Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις πρωθυπουργού με Σαμαρά - Καρατζαφέρη
  • [02] Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης
  • [03] Εκδρομές αγάπης, για κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά
  • [04] Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων

  • [01] Συναντήσεις πρωθυπουργού με Σαμαρά - Καρατζαφέρη

    Διαδοχικές συναντήσεις θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, στις 18.30 μμ, και τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργο Καρατζαφέρη, στις 20.00 μμ.

    Εγκρίθηκε κατ' αρχήν από το υπουργικό Συμβούλιο το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την "Δίκαιη Δίκη και την επίσπευση των διαδικασιών απονομής Δικαιοσύνης", το οποίο θα προωθηθεί στην Βουλή προς συζήτηση μετά την Πρωτοχρονιά.

    Μετά τη συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, θα ενσωματώσει τις προτάσεις των κομμάτων για να επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση.

    Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, το ζήτημα της επίσπευσης της απονομής Δικαιοσύνης είναι μέρος του Μνημονίου, ενώ σε ό,τι αφορά το ζήτημα του αξιόποινου, τμήμα των προτάσεων έχει διατυπωθεί και από το δικαστικό σώμα.

    Ωστόσο στη διάρκεια της συζήτησης στο υπουργικό Συμβούλιο οι τόνοι ανέβηκαν όταν διαπιστώθηκαν "ιδεολογικές διαφωνίες" μεταξύ υπουργών τις οποίες εξέφρασαν κυρίως οι υπουργοί που προέρχονται από τον ΛΑ.Ο.Σ.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο υπουργός Μεταφορών, Μάκης Βορίδης, έθεσε το ερώτημα πως είναι δυνατόν να έρχονται τέτοια νομοσχέδια όταν είναι γνωστές οι ιδεολογικές διαφορές, ενώ σε ότι αφορά το νομοσχέδιο αυτό καθ' αυτό τάχθηκε κατά της μείωσης των ποινών, της απλοποίησης των διαδικασιών για έκδοση διαζυγίου, διατυπώνοντας ταυτόχρονα και ορισμένες τεχνικές παρατηρήσεις.

    Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης ο κ. Βενιζέλος είπε ότι "δεν έχουν δίκιο οι "κραυγάζοντες"", φράση που ενόχλησε σφόδρα τον κ. Βορίδη, ο οποίος είπε ότι "η κυβέρνηση αυτή δεν είναι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αλλά αποτελείται από τρεις εταίρους, των οποίων οι απόψεις πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, προσθέτοντας ότι "όποιος έχει άλλη άποψη δεν είναι "κραυγάζων"".

    Όπως αναφέρθηκε η παρέμβασή του πυροδότησε μια μεγάλη συζήτηση για τη λειτουργία της κυβέρνησης σε τέτοιες περιπτώσεις.

    Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι κυβέρνηση ελάχιστου κοινού παρανομαστή, πρέπει να γίνεται προσπάθεια για σύνθεση των απόψεων και όπου αυτό δεν καθίσταται δυνατόν την τελική λύση θα δίνει η Βουλή, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, αποδίδοντας το "κλίμα" που επικράτησε στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

    Το "κλίμα" αυτό υιοθετήθηκε από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και τον προερχόμενο από τη ΝΔ αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να είναι "μονοθεματική" κυβέρνηση. Ο κ. Αρβανιτόπουλος έφερε ως παράδειγμα τη διακομματική συνεννόηση που έχει ξεκινήσει στο υπουργείο Παιδείας για να προωθηθούν σειρά μεταρρυθμίσεων.

    Από τη μεριά του ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, επισήμανε, με αφορμή το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο αποτελείται από 114 άρθρα, ότι σε τέτοιου όγκου νομοσχέδια, ένα κυβερνητικό σχήμα με τόσους υπουργούς είναι δύσκολο να συναινέσει χωρίς να εκφραστούν διαφωνίες. Ο υπουργός Εξωτερικών πρότεινε οι διαφωνίες να λύνονται σε χαμηλότερο επίπεδο και μόνο όταν προκύπτουν μείζονες, αυτές να έρχονται στο υπουργικό συμβούλιο.

    Με αφορμή όλη αυτή τη συζήτηση κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι "μπροστά μας είναι ένα πείραμα που δεν έχει ξαναγίνει και είναι φυσικό να ανακύπτουν προβλήματα". Η κυβέρνηση αυτή, συνέχισαν, έχει πάνω από το κεφάλι της σαν "δαμόκλειο σπάθη" τον κίνδυνο χρεοκοπίας και μπροστά της τεράστια προβλήματα. "Το πρωτοφανές του εγχειρήματος δημιουργεί τριβές και το ερώτημα είναι αν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε". Αν γίνει αυτό, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, τότε θα έχουμε καταφέρει να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες των πολιτών, αν όχι τότε αυτό θα συνιστά συνολική αποτυχία.

    "Δεν μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές τώρα, όταν διαπραγματευόμαστε το PSI

    "Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ είναι η εγγύηση για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου. Εμείς θέλουμε αυτή η κυβέρνηση να πετύχει και θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχει", δήλωσε, μιλώντας στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές, προτού ολοκληρωθούν οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις.

    Η αναφορά του υπουργού στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ ερμηνεύτηκε από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη ως προειδοποίηση ότι αν τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου αποχωρήσουν, τότε μπορεί το ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει να την στηρίζει μόνο του.

