Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 11 συλλήψεις για παιδική πορνογραφία
  • [02] Άρθρο Αντ. Σαμαρά στο Βήμα της Κυριακής: "Μικρότερο κράτος και λιγότεροι φόροι"
  • [03] Ατρόμητος - Παναιτωλικός 2 - 1
  • [04] "Στα βήματα του Φειδιππίδη", ο διεθνής υπερμαραθώνιος Σπάρταθλον
  • [05] Εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη για την ημέρα "Υπερηφάνειας των Ρομά"
  • [06] "Ευαισθητοποίηση του κοινού", στην Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών

  • [01] 11 συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

    Πρόσωπα υπεράνω υποψίας, ακόμα και ένας ιερέας απο την Κρήτη, είναι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μεταξύ 15 ατόμων, που κατηγορούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διακίνηση ιδιαίτερα σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω ίντερνετ.

    Οι 11 απο τους 15 κατηγορούμενους συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ για τους άλλους τέσσερις σχηματίσθηκε δικογραφία. Από τους κατηγορουμένους 14 είναι ημεδαποί και ένας αλλοδαπός.

    Τα στοιχεία γα τους 15 κατηγορούμενους προέκυψαν απο έρευνες και επιχειρήσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την κωδική ονομασία «Butterfly», (Πεταλούδα), στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου, που διήρκεσαν τέσσερις μήνες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

    Σε διαδοχικές αστυνομικές έρευνες, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών, που διενήργησαν κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από τις 20 Αυγούστου μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο και στην Κρήτη, (Ηράκλειο, Αγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και Μάλια), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:Πενήντα επτά σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, και πλήθος ψηφιακών δίσκων ( CD - DVD) με δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας, συνολικής χωρητικότητας 40.000 GB.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές, ενώ για τους υπόλοιπους υποβλήθηκαν οι δικογραφίες.

    [02] Άρθρο Αντ. Σαμαρά στο Βήμα της Κυριακής: "Μικρότερο κράτος και λιγότεροι φόροι"

    Μικρότερο κράτος και λιγότεροι φόροι είναι προαπαιτούμενα για να μπει η χώρα σε ρυθμούς ανάπτυξης, τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής. Ο Πρόεδρος της ΝΔ εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως διευρύνει το κράτος ιδρύοντας πάνω από 70 Γενικές Γραμματείες , Διευθύνσεις και Αρχές ενώ συστήνει θέσεις και διορίζει χιλιάδες " ημετέρους" με διαβλητές διαδικασίες. Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, η κυβέρνηση με τα φοροπηχτικά μέτρα που, όπως λέει χαρακτηριστικά, επιβάλλει διαλύει την οικονομία και την κοινωνία και πάνω απ όλα εξολοθρεύει τη μεσαία τάξη.

    Ο κ. Σαμαράς επαναλαμβάνει την πρότασή του για την εργασιακή εφεδρεία σύμφωνα με την οποία δεν προβλέπονται απολύσεις στο δημόσιο ενώ τονίζει πως με αυτή την πρόταση μειώνεται το έλλειμμα δραστικά χωρίς να προκαλούνται προβλήματα στην κοινωνία, σε αντίθεση με την πρόταση της κυβέρνησης που πυροδοτεί εκρήξεις και μειώνει το έλλειμμα πολύ λιγότερο. Στο στόχαστρο του Προέδρου της ΝΔ μπαίνει και ο Πρωθυπουργός τον οποίο και εγκαλεί για ψεύτικες υποσχέσεις προς τους πολίτες, ενώ επισημαίνει πως η έξοδος από την κρίση απαιτεί θυσίες, θυσίες όμως με προοπτική. "Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί χωρίς να πεθάνουν οι Ελληνες", τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς ο οποίος απαντά σε όσους υποστηρίζουν πως " όλοι είναι ίδιοι" , λέγοντας χαρακτηριστικά πως " αυτό το προπαγανδιστικό σύνθημα "εξυπηρετεί μόνο όσους δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα."

    [03] Ατρόμητος - Παναιτωλικός 2 - 1

    Με μεγάλο πρωταγωνιστή, για ακόμη μία αγωνιστική, τον Κώστα Μήτρογλου, ο Ατρόμητος έφτασε στη δεύτερη εφετινή νίκη στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Μήτρογλου σκόραρε τόσο στο 37ο όσο και στο 51ο λεπτό, χαρίζοντας τη νίκη με 2-1 επί του Παναιτωλικού, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 5ης ημέρας. Το γκολ των φιλοξενουμένων σημείωσε ο Ετζενγκουέλε στο 57` με κεφαλιά.

