Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρουσία του πρωθυπουργού παραδόθηκαν αρχαίοι θησαυροί στο Εθνικό Μουσείο
  • [02] Άγνωστοι πυροβόλησαν γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητό της, στο Γαλάτσι
  • [03] Οριστικοποιήθηκε το μνημόνιο του ΔΝΤ κατά τη συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας
  • [04] Ενέκρινε το ολλανδικό κοινοβούλιο την ενίσχυση του ΕΤΧΣ
  • [05] Συνάντηση Μπεγλίτη - Αλμούνια για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά
  • [06] Φιλική νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπεσίκτας

  • [01] Παρουσία του πρωθυπουργού παραδόθηκαν αρχαίοι θησαυροί στο Εθνικό Μουσείο

    Στην υποδοχή, από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της οδού Πατησίων, αρχαίων αντικειμένων μεγάλης επιστημονικής και οικονομικής αξίας, παραβρέθηκε αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Σημειώνεται ότι τα αντικείμενα κατασχέθηκαν το μεσημέρι ως προϊόντα δράσης αρχαιοκαπηλίας, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, και μεταφέρθηκαν στο Μουσείο για να εξετασθούν από τους αρχαιολόγους.

    «Μεγάλη επιτυχία», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την ανάκτηση των αντικειμένων, «μια επιτυχία η οποία οφείλεται στην αφοσίωση με την οποία δούλεψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες των δύο υπουργείων».

    Στην εκδήλωση, εκτός από τον πρωθυπουργό, παραβρέθηκαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής και Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Λευτέρης Οικονόμου, ο διευθυντής της ασφάλειας Αττικής, Γιάννης Δικόπουλος και ο προϊστάμενος της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας Αττικής, Δήμος Κούζυλος.

    «Έχουμε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία της συνεργασίας του υπουργείου Πολιτισμού και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας, με συντονισμένες προσπάθειες, εδώ και πολύ καιρό, σε ένα πρόγραμμα που υλοποιούμε για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και κυρίως, για να ανακτήσουμε τους χαμένους, με τον όποιο τρόπο, θησαυρούς», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής και πρόσθεσε: "Θέλω, λοιπόν, όχι μόνο να συγχαρώ αλλά και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους εκείνους, οι οποίοι βοήθησαν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Έτσι κι αλλιώς, η δική μου συμβολή και του υπουργού κ. Γερουλάνου είναι δεδομένη, στο πλευρό τους, στο πλευρό των υπηρεσιών και των δυνάμεων που δρουν για την αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου αντεθνικού εγκλήματος».

    Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από το υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με τα έως στοιχεία, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αρχαία.

    [02] Άγνωστοι πυροβόλησαν γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητό της, στο Γαλάτσι

    Δύο άγνωστοι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σοβαρά μια γυναίκα περίπου 30 ετών στις 9 το βράδυ μέσα στο αυτοκίνητό της, στη λεωφόρο Βεϊκου 40-44 στο Γαλάτσι.

    Οι δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα προσέγγισαν το αυτοκίνητο της γυναίκας, μάρκας smart, την πυροβόλησαν με πιστόλι και στη συνέχει ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν.

    Το θύμα διακομίστηκε και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο ΚΑΤ.

    Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ασχολούνται με την υπόθεση αποδίδουν την επίθεση σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας.

    [03] Οριστικοποιήθηκε το μνημόνιο του ΔΝΤ κατά τη συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας

    Ολοκληρώθηκε, μετά από περίπου 3 ώρες, η συνάντηση μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με τους επικεφαλής της τρόικας. Όπως έγινε γνωστό από παράγοντες του υπουργείου, στη σημερινή συνάντηση οριστικοποιήθηκε το μνημόνιο του ΔΝΤ (το μνημόνιο για την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική ή MEFP). Σε νέα συνάντηση, αύριο το βράδυ, θα εξεταστεί το αντίστοιχο μνημόνιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [04] Ενέκρινε το ολλανδικό κοινοβούλιο την ενίσχυση του ΕΤΧΣ

    ΟιΟλλανδοί βουλευτές ενέκριναν, σήμερα, την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που αποφασίστηκε την 21η Ιουλίου στη συνάντηση κορυφής των ηγετών της ζώνης του ευρώ.

