Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κρατικό Βραβείο θεατρικού έργου στην Κ. Ιωαννίδου
  • [02] Απέρριψε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, ζήτησε εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς
  • [03] Τετ α τετ Παπανδρέου - Βαν Ρομπάι εντός της εβδομάδας
  • [04] Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων αυτή την εβδομάδα
  • [05] Απεργούν τελωνειακοί και εφοριακοί για το ενιαίο μισθολόγιο
  • [06] Περιορίστηκαν οι ζημιές στο κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου
  • [07] Στο 10% του ΑΕΠ αντιστοιχούν οι ελληνικές εξαγωγές
  • [08] Ένα εκατομμύριο προ - παραγγελίες σε ένα 24ωρο για το iPad4S

  • [01] Κρατικό Βραβείο θεατρικού έργου στην Κ. Ιωαννίδου

    Στην Θεσσαλονικιά Καρίνα Ιωαννίδου για το έργο της: "Τζοκόντα versus Ντα Βίντσι" που υποβλήθηκε στο διαγωνισμό με το ψευδώνυμο "Roma" ανακοινώθηκε νωρίτερα, ότι απονέμεται το πρώτο Κρατικό βραβείο συγγραφής θεατρικού έργου για το έτος 2010, με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου.

    Πρόκειται για μια ιστορία πάθους, μίσους και απιστίας, όπου το δημιούργημα στρέφεται εναντίον του δημιουργού του.

    Συγκινημένη η νεαρή συγγραφέας δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ" Με τιμάει ιδιαίτερα η διάκριση αυτή και τιμάει κι όσους με στήριξαν όλα τα χρόνια της πορείας μου. Η βράβευση αυτή ήταν ο μόνος τρόπος να δημοσιοποιήσω περαιτέρω το έργο μου".

    Η υπόθεση του έργου αφορά ένα ερωτικό τρίγωνο, όπου τρεις ηθοποιοί, ένα διάσημο ζευγάρι και μια εκκολαπτόμενη ηθοποιός, την οποία το ζευγάρι ανέδειξε, συγκρούονται στη ζωή και τη σκηνή, δημιουργώντας μια σύγχυση ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη μυθοπλασία του θεάτρου. "Το θέατρο είναι ο καθρέφτης της ζωής τους και η πραγματική αλήθεια τους", εξηγεί η συγγραφέας.

    Η Καρίνα Ιωαννίδου γεννήθηκε, ζει κι εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Το όνομά της έχει συνδεθεί με τον τομέα δημοσίων σχέσεων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, όπου εργάζεται τα τελευταία χρόνια.

    [02] Απέρριψε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, ζήτησε εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς

    Εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔΑντώνης Σαμαράς μιλώντας πριν λίγο στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματός του και απέρριψε το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης.

    Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ειναι η εντυπωσιακή η απουσία της από τις διαπραγματεύσεις, ότι έχει δημιουργηθεί σχίσμα ανάμεσα στον λαό και εκείνους που κυβερνούν και προειδοποίησε να μην προχωρήσουν σε δημοψήφισμα ή σε μεθόδευση ψηφοφορίας στην Βουλή με 180 ψήφους.

    Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει εθνική γραμμή για να την στηρίξει, αφού, όπως είπε, τις αποφάσεις τις πήρε μόνος του πριν από δύο χρόνια ο κ. Παπανδρέου.

    Επανέλαβε ότι είναι εφικτή η επαναδιαπραγμάτευση και δήλωσε με έμφαση"απεχθάνομαι τον λαικισμό".

    Τέλος υποστήριξε ότι "η κυβέρνηση αυτή έχει τελειώσει".

    [03] Τετ α τετ Παπανδρέου - Βαν Ρομπάι εντός της εβδομάδας

    Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, σε σημερινή τηλεφωνική συνομιλία, συμφώνησαν να έχουν συνάντηση στις Βρυξέλες, ίσως και εντός της εβδομάδος.

    Αυτό έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, από το οποίο επίσης αναφέρεται ότι κατά την επικοινωνία συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ΕΕ και στην ευρωζώνη, καθώς και θέματα που αφορούν στην Ελλάδα και την ελληνική οικονομία.

    [04] Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων αυτή την εβδομάδα

    Κλιμακώνονται αυτή την εβδομάδα οι αντιδράσεις των συνδικάτων στις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, στο μέτρο της εφεδρείας και τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

    Οι αντιδράσεις θα κορυφωθούν με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτωβρίου, ενώ συζητείται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί απεργία στις ΔΕΚΟ στις 18 του μηνός.

    Κινητοποιήσεις με διάφορες μορφές, έχουν αποφασίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ.

    Οι ομοσπονδίες προγραμματίζουν συλλαλητήριο για τις 10.00 π.μ. το πρωί του Σαββάτου και πορεία προς τη Βουλή.

    Στάση εργασίας για αύριο Τρίτη από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου, έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ ΟΤΑ, με συγκέντρωση στην Πλατεία Καραΐσκάκη και πορεία προς τη Βουλή.

