Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χωρίς ειδοποιητήριο η πληρωμή της β' δόσης της έκτακτης εισφοράς
  • [02] Περαιτέρω διευκόλυνση των δανειοληπτών εξετάζει το Παρακαταθηκών
  • [03] Μείωση των καταθέσεων κατά 4,9% σε ενάμιση μήνα
  • [04] Αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα κατέθεσε η εταιρεία Alapis

  • [01] Χωρίς ειδοποιητήριο η πληρωμή της β' δόσης της έκτακτης εισφοράς

    Με το αποδεικτικό πληρωμής της πρώτης δόσης της έκτακτης εισφοράς ή το αρχικό ειδοποιητήριο θα πρέπει να προσέλθουν στις τράπεζες οι φορολογούμενοι για να πληρώσουν τη δεύτερη δόση της εισφοράς έως το τέλος Οκτωβρίου.

    Πρόκειται για τους φορολογούμενους που ήδη έχουν καταβάλει την πρώτη δόση ( το Σεπτέμβριο ) και έως τώρα θα έπρεπε να είχαν παραλάβει από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων το εκκαθαριστικό για τη δεύτερη δόση. Ωστόσο εξαιτίας των απεργιών των εφοριακών υπαλλήλων η ΓΓΠΣ δεν πρόλαβε να τυπώσει και να αποστείλει τα εκκαθαριστικά αυτά.

    Εναλλακτικά, αν δεν διαθέτουν το εκκαθαριστικό της πρώτης δόσης ή το αρχικό ειδοποιητήριο, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στην εφορία της περιοχής τους για να τακτοποιήσουν την πληρωμή.

    Συνολικά, πάνω από ένα εκατομμύριο είναι οι φορολογούμενοι που έως σήμερα δεν έχουν παραλάβει τα ειδοποιητήρια της δεύτερης δόσης.Το υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείεται πάντως να προχωρήσει σε παράταση της προθεσμίας για την καταβολή της δεύτερης δόσης ως τις πρώτες μέρες του Νοέμβριο προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ενδέχεται να προκληθούν στις εφορίες.

    Στο μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ετοιμάζεται να αναρτήσει στο διαδίκτυο τα ειδοποιητήρια πληρωμής της έκτακτης εισφοράς ώστε οι πιστοποιημένοι φορολογούμενοι ( όσοι υποβάλουν τις δηλώσεις τους ηλεκτρονικά) να μπορούν με τη χρήση των κωδικών τους να τα τυπώσουν και να τα χρησιμοποιήσουν για την εξόφληση της δόσης

    [02] Περαιτέρω διευκόλυνση των δανειοληπτών εξετάζει το Παρακαταθηκών

    "Τη δυνατότητα περαιτέρω ρυθμίσεων για τη διευκόλυνση των δανειοληπτών εξετάζει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, λόγω των μεταβολών στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων", όπως γίνεται γνωστό σε έγγραφο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή.

    Με το ίδιο έγγραφο σημειώνεται πάντως ότι έχουν ήδη ληφθεί αποφάσεις για την επιμήκυνση της διάρκειας εξυπηρέτησης των χορηγηθέντων δανείων, την αναστολή εξυπηρέτησης σε εξαιρετικές περιπτώσεις και τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών.

    Όπως ειδικότερα επισημαίνεται, στα δάνεια για αγορά, ανέγερση, αποπεράτωση η διάρκεια αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου των δανείων είναι δυνατό να επιμηκύνεται για 5 ή 10 έτη πέραν της υπολειπόμενης διάρκειας εξόφλησης του δανείου, κατ΄ επιλογήν του δανειολήπτη, με το ισχύον επιτόκιο της εξυπηρέτησης. Σε κάθε περίπτωση η συνολική διάρκεια εξόφλησης του δανείου δεν θα υπερβαίνει τα 40 έτη.