    "Το προτεινόμενο νομοσχέδιο υιοθετήθηκε", δήλωσε η πρόεδρος της Κάτω Βουλής του κοινοβουλίου, Γκέρντι Βερμπέετ, μετά την ψηφοφορία, που μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο από την ολλανδική δημόσια τηλεόραση--96 από τους 150 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ενίσχυσης του ΕΤΧΣ.

    Μόνον η Μάλτα και η Σλοβακία δεν έχουν ακόμη αποφασίσει σχετικά με την ενίσχυση του ΕΤΧΣ, που για να τεθεί σε ισχύ πρέπει να έχει εγκριθεί και από τα 17 κράτη της ζώνης του ευρώ. Αυτά ελπίζουν να δουν την επικύρωση να ολοκληρώνεται μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, για να καθησυχαστούν οι αγορές.

    Και αν η Μάλτα αναμένεται να εγκρίνει τη συμφωνία τη Δευτέρα, καθώς το Εργατικό κόμμα της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι θα ψηφίσει υπέρ, η έκβαση της ψηφοφορίας του Κοινοβουλίου της Σλοβακίας, που έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη, φαίνεται αβέβαιη, καθώς ο κυβερνών συνασπισμός είναι διχασμένος, όσον αφορά το θέμα αυτό.

    [05] Συνάντηση Μπεγλίτη - Αλμούνια για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη με τον αρμόδιο για τον ανταγωνισμό επίτροπο Χοακίν Αλμούνια, η οποία είχε αντικείμενο την προσφυγή της Επιτροπής για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η αδυναμία ανάκτησης από το ελληνικό δημόσιο των παράνομων, κατά την Επιτροπή, κρατικών ενισχύσεων ύψους 539 εκατ. ευρώ και κυρίως η απόφαση της Επιτροπής της 1ης Δεκεμβρίου 2010 με την οποία δόθηκε εξάμηνη παράταση, η οποία έληξε χωρίς να βρεθεί λύση-για την ανάκτηση από το ελληνικό δημόσιο των τμημάτων του ναυπηγείου που δεν αφορούν τον αμυντικό τομέα.

    [06] Φιλική νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπεσίκτας

    Με νίκη επί της Μπεσίκτας, 87-80, αποχαιρέτησε την Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν καλύτεροι εν συγκρίσει με χθες, έχοντας πρώτο σκόρερ στο «Ακατλάρ Σπορ» τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους με 19 πόντους.

    Πολύ καλή εμφάνιση από τον Κάιλ Χάινς (17π.) και τον Γιώργο Πρίντεζη (16π.), ενώ θετικός ήταν ο Μάρκο Κέσελ στο α΄ δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο σημείωσε και τους 10 πόντους του. Άποντος έμεινε ο Σπανούλης που υπέπεσε σε τρία φάουλ στην πρώτη περίοδο.

    Εκτός δωδεκάδας άφησε τον Ματ Χάουαρντ ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Εκτός ήταν και ο Πελεκάνος λόγω τραυματισμού, ενώ στην Αθήνα είχε επιστρέψει από το πρωί ο Κεϊλιν Λούκας για να υποβληθεί σε εξετάσεις λόγω ενοχλήσεων στο δεξί πέλμα. Τον ΝΒΑερ Ντερόν Ουίλιαμς (22π.) μάρκαρε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης ο Βαγγέλης Μάντζαρης, τον οποίο εμπιστεύτηκε στον άσο ο Ιβκοβιτς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο νεαρός τα πήγε πολύ καλά προς ικανοποίηση του τεχνικού τιμ. Ο πρώην «ερυθρόλευκος» Ζόραν Έρτσεγκ σημείωσε 8 πόντους για την τουρκική ομάδα.

    Η αποστολή του Ολυμπιακού επιστρέφει αύριο το πρωί στην Αθήνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 October 2011 - 20:29:39 UTC