Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανησυχία από μεγάλη τρύπα όζοντος πάνω από την Αρκτική
  • [02] Απαισιόδοξος απολογισμός για προστασία ζώων
  • [03] Χρειάζεται "κούρεμα" 50% του ελληνικού χρέους, δηλώνει στέλεχος της Μέρκελ
  • [04] Παραδίδεται το πόρισμα για τη φονική έκρηξη σε ναυτική βάση στην Κύπρο
  • [05] Συσκευή αντικατοπτρισμού «εξαφανίζει» και «εμφανίζει» αντικείμενα
  • [06] Κίνδυνος για την όραση η καθημερινή λήψη ασπιρίνης
  • [07] Με μεγάλη πτώση άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς και το ελληνικό
  • [08] Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τη Σύρτη, γενέτειρα του Καντάφι
  • [09] Ελεύθερη η Αμερικανίδα που απήχθη στις Φιλιππίνες
  • [10] Σε έναν μήνα η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του "Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη"

  • [01] Ανησυχία από μεγάλη τρύπα όζοντος πάνω από την Αρκτική

    Η απώλεια όζοντος πάνω από την Αρκτική ήταν τόσο σοβαρή φέτος, που για πρώτη φορά οι επιστήμονες έκαναν λόγο για την ύπαρξη «τρύπα όζοντος», αντίστοιχης αυτής πάνω από την Ανταρκτική. Η αρκτική «τρύπα» στο μέγιστο σημείο της έφθασε να έχει μέγεθος 2 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων, δηλαδή μια έκταση περίπου πενταπλάσια της Γερμανίας. Η έκταση αυτή, κατά πολύ μεγαλύτερη από κάθε άλλη που έχει υπάρξει ποτέ πάνω από την Αρκτική, είναι περίπου ίδια με το μέγεθος που είχε η «τρύπα» του όζοντος της Ανταρκτικής στα μέσα της δεκαετίας του ΄80.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, που βασίστηκαν σε δορυφορικές μετρήσεις, υπήρξε σημαντική απώλεια όζοντος σε υψόμετρο 15 - 23 χιλιομέτρων, ενώ σε ύψος 18 - 20 χιλιομέτρων από το έδαφος, τουλάχιστον το 80% του όζοντος χάθηκε. Ο μήνας με τις μεγαλύτερες απώλειες ήταν ο Μάρτιος του 2011. Ως αιτία προβάλλεται ο ασυνήθιστα κρύος καιρός σε αυτό το υψόμετρο στην αρκτική στρατόσφαιρα, ο οποίος ευνόησε τη δημιουργία χημικών ουσιών του χλωρίου, οι οποίες καταστρέφουν το όζον. Οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι η κλιματική αλλαγή έχει παίξει ρόλο για αυτή την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη στρατόσφαιρα της Αρκτικής.

    Οι ερευνητές από πολλές χώρες, με επικεφαλής επιστήμονες του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης της NASA στις ΗΠΑ υπό την Γκλόρια Μάνεϊ, που δημοσίευσαν τη σχετική εργασία στο περιοδικό ''Nature'', σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και το ''New Scientist'', θεωρούν αδύνατο, προς το παρόν, να προβλέψουν με βεβαιότητα αν τόσο μεγάλες απώλειες όζοντος θα επαναληφθούν.

    Οι ερευνητές ανέφεραν ότι, ανάλογα με τις αρκτικές στρατοσφαιρικές συνθήκες, το μέγεθος και η θέση της «τρύπας» του όζοντος πάνω από την Αρκτική μεταβαλλόταν διαχρονικά, μετακινούμενη πάνω από την βόρεια και ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία και την Μογγολία. Μερικοί σταθμοί παρατήρησης στη βόρεια Ευρώπη και τη Ρωσία κατέγραψαν αυξημένα επίπεδα υπεριώδους-Β ηλιακής ακτινοβολίας, αλλά δεν είναι σαφές αν αυτό συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο για την υγεία.

    Στο μεταξύ, η «τρύπα» του όζοντος πάνω από την Ανταρκτική έχει παραμείνει σχετικά σταθερή τα τελευταία χρόνια. Οι χημικές ενώσεις του χλωρίου διατηρούνται επί δεκαετίες στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, συνεπώς δεν αναμένεται το επίπεδο του όζοντος να αποκατασταθεί στα προ-βιομηχανικά επίπεδά του πριν τα μέσα του αιώνα μας.