    Η... επιχείρηση αιφνιδιασμός, λίγο έλειψε να αποφέρει καρπούς στο πρώτο δεκάλεπτο για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, η οποία σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να βρεθεί με προβάδισμα στο σκορ. Μόλις στο 3ο λεπτό, το απευθείας σουτ του Χαριστέα μετά την εκτέλεση φάουλ του Θεοδωρίδη, πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Ιτάνζ, ο οποίος στο 9` απείλησε εκ νέου και μάλιστα εις διπλούν. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Ατρομήτου, αρχικά το σουτ του Μουμίν και την κεφαλιά από το «ριμπάουντ» του Χαριστέα απέκρουσαν οι αμυντικοί των γηπεδούχων διατηρώντας το μηδέν για την εστία του Ιτάνζ. Οι παίκτες της ομάδας του Περιστερίου άρχισαν να βρίσκουν τα... πατήματά τους και δεν άργησαν να μετουσιώσουν σε γκολ την υπεροχή τους. Στο 37`, από την εκτέλεση φάουλ του Επστάιν, ο Μήτρογλου έκανε την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Μπλάζιτς (1-0). Ένα λεπτόν πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο Ατρόμητος έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ, όμως ο Τόμας αν και βρέθηκε σε εξαιρετική θέση από την εκτέλεση φάουλ του Πίτου Γκρασία, δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά, με αποτέλεσμα να περάσει ανεκμετάλλευτη η φάση.

    Ο Ατρόμητος φάνηκε να «καθαρίζει» την υπόθεση νίκη στο 51`, όταν ο Μήτρογλου με συρτό σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (σ.σ. αυτό ήταν το 4ο εφετινό γκολ του Μήτρογλου στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας και το 12ο στα τελευταία 16 ματς της «μεγάλης» κατηγορίας με Πανιώνιο & Ολυμπιακό), όμως ο Παναιτωλικός φρόντισε πολύ γρήγορα (57`) να βάλει και πάλι... φωτιά στην αναμέτρηση του Περιστερίου. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Ετζενγκουέλε έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι μειώνοντας σε 2-1 για την ομάδα του Αγρινίου.

    Ο πρώτος σκόρερ φέτος του Ατρομήτου στο 72` προσπάθησε να «κλειδώσει» το τρίποντο για την ομάδα του, όμως η εξαιρετική έμπνευση να «κρεμάσει» με σουτ έξω από την περιοχή τον Μπλάζιτς, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων. Ο Ατρόμητος βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ και στο 85` όταν ο Μπρίτο έβγαλε τον Επσταϊν απέναντι στον Μπλάζιτς, όμως το κοντρόλ δεν ήταν τόσο καλό όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα απελπιστικά άουτ.

    Διαιτητής: Κομίνης Γεώργιος (Θεσπρωτίας)

    Κίτρινες κάρτες: Ζουέλα - Κουτρουμάνος, Σιόντης

    Οι συνθέσεις:

    Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Τόμας, Τάτος (74` Μπάλλας), Ζουέλα, Έπσταϊν (85` Μπέλιτς), Γκαρσία, Μήτρογλου, Καραγκούνης (72` Μπρίτο).

    Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Μπουμάλ (63` Καραμαλίκης), Κούσας, Άντι, Ετζενγκέλε, Μουμίν, Καμαρά (68` Σεγιέ), Σιόντης (46` Παλαιολόγος), Θεοδωρίδης, Χαριστέας.

    [04] "Στα βήματα του Φειδιππίδη", ο διεθνής υπερμαραθώνιος Σπάρταθλον

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 29ος διεθνής υπερμαραθώνιος αγώνας Σπάρταθλον στα βήματα του Φειδιππίδη.

    Νικητής του αγώνα για δεύτερη χρονιά αναδείχθηκε ο Ιταλός Ιβάν Γκουντίν, τερματίζοντας τα ξημερώματα μπροστά στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, με χρόνο 22 ώρες 56΄ και 45΄΄ βελτιώνοντας την επίδοσή του κατά 6 λεπτά, καταχειροκροτούμενος από τους πολίτες της Λακωνικής πρωτεύουσας που είχαν παραταχθεί στην είσοδο της πόλης περιμένοντας τους αθλητές.

    Δεύτερος τερμάτισε ο Ιάπωνας Γιούζι Σακάι με χρόνο 24 ώρες 21΄ και 29΄΄, ενώ τρίτος ήρθε ο Γερμανός Μίκαελ Βάνισεκ διανύοντας τα 246 χιλιόμετρα της διαδρομής Αθήνα - Σπάρτη σε 24 ώρες 55΄ και 04΄΄.

