Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μάχη στο Λονδίνο με την Άρσεναλ δίνει ο Ολυμπιακός
  • [02] O άνθρωπος που έκανε το γύρο του κόσμου με τα... πόδια
  • [03] Το νέο πρόγραμμα της Κρατικής Οργχήστρας Αθηνών
  • [04] "Enter" στο ηλεκτρονικό επιχειρείν

  • [01] Μάχη στο Λονδίνο με την Άρσεναλ δίνει ο Ολυμπιακός

    Την Άρσεναλ αντιμετωπίζει απόψε στο Λονδίνο ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 2ης ημέρας των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

    «Θέλουμε να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα παλέψουμε για να έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα στο γήπεδο. Με έχουν βοηθήσει όλοι οι συμπαίκτες μου να προσαρμοστώ. Είμαι σε καλή κατάσταση κι ελπίζω να συνεχίσω να βοηθάω τον Ολυμπιακό», δήλωσε ο Πάμπλο Ορμπάιθ, ενώ ο Μάρκο Πάντελιτς τόνισε από την πλευρά του:

    «Ξέρουμε ότι είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, αλλά δεν πάμε εκεί για να χάσουμε. Πάμε να παίξουμε την μπάλα και το ποδόσφαιρο που ξέρουμε, με πάθος και δύναμη και να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι».

    Η 19μελής αποστολή του Ολυμπιακού περιλαμβάνει τους: Κοστάντσο, Μέγερι, Τοροσίδη, Α. Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Παπάζογλου, Ποτουρίδη, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Φέισα, Μοντέστο, Αμπντούν, Μακούν, Φουστέρ, Τζιμπούρ, Πάντελιτς και Μιραλάς.

    Εκτός αποστολής έμειναν οι Δασκαλάκης, Χαβίτο, Γκρμπιτς, Βαλεριάνος, Γέστε, Φετφατζίδης και Μανιάτης.

    [02] O άνθρωπος που έκανε το γύρο του κόσμου με τα... πόδια

    Ένας 55χρονος Καναδός που έφυγε από την πόλη του για να ξεχάσει τις στεναχώριες του θα επιστρέψει στα μέσα Οκτωβρίου, αυτή τη φορά λάμποντας από ευτυχία, αφού πέτυχε το ακατόρθωτο: να κάνει το γύρο του κόσμου με τα πόδια σε έντεκα χρόνια.

    Ο Ζαν Μπελιβό, ένας ψηλός, αδύνατος άνδρας, περπατά στις όχθες της λίμνης Οντάριο με μεγάλα βήματα σπρώχνοντας ένα καροτσάκι διακοσμημένο με την καναδική σημαία όπου μεταφέρει τον υπνόσακό του και λιγοστά ρούχα. Βρίσκεται πλέον στο Κίνγκστον, έναν από τους τελευταίους σταθμούς της πορείας του πριν από την Οτάβα και το Μόντρεαλ όπου αναμένεται να φτάσει στις 16 Οκτωβρίου έχοντας ολοκληρώσει το επίτευγμά του.

    Ο γκριζομάλλης Καναδός περπατά τόσο γρήγορα που οι δημοσιογράφοι αγκομαχούν να τον προφτάσουν. Ξέρει όμως να σταματάει για να τσιμπήσει κάτι χωρίς να βιάζεται, να αφηγηθεί κάποια από τις περιπέτειές του ή να συζητήσει με αγνώστους. Η γοητεία του ταξιδιού του είναι η μαγεία του άγνωστου: δεν ξέρει πού θα μπορέσει να κοιμηθεί το βράδυ, δεν εξαρτάται από κανέναν, δεν έχει παρά ελάχιστα χρήματα. Και αυτό διαρκεί εδώ και έντεκα χρόνια.

    Στο Μόντρεαλ ο Μπελιβό θα ξαναβρεί τη σύντροφό του, τη Λις, που τον στήριξε καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του και δημιούργησε την ιστοσελίδα του, την www.walk.org. Τον ενθάρρυνε μάλιστα να εντάξει το εγχείρημά του στις εκδηλώσεις της Unesco για το μέλλον των παιδιών του κόσμου και τον τερματισμό της βίας.