    [02] Απαισιόδοξος απολογισμός για προστασία ζώων

    «Η ψυχή είναι ίδια για όλα τα πλάσματα, παρόλο που το σώμα είναι διαφορετικό» Ιπποκράτης.

    Κάθε δευτερόλεπτο σφάζονται παγκοσμίως 1.680 ζώα εκτροφής, πάνω από 50 δισεκατομμύρια το χρόνο, ενώ μόνο στις ΗΠΑ θανατώνονται 27 εκατομμύρια την ημέρα για να καταλήξουν στο τραπέζι του ανθρώπου. Οι συνθήκες αυτής της εντατικής εκμετάλλευσης, όπως στα πτηνοτροφεία ή εκτροφεία βοοειδών είναι άθλιες, και πέρα από τη βάναυση μεταχείριση των ζώων, απειλούν και την υγεία των ανθρώπων, αλλά και την περιβαλλοντική και τροφική αλυσίδα.

    Η Λιάνα Αλεξανδρή, διευθύντρια της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η υπερεκμετάλλευση για όλο και περισσότερο κέρδος, οδηγεί καταρχάς στο βασανισμό και στη θανάτωση των παραγωγικών ζώων, τα οποία στη σύντομη ζωή τους δέχονται ορμόνες, φάρμακα και βιομηχανοποιημένες τροφές. Άμεσος αποδέκτης είναι ο άνθρωπος και η καταστροφή του περιβάλλοντος, γιατί τίποτα δεν χάνεται στη φύση και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται».

    Τα στοιχεία της «Φιλοζωικής» συγκλονίζουν: 32 εκατομμύρια αλεπούδες, τσιντσιλά, μινκ, φώκιες, κάστορες, γάτες, σκύλοι και άλλα γουνοφόρα, θανατώνονται ετησίως με μεθόδους, όπως η ηλεκτροπληξία, η δηλητηρίαση και φρικτές μεθόδους γδαρσίματος, όσο είναι ακόμα ζωντανά.

    Το ελληνικό γραφείο της Greenpeace ενημερώνει πως δισεκατομμύρια είδη ψαριών, καρχαριών, φαλαινών, δελφινιών, θαλασσίων χελωνών, αλλά και πουλιών εκτελούνται με απίστευτη βιαιότητα. Οι υδατοκαλλιέργειες απαιτούν μεγάλες ποσότητες άγριων ψαριών για ιχθυοτροφή και επιβαρύνουν τη θάλασσα με οργανικά απόβλητα και τοξικές ουσίες. Πολλά από τα πιο δημοφιλή ψάρια της ελληνικής κουζίνας βρίσκονται σε κίνδυνο, όπως τόνος, σολομός, ξιφίας, γλώσσα, κοκκινόψαρο, γαρίδες, μπακαλιάρος και γαλέος.

    Οι επιπτώσεις της αγροτικής βιομηχανίας που σχετίζεται με την κτηνοτροφική παραγωγή ευθύνονται για το 18% των εκπομπών του φαινομένου του θερμοκηπίου, το 65% των εκπομπών νιτρώδους οξειδίου και του 37% του μεθανίου. Επίσης η αγροτική ζωοπαραγωγή χρησιμοποιεί το 37% των φυτοφαρμάκων και το 50% των αντιβιοτικών παγκοσμίως.

    Η διευθύντρια της Φιλοζωικής Εταιρείας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και θεωρεί υποκρισία το να θυμόμαστε τα ζώα μόνο κάθε 4 Οκτώβρη, από τα δημοσιεύματα και την επόμενη ημέρα να τα ξεχνάμε. «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τη σοβαρότητα και να αναλάβουμε δράση. Να μη φοράμε γούνες, να μην πηγαίνουμε σε ζωολογικούς κήπους και τσίρκο, να μην τρώμε κάθε μέρα κρέας και αυτό που θα επιλέγουμε να είναι από φάρμες που σέβονται τα ζώα».

    [03] Χρειάζεται "κούρεμα" 50% του ελληνικού χρέους, δηλώνει στέλεχος της Μέρκελ

    Βερολίνο, Γερμανία 03/10/2011 09:25 (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερς)

    Γερμανία: Η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα "κούρεμα" του χρέους της κατά 50%, δηλώνει το στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, Μίκαελ Φουκς

    Η Ελλάδα έχει "χρεοκοπήσει" και θα χρειαστεί ένα "κούρεμα" του χρέους της κατά 50%, υποστήριξε ένα ηγετικό στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα.