    Από Ελληνικής πλευράς εντυπωσίασε ο Γιώργος Κουτσιούκος, που τερμάτισε στην 13η θέση, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, με χρόνο 29 ώρες 06΄ και 18΄΄, ενώ στην 16η θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Καραχάλιας και στην 23η θέση ο Γιώργος Βλάχος.

    Πρώτη γυναίκα που έτυχε θερμής υποδοχής από τους Σπαρτιάτες τερμάτισε η Ουγγαρέζα Σίλβια Λούμπικς, με χρόνο 29 ώρες 06΄ και 50΄΄ και κατέλαβε την 14η θέση στην γενική κατάταξη.

    Ο Ιταλός νικητής Ιβάν Γκουντίν με δηλώσεις του ανέφερε, ''το Σπάρταθλον είναι ο πιο καλός αγώνας υπεραποστάσεως που υπάρχει στον κόσμο. Ένας επίπονος αλλά ξεχωριστός αγώνας. Η καρδιά ξεχειλίζει από χαρούμενα αισθήματα. Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές, που μου έδωσαν την δυνατότητα, να ξαναζήσω αυτά τα υπέροχα συναισθήματα. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες για την συμπαράσταση σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής και εδώ στην Σπάρτη στον κόσμο που με υποδέχθηκε με αγάπη''.

    Στις 8.30 απόψε το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση από το Δήμο, ενώ αύριο το πρωί οι αθλητές και οι συνοδοί τους θα ξεναγηθούν στα μουσεία της ιστορικής πόλης και το μεσημέρι ο δήμαρχος Σπαρτιατών Σταύρος Αργειτάκος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν τους.

    [05] Εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη για την ημέρα "Υπερηφάνειας των Ρομά"

    Από το Βουκουρέστι μέχρι το Όσλο και το Παρίσι, εκατοντάδες Ρομά συμμετείχαν σήμερα στις εορταστικές εκδηλώσεις που ήταν αφιερωμένες στην αξιοπρέπεια των Ρομά και όλων των νομάδων της Ευρώπης.

    Η εκδήλωση αυτή, που οργανώνεται για πρώτη φορά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έχει ως στόχο να παρουσιάσει την κουλτούρα των Ρομά και των νομάδων μέσα από συναυλίες και ταυτόχρονα να καταγγείλει "το ρατσισμό και τις διακρίσεις" που στιγματίζουν τους ανθρώπους.

    Στο Παρίσι, οι οργανωτές --μεταξύ αυτών η Γαλλική Ομοσπονδία Ενώσεων Τσιγγάνων και η SOS Ρατσισμός-- είχαν την ευκαιρία να ζητήσουν "σεβασμό για όλους τους Ευρωπαίους, την αναγνώριση του τροχόσπιτου ως κατοικία και το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση" για όσους δεν έχουν σταθερό τόπο διαμονής.

    "Στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε ώστε οι άνθρωποι που ζουν ταξιδεύοντας να πάψουν να είναι αόρατοι, όπως θέλουν να είναι επειδή φοβούνται τα αντίποινα και τη συμπεριφορά της εξουσίας απέναντί τους", εξήγησε ο πρόεδρος της οργάνωσης SOS Ρατσισμός, Ντομινίκ Σοπό.

    Στο Βουκουρέστι, περίπου 300 άτομα συμμετείχαν σε μια "πορεία υπερηφάνειας", λίγες εβδομάδες πριν την απογραφή που θα γίνει στη Ρουμανία και για την οποία οι μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν καλέσει τους Ρομά να μην φοβηθούν να δηλώσουν την καταγωγή τους. "Είμαστε εδώ για να δείξουμε την περηφάνεια μας. Το μήνυμά μας είναι μήνυμα αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας", είπε ο Μάριαν Μαντάτσε, της οργάνωσης Ρομανί Κρις. Πολλοί διαδηλωτές φορούσαν μπλουζάκια με τη φράση "Είμαι Ρομ", γραμμένη στα ρομανί.

    Στην απογραφή του 2002 μόνο 530.000 άνθρωποι δήλωσαν ότι είναι Ρομά μολονότι υπολογίζεται ότι ο πραγματικός αριθμός τους φτάνει τα 2-2,5 εκατομμύρια. "Πολλοί φοβούνται ή ντρέπονται να δηλώσουν ανοιχτά ότι είναι Ρομά, για να μην πέσουν θύματα διακρίσεων", εξήγησε ο Μαντάτσε, εκφράζοντας την ελπίδα αυτή η κατάσταση να αλλάξει.

    "Στο σχολείο οι δάσκαλοι μας αντιμετωπίζουν διαφορετικά, κατόπιν, όταν ψάχνουμε δουλειά, το χρώμα του δέρματός μας φαίνεται να μετράει πολύ. Για μας, όλα είναι διαφορετικά", είπε ένας διαδηλωτής.

