Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Είναι προσδιορισμένος ο βίος της κυβέρνησης
  • [02] Γέφυρα ακόμα και για μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ ρίχνει η Ντ. Μπακογιάννη
  • [03] Κύπρος: Δυσαρέσκεια του υπ. Οικονομικών για τη δυστοκία που παρατηρείται στη λήψη μέτρων για την οικονομία

  • [01] Δ. Αβραμόπουλος: Είναι προσδιορισμένος ο βίος της κυβέρνησης

    Τη βεβαιότητα πως η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει, με την εντολή του ελληνικού λαού, την πολιτική που οδήγησε τη χώρα σε αδιέξοδο επισημαίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής.

    Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας τονίζει πως μετά την περιδίνηση του δημοψηφίσματος η αξιωματική αντιπολίτευση ακολούθησε υπεύθυνα εθνική στάση απέναντι στον τόπο και την κοινωνία ενώ κάνει λόγο και για πλήρη δικαίωση της αντιμνημονιακής στάσης του Αντώνη Σαμαρά.

    " Χρειάζεται αλήθεια, ειλικρίνεια και ρεαλισμός για να φύγουμε προς τα εμπρός" δηλώνει ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος υπενθυμίζει πως σε όλη του την πολιτική διαδρομή υπήρξε συνεπής υποστηρικτής της συναίνεσης, της εθνικής συνεννόησης, της συνεργασίας και του πολιτικού πολιτισμού.

    Χαρακτηρίζοντας πολύ ουσιαστική τη συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τονίζει πως ο χρονικός βίος της κυβέρνησης έχει προσδιορισθεί και πως αν υπάρξει μια χρονική απόκλιση αυτή θα είναι μικρή.

    Ο κ. Αβραμόπουλος τάσσεται υπέρ της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας απ ευθείας από το λαό ενώ επιρρίπτει ευθύνες στον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για την αδυναμία πολιτικής συνεννόησης στην τελευταία διετία. Φροντίζει μάλιστα να στείλει και μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του τονίζοντας πως " ποτέ οι μικρές ομάδες μέσα στα μεγάλα κόμματα δεν έπαιξαν στον τελικό." Υπενθύμισε μάλιστα πως ο ίδιος αισθάνεται πως ενώνει και δεν διχάζει, γεφυρώνει και δεν χωρίζει.

    [02] Γέφυρα ακόμα και για μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ ρίχνει η Ντ. Μπακογιάννη

    Γέφυρα ακόμα και για μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ ρίχνει η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία σε συνέντευξή της στη REAL NEWS. Η μόνη προϋπόθεση που θέτει , είναι ο ρεαλισμός στην πολιτική γραμμή πλεύσης, ρεαλισμό που μάλιστα δηλώνει πως ήδη βλέπει στις κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά.

    " Αν ο κ. Σαμαράς συνεχίσει την αλλαγή πλεύσης που πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες προς πιο φιλοευρωπαϊκές θέσεις και πιο ρεαλιστικές επιλογές μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες συνεργασίας" δηλώνει η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

    Η κυρία Μπακογιάννη εκτιμά πως ο δικομματισμός όπως τον ξέραμε τα τελευταία 30 χρόνια δεν υπάρχει πια ενώ επισημαίνει πως η πτώση του δεν συνοδεύεται από μια ορατή και συγκροτημένη εναλλακτική λύση σε επίπεδο κοινωνίας.

    Σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη υπάρχουν πλέον οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις τόσο στην κοινωνία όσο και στον πολιτικό κόσμο για να οικοδομηθούν οι κυβερνήσεις συνεργασίας από επιλογή και όχι από ανάγκες αδιεξόδου.

    Η ίδια μάλιστα ξεκαθαρίζει πως θα στήριζε μια κυβέρνηση " που θα είχε ως κόκκινη γραμμή τη διασφάλιση της στρατηγικής κατάκτησης του ελληνικού λαού που είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στον πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης και της ευρωζώνης, και θα είχε τη βούληση να κάνει πράξη τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις." Επισημαίνει μάλιστα πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν μόλις έχουν κλείσει τα μεγάλα θέματα που επηρεάζουν τη θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    [03] Κύπρος: Δυσαρέσκεια του υπ. Οικονομικών για τη δυστοκία που παρατηρείται στη λήψη μέτρων για την οικονομία

    Ο υπουργός Οικονομικών, Κίκης Καζαμίας εξέφρασε δυσαρέσκεια για τη στάση της αντιπολίτευσης, η οποία, είπε, διατυπώνει συνεχώς επικρίσεις και δεν ικανοποιείται με τίποτα. Αναφερόμενος στις αντιπαραθέσεις για τη στόχευση των κοινωνικών παροχών, ο κ. Καζαμίας είπε ότι "εκφράζουν διαφωνίες αυτοί που εδώ και μήνες μας πελεκούν", κατά την έκφρασή του.

    Ο ίδιος, πρόσθεσε, δεν διεκδικεί το αλάθητο και ζήτησε αν υπάρχουν προτάσεις να κατατεθούν. Διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει οποιαδήποτε πρόταση.

    Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η μόνη εισήγηση που άκουσε είναι η οριζόντια μείωση των κοινωνικών παροχών, την οποία, τόνισε, ο ίδιος απορρίπτει διότι αποτελεί μεγάλη στρέβλωση.

    Αναφέρθηκε και στις συζητήσεις για πάγωμα των μισθών και της ΑΤΑ, τονίζοντας ότι δεν μπορούν αυτά τα θέματα να συζητούνται επ' άπειρον.

    Ο καθένας, είπε ο κ. Καζαμίας, ας αναλάβει τις ευθύνες του και να πάρει αποφάσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 December 2011 - 17:29:29 UTC