Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μειωμένες από σήμερα οι συντάξεις για πάνω από 500.000 δικαιούχους
  • [02] Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια
  • [03] Κατάληψη της ΕΛΣΤΑΤ στη Θεσσαλονίκη από απλήρωτους εργαζόμενους
  • [04] Ρεκόρ για επιτοκιακή "ψαλίδα" ομολόγων της Ιταλίας έναντι των γερμανικών
  • [05] Οι υποψήφιοι ποδοσφαιριστές και προπονητές για τη «χρυσή μπάλα»
  • [06] Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο BIOCLUS για αξιοποίηση πηγών βιομάζας
  • [07] Eπιτεύχθηκε η αναγέννηση κυττάρων από ανθρώπους 100 ετών!
  • [08] Μεγάλη απάτη σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής με εικονικές αποζημιώσεις
  • [09] Σε ελεύθερη πτώση η χρηματιστηριακή αγορά
  • [10] Yποχωρούν διεθνή χρηματιστήρια -ισοτιμία του ευρώ λόγω ανησυχιών για την κρίση χρέους
  • [11] Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στη Νίκαια ενόψει διαδήλωσης κατά της G20
  • [12] Διαδηλωτές διέκοψαν νομοθετική σύνοδο της ουκρανικής βουλής

  • [01] Μειωμένες από σήμερα οι συντάξεις για πάνω από 500.000 δικαιούχους

    Μειωμένες θα είναι από σήμερα οι συντάξεις για περισσότερους από 500.000 συνταξιούχους. Οι μειώσεις θα ξεκινούν από 20% και θα φθάνουν ως και 40% για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών. Μείωση κατά 30% θα γίνει και στις επικουρικές, ενώ μειώσεις προβλέπονται και για το εφάπαξ, κυρίως του Δημοσίου.

    Για τις κύριες συντάξεις, προβλέπεται μείωση 20% για το τμήμα πάνω από τα 1.200 ευρώ. Μείωση κατά 40% για το τμήμα πάνω από τα 1.000 ευρώ προβλέπεται για όσους συνταξιούχους είναι κάτω των 55 ετών. Οι μειώσεις θα γίνονται κλιμακωτά. Έτσι ένας συνταξιούχος που λάμβανε σύνταξη 1.300 ευρώ θα υποστεί μείωση 20 ευρώ και θα λάβει 1.280 ευρώ. Αντίστοιχα συνταξιούχος που λαμβάνει 2.000 ευρώ θα χάσει 160 ευρώ και θα λάβει σύνταξη, 1.840 ευρώ.

    Για τους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών, συνταξιούχος που λάμβανε σύνταξη 1.200 ευρώ, θα χάσει 80 ευρώ και θα λάβει σύνταξη 1.120 ευρώ. Αντίστοιχα οι συντάξεις των 2.000 ευρώ γι' αυτή την κατηγορία, θα μειωθούν κατά 400 ευρώ και η σύνταξη θα φθάσει τα 1.600 ευρώ.

    Στις επικουρικές συντάξεις του ΙΚΑ επέρχεται μείωση 30% για το τμήμα της σύνταξης από τα 150 ευρώ και πάνω. Για παράδειγμα, εάν κάποιος λαμβάνει επικουρική σύνταξη 200 ευρώ θα λάβει 185, ενώ κάποιος που λαμβάνει επικουρική 900 ευρώ θα λάβει 675 ευρώ.

    Στα ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών, η μείωση της επικουρικής είναι 15% και στο Mετοχικό Tαμείο Πολιτικών Yπαλλήλων 20% ανεξαρτήτως ποσού και επιπλέον 50% για τα ποσά των μερισμάτων πάνω από τα 500 ευρώ μετά την πρώτη περικοπή.

    Στα ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων που χορηγούν επικουρική σε υποκατάσταση της κύριας, η παρακράτηση γίνεται στο 50% της σύνταξης.

