Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εμφύλιος πόλεμος στη Συρία
  • [02] Κυνηγώντας μια καλύτερη ζωή
  • [03] Γ. Κουτρουμάνης: Δημιουργία 40.000 θέσεων απασχόλησης
  • [04] Λιποθύμισε 13χρονος μαθητής λόγω υποσιτισμού
  • [05] Δάνεια για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις
  • [06] Πτώση 1,58% στο χρηματιστήριο της Αθήνας

  • [01] Εμφύλιος πόλεμος στη Συρία

    Σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου βρίσκεται πλέον η Συρία, όπου οι νεκροί από τις συγκρούσεις έχουν ξεπεράσει τις 4.000 ενώ λιποτάκτες στρατιώτες έχουν πάρει τα όπλα και στρέφονται κατά της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, όπως δήλωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι.

    "Η εκτίμηση είναι ότι οι νεκροί φτάνουν τουλάχιστον τις 4.000, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε πρέπει να είναι πολύ περισσότεροι", είπε η Πιλάι σε συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε στη Γενεύη.

    Την Δευτέρα η διεθνής επιτροπή που ορίστηκε από το Συμβούλιο για να εξετάσει την κατάσταση έδωσε στη δημοσιότητα μια έκθεση κόλαφο για τη Συρία. Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι συριακές αρχές διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην προσπάθειά τους να καταστείλουν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

    Στο μεταξύ, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να σκληρύνουν τις οικονομικές κυρώσεις τους σε βάρος της Συρίας, βάζοντας στόχο κυρίως τον χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς και τους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

    [02] Κυνηγώντας μια καλύτερη ζωή

    Κρύβονται κάτω από τις εξατμίσεις των φορτηγών για να αποφύγουν τη σύλληψη. Ρισκάρουν την ίδια τους τηζωή για να διεκδικήσουν μια καλύτερη τύχη.

    Ο λόγος για τις χιλιάδες των παράνομων μεταναστών που επιχειρούν κάθε χρόνο να εισέλθουν στην Ελλάδα, μέσω των μεγάλων λιμανιών της χώρας. Ένα από αυτά είναι και η Πάτρα. Εκεί, βρέθηκε ο φακός του ΑΠΕ - ΜΠΕ και σας μεταφέρει ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ (web-dock)...

    Τί είναι τα web-docs

    Τηλεοπτικά ρεπορτάζ, ντοκιμαντέρ, συνεντεύξεις, έρευνες αλλά καιμια σειρά από αφιερώματα συνθέτουν τα web-docks του ΑΠΕ - ΜΠΕ. Επικοινωνήστε με το τμήμα WebTV του Aθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για να ενημερωθείτε για το νέο περιεχόμενο.

    Δείτε τρέιλερ από web-docks:

    Οι καημοί της λιμνοθάλασσας

    Δύο ιερείς για χιλιάδες μετανάστες

    [03] Γ. Κουτρουμάνης: Δημιουργία 40.000 θέσεων απασχόλησης

    «Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή. Η πολιτική αλληλεγγύη των κρατών-μελών της Ευρωζώνης είναι καθοριστικής σημασίας, τόσο για την υπέρβαση της ελληνικής κρίσης χρέους, όσο και για το μέλλον του κοινού μας νομίσματος».

    Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, στην παρέμβασή του στο συμβούλιο των υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ (EPSCO), που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες με ευθύνη της πολωνικής προεδρίας και εξετάζει τον απολογισμό της στρατηγικής «Ευρώπη 2020».

    Ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε στο «Ελληνικό Πρόγραμμα Μεταρρύθμισης» και σημείωσε: «Σε συνθήκες οξύτατης κοινωνικής κρίσης, με σημαντικές θυσίες για το σύνολο του ελληνικού λαού, η Ελλάδα μείωσε το δημοσιονομικό έλλειμμα, από 15,7% του ΑΕΠ το 2009, στο 10,6% το 2010 και η προσπάθεια συνεχίζεται. Σύμφωνα με τις υφιστάμενες εκτιμήσεις, το τρέχον έτος, το δημοσιονομικό έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 9% του ΑΕΠ».

    «Μειώσαμε δραστικά το μη μισθολογικό κόστος, επιδοτώντας τις ασφαλιστικές εισφορές, με σκοπό να προστατεύσουμε την υφιστάμενη παραγωγική απασχόληση καθώς και να τονώσουμε τη ζήτηση εργασίας. Με βάση τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία, τα εν λόγω προγράμματα συνέβαλαν στην προστασία περίπου 300.000 θέσεων απασχόλησης και στην επαγγελματική ένταξη 80.000 ανέργων», υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

    «Δρομολογήσαμε ειδικά προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας για την απασχόληση, εντός του 2011, 57.500 ανέργων και εφαρμόζουμε ολοκληρωμένα προγράμματα, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς κοινωνικούς εταίρους, για την ενδυνάμωση των τοπικών πρωτοβουλιών ανάπτυξης και απασχόλησης. Οι δράσεις αυτές θα συμβάλουν, εντός του 2011, και μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2012, στη δημιουργία 40.000 θέσεων απασχόλησης».

    [04] Λιποθύμισε 13χρονος μαθητής λόγω υποσιτισμού

    Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Κρήτης η είδηση της λιποθυμίας 13χρονου μαθητή σε Γυμνάσιο του Ηρακλείου, λόγω υποσιτισμού.

    Το περιστατικό, αν και συνέβη πριν λίγες ημέρες, ήρθε στη δημοσιότητα προχθές και έχει συγκλονίσει τους πάντες.

    Η μητέρα του παιδιού, η οποίαέχει άλλα τρία αγόρια, είναι χωρισμένη και άνεργη,όταν ειδοποιήθηκε για το περιστατικό, ανέφερε στη διευθύντρια του σχολείου: "Έχουμε να φάμε δύο μέρες και είναι πολύ φυσικό να λιποθυμήσει το παιδί".

    Ο Συλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι καθηγητές του σχολείου έσπευσαν να τη βοηθήσουν, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα σοβαρά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα.

    [05] Δάνεια για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

    Ξεκίνησε η υποβολή προτάσεων για την χορήγηση ευνοϊκών μικροδανείων, έως 25.000 ευρώ, σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη της ελληνική επικράτεια από το JEREMIE, μέσω της Alpha Bank.

    Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεως προς την τράπεζα έχει ορισθεί η 31η Αυγούστου 2012, εκτός εάν ο προϋπολογισμός του προγράμματος εξαντληθεί νωρίτερα.

    Συνολικά πρόκειται να διατεθούν στην αγορά μικροδάνεια με ευνοϊκό επιτόκιο, συνολικού ύψους περισσότερο από 60 εκ. ευρώ. Συγκεκριμένα, η δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 30,3 εκ. ευρώ ενώ για το εν λόγω προϊόν ο επιλεχθείς, μέσω διαγωνισμού, Ενδιάμεσος Οργανισμός (Alpha Bank) θα συνεισφέρει αντίστοιχο με τη δημόσια δαπάνη ποσό (30,3 εκ. ευρώ), ώστε να επιμεριστεί ο κίνδυνος και να μειωθούν οι απαιτούμενες εξασφαλίσεις και τα επιτόκια για τη χορήγηση των δανείων.

    [06] Πτώση 1,58% στο χρηματιστήριο της Αθήνας

    Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, μετά τη χθεσινή ισχυρή ανοδική αντίδραση, καθώς επανήλθαν οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές.

    O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 671,43 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,58%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 50,977 εκατ. ευρώ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 December 2011 - 17:29:32 UTC