Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν προβλέπεται μείωση για τις κύριες συντάξεις του ΙΚΑ, διαβεβαιώνει ο διοικητής του οργανισμού
  • [02] Στα 730.000 στρέμματα οι ενεργειακές καλλιέργειες στην Ελλάδα
  • [03] 85.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από φυσικές καταστροφές
  • [04] Ευρωπαϊκό κολύμβησης: Πρόκριση για τον Δημητριάδη

  • [01] Δεν προβλέπεται μείωση για τις κύριες συντάξεις του ΙΚΑ, διαβεβαιώνει ο διοικητής του οργανισμού

    Ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ για το 2012 δεν προβλέπει μείωση των κυρίων συντάξεων, διαβεβαίωσε ο διοικητής του Οργανισμού Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Αθήνα 9.84".

    "Σε ό,τι μας αφορά, ο προϋπολογισμός του ΙΚΑ το 2012, που είμαι σίγουρος ότι θα εκτελεστεί στο σύνολό του με απόλυτη συνέπεια, δεν προβλέπει μείωση των κύριων συντάξεων", είπε ο κ Σπυρόπουλος σχολιάζοντας δημοσιεύματα.

    Ερωτηθείς για τις επικουρικές, ωστόσο, είπε ότι το θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά του.

    [02] Στα 730.000 στρέμματα οι ενεργειακές καλλιέργειες στην Ελλάδα

    Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 εκτιμάται ότι θα προωθηθούν σταδιακά οι απαιτούμενες νομοθετικές και άλλες διαδικασίες, που θα ανοίξουν τον δρόμο για την παραγωγή και διάθεση βιοαιθανόλης στην Ελλάδα, παρά την αναταραχή -λόγω της κρίσης- στο πολιτικό και οικονομικό σκηνικό της χώρας μας, όπως υποστηρίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δρ μηχανολόγος μηχανικός, Κώστας Κωνσταντίνου, συντονιστής του Περιφερειακού Ενεργειακού Κέντρου Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΚΚΜ)/ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ.

    Σύμφωνα με τον δρα Κωνσταντίνου, ο λόγος για την ταχεία προώθηση των ρυθμίσεων έχει να κάνει με τις δεσμεύσεις, που έχει αναλάβει η Ελλάδα, «για την αντικατάσταση τουλάχιστον του 10% των συμβατικών καυσίμων μεταφορών με βιοκαύσιμα» μέχρι το 2020, ο οποίος δεν μπορεί -κατά τον ίδιο- να καλυφθεί μόνο με βιοντίζελ.

    Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνει ο δρ Κωνσταντίνου, σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί και το έργο της ομάδας εργασίας, που συστάθηκε τον Αύγουστο του 2011, με απόφαση του γενικού γραμματέα Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με αντικείμενο την εισαγωγή και προώθηση της βιοαιθανόλης στην ελληνική επικράτεια (η οποία επρόκειτο να παραδώσει τη γνωμοδότησή της για το ρυθμιστικό πλαίσιο μέχρι το τέλος του περασμένου Νοεμβρίου).

    Κατά τον δρα Κωνσταντίνου, το γλυκό σόργο αποτελεί μία από τις καλύτερες επιλογές για την παραγωγή βιοαιθανόλης στην Ελλάδα, δεδομένου ότι μπορεί να καλλιεργηθεί και σε μη γόνιμες περιοχές, ενώ δεν χρειάζεται πολύ νερό, σε αντίθεση με το καλαμπόκι (από το οποίο επίσης παράγεται βιοαιθανόλη).

    Σύμφωνα με τους τελευταίους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν μέσω του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ), στον ΟΠΕΚΕΠΕ εκτιμούν την έκταση ενεργειακών καλλιεργειών σε περίπου 730.000 στρέμματα το έτος 2010. Οι ενεργειακές καλλιέργειες αφορούν κατά κύριο λόγο τον ηλίανθο και δευτερευόντως την ελαιοκράμβη, ενώ λίγες εκτάσεις καλλιεργούνται με σόγια και ελάχιστες με ατρακτυλίδα.

    [03] 85.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από φυσικές καταστροφές

    Ογδόντα πέντε χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας φυσικών καταστροφών ενώ 230 εκατομμύρια ακόμη επηρεάζονται από τις συνέπειές τους. Τα στοιχεία αυτά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι περισσότερο από ανησυχητικά καθώς αποκαλύπτουν αύξηση, κατά πέντε φορές από το 1975, της συχνότητας των φυσικών καταστροφών. Οι προβλέψεις μάλιστα για το μέλλον δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικές, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, των αλλαγών στην παγκόσμια βιομηχανική δραστηριότητα και της αύξησης του πληθυσμού.

    Τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάστηκαν στο συνέδριο που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη η Διεύθυνση Υδάτων Κεντρικής Μακεδονίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο σχέδιο "Flinkman" του προγράμματος πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σύμφωνα, άλλωστε, με τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θύμιο Σώκο, το θέμα της διαχείρισης των κινδύνων από τις πλημμύρες απασχολεί ιδιαίτερα τη Μακεδονία και τη Θράκη, λόγω της παρουσίας τεσσάρων διασυνοριακών ποταμών, του Αξιού, του Στρυμόνα, του Νέστου και του Έβρου.

    [04] Ευρωπαϊκό κολύμβησης: Πρόκριση για τον Δημητριάδη

    Την πρόκριση για τον απογευματινό τελικό των 200μ. πεταλούδα πήρε ο Στέφανος Δημητριάδης, κατά την 3η ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που διεξάγεται στο Σέτσιν της Πολωνίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τη 10η θέση του πρωινού προκριματικού με 1:54.74 και εξασφάλισε τη συμμετοχή του σε έναν τελικό μεγάλης διοργάνωσης, για δεύτερη φορά στην καριέρα του (είχε προηγηθεί η όγδοη θέση στο Ευρωπαϊκό 50άρας της Βουδαπέστης το 2010, στο ίδιο αγώνισμα). Πλέον, ο 22χρονος κολυμβητής θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό στον τελικό, ενώ δείχνει σε θέση να καταρρίψει και το πανελλήνιο ρεκόρ του Γιάννη Δρυμωνάκου (1:54.28).

    Στο μεταξύ, η Νόρα Δράκου προκρίθηκε -έστω και οριακά- στους απογευματινούς ημιτελικούς των 50μ. ύπτιο προκρίθηκε, καθώς κατετάγη 22η στον προκριματικό και πήρε το εισιτήριο για την 20άδα, αφού πιο πάνω στην κατάταξη βρίσκονταν τρεις αθλήτριες από τη Ρωσία και άλλες τρεις από την Πολωνία (από κάθε χώρα μόνο δύο μπορούν να περάσουν από τον προκριματικό). Η 19χρονη Δράκου σημείωσε μάλιστα πανελλήνιο ρεκόρ με 27.91, βελτιώνοντας το 27.95 που είχε η ίδια από την αντίστοιχη διοργάνωση του 2009, στην Κωνσταντινούπολη.

    Από τις υπόλοιπες σημερινές ελληνικές συμμετοχές δεν υπήρξε κάτι ιδιαίτερο. Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης ήταν 28ος στα 50μ. πρόσθιο με 27.92, ο Ανδρέας Βαζαίος 26ος στα 200μ. πεταλούδα με 1:58.57 και ο Κριστιάν Γκολομέεβ 35ος στα 100μ. μικτή ατομική με 57.26.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 December 2011 - 11:29:30 UTC