Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κάλεσμα Μπαν Κι Μουν για νέα συνάντηση για το Κυπριακό
  • [02] Ένας τραυματίας από κατάρρευση πολυκατοικίας στα Άνω Λιόσια
  • [03] Υπέρ των εκλογών τάχθηκε ο Φ. Κουβέλης
  • [04] Λύσεις παρασκηνίου "καταγγέλλει ο Χρ. Παπουτσής
  • [05] Σεισμός 6,5 βαθμών συγκλόνισε το Μεξικό
  • [06] Εισιτήρια του Εθνικού Θεάτρου με 10 ευρώ για νέους

  • [01] Κάλεσμα Μπαν Κι Μουν για νέα συνάντηση για το Κυπριακό

    Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν προσκάλεσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια καιτον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ντερβίς Έρογλουσε νέα συνάντηση μαζί του τον Ιανουάριο του 2012.

    Όπως είπε, "μέχρι τότε αναμένω ότι οι εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού προβλήματος θα έχουν επιλυθεί ούτως ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε πολυμερή διάσκεψη σε σύντομο χρονικό διάστημα".

    [02] Ένας τραυματίας από κατάρρευση πολυκατοικίας στα Άνω Λιόσια

    Ένας άνδρας ανασύρθηκε τραυματισμένος από μονοκατοικία που κατέρρευσε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 16:10 το απόγευμα στην οδό Βυζαντίου 69 στα Άνω Λιόσια.

    Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τις έρευνες για τυχόν άλλους εγκλωβισμένους.

    Επιτόπου βρίσκονται 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

    [03] Υπέρ των εκλογών τάχθηκε ο Φ. Κουβέλης

    Το δημοψήφισμα βάζει τη χώρα σε περιπέτειες και την κοινωνία σε διλήμματα, τα οποία δεν υπηρετούν τη διέξοδο από τα αδιέξοδα, στα οποία έχει περιέλθει ο τόπος, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

    Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν πρόωρες εκλογές , οι οποίες, όπως είπε, είναι η καθαρή και έντιμη λύση, προκειμένου κυριαρχικά ο ελληνικά λαός να αποφασίσει για το πώς θέλει τη διαμόρφωση των πολιτικών συσχετισμών.

    [04] Λύσεις παρασκηνίου "καταγγέλλει ο Χρ. Παπουτσής

    "Οι επιλογές του πρωθυπουργού, οι επιλογές της κυβέρνησης είναι επιλογές του προσκηνίου. Το παρασκήνιο είναι έργο άλλων", δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις. Σε ανάλογο πνεύμα ο υφυπουργός Μανώλης Όθωνας πρόσθεσε: "Το σύστημα παίζει τα ρέστα του και τώρα άνοιξε τα χαρτιά του".

    "Η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πολύ μεγάλη πίστη σε αυτό που κάνουμε, προσπαθούμε με κάθε τρόπο να σώσουμε την κοινωνία από αυτά τα οποία επιβουλεύονται εκείνοι, οι οποίοι θέλουν την Ελλάδα της καταστροφής, εκείνοι οι οποίοι θέλουν την Ελλάδα της δραχμής, εκείνοι οι οποίοι επιμένουν με κάθε τρόπο εν μέσω οικονομικής κρίσης να διευρύνουν την οικονομική και πολιτική τους επιρροή", ανέφερε ο κ. Παπουτσής στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.

    "Εμείς συνεχίζουμε να επιμένουμε και να ελπίζουμε σε ένα μέλλον της ελληνικής κοινωνίας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλουμε την Ελλάδα του ευρώ, την Ελλάδα που στέκεται σε υγιείς βάσεις, αυτή η οποία εγγυάται την ευνομία, εκείνη η οποία εγγυάται τη διαφάνεια, την Ελλάδα η οποία λειτουργεί μέσα στα πλαίσια του συντάγματος και των δημοκρατικών θεσμών. Και οι επιλογές του Πρωθυπουργού, οι επιλογές της κυβέρνησης είναι επιλογές του προσκηνίου. Το παρασκήνιο είναι έργο άλλων", πρόσθεσε.

    [05] Σεισμός 6,5 βαθμών συγκλόνισε το Μεξικό

    Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στον Ειρηνικό Ωκεανό στα ανοιχτά των μεξικανικών ακτών, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Κέντρο Γεωφυσικής (USGS).

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 333 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της χερσονήσου Μπάχα Καλιφόρνια και το εστιακό του βάθος ήταν 5 χιλιόμετρα. Δεν έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

    Ο σεισμός σημειώθηκε στις 14:32 ώρα Ελλάδας στην περιοχή κοντά στα νησιά Ρεβιγιαγκιγκέντο στο μεξικανικό ηφαιστειακό αρχιπέλαγος του Ειρηνικού, που βρίσκεται στα ανοιχτά της Μπάχα Καλιφόρνια.

    Στο κεντρικό νησί του αρχιπελάγους Σοκόρο βρίσκεται μία μεξικανική ναυτική βάση, όπου ζουν εκατοντάδες άνθρωποι. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

    [06] Εισιτήρια του Εθνικού Θεάτρου με 10 ευρώ για νέους

    Με την παραδοχή ότι ο πολιτισμός είναι το αντίδοτο στην κρίση, το Εθνικό θέατρο προωθεί καινούργιους τρόπους για να υποστηρίξει τους νέους που πλήττονται ιδιαιτέρως από την ανεργία και την οικονομική κρίση.

    Ο Νοέμβριος καθιερώθηκε - από το Εθνικό θέατρο - από πέρυσι ως "μήνας θεάτρου" για νέους, δίνοντας την ευκαιρία έτσι στους νέους έως 23 ετών, να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις της πρώτης κρατικής σκηνής, οποιαδήποτε ημέρα με εισιτήριο 10 μόλις ευρώ.

    Ειδικότερα, στο Εθνικό μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει: στην Κεντρική Σκηνή τον "Βασιλικό" του Αντωνίου Μάτεση (21/10/2011 - 22/1/2012) σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, τον "Περικλή" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά (16/11/2011 - 26/2/2012) και στη Νέα Σκηνή - Νίκος Κούρκουλος τον "Κόκκινο Βράχο" του Γρηγορίου Ξενόπουλου (14/10/2011 - 11/12/2011), σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη.

    Στην Παιδική Σκηνή «Σκηνή Κατίνα Παξινού», κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη "Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" της Άλκης Ζέη, σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά (3/11/2011 - 13/5/2012).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 1 November 2011 - 16:29:36 UTC