Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ράλι ανόδου στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες
  • [02] Κακουργηματικές διώξεις για τα επεισόδια
  • [03] Συνελήφθη ο γιος του Καντάφι
  • [04] "Κουζίνα Ψυχής": Ένα εστιατόριο χωρίς τιμές στους καταλόγους
  • [05] Τηλεφωνική επικοινωνία του Γ. Παπανδρέου με τον Χ. Ρομπάι

  • [01] Ράλι ανόδου στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες

    Σε ανοδικό ράλι επιδόθηκαν οι τραπεζικές μετοχές (+9,29%), στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, οδηγώντας την αγορά σε «άλμα» 5,33%, εν μέσω θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να προεξοφλούν θετικά αποτελέσματα για επίλυση της κρίσης χρέους, κατά τη διάρκεια των Συνόδων Κορυφής της Κυριακής και της ερχόμενης Τετάρτης.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 782,36 μονάδες σημειώνοντας κέρδη σε ποσοστό 5,33%. Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,87%.

    Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 57,555 εκατ. ευρώ.

    [02] Κακουργηματικές διώξεις για τα επεισόδια

    Δίωξη για κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε εννέα από τους δώδεκα συλληφθέντες κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

    Οι εννέα νεαροί παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε Τακτικό Ανακριτή για τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί δραστών με καλυμμένα πρόσωπα, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών.

    Ένας ακόμη νεαρός παραπέμφθηκε σε δίκη κατηγορούμενος για κλοπή ενώ άλλοι δύο από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι και παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων.

    [03] Συνελήφθη ο γιος του Καντάφι

    Ο Σάιφ αλ Ισλάμ, ένας από τους γιους του Καντάφι, συνελήφθη σήμερα στην παραλιακή πόλη Ζλιτάν, η οποία βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα δυτικά της Σύρτης, μετέδωσε το δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

    Ένας από τους μαχητές στη Ζλιτάν δήλωσε στο Αλ Αραμπίγια ότι ο Σάιφ αλ Ισλάμ τραυματίστηκε και πρόσθεσε ότι φωτογραφίες του θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα.

    Αυτή είναι η πιο πρόσφατη είδηση για τον Σάιφ αλ Ισλάμ, μετά τις διάφορες αντικρουόμενες πληροφορίες που έχουν μεταδοθεί από χθες σχετικά με την τύχη του γιου του Καντάφι.

    [04] "Κουζίνα Ψυχής": Ένα εστιατόριο χωρίς τιμές στους καταλόγους

    Ο Τζον Μπον Τζόβι αποφάσισε να ασχοληθεί με την κουζίνα, χωρίς όμως να εγκαταλείψει τη μουσική του, και άνοιξε ένα πολύ ιδιαίτερο εστιατόριο στο Νιου Τζέρσι.

    Το JBJ Soul Kitchen άνοιξε την Τετάρτη στο Ρεντ Μπανκ και στους καταλόγους του δεν υπάρχουν τιμές, αντίθετα οι πελάτες θα πρέπει να κάνουν μια δωρεά που θα καλύπτει το κόστος του φαγητού τους. Ακόμα θα μπορούν αντί να καταβάλουν το ποσό αυτό να προσφέρουν εθελοντική εργασία στο εστιατόριο.

    "Σε μια εποχή που ένα στα πέντε νοικοκυριά ζει στο ή κάτω από το όριο της φτώχειας και την στιγμή που ένας στους έξι Αμερικανούς δεν ξέρει αν θα μπορεί να εξασφαλίσει την τροφή του, νομίζω ότι ήρθε η ώρα για ένα τέτοιο εστιατόριο", τόνισε ο Μπον Τζοβι, ο οποίος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στο Νιου Τζέρσι.

    Το JBJ Soul Kitchen σχεδιαζόταν επί δύο χρόνια και στεγάζεται σε ένα παλιό μηχανουργείο.Οι εθελοντές θα μπορούν να κερδίζουν το φαγητό τους βοηθώντας στην προετοιμασία των πιάτων, καθαρίζοντας τα τραπέζια ή μεταφέροντας τρόφιμα στην κουζίνα.Οι πελάτες θα πληρώνουν 20 δολάρια για ένα γεύμα τριών πιάτων από οργανικά υλικά που δωρίζουν τοπικοί έμποροι και καλλιεργητές.

    [05] Τηλεφωνική επικοινωνία του Γ. Παπανδρέου με τον Χ. Ρομπάι

    Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι, είχε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πορεία της προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής της προσεχούς Κυριακής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 October 2011 - 16:29:37 UTC