    Ειδικότερα, ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι "δεν μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές τώρα, όταν διαπραγματευόμαστε το PSI καθημερινά. Νυχθημερόν, με μεγάλες δυσκολίες για τις οποίες δυστυχώς κωλύομαι να μιλήσω δημόσια. Και θα έπρεπε να μιλήσω για να ξέρει ο Έλληνας πολίτης τι γίνεται. Δεν μπορεί η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές πριν διαπραγματευτούμε όλοι μαζί και πριν συμφωνήσουμε όλοι μαζί το νέο πρόγραμμα, με τις προϋποθέσεις του, τις δημοσιονομικές και τις διαρθρωτικές" και πρόσθεσε ότι "έχει απόλυτο ο δίκιο ο Πρωθυπουργός όταν λέει πως στις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς θα αποσαφηνίσει το χρονοδιάγραμμα και το πλαίσιο λειτουργίας της κυβέρνησης".

    [02] Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης

    Με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή, επιστρέφονται από σήμερα οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι άδειες και οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

    Η Απόφαση αφορά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και την 22.12.2011.

    Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και την 22.12.2011.

    Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, για τις εξής παραβάσεις:

    Β· Οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος

    Β· Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης

    Β· Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη

    Β· Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.

    Β· Μη καταβολή τέλους διοδίων

    Οι αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.

    Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί, όπου επιβλήθηκε, το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

    [03] Εκδρομές αγάπης, για κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά

    «Όταν ένα παιδί στα οκτώ του χρόνια, επαιτεί στα φανάρια, ποιο θα είναι το μέλλον του μετά από δέκα χρόνια;» Αυτός ο προβληματισμός ήταν η αφορμή για τον Τιμολέων Γκέτσο να περάσει από την απλή σκέψη στην ουσιαστική δράση, να ανασκουμπωθεί και μαζί με μία μικρή ομάδα ομοϊδεατών του, να δημιουργήσει την άνοιξη του 2010, την εθελοντική ομάδα «Εκδρομή της Αγάπης».

    Στόχος της ομάδας είναι να προσφέρει τη χαρά βιωματικών εκδρομών σε κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά, για τα οποία μία εκδρομή φαντάζει ως πολυτέλεια και ανήκει στη σφαίρα των ονείρων τους. Σκοπός της ομάδας είναι η ουσιαστική συμβολή στη διαμόρφωση υγιών και δημιουργικών αυριανών πολιτών.

    Σήμερα, ύστερα από ενάμιση χρόνο λειτουργίας, η ομάδα αριθμώντας περισσότερους από είκοσι εθελοντές και έχοντας ήδη στο ενεργητικό της τέσσερις εκδρομές με τα παιδιά από το Ζάννειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και Αγωγής στο Ναύπλιο, τη Βοιωτία, την Αίγινα και τα Καλάβρυτα, στοχεύει στο να επεκτείνει τις δράσεις της και στην υπόλοιπη Ελλάδα, συνεργαζόμενη με όσο το δυνατόν περισσότερα ιδρύματα αλλά και σχολεία, ενώ ήδη έχει προγραμματίσει για τις αρχές Φεβρουαρίου νέες εκδρομές με το Ίδρυμα Χατζηκώνστα, το Χατζηκυριάκειο, καθώς και με ιδρύματα κακοποιημένων κοριτσιών και ορφανών στην Κρήτη.

    «Όραμά μας, μέσα από τις βιωματικές εκδρομές, είναι μία κοινωνία χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς για τους απόρους, τους μετανάστες, τα ΑμεΑ, όπου όλα τα παιδιά θα μεγαλώνουν μαθαίνοντας στην πράξη ότι μπορούν να έχουν ποιοτικότερη ζωή και ίσα δικαιώματα, αναπτύσσοντας τις αρχές της συνεργασίας, της αποδοχής στη διαφορετικότητα, την αγάπη για το περιβάλλον», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της ομάδας κ. Γκέτσος.

    Όσον αφορά την ανταπόκριση των παιδιών που συμμετείχαν σε αυτές τις εκδρομές, ο κ. Γκέτσος τη χαρακτήρισε «συγκλονιστική». «Τα παιδιά συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες και χαίρονται τόσο πολύ σε αυτές τις εκδρομές, πράγμα το οποίο μας δίνει απίστευτη έμπνευση και δύναμη να συνεχίζουμε, παρά τις δυσκολίες», αναφέρει.

    Η «Εκδρομή της Αγάπης» είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε μπορεί να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, χρήματα ή τρόφιμα, καθώς και σε χορηγούς, οι οποίοι θα ήθελαν να συνδεθούν και να συμπλεύσουν σε αυτή την προσπάθεια, ενώ μέσα από λαχειοφόρους αγορές, πώληση αναμνηστικών και πάρτυ, γίνονται προσπάθειες για να καλυφθούν τα έξοδα των μελλοντικών εκδρομών.

    Περισσότερες πληροφορίες για την «Εκδρομή της Αγάπης», υπάρχουν στο facebook group: Εκδρομή της Αγάπης, καθώς και στο τηλέφωνο 6974461019.

    [04] Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων

    Κανονικά εκτελούνται από το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά την εξασθένηση των ανέμων σε αρκετές θαλάσσιες περιοχές.

    Ωστόσο κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πρίνου-Καβάλας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 December 2011 - 7:29:25 UTC