    Ο Μίκαελ Φουκς, αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος της Μέρκελ, δήλωσε στην εφημερίδα Rheinische Post ότι η Ελλάδα έχει "χρεοκοπήσει" παρ' όλη την οικονομική βοήθεια που της παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    "Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Πιθανώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος για εμάς πέραν του να αποδεχθούμε μια παραγραφή του 50% των χρεών της", υποστήριξε ο Φουκς.

    [04] Παραδίδεται το πόρισμα για τη φονική έκρηξη σε ναυτική βάση στην Κύπρο

    Σήμερα το μεσημέρι δίδεται στη δημοσιότητα, το πόρισμα της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής υπό τον νομικό Πόλυ Πολυβίου, τον οποίο διόρισε το υπουργικό συμβούλιο για να ερευνήσει όλα τα ζητήματα, εκτός των ποινικών ευθυνών, για τους λόγους που οδήγησαν, στις 11 Ιουλίου 2011, στη φονική έκρηξη των εμπορευματοκιβωτίων του πλοίου Monchegorsk, όπου έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.

    Στην Ερευνητική Επιτροπή είχαν δώσει κατάθεση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας, οι τέως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας Μάρκος Κυπριανού και Κώστας Παπακώστας, οι πρώην αρχηγοί της Εθνικής Φρουράς Κωνσταντίνος Μπισμπίκας και Πέτρος Τσαλικίδης και πολλοί άλλοι. Συνολικά, πέρασαν από την Επιτροπή 32 πρόσωπα.

    Ο νομικός Πόλυς Πολυβίου περιορίστηκε να δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το πόρισμά του, περί τις 600 σελίδες, "θα είναι ολοκληρωμένο, ογκώδες και σαφές", ενώ έχει δεσμευθεί για την ετοιμασία ενός αξιόπιστου και δίκαιου πορίσματος.

    Ο νομικός Πόλυς Πολυβίου και η ομάδα του θα παραδώσουν το πόρισμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και τον Γενικό Εισαγγελέα.

    Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε όλο σχεδόν τον κυπριακό τύπο, πλην της εφημερίδας "Χαραυγή" αναφέρεται ότι το πόρισμα Πολυβίου θα καταλογίζει "πολιτικές και θεσμικές ευθύνες στον Πρόεδρο Χριστόφια , ασυνεννοησία αξιωματούχων, κράτος-μπάχαλο, νοσηρές αντιλήψεις δεκαετιών και πελατειακές σχέσεις βαθιά ριζωμένες".

    Το πόρισμα για την τραγωδία εκτιμάται ότι θα καθορίσει την πολιτική ατζέντα στην Κύπρο για το επόμενο διάστημα, καθώς από το ερχόμενο φθινόπωρο θα αρχίσει η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του 2013.

    [05] Συσκευή αντικατοπτρισμού «εξαφανίζει» και «εμφανίζει» αντικείμενα

    Όπως κανείς ανάβει και σβήνει φως εύκολα με το πάτημα ενός διακόπτη, έτσι για πρώτη φορά οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν μια νέου τύπου συσκευή αορατότητας, η οποία «εξαφανίζει» και «εμφανίζει» αντικείμενα με την χρήση ενός διακόπτη.

    Ο νέος «μανδύας» αξιοποιεί το φαινόμενο του αντικατοπτρισμού στη φύση, ιδίως στις έρημους, και παράλληλα μπορεί να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί το φαινόμενο κατά βούληση, όσες φορές θέλει ο χρήστης.

    Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Ντάλας στο Τέξας, με επικεφαλής τον δρα Αλί Αλίεφ, που δημοσιεύουν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό νανοτεχνολογίας ''Nanotechnology'' και παρουσίασαν και ένα σχετικό βίντεο με την εφεύρεσή τους, χρησιμοποίησαν φύλλα νανοσωλήνων άνθρακα πάχους μόλις ενός μορίου, τυλιγμένων γύρω από μικροσκοπικούς κυλινδρικούς σωλήνες. Οι νανοσωλήνες αυτοί έχουν μοναδικές ιδιότητες, όπως ότι διαθέτουν την πυκνότητα του αέρα και ταυτόχρονα την αντοχή του χάλυβα.

    Επίσης είναι καλοί αγωγοί της θερμότητας και την μεταφέρουν στις γύρω περιοχές, για αυτό το λόγο θεωρούνται ιδανικό υλικό για την αξιοποίηση του φαινομένου του αντικατοπτρισμού.