    Οι εργαζόμενοι στους δήμους, πραγματοποίησαν σήμερα καταλήψεις δημοτικών κτιρίων, γκαράζ, δημαρχείων και Χ.Υ.Τ.Α. σε όλη τη χώρα.

    Σε στάση εργασίας προχωρά την Πέμπτη από τις 11.00 έως τις 15.00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), ενώ την ίδια μέρα στη 1.00 μ.μ., η Ο.Λ.Μ.Ε. προγραμματίζει συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.

    Απεργούν σήμερα και την Τετάρτη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ για την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας.

    Σε δεκαήμερη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ απεργία διαρκείας ξεκίνησαν από σήμερα, οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

    Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου απεργούν οι εφοριακοί, και σε 10ήμερη απεργία προσανατολίζονται οι τελωνειακοί.

    Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, η μορφή και η διάρκεια των οποίων θα συγκεκριμενοποιηθεί κατά την αποψινή συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

    Πενθήμερη αποχή από 13 έως και 19 Οκτωβρίου προειδοποιούν ότι θα πραγματοποιήσουν από την ερχόμενη Πέμπτη, οι δικηγόροι όλης της χώρας εάν δεν υπάρξει δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης, πως δεν θα μεταφερθεί δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους.

    [05] Απεργούν τελωνειακοί και εφοριακοί για το ενιαίο μισθολόγιο

    Σε 48ωρες απεργίες προχωρούν εφοριακοί υπάλληλοι και τελωνειακοί αντιδρώντας στο ενιαίο μισθολόγιο.

    Οι ομοσπονδίες εφοριακών αποφάσισαν σήμερα ότι θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου, ενώ οι τελωνειακοί σε τρεις 48ωρες απεργίες από τις 18 έως και τις 23 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

    [06] Περιορίστηκαν οι ζημιές στο κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου

    Παρά την αρχική «βουτιά» κατά 5,78%, η αγορά ανέκτησε το χαμένο έδαφος και έκλεισε με μικρή πτώση, με στηρίγματα τις μη τραπεζικές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και κυρίως τη μετοχή του ΟΠΑΠ. Αντιθέτως μεγάλες απώλειες κατάγραψε ο τραπεζικός κλάδος.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 740,06 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,58%.

    Η απόφαση για υπαγωγή της Proton Bank στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η ένταση των πληροφοριών για μεγαλύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης Μέρκελ - Σαρκοζί, βύθισαν τις τραπεζικές μετοχές στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, οδηγώντας τον δείκτη έως τα επίπεδα των 701,31 μονάδων με απώλειες 5,78%, οι οποίες σταδιακά μέχρι το τέλος των συναλλαγών περιορίσθηκαν σχεδόν στο σύνολο τους.

    Στην βελτίωση της εικόνα της αγοράς συνέβαλε το θετικό κλίμα των διεθνών αγορών.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 48,936 εκατ. ευρώ.

    [07] Στο 10% του ΑΕΠ αντιστοιχούν οι ελληνικές εξαγωγές

    Οι εξαγωγές πλέον αντιστοιχούν σε ποσοστό άνω του 10% του ΑΕΠ.

    Συγκεκριμένα κινούνται σε ετήσια βάση, σε επίπεδα άνω των 20 δισ ευρώ , δηλαδή με ρυθμούς αύξησης άνω του 13% ενισχύοντας έτσι τις εκτιμήσεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών περί επικείμενου ιστορικού ρεκόρ εξωστρέφειας δεκαετίας στο τέλος του 2011.

    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων για την πορεία των εξαγωγών στο 8μηνο του 2011 και υπενθυμίζεται ότι το 2010 το ποσοστό της συνολικής αύξησης των ελληνικών εξαγωγών, συμπεριλαμβανομένων και των πετρελαιοειδών, άγγιξε το 11% (στα 18 δις ευρώ), ενώ ο ΟΟΣΑ αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις του, προβλέποντας αύξηση 9,4% αντί αρχικής πρόβλεψης 6%.

    Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων είχε επίσης αναθεωρήσει ανοδικά την αρχική εκτίμηση ανόδου 8-10% στα επίπεδα του 12-14%.

    [08] Ένα εκατομμύριο προ - παραγγελίες σε ένα 24ωρο για το iPad4S

    Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι οι κρατήσεις για το τελευταίας γενιάς iPhone έσπασαν κάθε ρεκόρ και έφτασαν τις ένα εκατομμύριο προ - παραγγελίες σε μία μόνο ημέρα.

    Η εταιρία σημείωσε ότι η προηγούμενη επιτυχία του iPhone 4 ήταν οι 600.000 κρατήσεις μέσα σε 24 ώρες.

    Το iPhone 4S, το οποίο παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από την Apple μετά από το θάνατο του Στιβ Τζομπς, θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις 14 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ και σε έξι άλλες χώρες.

    "Οι προ-παραγγελίες την πρώτη ημέρα για το iPhone 4S ήταν οι πιο σημαντικές από οποιοδήποτε άλλο προϊόν που δημιουργήθηκε από την Apple", δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ της Apple Φίλιπ Σίλερ.

    Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου το iPhone 4S θα πωλείται σε 22 ακόμη χώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 October 2011 - 16:29:38 UTC