Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το μεσημέρι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γ. Παπανδρέου
  • [02] Δολοφονική επίθεση στον πιο εμπορικό δρόμο του Λονδίνου
  • [03] Ο Σισέ δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει στην Λάτσιο
  • [04] Θύματα απάτης από αγορές στο ίντερνετ έπεσαν Αυστραλοί καταναλωτές
  • [05] ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις για την PIP από το 2000

  • [01] Το μεσημέρι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γ. Παπανδρέου

    Ολοκληρώνει σήμερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος τον κύκλο των επαφών του με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, με τη συνάντηση που θα έχει στις 12 το μεσημέρι, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

    Χθες, οι κκ Παπαδήμος και Παπανδρέου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, στη διάρκεια της οποίας εθίγησαν τα θέματα που θα συζητήσουν σήμερα.

    Επίσης, στη σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στρέφεται το ενδιαφέρον για την επόμενη μέρα στο Κίνημα, μετά τις πιέσεις στελεχών για δρομολόγηση διαδικασιών διαδοχής στην ηγεσία του κόμματος. Η συνεδρίαση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την 21η Δεκεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω των συνεδριάσεων των υπουργικών συμβουλίων, θα πραγματοποιηθεί στις 3 μετά το μεσημέρι με διευρυμένη σύνθεση.

    [02] Δολοφονική επίθεση στον πιο εμπορικό δρόμο του Λονδίνου

    Ένας 18χρονος έχασε τη ζωή του από επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε χθες Δευτέρα μπροστά στα μάτια εκατοντάδων έντρομων βρετανών και τουριστών που έκαναν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους σε έναν από τους πλέον εμπορικούς δρόμους της Ευρώπης, την Oxford Street στο Λονδίνο.

    Ο 18χρονος δέχτηκε επίθεση στη διάρκεια καυγά που ξέσπασε ανάμεσα σε δύο παρέες νεαρών.

    Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε περίπου δέκα υπόπτους για την επίθεση που σημειώθηκε στις 1345 GMT και προκάλεσε το κλείσιμο τμημάτων της πολυσύχναστης εμπορικής περιοχής του κέντρου.

    Η επομένη των Χριστουγέννων είναι κατά παράδοση μια από τις πιο δημοφιλείς στους καταναλωτές που κάνουν τις αγορές τους στην Oxford Street καθώς ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις.

    Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, περίπου στις 1800 GMT, ένας άνδρας 21 ετών δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι στο πόδι, κοντά στο Oxford Circus, στην ίδια περιοχή. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα τραύματά του δεν είναι απειλητικά για τη ζωή του και πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να γνωρίζει αν τα δύο περιστατικά συνδέονται. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τρεις υπόπτους για την δεύτερη επίθεση.

    [03] Ο Σισέ δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει στην Λάτσιο

    Την απόφαση του να παραμείνει στην Λάτσιο και να αποδείξει ότι είναι «μαχητής», γνωστοποίησε ο Τζιμπρίλ Σισέ, μέσω της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

    «Ακούω πολλά γύρω από το όνομα μου και θέλω να ξεκαθαρίσω την κατάσταση. Θα μείνω στην Λάτσιο και θα δείξω ποιός πραγματικά είμαι. Δεν εγκαταλείπω, είμαι ένας μαχητής και θα το δείτε», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γάλλος επιθετικός, που το περασμένο καλοκαίρι πήγε στην Λάτσιο από τον Παναθηναϊκό.

    Αξίζει να σημειωθεί, ότι το τελευταίο διάστημα, εντάθηκαν οι φήμες που ήθελαν τον 30χρονο επιθετικό να επιστρέφει στην πατρίδα του και στην Οσέρ, με τα «χρώματα» της οποίας αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο σαμπιονά το 2002 με 22 γκολ και το 2004 με 26 γκολ.

    [04] Θύματα απάτης από αγορές στο ίντερνετ έπεσαν Αυστραλοί καταναλωτές

    Το χειρότερο δώρο που θα μπορούσε να πάρει κάποιος τα Χριστούγεννα, είναι ένα άδειο κουτί, ιδιαίτερα αν το έχει πληρώσει ο ίδιος.

    Αυτό συνέβη σε πολλούς Αυστραλούς που, βλέποντας ευκαιρίες στο ίντερνετ και ανυποψίαστοι, έσπευσαν να αγοράσουν αγαθά, όπως τηλεοράσεις, σε τιμές ευκαιρίες, από γνωστές φίρμες και την έπαθαν.Μερικοί έλαβαν με το ταχυδρομείο άδεια κουτιά, ενώ άλλοι τίποτε.

    Η αυστραλιανή αστυνομία η οποία ερευνά την απάτη, αρνείται να δώσει πληροφορίες προς το παρόν, περιορίζεται δε να δηλώσει ότι ΅προτεραιότητά τους είναι να πάρουν πίσω τα λεφτά τους εκείνοι που έπεσαν θύματα απάτης'.

    [05] ΗΠΑ: Προειδοποιήσεις για την PIP από το 2000

    Από το 2000 είχαν εκφράσει ανησυχίες οι αμερικανικές αρχές υγείας για την γαλλική κατασκευάστρια εταιρία εμφυτευμάτων στήθους Poly Implant Prothese (PIP), που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου με θύματα εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες ανά τον κόσμο.

    Η Αμερικανική Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έστειλε έναν εμπειρογνώμονά της να επιθεωρήσει ένα εργοστάσιο της εταιρίας (PIP), στην περιοχή Σεν Σιρ Μερ στη νοτιοανατολική Γαλλία, τον Μάιο του 2000.

    Λίγο αργότερα, η FDA απέστειλε στον ιδρυτή της εταιρίας Ζαν-Κλοντ Μας προειδοποιητική επιστολή στην οποία ανέφερε ότι τα εμφυτεύματα ήταν "νοθευμένα", επικαλούμενη τουλάχιστον 11 παραβιάσεις των κανόνων κατασκευής.

    Τα προβλήματα αφορούσαν τα αλατούχα εμφυτεύματα της PIP--έναν διαφορετικό τύπο από τα εμφυτεύματα σιλικόνης τα οποία οι γαλλικές αρχές απέσυραν από την αγορά το 2010 επειδή χρησιμοποιούσαν βιομηχανική σιλικόνη αντί για ιατρική με αποτέλεσμα η γαλλική εταιρία να χρεοκοπήσει.

    Το εργοστάσιο που επιθεώρησε η FDA χρησιμοποιείτο για την κατασκευή των εμφυτευμάτων σιλικόνης της PIP.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 December 2011 - 7:29:21 UTC