    Για το εφάπαξ, προβλέπεται μείωση 15% στο Tαμείο Πρόνοιας Δημοσίων Yπαλλήλων για όσους εξήλθαν από την υπηρεσία το 2010 και 20% για όσους βγήκαν σε σύνταξη το 2011. Kατά 25% είναι η μείωση του εφάπαξ για υπαλλήλους της ΔEH που συνταξιοδοτήθηκαν το 2010 και 30% για όσους βγήκαν σε σύνταξη φέτος, ενώ 30% στο Tαμείο Πρόνοιας των εργαζομένων στην Eμπορική Tράπεζα. Από τις περικοπές εξαιρούνται μόνο τα εφάπαξ για τα οποία έχει ήδη εκδοθεί η απόφαση χορήγησης.

    [02] Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια

    Οι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι όχι μόνο απολαμβάνουν περισσότερο τη ζωή τους, αλλά είναι επίσης πιθανότερο να ζήσουν πιο πολλά χρόνια, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να επιβεβαιώσει ανάλογες διαπιστώσεις προηγούμενων μελετών. Η νέα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι έχουν γενικά καλή ψυχική διάθεση, έχουν 35% λιγότερες πιθανότητες κατά μέσο όρο να πεθάνουν μέσα στην επόμενη πενταετία.

    Οι ερευνητές του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του University College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον καθηγητή Αντριου Στεπτόου, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό PNAS της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το "Science" και τη βρετανική ''Τέλεγκραφ'', μελέτησαν πάνω από 11.000 άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών. Από τους 924 που δήλωσαν πιο δυστυχισμένοι, οι 67 (ποσοστό 7,3%) πέθαναν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ από τους 1.400 που δήλωσαν ότι ήσαν οι πιο ευτυχισμένοι, πέθαναν στο ίδιο χρονικό διάστημα μόνο 50 (ποσοστό 3,6%). Για όσους βρίσκονταν κάπου στην μέση από άποψη διάθεσης και ευτυχίας, το αντίστοιχο ποσοστό θνησιμότητας βρισκόταν επίσης στην μέση (4,6%).

    Λαμβάνοντας υπόψη διάφορους άλλους παράγοντες, όπως την ηλικία, το φύλο, το εισόδημα, την μόρφωση, την κατάσταση της υγείας, το κάπνισμα κ.α, οι ερευνητές κατέληξαν ότι τελικά οι πιο ευτυχισμένοι έχουν 35% μικρότερο κίνδυνο θανάτου μέσα στην επόμενη πενταετία.

    [03] Κατάληψη της ΕΛΣΤΑΤ στη Θεσσαλονίκη από απλήρωτους εργαζόμενους

    Κατάληψη των γραφείων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν από το πρωί απογραφείς και τομεάρχες, που απασχολήθηκαν στην Εθνική Απογραφή του 2011. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την εξάμηνη καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων τους.

    «Πρόσφατα μας ενημέρωσαν ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έστειλαν τα χαρτιά μας στην υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και από εκεί αφού ελεγχθούν θα πάνε στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Χρειάστηκε έξι μήνες και μας λένε να περιμένουμε κι άλλο, ενώ για την απογραφή είναι δεσμευμένα από τη Eurostat σαράντα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο απογραφέας Ευθύμιος Κεχαγιάς.

    Οι απογραφείς θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση στις τρεις το μεσημέρι για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    [04] Ρεκόρ για επιτοκιακή "ψαλίδα" ομολόγων της Ιταλίας έναντι των γερμανικών

    Η διαφορά του επιτοκίου μεταξύ του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου και του αντίστοιχου γερμανικού, που χρησιμοποιείται ως "εργαλείο στάθμισης", έφθασε στο επίπεδο-ρεκόρ των 434 μονάδων βάσης, ή σε ποσοστό το 4,34%, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε σημειωθεί την προηγουμένη ημέρα.

    Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο, η εξέλιξη σημειώνεται ως αποτέλεσμα της αντίδρασης του επενδυτικού κοινού στην εξαγγελία δημοψηφίσματος από την Ελλάδα σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

    Η επιτοκιακή "ψαλίδα" μεταξύ του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου και του αντίστοιχου γερμανικού υπερέβη τη Δευτέρα τις 400 μονάδες βάσης, με την απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται σε 6,18%.

