Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Μέρκελ - Παπανδρέου την Τρίτη στο Βερολίνο
  • [02] "Νοικοκύρεμα" στα οικονομικά του δήμου Αθηναίων υποσχέθηκε ο Γ. Καμίνης
  • [03] Ο Καντάφι παραμένει απειλή για τη Λιβύη, δηλώνει ο μεταβατικός πρωθυπουργός
  • [04] Προς υποβιβασμό στη Δ' Εθνική οδεύει ο Ηρακλής

  • [01] Συνάντηση Μέρκελ - Παπανδρέου την Τρίτη στο Βερολίνο

    Η μέχρι τώρα πορεία υλοποίησης του προγράμματος προσαρμογής από την Ελλάδα και η υλοποίηση των μέτρων που έχουν εξαγγελθεί θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου αύριο, Τρίτη, στο Βερολίνο.

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ "θα συζητηθεί κυρίως η οικονομική κατάσταση και περιμένουμε με ενδιαφέρον, τί θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, τνο δρόμο που έχει διανυθεί και τον δρόμο που μένει ακόμη να διανυθεί".

    Ο κ. Παπανδρέου μεταβαίνει στο Βερολίνο προσκεκλημένος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI) και θα μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου.

    Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο Βερολίνο μεταξύ άλλων οι υπουργοί Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος και αναπληρωτής Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

    Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, έχει ως εξής:

    10:00 π.μ.: Έναρξη Ημερίδας από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών, Καθηγητή Hans-Peter Keitel

    10.10 π.μ.: Ομιλία Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με θέμα: «Κοιτάζοντας το μέλλον: Η Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης»

    10.35 π.μ.: Προβολή παρουσίασης: «Επενδύοντας στη Γερμανία»

    10.40 π.μ.: Συζήτηση με θέμα: «Επενδύοντας στη Γερμανία - Τι χρειάζεται να κάνουμε»

    11.30 π.μ.: Ομιλίες του Προέδρου της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών, Καθηγητή Hans-Peter Keitel και της καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Angela Merkel

    Στις 8:00 μ.μ.,ο κ. Παπανδρέου θα έχει δείπνο εργασίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Angela Merkel.

    [02] "Νοικοκύρεμα" στα οικονομικά του δήμου Αθηναίων υποσχέθηκε ο Γ. Καμίνης

    Στην «εισπρακτική αδυναμία» του δήμου, που άρχισε να εκδηλώνεται από το 2010, στην «αλόγιστη οικονομική διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης», αλλά και στην ανάγκη για «νοικοκύρεμα» στα οικονομικά, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά την εισήγησή του, στο δημοτικό συμβούλιο.

    Ο κ. Καμίνης είπε ότι η υστέρηση των εσόδων του δήμου είναι περίπου 29% (η διαφορά μεταξύ των συνολικά βεβαιωθέντων και των εισπραχθέντων), ενώ πρόσθεσε ότι «εγκρίνουμε τον ισολογισμό του 2010, επιφυλασσόμενοι για τα αποτελέσματα των διαχειριστικών ελέγχων που έχουμε παραγγείλει».

    Αναφερόμενος στην προηγούμενη διοίκηση τόνισε ότι «μοίραζαν αδιακρίτως υπερωρίες και επιδόματα. Κατέστησαν τον δήμο μικρογραφία, πιο θλιβερή, από τη γενικότερη εικόνα της χώρας» και πρόσθεσε ότι «τις υπερωρίες θα τις παίρνουν εφεξής εκείνοι που τις δουλεύουν και τις αξίζουν».

    [03] Ο Καντάφι παραμένει απειλή για τη Λιβύη, δηλώνει ο μεταβατικός πρωθυπουργός

    Ο Μουάμαρ Καντάφι παραμένει μια απειλή για τη Λιβύη όσο εξακολουθεί να είναι ελεύθερος, υποστήριξε ο μεταβατικός πρωθυπουργός της χώρας, Μαχμούντ Τζιμπρίλ, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

    "Τα τάγματα του Καντάφι συνεχίζουν να σκοτώνουν αθώους πολίτες σε διάφορες περιοχές της χώρας μας", τόνισε ο Τζιμπρίλ, ο οποίος είπε ότι ο πρώην ηγέτης της Λιβύης διαθέτει τεράστια περιουσία "σε ρευστό και σε χρυσάφι".

    "Ο ίδιος και οι γιοι του είναι σε θέση να μετακινούνται ελεύθερα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση της Λιβύης μέχρι να συλληφθούν. Το γεγονός ότι είναι ελεύθερος και έχει στη διάθεσή του τέτοια πλούτη σημαίνει ότι είναι σε θέση να αποσταθεροποιήσει όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και το Σάχελ και τη Σαχάρα", προειδοποίησε.

    Ακόμη και αν βρεθεί εκτός Αφρικής, ο Καντάφι "μπορεί να επανέλθει στις τρομοκρατικές πρακτικές του παράσχοντας όπλα" σε εξτρεμιστικές οργανώσεις", υποστήριξε.

    Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη ο Τζιμπρίλ είπε ότι θα συνεχιστούν "μέχρι να μην υπάρχουν πια νεκροί μεταξύ των πολιτών" ενώ εξέφρασε την ελπίδα το Συμβούλιο Ασφαλείας να άρει τις κυρώσεις σε βάρος της χώρας του και να αποδεσμεύει τα χρήματα που είχαν "παγώσει".

    [04] Προς υποβιβασμό στη Δ' Εθνική οδεύει ο Ηρακλής

    Απορρίφθηκε από το Πολιτικό Εφετείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΠΑΕ Ηρακλής κατά της συμμετοχής του Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Παράλληλα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως έχει διαρεύσει, δεν θα κάνει δεκτή την αίτηση του Ηρακλή για παράταση κατάθεσης φακέλου και θα ανακοινώσει τον υποβιβασμό του στη... Δ΄ Εθνική!
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 26 September 2011 - 20:29:43 UTC