Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Eπιστρέφουν ο Κέρμιτ και η Μις Πίγκι
  • [02] Συνελήφθη 29χρονη στο Αγρίνιο, κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος
  • [03] Τρεις νεκροί σε νέες βιαιότητες στην Αίγυπτο - Αμερόληπτη έρευνα ζητεί ο ΟΗΕ
  • [04] Σεισμική δόνηση στα νότια της Κρήτης
  • [05] Παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής η Ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής για το 2011

  • [01] Eπιστρέφουν ο Κέρμιτ και η Μις Πίγκι

    Μετά αρκετά χρόνια ο Κέρμιτ, η Μις Πίγκι και η παρέα τους επιστρέφουν στο σινεμά χάρη στα στούντιο Disney, που τόλμησαν να αγνοήσουν την επιδρομή των τρισδιάστατων ταινιών και να συνεχίσουν την παράδοση των Muppets.

    Οι μαριονέτες που δημιούργησε ο αμερικανός Τζιμ Χένσον είχαν παίξει τελευταία φορά στην ταινία του 1999 "Muppets from Space", τελευταία επιτυχία των πρωταγωνιστών του Muppet Show.

    Η ταινία "The Muppets" που προβάλλεται τηνΤετάρτη στις ΗΠΑ και την άνοιξη του 2012 στην Ευρώπη, σκηνοθετεί ο βρετανός Τζέιμς Μπόμπιν και συμμετέχουν ο Τζέισον Σίγκελ και η Εϊμι Ανταμς, σύμφωνα με τον κανόνα της τηλεοπτικής σειράς στην οποία εμφανίζονταν πάντα διάσημοι καλεσμένοι.

    Για τον Μπόμπιν, η σειρά δεν ήταν μόνο για παιδιά. "Ήταν μια σειρά που προωθούσε τις αξίες της ελπίδας και της αισιοδοξίας. Σήμερα αυτό δεν μπορεί να κάνει κακό".

    [02] Συνελήφθη 29χρονη στο Αγρίνιο, κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος

    Μία 29χρονη Eλληνίδα συνελήφθη στο Παναιτώλιο Αγρινίου, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών.

    Η 29χρονη συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγρινίου και πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Ελλάδος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η συλληφθείσα αναζητείτο από τις γερμανικές αρχές, για υποθέσεις ναρκωτικών.

    [03] Τρεις νεκροί σε νέες βιαιότητες στην Αίγυπτο - Αμερόληπτη έρευνα ζητεί ο ΟΗΕ

    Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, κατά την πέμπτη ημέρα των φονικών συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που ζητούν να τερματιστεί η εξουσία των στρατιωτικών στην Αίγυπτο, σύμφωνα μ' ένα γιατρό σε νοσοκομείο εκστρατείας στο Κάιρο.

    "Επρόκειτο σίγουρα για πραγματικές σφαίρες, όμως δεν μπόρεσα να τους εξετάσω πριν σταλούν σε νοσοκομεία. Το κεφάλι του ενός είχε συνθλιβεί", διευκρίνισε ο Σάντι αλ-Νάγκαρ, γιατρός στο νοσοκομείο εκστρατείας που έχει εγκατασταθεί στο τέμενος Όμαρ Μάκραμ στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Υγείας της Αιγύπτου Αμρ Χέλμι διέψευσε σήμερα πληροφορίες ότι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν αέριο νεύρων εναντίον των διαδηλωτών στην Πλατεία Ταχρίρ.

    "Το παραϊατρικό προσωπικό του υπουργείου Υγείας που εργάζεται στην Ταχρίρ εκτέθηκε επίσης στο αέριο και δεν εμφάνισε ασυνήθιστα συμπτώματα", δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος έκανε μια περιοδεία στην πλατεία.

    Ο ίδιος πρόσθεσε πως έφτιαξε μια επιτροπή για να εξετάσει δείγματα του αερίου που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των διαδηλωτών.

    Η Υπάτη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι ζήτησε εξάλλου σήμερα να πραγματοποιηθεί μια έρευνα "ταχεία, αμερόληπτη και ανεξάρτητη" για τους φόνους διαδηλωτών στην Αίγυπτο.

    [04] Σεισμική δόνηση στα νότια της Κρήτης

    Ηράκλειο, Ελλάδα 23/11/2011 14:43 (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Μυσιρλάκη Γ.)

    Ηράκλειο : Σεισμική δόνηση στα Νότια της Κρήτης

    Σεισμική δόνηση μεγάλης διάρκειας σημειώθηκε πριν από λίγο και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην περιοχή της Μεσαράς αλλά και στο Ηράκλειο . Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για σεισμό άνω των 5 Ρίχτερ και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμές ζημιές, ενώ αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου για το ακριβές μέγεθος του σεισμού.

    [05] Παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής η Ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής για το 2011

    Ως "εθνικό καθήκον" χαρακτήρισε την υλοποίηση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, παραλαμβάνοντας την Ενδιάμεση Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής για το 2011, από το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο.

    Ο Γ. Προβόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι αποτελεί "διακύβευμα η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ", επισημαίνοντας ότι "η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου δίνει μια νέα ευκαιρία στην Ελλάδα, αλλά πιθανότατα και την τελευταία".

    "Γι' αυτό, καθυστερήσεις, αποκλίσεις από τους στόχους που έχουν τεθεί, θα πρέπει να μην επαναληφθούν", τόνισε και πρόσθεσε ότι "θα πρέπει να επιταχύνουμε τον βηματισμό μας και, όχι μόνο για να καλύψουμε τους στόχους, αλλά να υπερκαλύψουμε ένα μέρος από το χαμένο έδαφος".

    "Το διακύβευμα είναι πλέον πολύ μεγάλο. Είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και επομένως πιστεύω ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουμε κανένα δίλημμα. Πρέπει να πετύχουμε", κατέληξε, παραδίδοντας την Έκθεση του, ο Γιώργος Προβόπουλος.

    "Είναι απόλυτη ανάγκη να διασφαλίσουμε αυτό που επετεύχθη αυτά τα δύο χρόνια: τη μη χρεοκοπία της χώρας. Χρεοκοπία, η οποία θα οδηγούσε στην απόλυτη καταστροφή. Πρέπει, επίσης, να εξασφαλίσουμε την υλοποίηση της τόσο σημαντικής συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Αυτό αποτελεί εθνικό καθήκον για όλους μας", τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 November 2011 - 13:29:31 UTC