Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση σε Πειραιά και Κερατσίνι
  • [02] Στο λαό της Υεμένης θα προσφέρει τα χρήματα του Νόμπελ η Ταουακούλ Κάρμαν
  • [03] Αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ζητούν τα στελέχη της τρόικας
  • [04] Διθυραμβικές κριτικές για το βιβλίο του Χρ. Τσιόλκα «Το Χαστούκι»
  • [05] Νέα συνάντηση Βενιζέλου με επικεφαλής τρόικας

  • [01] Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση σε Πειραιά και Κερατσίνι

    Διακοπές ρεύματος σε περιοχές του Πειραιά και της Καλλιθέας προκάλεσε η έκρηξη σε υπόγειο τούνελ με καλώδια της ΔΕΗ στο Κερατσίνι και η φωτιά που ακολούθησε σήμερα το πρωί. Συνεργεία της ΔΕΗ έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης με παράκαμψη του σημείου όπου εντοπίζεται το πρόβλημα.

    Η φωτιά εκδηλώθηκε σε σημείο κοντά στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και έθεσε εκτός λειτουργίας το δίκτυο υψηλής τάσης (150 κιλοβόλτ) στην περιοχή. Οι τεχνικοί της ΔΕΗ αποκαθιστούν σταδιακά την ηλεκτροδότηση μέσω του δικτύου μέσης τάσης (20 κιλοβόλτ) έως ότου αποκατασταθεί το δίκτυο της υψηλής. Αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ ανέφεραν ακόμη ότι δύο μετασχηματιστές που βρίσκονται στο σημείο της έκρηξης δεν έχουν υποστεί ζημιές.

    [02] Στο λαό της Υεμένης θα προσφέρει τα χρήματα του Νόμπελ η Ταουακούλ Κάρμαν

    Η ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Υεμένη Ταουακούλ Κάρμαν, στην οποία απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 2011, από κοινού με την πρόεδρο της Λιβερίας και με μια ακτιβίστρια επίσης από τη Λιβερία, υποσχέθηκε να προσφέρει στο κράτος το χρηματικό ποσό που συνοδεύει το βραβείο αυτό, αλλά μόνον μετά την αποπομπή του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ από την εξουσία, αναφέρει σήμερα η ιστοσελίδα Mareb Press της αντιπολίτευσης.

    Η 32χρονη Κάρμαν τόνισε στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε αργά χθες στη Σαναά, ότι τα χρήματα που συνοδεύουν το Νόμπελ θα βοηθήσουν στην επιστροφή του δημόσιου χρήματος "που λεηλάτησε το καθεστώς του Σάλεχ".

    "Θα προσφύγω στη δικαιοσύνη κατά του Σάλεχ και του καθεστώτος του για να διασφαλιστεί η επιστροφή στο λαό της Υεμένης όλων των χρημάτων που λεηλατήθηκαν", τόνισε η Κάρμαν.

    [03] Αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις ζητούν τα στελέχη της τρόικας

    Τα στελέχη της Τρόικας, Πόουλ Τόμσεν και Ματίας Μορς,, προειδοποιούν πως τα μέτρα του σχεδίου για τη "διάσωση" της Ελλάδας μπορεί να αποτύχουν εάν η Αθήνα δεν εφαρμόσει αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

    "Η Ελλάδα στέκεται σε ένα σταυροδρόμι. Είναι σαφές πως το πρόγραμμα (διάσωσης) δεν θα επιτύχει εάν οι αρχές δεν ακολουθήσουν το δρόμο που συνεπάγεται πολύ αυστηρότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από όσες έχουμε δει μέχρι τώρα", δηλώνει στη γερμανική εφημερίδα "Βελτ αμ Ζόνταγκ" ο Πόουλ Τόμσεν, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην τρόικα. "Είναι δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω", προσθέτει ο Τόμσεν.

    "Η ελληνική κυβέρνηση καταλαβαίνει πως πολλές από τις πιο δύσκολες αλλαγές είναι ακόμα μπροστά. Την ίδια στιγμή, υπάρχει μια αύξηση της πολιτικής και της κοινωνικής κόπωσης", επισημαίνει, ο δανός αξιωματούχος του ΔΝΤ.

    Ο συνάδελφος του Τόμσεν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τρόικα , ο Γερμανός , Ματίας Μορς, ασκεί κριτική στον αργό ρυθμό υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων .

    "Οι Έλληνες νομίζουν πως είναι αρκετό να κάνουν νόμους. Όμως η εφαρμογή τους παίρνει χρόνο. Και συχνά οι απαραίτητες δομές δεν υπάρχουν", σημειώνει ο Μορς στη "Βελτ αμ Ζόνταγκ".