    Παρόμοιες κινητοποιήσεις οργανώθηκαν σήμερα στη Νορβηγία, την Ιταλία, τη Δανία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Στη Σόφια, μια ομάδα εθνικιστών διαδήλωσε έξω από το γραφείο του προέδρου της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, την ώρα που συνεδρίαζε μέσα το συμβούλιο ασφαλείας με θέμα τις πρόσφατες εθνικιστικές εντάσεις στη χώρα.

    Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του εθνικιστικού κόμματος Ατάκα -- εκπροσωπείται τόσο στο κοινοβούλιο της Βουλγαρίας όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο -- που ζητά τη λήψη σκληρών μέτρων, ακόμη και την επαναφορά της θανατικής ποινής, για να αντιμετωπιστεί η "εγκληματικότητα των τσιγγάνων". Επίσης, περίπου χίλια άτομα συμμετείχαν στην πορεία της Βουλγαρικής Εθνικής Ένωσης, στο κέντρο της Σόφιας, με αίτημα να τεθεί ένα τέλος στην "τρομοκρατία" και τον "κοινωνικό παρασιτισμό" των Ρομά.

    Μετά τη λήξη της συνεδρίασης του συμβουλίου ασφαλείας ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν μέτρα για όσους Βούλγαρους πλούτισαν παρανόμως. Η ανακοίνωση αυτή φαίνεται ότι αφορά τον ηγέτη των Ρομά, τον 69χρονο Κίριλ Ράσκοφ -- ο ίδιος αυτοαποκαλείται Τσάρος Κίρο -- που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη και φέρεται να εμπλέκεται σε φοροδιαφυγή ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.

    Οι εθνοτικές εντάσεις ξέσπασαν με αφορμή ένα τροχαίο ατύχημα στο οποίο σκοτώθηκε ένας 19χρονος από ένα φορτηγάκι όπου επέβαιναν άτομα του περιβάλλοντος του Ράσκοφ.

    Υπολογίζεται ότι στη Βουλγαρία ζουν περίπου 500.000 Ρομά αλλά στη φετινή απογραφή μόνο 325.000 άνθρωποι δήλωσαν ότι ανήκουν στη μειονότητα αυτή.

    [06] "Ευαισθητοποίηση του κοινού", στην Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών

    Μία μοναδική ευκαιρία έζησαν σήμερα το απόγευμα όσοι Θεσσαλονικείς, μικροί και μεγάλοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και έλαβαν μέρος στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Πάρκο του Ήχου, στη Νέα Παραλία, για τον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών. Κεντρικό σύνθημα των φετινών ετήσιων εκδηλώσεων, που στην Ελλάδα πραγματοποιούνται για περίστερο από δεκαπέντε χρόνια, είναι «Σώστε τα Μεταναστευτικά Πουλιά».

    Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με τη βοήθεια τηλεσκοπίων, που είχαν στηθεί από τις πέντε το απόγευμα από εθελοντές της Ορνιθολογικής Εταιρείας, τα παιδιά και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάφορα είδη πουλιών στην θαλάσσια περιοχή, αλλά και στα γειτονικά πάρκα.

    «Η εκδήλωση μας, η πρώτη μεγάλη για φέτος στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται ταυτόχρονα-σήμερα και αύριο-με παρόμοιες εκδηλώσεις σε περισσότερες από τριάντα χώρες και σε συντονισμό με την Παγκόσμια Ομοσπονδία BirdLife International, αποτελεί μέρος των δράσεών μας, που έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία των μικρών μας φίλων, των πουλιών, που ζητούν την προστασία μας», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εθελοντής της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, παράρτημα Θεσσαλονίκης, Γιώργος Υφαντής. Και συνεχίζει: «Μεγάλη μας χαρά είναι όταν έχουμε την ευκαιρία, όπως σήμερα, να δείξουμε στους μικρότερους πολίτες της χώρας πως μπορούν να δραστηριοποιηθούν και να αποκτήσουν μία πιο φιλική συμπεριφορά προς το περιβάλλον, γενικότερα».

    Στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, όπου προσήλθαν αρκετοί δημότες με τα παιδιά τους, πέρα από το περίπτερο της Ορνιθολογικής Εταιρείας (εφοδιασμένο με κατάλληλο πληροφορικό υλικό και εκδόσεις), και το αυτοσχέδιο παρατηρητήριο πουλιών, νεαροί εθελοντές και εθελόντριες ασχολήθηκαν με πολύ αγάπη με τα παιδιά, παίζοντος μαζί τους διασκεδαστικά παιχνίδια, με θέμα πάντα τα πουλιά, μεταναστευτικά και μη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 1 October 2011 - 18:29:38 UTC