Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παίρνει σύνταξη ο "πατέρας" του Αστερίξ
  • [02] Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σήμερα
  • [03] Προφυλακιστέος για τα στημένα κρίθηκε ο Μάκης Ψωμιάδης
  • [04] Αν. Λοβέρδος: "Κλειστά ενοποιημένα νοσήλεια"

  • [01] Παίρνει σύνταξη ο "πατέρας" του Αστερίξ

    Ο Αλμπέρ Ουντερζό, ο οποίος μαζί με τον Ρενέ Γκοσινί δημιούργησαν έναν από τους πιο αγαπημένους και πιο διάσημους ήρωες κόμικς, τον Αστερίξ, δηλώνει πως θα σταματήσει πια να σχεδιάζει και πως υπάρχουν πολλοί διάδοχοι για να συνεχίσουν το έργο του.

    Έπειτα από 52 χρόνια δημιουργίας, ο 84χρονος σήμερα Ουντερζό που επινόησε το 1959 μαζί με τον Γκοσινί - εκείνος έγραφε το σενάριο - τον μικροκαμωμένο και ανίκητο Γαλάτη δήλωσε «κάπως κουρασμένος» και έτοιμος να αποσυρθεί παραδίδοντας τη δουλειά του σε νεότερα ταλέντα.

    Μετά τον θάνατο του Γκοσινί το 1977, ο Ουντερζό ανέλαβε και τη συγγραφή του σεναρίου προκαλώντας επικρίσεις από τους φανατικούς θαυμαστές του Αστερίξ που τον κατηγόρησαν ότι δεν διαθέτει το χιούμορ και την ειρωνεία του Γκοσινί.

    H ανακοίνωση της αποχώρησης του ιταλικής καταγωγής Ουντερζό έγινε την ημέρα που ο εκδοτικός οίκος Hachette γιόρτασε την πώληση 350 εκατομμυρίων βιβλίων κόμικς Asterix στον κόσμο κάνοντας έτσι τον μικροκαμωμένο Γαλάτη ένα από τα γαλλικά εξαγώγιμα προϊόντα με τις περισσότερες πωλήσεις.

    [02] Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σήμερα

    Με φόντο το νέο ιστορικό ρεκόρ τουριστικών αφίξεων και εσόδων, γιορτάζει σήμερα η Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η οποία είναι αφιερωμένη στη σύνδεση των πολιτισμών, αποτελώντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να σημειωθεί ο ρόλος του τουρισμού σε παγκόσμια κλίμακα στην επικοινωνία των πολιτισμών και των λαών.

    «Χάρη στον τουρισμό, εκατομμύρια άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτισμούς έρχονται σε επαφή σε όλο τον κόσμο», τονίζει ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Taleb Rifai και εστιάζοντας στο μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού τονίζει ότι «η αλληλεπίδραση αυτή μεταξύ των ανθρώπων διαφορετικής κουλτούρας και τρόπου ζωής αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία στην αναβάθμιση της ανοχής, του σεβασμού και της αμοιβαίας κατανόησης».

    Την προηγούμενη χρονιά 940 εκατ. τουρίστες ταξίδεψαν σε διαφορετικά μέρη από τη χώρα τους, γνωρίζοντας νέους κόσμους και πολιτισμούς. Αυτή ακριβώς την προσέγγιση των ταξιδιωτών με το διαφορετικό είναι που εορτάζει η αυριανή ημέρα, η οποία στοχεύει στην διεύρυνση της αντίληψης των αξιών της πολιτισμικής ποικιλότητας.

    Φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στην αιγυπτιακή πόλη Ασουάν, όπου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι εργασίες μιας υψηλού επιπέδου ομάδας προβληματισμού (Think Tank) από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς του τουρισμού, ακαδημαϊκούς και ανθρώπους των ΜΜΕ, οι οποίοι θα εξετάσουν το ρόλο του τουρισμού στην οικοδόμηση της κατανόησης, του σεβασμού και της ανοχής σε όλο τον κόσμο.

    Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου και σκοπός της είναι να προωθήσει τη σημασία του τουρισμού στον κόσμο σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης δράσης.

    [03] Προφυλακιστέος για τα στημένα κρίθηκε ο Μάκης Ψωμιάδης

    Υπέρ της προφυλάκισης του Μάκη Ψωμιάδη τάχθηκαν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που συνεδρίασαν προκειμένου να κρίνουν την διαφωνία που είχε προκύψει ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα μετά το πέρας της απολογίας του για τα "στημένα".

    Με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών διατάσσει την προσωρινή κράτηση του άλλοτε "ισχυρού άνδρα" της ΠΑΕ Καβάλα, δεχόμενο την θέση της εισαγγελικής λειτουργού κ.Θεοδωροπούλου που είχε διαφωνήσει με τον ανακριτή της υπόθεσης κ. Κασσίμη.

    [04] Αν. Λοβέρδος: "Κλειστά ενοποιημένα νοσήλεια"

    Σε ουσιαστική αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων από τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες περνά το υπουργείο Υγείας, με τα 700 κλειστά ενοποιημένα νοσήλεια που ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος.

    Πρόκειται πρακτικά για ισάριθμα πακέτα διαχείρισης του συνόλου των ασθενειών, τα οποία θα έχουν συγκεκριμένους κωδικούς και κόστος. Για παράδειγμα, το ταμείο ενός ασθενή με έμφραγμα του μυοκαρδίου, ο οποίος χρειάζεται αγγειοπλαστική και πενθήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο, θα γνωρίζει εκ των προτέρων πόσο θα κοστίζει η νοσηλεία του(εξετάσεις, κόστος παρεμβάσεων,παρακολούθηση στο νοσοκομείο κ.α.)

    Στα κλειστά ενοποιημένα νοσήλεια υπάρχουν προβλέψεις και για περιπτώσεις επιπλοκών, που ίσως αναγκάσουν έναν ασθενή να παρατείνει τη νοσηλεία του ή να υποβληθεί εκ νέου σε εξετάσεις ή να προχωρήσει σε κάποια επεμβατική μεθοδο ή εγχείρηση.

    Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν στο εξής έναν κατάλογο με προκαθορισμένες τιμές, ανάλογα με τη διάγνωση, και θα γνωρίζουν πόσα χρήματα θα πρέπει να δαπανήσουν ανά περίπτωση. Το υπουργείο Υγείας φιλοδοξεί με τα κλειστά ενοποιημένα νοσήλεια να εξοικονομίσει χιλιάδες ευρώ για τα ασφαλιστικά ταμεία και να περιορίσει τη σπατάλη, από την πλευρά κυρίως των γιατρών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 September 2011 - 14:29:35 UTC