    Στα ενυπόθηκα επισκευαστικά δάνεια η διάρκεια αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου των δανείων είναι δυνατόν να επιμηκύνεται για 5 ή 10 έτη, πέραν της υπολειπόμενης διάρκειας εξόφλησης δανείου, κατ΄ επιλογήν του δανειολήπτη, με το ισχύον επιτόκιο της εξυπηρέτησης. Σε κάθε περίπτωση η συνολική διάρκεια εξόφλησης του δανείου δεν θα υπερβαίνει τα 26 έτη. Στα δάνεια μικροεπισκευών - μικροβελτιώσεων, η διάρκεια αοποληρωμής του άληκτου κεφαλαίου των δανείων είναι δυνατό να επιμηκύνεται για 5 έτη, με το ισχύον επιτόκιο της εξυπηρέτησης. Σε κάθε περίπτωση η συνολική διάρκεια εξόφλησης του δανείου δεν θα υπερβαίνει τα 15 έτη.

    Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διευκρινίζει ότι η δυνατότητα επιμήκυνσης της διάρκειας αποπληρωμής των παραπάνω δανείων παρέχεται σε δανειολήπτες που σωρευτικά τα δάνεια τους άρχισαν να εξυπηρετούνται από 1.1.2005 μέχρι και 1.7.2010, η μηνιαία δόση των δανείων τους ανέρχεται σε ποσό ίσο ή μεγαλύτερο των 400 ευρώ για τα στεγαστικά δάνεια, των 250 ευρώ για τα ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια και των 150 ευρώ για τα δάνεια των μικροεπισκευών - μικροβελτιώσεων. Επίσης παρέχεται σε δανειολήπτες που η ηλικία τους, κατά τη λήξη της διάρκειας του δανείου, δεν θα υπερβαίνει το 80ο έτος για τα στεγαστικά και τα ενυπόθηκα επισκευαστικά δάνεια και το 75ο έτος για τα δάνεια μικροεπισκευών - μικροβελτιώσεων.

    [03] Μείωση των καταθέσεων κατά 4,9% σε ενάμιση μήνα

    Την περαιτέρω μείωση των καταθέσεων διαπιστώνει η Τρόικα. Στην έκθεσή της που δημοσιοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα η Ε.Ε αναφέρει ότι η τάση εκροής των καταθέσεων συνεχίζεται. Συγκεκριμένα, διαπιστώνει ότι από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και το τέλος που πρώτου δεκαπενθημέρου του Οκτωβρίου οι καταθέσεις λιανικής μειώθηκαν κατά 4,9%.

    Σε απόλυτα νούμερα η εκροή των καταθέσεων στο διάστημα αυτό του ενάμιση μήνα αντιστοιχεί σε περίπου 9,5 δισ. ευρώ.

    Η μείωση των καταθέσεων αποδίδεται τόσο στο κλίμα έντονης ανησυχίας που έχει επικρατήσει στο διάστημα αυτό όσο και στις αυξημένες ανάγκες των νοικοκυριών, για την κάλυψη των φορολογικών τους και άλλων έκτακτων υποχρεώσεων.

    Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει ισχυρές πιέσεις στη ρευστότητα των τραπεζών, καθώς παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία "απεξάρτησης" τους από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός δανεισμός των τραπεζών από την ΕΚΤ έχει υποχωρήσει στα 93 δισ. ευρώ.

    [04] Αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα κατέθεσε η εταιρεία Alapis

    Στην κατάθεση αίτησης υπαγωγής της στην διαδικασία εξυγίανσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα (άρθρο 99 του Ν.3588/2007) προέβη σήμερα η εταιρεία Alapis ABEE η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της υγείας.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με δεδομένο ότι η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τις κυριότερες πιστώτριες τράπεζες και λοιπούς πιστωτές, η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στο να μπορέσει η εταιρεία να συμφωνήσει μαζί τους και να υλοποιήσει σε σύντομο χρόνο πρόγραμμα άμεσης εξυγίανσης και περαιτέρω ανάπτυξής της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 24 October 2011 - 14:29:33 UTC