    [06] Κίνδυνος για την όραση η καθημερινή λήψη ασπιρίνης

    Οι ηλικιωμένοι που λαμβάνουν καθημερινά ασπιρίνη έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν Κηλιδώδη Εκφυλισμό (MD) σε προχωρημένο στάδιο, μία ασθένεια των ματιών που προκαλεί μόνιμη απώλεια της κεντρικής όρασης και συνδέεται με το γήρας, σε σχέση με εκείνους που δεν λαμβάνουν το παυσίπονο, σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα.

    Τα δεδομένα, που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Opthalmology, δεν αποδεικνύουν ότι η ασπιρίνη προκαλεί τύφλωση, αλλά εμπνέουν ανησυχία για το αν η ασπιρίνη με κάποιο τρόπο επιτείνει την πάθηση αυτή δεδομένου του μεγάλου αριθμού ηλικιωμένων που λαμβάνουν καθημερινά το παυσίπονο για καρδιακές παθήσεις.

    "Οσοι πάσχουν από Κηλιδώδη Εκφυλισμό μάλλον δεν είναι σκόπιμο να λαμβάνουν ασπιρίνη," δήλωσε ο Ουίλιαμ Κρίστεν του νοσοκομείου Brigham&Women's Hospital στη Βοστώνη, ο οποίος δεν συμμετείχε στην έρευνα.

    Οι ερευνητές υπό τον Πάουλους ντε Χονγκ του Ολλανδικού Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης και του Ακαδημαϊκού Ιατρικού Κέντρου συγκέντρωσαν πληροφορίες από σχεδόν 4.700 ανθρώπους άνω των 65 ετών. Η μελέτη περιελάμβανε νορβηγούς, εσθονούς, βρετανούς, γάλλους, ιταλούς, έλληνες και ισπανούς ηλικιωμένους.

    Από τους 839 ανθρώπους που λάμβαναν ασπιρίνη καθημερινά, οι 36---ποσοστό περίπου τέσσερις στους 100-- έπασχαν από Κηλιδώδη Εκφυλισμό σε προχωρημένο στάδιο, τον αποκαλούμενο Υγρό Τύπο MD--πιο σπάνια μορφή με την απώλεια της κεντρικής όρασης να είναι σοβαρότερη.

    Συγκριτικά, σχεδόν δύο στους 100 ηλικιωμένους που λάμβαναν ασπιρίνη με μικρότερη συχνότητα έπασχαν από τον ίδιο τύπο MD.

    Σύμφωνα με τον Ντε Χονγκ, για τους πάσχοντες από καρδιαγγειακά νοσήματα που λαμβάνουν ασπιρίνη για να προλάβουν τυχόν επιδείνωσή τους, τα οφέλη του φαρμάκου είναι σημαντικότερα από τον κίνδυνο για την όρασή τους.

    "Ενα υγιές μάτι με πλήρη ικανότητα είναι άχρηστο σε έναν νεκρό," σχολίασε ο ίδιος.

    [07] Με μεγάλη πτώση άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς και το ελληνικό

    Με μεγάλη πτώση άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

    Στο Παρίσι ο χρηματιστηριακός δείκτης CAC 40 άνοιξε με πτώση 2,31%, καταγράφοντας απώλειες 68,89 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 2.913,07 μονάδες, επηρεασμένος από τις τάσεις που επικράτησαν στις ασιατικές αγορές και μετά τις ανησυχίες των επενδυτών για τις δυσκολίες στην επίτευξη των ελληνικών στόχων για το δημοσιονομικό έλλειμμα ατο 2011 που προκαλούν φόβο για μια χρεοκοπία της χώρας.

    Το χρηματιστήριο του Λονδίνου σημείωσε απώλειες τουλάχιστον 2%, με το δείκτη FΤSE-100 να υποχωρεί με τις πρώτες συναλλαγές κατά 117,24 μονάδες, δηλαδή 2,29%, και να διαμορφώνεται στις 5.011,24 μονάδες.

    Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX άνοιξε με απώλειες 3,45% και διαμορφώθηκε στις 5.311,93 μονάδες σήμερα, ημέρα αργίας στη Γερμανία λόγω εθνικής εορτής.

    Έντονες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του ελληνικού χρηματιστηρίου, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:45 υποχωρεί στις 782,47 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 2,00%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,901εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,75%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 2,55% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 1,83%.

