Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εύθραυστη η παγκόσμια οικονομική κατάσταση
  • [02] Φοιτητές εισέβαλαν στο στούντιο του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ

  • [01] Εύθραυστη η παγκόσμια οικονομική κατάσταση

    «Σήμερα, η παγκόσμια οικονομική κατάσταση γίνεται όλο και πιο εύθραυστη και το τέλος της κρίσης φαίνεται ακόμα μακριά. Απειλεί τον τραπεζικό τομέα, τη σταθερότητα των ανεπτυγμένων οικονομιών και δυναμιτίζει τις διεθνείς προσπάθειες για την επίτευξη των Στόχων της Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (ΣΔ), Γιώργος Παπανδρέου στο μήνυμά του προς το προεδρείο της ΣΔ, που συνεδριάζει κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη. Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός σημειώνει πως η χώρα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα με την κυβέρνηση και τους πολίτες να αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις και προσθέτει ότι υλοποιείται ένα πολύ αυστηρό περιοριστικό πρόγραμμα με παράλληλη προώθηση σειράς πρωτόγνωρων μεταρρυθμίσεων και όλα αυτά μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές οικονομικό περιβάλλον διεθνώς. «Σε απάντηση όλων όσοι αμφισβητούν τις προσπάθειές μας, είμαστε περήφανοι, γιατί μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι το 2010 πετύχαμε τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος στην Ευρωζώνη, μείωση 5%, από 36 δισεκατομμύρια ευρώ σε 24. Οι πρωτογενείς κρατικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ», υπογραμμίζει ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι έχουν να γίνουν ακόμα πολλά κυρίως στον τομέα των δομικών μεταρρυθμίσεων «που θα κάνουν τη χώρα μας πάλι ανταγωνιστική και θα μας επιτρέψουν να επιτύχουμε ανάπτυξη, βιώσιμο χρέος και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Τονίζοντας ότι η διευθέτηση του ελληνικού χρέους δεν είναι αρκετή για την αντιμετώπιση των ευρύτερων επιπτώσεων και των πραγματικών αιτιών της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, ο κ. Παπανδρέου αναφέρει ότι «υπάρχει επείγουσα ανάγκη για στρατηγικές αποφάσεις που θα θωρακίσουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ από παρόμοιες μελλοντικές κρίσεις». Ο πρωθυπουργός τάσσεται υπέρ των ριζικών θεσμικών μεταρρυθμίσεων που σταδιακά θα οδηγήσουν σε βαθύτερη δημοσιονομική, οικονομική και πολιτική ένωση και προσθέτει ότι «χρειαζόμαστε μόνιμους σταθεροποιητικούς μηχανισμούς και νέα χρηματοπιστωτικά εργαλεία για να προωθήσουμε την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη». Ως τέτοια εργαλεία ο πρωθυπουργός αναφέρει το Ευρωομόλογο ή τον Φόρο Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών, ο οποίος βρίσκεται στην ατζέντα της ερχόμενης συνάντησης του G20 και εκφράζει την ελπίδα να σημειωθεί κάποια πρόοδος για το θέμα αυτό.

    [02] Φοιτητές εισέβαλαν στο στούντιο του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ

    Ομάδα περίπου 60 ατόμων εισέβαλαν λίγο μετά τις 9 το βράδυ απόψε, στο στούντιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ και αφού δήλωσαν ότι είναι μέλη του Συντονιστικού των Φοιτητικών καταλήψεων, ζήτησαν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους εναντίον του νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ και της κυβερνητικής πολιτικής. Αμέσως διεκόπη η μετάδοση του δελτίου και η κανονική ροή του προγράμματος της ΝΕΤ και ξεκίνησε διαπραγμάτευση με την διοίκηση της ΕΡΤ. Όπως έγινε γνωστό, κατά την διαπραγμάτευση η διοίκηση της ΕΡΤ πρότεινε να παραδοθεί ένα γραπτό μήνυμα το οποίο και θα αναγνωστεί κατά την μετάδοση του προγράμματος ενώ η ομάδα των ατόμων επέμεινε να παρουσιάσουν μέλη της, τις θέσεις τους, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ. Τελικά αποφασίστηκε να βιντεοσκοπηθεί η δήλωση της ομάδας των ατόμων, τα οποία και στη συνέχεια αποχώρησαν από το ραδιομέγαρο. Σύμφωνα με πληροφορίες η είσοδος της ομάδας των ατόμων έγινε από την κεντρική πύλη του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής. Μετά την εισβολή των ατόμων στο στούντιο, ειδοποιήθηκε η αστυνομία δυνάμεις της οποίας συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 September 2011 - 20:29:40 UTC