    [05] Οι υποψήφιοι ποδοσφαιριστές και προπονητές για τη «χρυσή μπάλα»

    Το γαλλικό περιοδικό «France Football» δημοσίευσε τα ονόματα των 23 ποδοσφαιριστών και των δέκα προπονητών, που θα διεκδικήσουν την «χρυσή μπάλα» για το 2011. Η απονομή των βραβείων θα γίνει στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης για την «χρυσή μπάλα», στις 9 Ιανουαρίου στην Ζυρίχη.

    Τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς, διεκδικούν οι Τσάβι Ερνάντες Ερίκ Αμπιντάλ, Νταβίντ Βίγια, Αντρες Ινιέστα, Λιονέλ Μέσι, Ντάνιελ Αλβες, Σεσκ Φάμπρεγας, Ζεραρ Πικέ, (Μπαρτσελόνα), Κουν Αγουέρο (Μάντσεστερ Σίτι), Καρίμ Μπενζεμά, Ικερ Κασίγιας, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μεσούτ Οζίλ, Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Σαμουέλ Ετό (Ανζι Μαχάτσκαλα), Ντιέγκο Φορλάν, Ουέσλι Σνάιντερ (Ιντερ), Τόμας Μίλερ, Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (Μπάγερν) Νάνι, Γουέιν Ρούνεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Λουϊς Σουάρες (Λίβερπουλ) και Νεϊμάρ (Σάντος).

    Οσον αφορά στους προπονητές, κορυφαίος της χρονιάς, θα αναδειχθεί ένας εκ των Βιθέντε Ντελ Μπόσκε (εθνική Ισπανίας), Αλεξ Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Πεπ Γκουαρντιόλα (Μπαρτσελόνα), Γιούργκεν Κλοπ (Ντόρτμουντ), Ζοζέ Μουρίνιο (Ρεάλ Μαδρίτης), Οσκαρ Ταμπάρες (εθνική Ουρουγουάης), Αντρε Βίλας Μπόας (Τσέλσι), Αρσέν Βενγκέρ (Αρσεναλ), Ρούντι Γκαρσία (Λιλ) και Γιοακίμ Λεβ (εθνική Γερμανίας).

    [06] Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο BIOCLUS για αξιοποίηση πηγών βιομάζας

    Η αξιοποίηση των πηγών βιομάζας με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι ο στόχος των ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου BIOCLUS (Developing innovation and research environment in five European regions in the field of sustainable use of biomass resources), στο οποίο συμμετέχει ερευνητική κοινοπραξία (cluster) από τη Δυτική Μακεδονία.

    Το έργο (http://www.bioclus.eu), που έχει συνολικό προϋπολογισμό 3,6 εκατ. ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "Περιφέρειες της Γνώσης" του 7ου Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνενώνει τις προσπάθειες περιφερειακών clusters από τη Φινλανδία, την Ισπανία, τη Σλοβακία, την Πολωνία και την Ελλάδα, με συντονιστή το φινλανδικό πανεπιστήμιο Jyvaskylan Ammattikorkeakoulu.

    Η αξιοποίηση της βιομάζας μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Στο πλαίσιο του έργου, διαμορφώνονται στρατηγικές για την έρευνα και την περιφερειακή ανάπτυξη, διοργανώνονται σεμινάρια για ανταλλαγή πρακτικών και τεχνογνωσίας μεταξύ των clusters, πραγματοποιούνται τεχνολογικές διαγνώσεις για τις ανάγκες και τα δυνατά σημεία ανά περιφέρεια, αναπτύσσονται κοινά σχέδια δράσης κ.λπ.

    Το ελληνικό cluster απαρτίζεται από την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων (ΙΤΕΣΚ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και τη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου Ζιώνας ΑΕ.

    [07] Eπιτεύχθηκε η αναγέννηση κυττάρων από ανθρώπους 100 ετών!

    Αθήνα, Ελλάδα 01/11/2011 10:27 (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

    Επιστήμη - Βιολογία και Υγεία: Για πρώτη φορά επιτεύχθηκε η αναγέννηση κυττάρων από ανθρώπους 100 ετών!

