Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την πιστοληπτική ικανότητητα της Ιταλίας και της Ισπανίας υποβάθμισε η Fitch
  • [02] Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς τη Δευτέρα η Αθήνα
  • [03] Σε εξέλιξη νέα συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας
  • [04] Το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα θέσει η Μέρκελ

  • [01] Την πιστοληπτική ικανότητητα της Ιταλίας και της Ισπανίας υποβάθμισε η Fitch

    Την πιστοληπτική ικανότητητα της Ιταλίας και της Ισπανίας υποβάθμισεο οίκος αξιολόγησηςFitch.

    Συγκεκριμένα, ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβαθμίζει το αξιόχρεο της Ιταλίας, επικαλούμενος τις συνέπειες της επιδείνωσης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, χωρίς να αποκλείει περαιτέρω υποβάθμισή του, σε περίπτωση που η χώρα αποτύχει να εκπληρώσει τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την μείωση του ελλείμματος. Η βαθμίδα στην οποία τοποθετεί ο Φιτς την Ιταλία κατέβηκε στο A+ από AA. Ο οίκος ανέφερε ότι η προοπτική της Ιταλίας είναι "αρνητική", πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να μειώσει εκ νέου το αξιόχρεο της Ιταλίας μεσοπρόθεσμα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του.

    Ταυτόχρονα, υποβάθμισε και την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας,κατάδύο βαθμίδες, στο AA-, προσθέτοντας επίσηςότι η προοπτική της είναι αρνητική. Ο οίκος επικαλείται στο ανακοινωθέν του την κλιμάκωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και μια αναθεώρηση του οίκου προς τα κάτω της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας. Το αξιόχρεο της Ισπανίας τοποθετείται πλέον στο AA- από AA+, που ήταν ως σήμερα. Ο Fitch προσθέτει στο ανακοινωθέν του ότι η προοπτική είναι "αρνητική", κάτι που αφήνει να εννοηθεί ότι ενδέχεται να μειώσει εκ νέου το ισπανικό αξιόχρεο μεσοπρόθεσμα.

    Παράλληλα, ο οίκος διατηρεί στο ίδιο επίπεδο το αξιόχρεο της Πορτογαλίας, τονίζοντας πάντως ότι η προοπτική του παραμένει "αρνητική".

    [02] Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς τη Δευτέρα η Αθήνα

    Νέα ταλαιπωρία τη Δευτέρα για το επιβατικό κοινό της Αθήνας καθώς θα ακινητοποιηθούν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς , δηλαδή το Μετρό, τα λεωφορεία, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, τα τρόλεϊ και το τραμ. Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα τρένα του ΟΣΕ.

    [03] Σε εξέλιξη νέα συνάντηση Βενιζέλου-τρόικας

    Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, έχει αυτή την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο των "μαραθώνιων" συζητήσεων για την έγκριση της 6ης δόσης.

    Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, αντικείμενο της συνάντησης απόψε είναι το μνημόνιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή τα μέτρα της διετίας 2011- 2012. Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν, ότι χθες οριστικοποιήθηκε το αντίστοιχο μνημόνιο του ΔΝΤ. Αν και, ο επικεφαλής από πλευράς ΔΝΤ στο κλιμάκιο της τρόικας, Πολ Τόμσεν, δήλωσε, με βάση το πρακτορείο Reuters, ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά υπάρχουν ακόμη θέματα που πρέπει να συζητηθούν. Σύμφωνα επίσης με το ίδιο τηλεγράφημα, ο κ. Τόμσεν ανέφερε ότι απομένει σίγουρα κάποιος καιρός έως ότου υπάρξει κατάληξη, ενώ πιστεύει ότι η αξιολόγηση αναμένεται να είναι θετική.

    [04] Το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα θέσει η Μέρκελ

    Η ΕΕ θα πρέπει να δώσει μια ένδειξη των προθέσεών της να ανακεφαλαιοποιήσει τράπεζες με μεγάλα προβλήματα ρευστότητας, όταν οι ηγέτες της κάνουν τη σύνοδό τους αργότερα αυτόν τον μήνα (17η, 18η του μηνός), επισήμανε σήμερα με δηλώσεις της στο Βερολίνο η καγκελάριος Μέρκελ.

    Η καγκελάριος της Γερμανίας είναι η πρώτη ηγέτης της ΕΕ, που προαναγγέλλει ότι θα φέρει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών σε επίπεδο συνόδου κορυφής της ΕΕ.

    "Θα πρέπει να προκύψει ένα σινιάλο από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, σχετικά με το τι αναμένεται υπό το πρίσμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών", υπογράμμισε σήμερα η καγκελάριος Μέρκελ.

    Από την πλευρά της Επιτροπής, ο εκπρόσωπός της Ολιβιέ Μπαϊγί στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου επανέλαβε την πάγια ευρωπαϊκή θέση ότι ο στόχος της πάνω στο θέμα αυτό θα είναι "η συντονισμένη προσέγγιση".

    "Τις αμέσως επόμενες μέρες η Επιτροπή θα θέσει υπόψη των κυβερνήσεων των μελών της Ένωσης τις προτάσεις της", διευκρίνισε ο Μπαϊγί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 7 October 2011 - 18:29:37 UTC