    [08] Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τη Σύρτη, γενέτειρα του Καντάφι

    Χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τη γενέτειρα του έκπτωτου ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι από νωρίς σήμερα το πρωί καθώς οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην προσωρινή κυβέρνηση προετοιμάζονται για μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη, ανέφερε τηλεοπτικό δίκτυο.

    "Επωφελούμαστε από τη σύντομη ηρεμία και εγκαταλείπουμε τη χώρα καθώς η ανθρωπιστική κρίση επιδεινώνεται," δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, το οποίο εδρεύει στο Ντουμπάι, ένας κάτοικος της Σύρτης.

    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πολλοί άνθρωποι πέθαναν στη Σύρτη από την έλλειψη σε προμήθειες φαρμάκων.

    Οι λίβυοι αντάρτες ανακοίνωσαν χθες ότι προετοιμάζουν μία ευρεία επιχείρηση κατά των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Καντάφι και επιδεικνύουν σθεναρή αντίσταση στην πόλη επί πολλές εβδομάδες.

    Οι κάτοικοι της πόλης αυτής των περίπου 70.000 την εγκαταλείπουν με κάθε μέσο και σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο πολλοί από αυτούς κάθονται πάνω στα προσωπικά τους είδη που μεταφέρουν με υπερφορτωμένα αυτοκίνητα.

    Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Σύρτη.

    Οι αντάρτες επιχειρούν εδώ και δύο εβδομάδες και πλέον να πάρουν τον έλεγχο της Σύρτης, ενός από τα δύο εναπομείναντα οχυρά του Καντάρι-- το δεύτερο είναι η πόλη Μπάνι Ουαλίντ στη βορειοδυτική Λιβύη.

    [09] Ελεύθερη η Αμερικανίδα που απήχθη στις Φιλιππίνες

    Ενοπλοι μουσουλμάνοι απελευθέρωσαν μία Αμερικανίδα γεννημένη στις Φιλιππίνες ύστερα από σχεδόν τρεις μήνες κράτησης σε απομακρυσμένο νησί στα νότια της χώρας, όπου δραστηριοποιούνται πυρήνες της Αλ Κάιντα, αλλά εξακολουθούν να κρατούν τον γιό της και τον 19χρονο ανιψιό της, Ρόμνικ Τζακάρια, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

    Η αστυνομία ερευνά τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένοπλοι στην πόλη Μαλούσο της νήσου Μπασίλαν βρήκαν την 50χρονη Τζέρφα Λούνσμαν να περιπλανιέται στους δρόμους ενός χωριού στα περίχωρα της Μαλούσο περίπου στις 10 μμ (τοπική ώρα) χθες Κυριακή, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, Ντινάρ Χασάν.

    "Χάρηκε πολύ που μας είδε, αλλά έδειχνε αδύναμη," είπε ο Χασάν και πρόσθεσε ότι η γυναίκα, η οποία είναι παντρεμένη με Γερμανό υπήκοο, μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου της δόθηκε τροφή.

    Η Τζέρφα Λούνσμαν και ο 14χρονος γιός της Κέβιν Ερικ έκαναν διακοπές σε παραθαλάσσια τοποθεσία της νήσου Τίκταμπον, κοντά στην πόλη Ζαμποάνγκα όταν συνελήφθησαν όμηροι από 14 ενόπλους στις 12 Ιουλίου και μεταφέρθηκαν στη ζούγκλα της νήσου Μπασίλαν.

    Η αμερικανική πρεσβεία στη Μανίλα επιβεβαίωσε και χαιρέτισε την απελευθέρωση της Λούνσμαν.

    [10] Σε έναν μήνα η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του "Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη"

    Σε έναν μήνα θα ανακοινωθεί η αξιολόγηση της αναθεωρημένης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων της Βουλγαρίας, τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ.

    Την αναθεωρημένη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου κατέθεσε στην αρμόδια υπηρεσία του βουλγαρικού υπουργείου, η διεθνής (κατασκευάστρια) εταιρεία του έργου του αγωγού, η Trans Balkan Pipeline.

    Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη προορίζεται για τη μεταφορά αργού πετρελαίου από τη Ρωσία και την περιοχή της Κασπίας στο βουλγαρικό λιμάνι Μπουργκάς, στη Μαύρη Θάλασσα και στη συνέχεια δια ξηράς, στο ελληνικό λιμάνι Αλεξανδρούπολη στο Αιγαίο, παρακάμπτοντας το Βόσπορο και τα Δαρδανέλια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 3 October 2011 - 8:29:48 UTC