    Ο Μπελιβό έφυγε από το Μόντρεαλ στις 18 Αυγούστου 2000, την ημέρα που έκλεισε τα 45 χρόνια του, λίγο καιρό μετά τη χρεοκοπία της μικρής επιχείρησης που διατηρούσε. Για να "σβήσει" την απογοήτευσή του αποφάσισε τότε να κάνει τρέχοντας το γύρο του κόσμου. Έφτασε μάλιστα τρέχοντας μέχρι την Ατλάντα των ΗΠΑ, όπου όμως έκρινε ότι ήταν σκόπιμο να κόψει ρυθμό και να περπατήσει καλύπτοντας περισσότερα από 75.000 χιλιόμετρα διασχίζοντας 64 χώρες.

    Σ' αυτά τα έντεκα χρόνια, πέρασε από ερήμους και βουνά. Ερωτεύτηκε στο Μεξικό --για εννιά ημέρες-- φόρεσε τουρμπάνι στο Σουδάν, έφαγε έντομα στην Αφρική, σκύλο στην Κορέα και φίδια στην Κίνα ενώ στις Φιλιππίνες τον φρουρούσαν στρατιώτες, παρ' όλο που δηλώνει ειρηνιστής.

    Αρρώστησε σοβαρά μόνο μία φορά και νοσηλεύτηκε στην Αλγερία. Μόλις μία φορά δέχτηκε επίθεση, από δύο νεαρούς μεθυσμένους στη Νότια Αφρική. Στην Αντίς Αμπέμπα τον συνέλαβαν, χωρίς μέχρι και σήμερα να μάθει το λόγο, και τον άφησαν ελεύθερο την επόμενη ημέρα. Αρκετές φορές κοιμήθηκε κάτω από γέφυρες, σε ξενώνες αστέγων ή ακόμη και σε φυλακές. Συχνά όμως άγνωστοι άνθρωποι τον προσκαλούσαν και τον φιλοξενούσαν στο σπίτι τους και σήμερα αισθάνεται υποχρεωμένος από τη συμπάθεια που του έδειξαν οι περισσότεροι απ' όσους γνώρισε στην πορεία του.

    Το ταξίδι του στοίχιζε περίπου 4.000 δολάρια κάθε χρόνο, χρήματα που ο Μπελιβό εξασφάλιζε χάρη στη σύντροφό του, αφού δεν απέκτησε ποτέ κάποιον χορηγό. Σήμερα, δεν έχει χρήματα αλλά αισθάνεται πλούσιος. "Έφυγα άδειος αλλά επέστρεψα με πνευματικά εφόδια", είπε χαρακτηριστικά. Σκοπεύει να γράψει ένα βιβλίο, να δώσει διαλέξεις και να προωθήσει "την αρμονία μεταξύ των ανθρώπων και την αλληλοκατανόηση".

    Σε προσωπικό επίπεδο, είναι μια ιστορία αγάπης με αίσιο τέλος. "Είμαι η Πηνελόπη του και είναι ο Οδυσσέας μου", είπε η Λις η οποία πήγαινε να συναντήσει το σύντροφό της για μία εβδομάδα το χρόνο, κάθε Χριστούγεννα, όπου κι αν βρισκόταν αυτός στον κόσμο.

    [03] Το νέο πρόγραμμα της Κρατικής Οργχήστρας Αθηνών

    Συναυλίες συμφωνικές, συναυλίες για μουσική δωματίου αλλά και εισαγωγικές ομιλίες για τα έργα των συναυλιών συνθέτουν το πλούσιο πρόγραμμα της ΚΟΑ, το οποίο ξεκινάστις 7 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται την 1η Ιουνίου του 2012.Το πρόγραμμαπαρουσίασε ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Βασίλης Χριστόπουλος, τονίζοντας ότι «η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια, αλλά συνιστά αναγκαιότητα για τον άνθρωπο».

    Ο κ. Χριστόπουλος, αναφέρθηκε στις εξαιρετικά δύσκολες συγκυρίες και δεν έκρυψε την αγωνία του, για την υλοποίηση του προγράμματος.

    Εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα να μην θυσιαστούν στον βωμό της οικονομικής εξυγίανσης οι λίγοι σημαντικοί φορείς σύγχρονου πολιτισμού της χώρας .

    Η νέα σεζόν της Ορχήστρας δεν αποτελείται απλώς από μεμονωμένες συναυλίες, αλλά εισάγει τρεις κύκλους, στο πρόγραμμά της, ο καθένας αποτελούμενος από πέντε συναυλίες.

    Η εναρκτήρια μάλιστα συναυλία της καλλιτεχνικής περιόδου 2011- 2012, θα δοθεί στο Μέγαρο Μουσικής και θα έχει θέμα το «νερό». Η πρώτη αυτή συναυλία δίνει και το στίγμα των προγραμμάτων που θα ακολουθήσουν, τα οποία ''αναζητούν τη μουσική αντίθεση μέσα από μία δραματουργική συνοχή'', σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ΚΟΑ.

    Αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση της ΚΟΑ, αποφάσισε για τη διευκόλυνση του κοινού που επιθυμεί να παρακολουθήσει ολόκληρους κύκλους, να προσφέρει έκπτωση έως και 20% σε όσους αγοράσουν εισιτήρια και για τις πέντε συναυλίες ενός κύκλου.

    Ο Βασίλης Χριστόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε κάποιες μεμονωμένες συναυλίες, όπως η βραδιά με αποσπάσματα από την Τετραλογία του Βάγκνερ «Το δαχτυλίδι του Νίμπελουγκ», την 1η Δεκεμβρίου, «Το Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο» του Μπαχ ανήμερα τα Χριστούγεννα αλλά και συναυλίες Γαλλικής η Ρωσικής μουσικής.

    Μία καινοτομία του φετινού προγράμματος αποτελεί ο θεσμός των εισαγωγικών ομιλιών, τρία τέταρτα πριν από κάθε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εντελών δωρεάν για κατόχους εισιτηρίων, που επιθυμούν να ακούσουν λίγα λόγια για τα έργα που θα παιχτούν.

    Η ΚΟΑ εμπνεύστηκε επίσης μία νέα σειρά συναυλιών Μουσικής Δωματίου με τίτλο «Μουσικές Δευτέρες στον Παρανασσό», όπου το κοινό θα μπορεί ν' απολαύσει βραδιές με πολύ ενδιαφέρον ρεπερτόριο.

    [04] "Enter" στο ηλεκτρονικό επιχειρείν

    Μία έξυπνη ιδέα, ένα προσεγμένο επιχειρηματικό σχέδιο, το απαραίτητο κεφάλαιο, είναι το τρίπτυχο που εξασφαλίζει τα εχέγγυα για την έναρξη μίας επιτυχημένης επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Διαδίκτυο.

    Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν, διαπιστώνουμε ότι η ηλεκτρονική αγορά στην Ελλάδα, πριν μερικά χρόνια, ήταν σε πρωτόγνωρη μορφή, τα ηλεκτρονικά καταστήματα, που λειτουργούσαν, ήταν μετρημένα στα δάχτυλα, ωστόσο η επιχειρηματική ευκαιρία, που διαφαινόταν, ήταν μεγάλη.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών σε θέματα επιχειρηματικότητας στο Διαδίκτυο, το ηλεκτρονικό επιχειρείν μπορεί να αποτελέσει διέξοδο για τις επιχειρήσεις, σε μία περίοδο διεθνούς οικονομικής ύφεσης. Όπως επισημαίνουν, το ίντερνετ αναδεικνύεται πλέον σε ένα ανερχόμενο και επαναστατικό μέσο, καθώς οι επενδύσεις σε αυτό πληθαίνουν σταδιακά.

    Σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, η ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν χώρες της Δυτικής Ευρώπης, όπως η Ολλανδία, όπου η διείσδυση του ίντερνετ αγγίζει το 95% του πληθυσμού, γεγονός που δικαιολογεί την τεράστια απήχηση, που βρίσκουν εκεί πρωτοπόρα νέα εγχειρήματα.