    Οι δηλώσεις των δύο μελών της τρόικας θα δημοσιευθούν στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας. Μερικές ώρες πριν από τη συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να συζητήσουν την επισφαλή κατάσταση των τραπεζών της ευρωζώνης και την κρίση στην Ελλάδα.

    Πριν από αυτή τη συνάντηση στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας , Ρόμπερτ Ζέλικ , εξαπέλυσε μια προειδοποιητική βολή προς τους ευρωπαίους ηγέτες, θέτοντας στο στόχαστρο της κριτικής τη Γερμανία.

    "Πολλά στην πολιτική συμβαίνουν μέσω της τέχνης του βομβισμού, αλλά η οικονομία και οι αγορές χρειάζονται προσανατολισμό και σαφήνεια", δήλωσε ο Ζέλικ, στη γερμανική εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα "Βιρτσαφτσβοχε".

    Την ώρα που η Γαλλία εμποδίζεται από τις επερχόμενες εκλογές, η Ιταλία βρίσκεται σε αναταραχή και η Βρετανία είναι εκτός της ευρωζώνης, ο Ζέλικ αναρωτήθηκε, "από πού μπορεί να έλθει η λύση;"

    Οι γερμανοί φορολογούμενοι "στερούνται μιας πολιτικής ηγεσίας που μπορεί να τους πει σε ποια κατεύθυνση θα πρέπει ακόμη να αναπτυχθεί η Ευρώπη τους", είπε στην εφημερίδα.

    "Το ερώτημα-κλειδί είναι κατά πόσον οι λαοί και οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη θέλουν να εγκαθιδρύσουν μια πολιτική και οικονομική ένωση για να συμπληρώσουν τη νομισματική ένωση", πρόσθεσε ο Ζέλικ.

    [04] Διθυραμβικές κριτικές για το βιβλίο του Χρ. Τσιόλκα «Το Χαστούκι»

    «Αριστουργηματική» χαρακτηρίζουν οι Αυστραλοί τηλεκριτικοί την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Ελληνοαυστραλού συγγραφέα Χρήστου Τσιόλκα «Το Χαστούκι».

    Το πρώτο επεισόδιο της σειράς (συνολικά θα είναι οκτώ επεισόδια) προβλήθηκε την περασμένη Πέμπτη από το κρατικό δίκτυο του ABC και το παρακολούθησαν περίπου ένα εκατομμύριο τηλεθεατές.

    Και μπορεί ο αριθμός τους να μην έκανε ρεκόρ τηλεθέασης αλλά οι κριτικές είναι διθυραμβικές.

    Όλοι μιλούν για μια άψογη παραγωγή που όχι μόνο δεν αδικεί το βιβλίο αλλά το συμπληρώνει.

    Το «Χαστούκι» έχει πουλήσει παγκοσμίως 600.000 αντίτυπα αλλά θεωρείται βέβαιο πως οι πωλήσεις, μετά την προβολή της σειράς, θα αυξηθούν τόσο στην Αυστραλία, όσο και στο εξωτερικό μιας και η σειρά έχει ήδη πουληθεί σε πολλές αγγλόφωνες χώρες.

    Οι κριτικοί σημειώνουν πως τόσο το βιβλίο όσο και η σειρά έχουν έντονο ελληνικό χρώμα για αυτό και συμμετέχουν σε αυτήν και πολλοί Έλληνες ηθοποιοί.

    Ιδιαίτερα κολακευτικές κριτικές απέσπασαν ο ?Αλεξ Δημητριάδης, ο Λεξ Μαρίνος και η Τούλα Γιαννή.

    Η τελευταία, δε, που προέρχεται από το παροικιακό θέατρο και δεν έχει τηλεοπτική εμπειρία φαίνεται να έχει εντυπωσιάσει ξέχωρα κοινό και Αυστραλούς κριτικούς.

    [05] Νέα συνάντηση Βενιζέλου με επικεφαλής τρόικας

    Νέα συνάντηση, στο πλαίσιο του "μαραθώνιου" των διαπραγματεύσεων για την έγκριση της 6ης δόσης, θα έχει σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, κατά τη χθεσινή πολύωρη συνάντηση, ολοκληρώθηκε, πλην ελαχίστων σημείων, η εξέταση του μνημονίου για την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική για τη διετία 2011- 2012. Σήμερα, η διαπραγμάτευση θα αφορά κυρίως στην αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου και στα μέτρα της διετίας 2013- 2014.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 9 October 2011 - 10:29:36 UTC