    Μια νέα εποχή στην αναγεννητική ιατρική, ιδίως για τους ηλικιωμένους, φαίνεται να ανατέλλει, καθώς για πρώτη φορά Γάλλοι επιστήμονες κατάφεραν να αναπρογραμματίσουν γερασμένα κύτταρα ανθρώπων που πλησίαζαν τα 100 χρόνια τους (ένας μάλιστα ήταν 101 ετών!) και να τα μετατρέψουν σε νεανικά βλαστικά κύτταρα όμοια με αυτά που υπάρχουν στα έμβρυα.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον γενετιστή Ζαν-Μαρκ Λεμέτρ του πανεπιστημίου του Μονπελιέ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό γενετικής "Genes and Development", σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη βρετανική ''Τέλεγκραφ'', προσδοκούν ότι αν η μέθοδός τους καταστεί εφικτό να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν υγιείς ιστοί, οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταμοσχευθούν σε ηλικιωμένους ασθενείς, θα ανοίξει ο δρόμος για νέου τύπου θεραπείες στην τρίτη ηλικία.

    Τα εμβρυικά βλαστικά κύτταρα μπορούν να μετατραπούν σε οποιοδήποτε ιστό του σώματος, για αυτό προσφέρουν πολλές ελπίδες ότι στο μέλλον θα αντικαθιστούν άρρωστα όργανα. Όμως η χρήση τους έχει συναντήσει ηθικές αντιδράσεις λόγω της αναγκαίας καταστροφής ανθρωπίνων εμβρύων, έστω και σε πολύ πρώιμο στάδιο.

    Το γαλλικό επίτευγμα δείχνει ότι τελικά αυτό το εμπόδιο μπορεί να ξεπεραστεί. ''Η ηλικία των κυττάρων δεν αποτελεί σίγουρα εμπόδιο στον αναπρογραμματισμό τους'', δήλωσε ο Λεμέτρ.

    [08] Μεγάλη απάτη σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής με εικονικές αποζημιώσεις

    Μεγάλη απάτη σε βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής, με εισπράξεις αποζημιώσεων από ανύπαρκτα τροχαία ατυχήματα, που ξεπερνά -με τα μέχρι στιγμής στοιχεία- τα 2 εκατομμύρια ευρώ, εξιχνιάστηκε από την Οικονομική Αστυνομία στην Αθήνα, λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη άλλου κυκλώματος στους κόλπους της ίδιας εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν συλληφθεί 11 άτομα.

    Οι αστυνομικοί έφτασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης μετά από πολύμηνες έρευνες, με τη στενή συνεργασία των αρμοδίων ελεγκτών της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, και συνέλαβαν χθες, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, τρία άτομα που φέρονται ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος, στο οποίο εμπλέκονται άλλα 130 άτομα, σε βάρος των οποίων έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για συνέργεια στην απάτη.

    Ως "ιθύνων νους" της μεγάλης κομπίνας κατηγορείται ο υπεύθυνος για την έγκριση και εκταμίευση αποζημιώσεων του Τμήματος Ζημιών Οχημάτων Εξωτερικού της ασφαλιστικής εταιρείας, ο οποίος έπαιρνε τη "μερίδα του λέοντος" από τα χρήματα που εκταμίευαν και συγκεκριμένα τα 2/3 του ποσού, ενώ άλλοι δύο, ένας άνδρας και μια γυναίκα, 47 και 41 ετών αντίστοιχα, μοιράζονταν το υπόλοιπο 1/3.

    [09] Σε ελεύθερη πτώση η χρηματιστηριακή αγορά

    Ελεύθερη πτώση καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά, στον απόηχο της απόφασης του πρωθυπουργού να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση, ενώ ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει και η εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών. Μεγάλες πιέσεις δέχονται οι τραπεζικές μετοχές με τον δείκτη τους να υποχωρεί κατά 13,85%.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 10:45 υποχωρεί στις 758,47 μονάδες καταγράφοντας κάθετη πτώση σε ποσοστό 6,21%.

    Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 11,45 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει μεγάλη πτώση σε ποσοστό 7,62%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 6,25% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση 4,25%.

    Όλοι οι επιμέρους δείκτες υποχωρούν και τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (-13,85%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-11,27%) και των Πρώτων Υλών (-8,99%).

    Ανοδικά κινούνται 7 μετοχές, 52 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.

    Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Paperpack- Τσουκαρίδης +8,85%, FHL. H. Κυριακίδης +3,41% και Δίας ΑΕΕΧ +0,89%.

    Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Atebank-28,16%, Attica Bank -25,33%, Ταχυδρομικό Ταμνιευτήριο -24,44% και Πειραιώς (-19,52%).

    [10] Yποχωρούν διεθνή χρηματιστήρια -ισοτιμία του ευρώ λόγω ανησυχιών για την κρίση χρέους

    Τα διεθνή χρηματιστήρια και η ισοτιμία του ευρώ υποχωρούν, καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

    Το Ρόιτερ αναφέρει ότι ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurofirst 300 υποχωρούσε λίγο μετά το άνοιγμα των αγορών κατά 2,2% - αντίστοιχες ζημιές κατέγραψε και στη χθεσινή συνεδρίαση - μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου ότι θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για την έγκριση από τον ελληνικό λαό της συμφωνίας για το χρέος που επιτεύχθηκε στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και την υποχώρηση της βιομηχανικής δραστηριότητας της Κίνας σε ένα χαμηλό σχεδόν τριών ετών.

    Σφυροκόπημα δέχθηκαν οι τραπεζικές μετοχές - η μετοχή της γαλλικής Credit Agricole υποχωρούσε κατά 8% και της ιταλικής UniCredit κατά 4,8%.

    Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν χθες πτωτικά, λόγω της ανησυχίας για τη δυνατότητα στήριξης των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καθώς αυξάνονταν οι πωλήσεις στους τίτλους αυτούς. Πτωτικά κινούνται και τα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών FTSE υποχωρεί κατά 1,3%. Σημειώνεται πάντως ότι το τελευταίο 15ήμερο πραγματοποιήθηκε σημαντική άνοδος στα διεθνή χρηματιστήρια με την προοπτική της ευρωπαικής συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

    Η ισοτιμία του ευρώ υποχωρεί κατά 0,57% στο επίπεδο των 1,3774 δολαρίων, αφού είχε σημειώσει μεγάλη πτώση και τη χθεσινή ημέρα.

    [11] Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στη Νίκαια ενόψει διαδήλωσης κατά της G20

    Πάνω από 2.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στη Νίκαια όπου στις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) αναμένεται να πραγματοποιηθεί διαδήλωση ενόψει της συνόδου κορυφής της G20 στις γειτονικές Κάννες.

    Η σύνοδος κορυφής της G20 θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Νοεμβρίου υπό την προεδρία του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

    Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν προγραμματίσει πορεία στους δρόμους της Νίκαιας για να ζητήσουν από τους ηγέτες των πιο αναπτυγμένων χωρών, αλλά και των αναδυομένων οικονομιών, να "δώσουν προτεραιότητα στους ανθρώπους και όχι στα οικονομικά".

    Οι οργανωτές της πορείας, στην οποία θα πάρουν μέρος ακτιβιστές κατά της παγκοσμιοποίησης, μέλη οικολογικών οργανώσεων και οργανώσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιμένουν τη συμμετοχή περίπου 10.000 ανθρώπων.

    Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων, φοβούμενοι βιαιότητες, τα έκλεισαν εκ των προτέρων.

    [12] Διαδηλωτές διέκοψαν νομοθετική σύνοδο της ουκρανικής βουλής

    Διαμαρτυρίες ξέσπασαν σήμερα στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας, διακόπτοντας μια νομοθετική σύνοδο που βρισκόταν σε εξέλιξη.

    Περίπου 700 βετεράνοι του σοβιετο-αφγανικού πολέμου και του πυρηνικού δυστυχήματος στο Τσερνόμπιλ έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας και μια θύρα για να εισβάλουν στο κτίριο του κοινοβουλίου.

    Οι βετεράνοι διαδήλωναν κατά των σχεδιαζόμενων μειώσεων επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας που εξετάζει η βουλή.

    Μερικοί από τους διαδηλωτές φώναζαν "ντροπή!" στους βουλευτές.

    Η αστυνομία απομάκρυνε σπρώχνοντας τους δημοσιογράφους από το κτίριο, αλλά ως αργά το πρωί δεν είχε αποπειραθεί να διώξει βίαια τους διαδηλωτές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 November 2011 - 10:29:36 UTC