    Απεναντίας, στη χώρα μας, η ηλεκτρονική αγορά είναι αναπτυσσόμενη και σίγουρα κρύβει σημαντικές ευκαιρίες.

    Τρεις επιχειρηματίες, που επέλεξαν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση στο ίντερνετ, μιλούν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τις προκλήσεις του διαδικτυακού επιχειρείν.

    Ο πρώτος είναι ιδιοκτήτηςτης ιστοσελίδας www.studenthouse.gr. Εκεί, ο ενδιαφερόμενος ενοικιαστής μπορεί να έρθει σε επικοινωνία απευθείας με τον ιδιώτη ιδιοκτήτη, χωρίς να πληρώσει οποιαδήποτε προμήθεια, εντελώς δωρεάν. "Η StudentHouse.gr βασίζεται σε επιτυχημένες εφαρμογές του εξωτερικού και δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο χώρο της φθηνής ενοικίασης σε όλη την Ελλάδα", δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δημιουργός αυτού του επιχειρηματικού εγχειρήματος, Πάνος Βέργος.

    Όσο για την εξέλιξη; "Η υπηρεσία μας βρίσκεται στον "αέρα" από τις αρχές του Φεβρουαρίου και ήδη προβάλλει 2.500 πραγματικές αγγελίες φθηνών κατοικιών σε περισσότερες από 70 πόλεις στην Ελλάδα".

    Το ενδιαφέρον, όπως υπογραμμίζει, αυξάνεται σταδιακά. "Αναγνώριση αυτής της προσπάθειας είναι και η επισκεψιμότητα, που αγγίζει τους 5.000 μοναδικούς επισκέπτες την ημέρα, με μέσο όρο 40 νέες αγγελίες, καθημερινά".

    Ο δεύτερος είναι ο Ιωάννης Κυριμκυρίδης, εμπνευστής πλατφόρμας αδειοδότησης χρήσης μουσικής (online music licensing) σε επαγγελματίες χρήστες, όπως διαφημιστικές εταιρείες, εταιρείες παραγωγής film και ντοκυμαντέρ, οι οποίοι θέλουν άμεση και νόμιμη λύση στην προμήθεια μουσικής υπόκρουσης στις παραγωγές τους.Η εταιρεία του, που λειτουργεί διαδικτυακά στο www.themusicase.com,έχει έντονη παρουσία στην αμερικανική αγορά.

    "Η απόφαση μου να δραστηριοποιηθώ επιχειρηματικά στο ίντερνετ αποτελεί έναν συνδυασμό της μεταπτυχιακής μου διατριβής στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου στην εκμετάλλευση πνευματικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα, της προσωπικής μου ενασχόλησης με τη μουσική και της επιθυμίας μου να παρουσιάσω κάποιες δημιουργίες μου με έναν πιο σύγχρονο τρόπο σε παραγωγούς ταινιών", δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κυριμκυρίδης.

    Ο τρίτος είναι ο Ευδόκιμος Σαββίδης, διευθυντής του ομίλου επιχειρήσεων Σαββίδη, ενός ομίλου με ιστορία 50 ετών στην εμπορία ειδών πολυτελείας και πολύτιμων λίθων, κατάφερε να αναγνωρίσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και να προχωρήσει σε νέα καινοτόμα εγχειρήματα.

    "Το 1999, δημιουργήσαμε το πρώτο ελληνικό site με πώληση κοσμημάτων, που απευθυνόταν κυρίως, στους Έλληνες μετανάστες σε όλο τον κόσμο. Τότε, έγιναν τα πρώτα βήματα της επιχείρησης στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Σήμερα, λειτουργούν 3 ηλεκτρονικά καταστήματα, το καθένα στον τομέα του", δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σαββίδης. Πρόκειται για το www.oroloi.gr, που διαθέτει μία μεγάλη γκάμα ωρολογίων σε μεγάλο εύρος τιμών, το www.kosmima.gr, όπου ο ενδιαφερόμενος θα έχει να επιλέξει ανάμεσα σε πλήθος κοσμημάτων, ξένων και ελληνικών οίκων και το www.accessory.gr, που διαθέτει αξεσουάρ πολυτελείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 September 2011 - 14:29:35 UTC