 να υπαχθούν σε αυτή 30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα με την εφαρμογή αξιοκρατικών και διαφανών κριτηρίων υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ ώστε να εντοπιστεί το πραγματικά πλεονάζον προσωπικό. Αυτό αφορά δηλαδή συνολικά το 3% περίπου των εργαζομένων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

    ε) Η Κυβερνητική επιτροπή έλαβε επίσης μια σειρά αποφάσεων για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και κυρίως των ιδιωτικοποιήσεων , του ανοίγματος των επαγγελμάτων και της αγοράς εργασίας και την αναδιάρθρωση των φορέων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

    στ) Το εθνικό φορολογικό σύστημα που θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα δώσει οριστικό τέλος σε μια σειρά από αδικίες και ανισότητες που κυριαρχούν εδώ και δεκαετίες και οι οποίες υπονομεύουν την κοινωνική και αναπτυξιακή συνοχή της χώρας.

    Όπως αναφέρεται στην δήλωση του κ. Μόσιαλου, οι συζητήσεις με την τρόικα θα ολοκληρωθούν μετά την άφιξη των επικεφαλής της στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    Επιπλέον ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ότι «είναι απολύτως δεδομένη η θεμελιώδης στρατηγική επιλογή της χώρας να καταστεί και πάλι μια δημοσιονομικά ανεξάρτητη και ισότιμη χώρα - μέλος της ευρωζώνης, φτάνοντας το ταχύτερο δυνατόν σε πρωτογενή πλεονάσματα», ενώ αναφερόμενος στα έξι ειδικευμένα μέτρα επισημαίνει ότι «οι επιλογές αυτές στέλνουν και στους εταίρους μας και στις αγορές το μήνυμα πως η Ελλάδα και θέλει και μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, μένοντας πάντα στον σκληρό πυρήνα του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

    [02] Χωρίς συγκοινωνίες και ταξί για 24 ώρες η Αθήνα

    Κανένα εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης δεν θα έχει αύριο το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς,συμπεριλαμβανομένων και των ταξί, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

    Έτσι, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ, τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία, ο προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ, ενώ χειρόφρενο σηκώνουν από τις 5 τα ξημερώματα αύριο, έως τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής και οι ιδιοκτήτες ταξί, συμπαραστεκόμενοι από τη μια πλευρά στον αγώνα των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς, δίνοντας για άλλη μια φορά το παρόν στις κινητοποιήσεις, και διαμαρτυρόμενοι στις ρυθμίσεις που περιέχει το σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

    Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα αποφασίσουν αύριο αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί θα έχουν συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου, στις 11 το πρωί, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία τους.

    Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει αύριο και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, το ΔΣ της οποίας καλεί τα μέλη της που εργάζονται σε μονάδες εντός Αττικής, να μετάσχουν στην παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, από τις 12.30 έως τις 15.30.

    Εξάλλου, την Πέμπτη, οι δάσκαλοι που έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και οι καθηγητές που έχουν εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις στα σχολεία, δίνουν ραντεβού στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

    Τρίωρη παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη για όλο το Δημόσιο (12:30 - λήξη ωραρίου) για τα θέματα της Παιδείας και τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στη 1:00 μ.μ. στα Προπύλαια, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ.

    Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στους Δήμους εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για αύριο Πέμπτη, από τις 11.30 το πρωί έως τις 3.30 το απόγευμα. Αύριο, στις 12.30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και από εκεί θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο απολύσεων υπαλλήλων από το στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και τους ΟΤΑ.

    Στο μεταξύ, κατάληψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Οι εργαζόμενοι έλαβαν την απόφαση για κατάληψη κατά τη χθεσινή γενική τους συνέλευση και όπως αναφέρουν θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

    Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

    Το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομποσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) εκφράζει την αντίθεσή του στην εργασιακή εφεδρεία και ζητά φορολογική δικαιοσύνη, νέο ενιαίο μισθολόγιο που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση, αναβάθμιση της δημόσιας υγείας-πρόνοιας και του ΕΚΑΒ, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες κινητοποιήσεις.

    Σήμερα συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι σε φορείς του Δημοσίου, οι οποίοι είναι προς συγχώνευση, ή κατάργηση, ή εντάσσονται στο σχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία.

    Εξάλλου, σε 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου προχωρούν οι Ομοσπονδίες των εφοριακών, των τελωνειακών και των συλλόγων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, αντιδρώντας στο νέο μισθολόγιο για το δημόσιο.

    Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, στις 5 Οκτωβρίου και γενική απεργία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στις 19 Οκτωβρίου, αποφάσισαν κατά τη σημερινή κοινή τους συνεδρίαση οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

    [03] Εξεταστική Επιτροπή για τα "Greek Statistics"

    Πρόταση για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση της δημοσιονομικής πορείας της χώρας - και ειδικά των στατιστικών στοιχείων - την τελευταία δεκαετία θα καταθέσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

    Όπως αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου της ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει την πρόταση «με πλήρη αίσθηση ευθύνης και προκειμένου να λάμψει η αλήθεια στο σύνολό της και να ξεκαθαριστεί χωρίς συνομωσιολογίες μια και για πάντα το πώς φτάσαμε ως εδώ και τι ακριβώς συνέβη».

    Τονίζεται ακόμη ότι «η σημερινή ανακοίνωση της ΝΔ που (στη συνέχεια δηλώσεων του κ. Σαμαρά) «απειλεί» με συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς φτάσαμε στον μηχανισμό στήριξης και το Μνημόνιο αποτελεί το αποκορύφωμα απίστευτου και ανιστόρητου θράσους απέναντι στον ελληνικό λαό και τις θυσίες που αυτός έχει υποστεί ως αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της περιόδου 2004-2009».

    [04] Χωρίς συγκοινωνίες και ταξί για 24 ώρες η Αθήνα

    Κανένα εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης δεν θα έχει αύριο το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς,συμπεριλαμβανομένων και των ταξί, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

    Έτσι, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ, τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία, ο προαστιακός και τα τρένα του ΟΣΕ, ενώ χειρόφρενο σηκώνουν από τις 5 τα ξημερώματα αύριο, έως τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής και οι ιδιοκτήτες ταξί, συμπαραστεκόμενοι από τη μια πλευρά στον αγώνα των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς, δίνοντας για άλλη μια φορά το παρόν στις κινητοποιήσεις, και διαμαρτυρόμενοι στις ρυθμίσεις που περιέχει το σχέδιο νόμου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

    Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα αποφασίσουν αύριο αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών, ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί θα έχουν συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου, στις 11 το πρωί, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω πορεία τους.

    Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει αύριο και η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, το ΔΣ της οποίας καλεί τα μέλη της που εργάζονται σε μονάδες εντός Αττικής, να μετάσχουν στην παναττική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, από τις 12.30 έως τις 15.30.

    Εξάλλου, την Πέμπτη, οι δάσκαλοι που έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία και οι καθηγητές που έχουν εξαγγείλει τρίωρες στάσεις εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις στα σχολεία, δίνουν ραντεβού στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

    Τρίωρη παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη για όλο το Δημόσιο (12:30 - λήξη ωραρίου) για τα θέματα της Παιδείας και τη συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στη 1:00 μ.μ. στα Προπύλαια, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ.

    Τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στους Δήμους εξήγγειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για αύριο Πέμπτη, από τις 11.30 το πρωί έως τις 3.30 το απόγευμα. Αύριο, στις 12.30 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και από εκεί θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, διαμαρτυρόμενοι για το ενδεχόμενο απολύσεων υπαλλήλων από το στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα και τους ΟΤΑ.

    Στο μεταξύ, κατάληψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Οι εργαζόμενοι έλαβαν την απόφαση για κατάληψη κατά τη χθεσινή γενική τους συνέλευση και όπως αναφέρουν θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

    Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν σήμερα εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

    Το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομποσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) εκφράζει την αντίθεσή του στην εργασιακή εφεδρεία και ζητά φορολογική δικαιοσύνη, νέο ενιαίο μισθολόγιο που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση, αναβάθμιση της δημόσιας υγείας-πρόνοιας και του ΕΚΑΒ, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες κινητοποιήσεις.

    Σήμερα συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι σε φορείς του Δημοσίου, οι οποίοι είναι προς συγχώνευση, ή κατάργηση, ή εντάσσονται στο σχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία.

    Εξάλλου, σε 48ωρη απεργία στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου προχωρούν οι Ομοσπονδίες των εφοριακών, των τελωνειακών και των συλλόγων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, αντιδρώντας στο νέο μισθολόγιο για το δημόσιο.

    Την κήρυξη 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, στις 5 Οκτωβρίου και γενική απεργία σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα στις 19 Οκτωβρίου, αποφάσισαν κατά τη σημερινή κοινή τους συνεδρίαση οι διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 September 2011 - 20:29:37 UTC