Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναμένει εξηγήσεις από την Τουρκία η Ελλάδα
  • [02] Μεταφέρεται εκτός Αγίου Όρους ο ηγούμενος Εφραίμ
  • [03] Απόλυτος πρωταγωνιστής της ελληνικής οικονομίας ο κλάδος του τουρισμού, το 2011
  • [04] Απεργούν 29 και 30 Δεκεμβρίου οι εφοριακοί
  • [05] Μειωμένες κατά 30% οι πωλήσεις των καταστημάτων τα Χριστούγεννα
  • [06] Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία
  • [07] Την υψηλότερη θερμοκρασία εδώ και 113 χρόνια καταγράφει η Μόσχα

  • [01] Αναμένει εξηγήσεις από την Τουρκία η Ελλάδα

    Στάση αναμονής τηρεί η Αθήνα πριν λάβει τις αποφάσεις της σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος έκανε λόγο για εμπρησμούς σε ελληνικά δάση από Τούρκους πράκτορες, επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ, τη δεκαετία του '90.

    Η ελληνική κυβέρνηση, όπως ανέφερε και ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, αναμένει να ενημερωθεί από την τουρκική κυβέρνηση για την ακρίβεια των όσων φέρεται να δήλωσε ο κ. Γιλμάζ, αλλά και για τις ενέργειες στις οποίες ενδεχομένως προβεί ο κ. Ερντογάν, πριν αποφασίσει τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

    [02] Μεταφέρεται εκτός Αγίου Όρους ο ηγούμενος Εφραίμ

    Οι γιατροί που εξέτασαν πριν από λίγο τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ έκριναν ότι μπορεί να μεταφερθεί εκτός Αγίου Ορους καθώς η κατάσταση της υγείας του πλέον το επιτρέπει.

    Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου.

    Οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν τώρα τον τρόπο μεταφοράς του ηγούμενου αλλά και το χώρο νοσηλείας στον οποίο θα οδηγηθεί.

    [03] Απόλυτος πρωταγωνιστής της ελληνικής οικονομίας ο κλάδος του τουρισμού, το 2011

    Σε απόλυτο πρωταγωνιστή της ελληνικής οικονομίας αναδεικνύεται ο ελληνικός τουρισμός για το 2011, σε μια περίοδο όπου οι περισσότεροι τομείς και κλάδοι της βρίσκονται σε ύφεση.

    Την ίδια στιγμή, ο ελληνικός τουρισμός καταγράφει διψήφια ποσοστά αύξησης τόσο σε διεθνείς αφίξεις, όσο και σε έσοδα, ενώ χάρη στον τουρισμό συγκρατήθηκε εφέτος η αύξηση της ανεργίας και περιορίζεται η ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά 1 - 2 εκατοστιαίες μονάδες, όπως τονίζεται από τους παράγοντες του κλάδου.

    Λίγες ώρες πριν την έλευση του 2012 οι αφίξεις των τουριστών αναμένεται να φτάσουν τα 16,5 εκατομμύρια και τα τουριστικά έσοδα να σημειώσουν άνοδο πάνω από 10% σε σχέση με πέρυσι, με τα χαμόγελα των παραγόντων της τουριστικής βιομηχανίας να περισσεύουν. Αύξηση 10% στα έσοδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των φορέων του τουρισμού, ισοδυναμούν με μια αύξηση 1% στο ΑΕΠ της χώρας. Να σημειωθεί ότι επίσημα στοιχεία για το σύνολο του 2011 θα δημοσιοποιηθούν κατά τις αρχές του νέου έτους.

    Η εξαιρετικά καλή πορεία του ελληνικού τουρισμού για την εφετινή χρονιά αποδεικνύεται και από τα στοιχεία του Συνδέσμου των Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, όπου οι αύξηση των αφίξεων ανέρχεται στο 8,93%, καθώς στο ενδεκάμηνο είχαμε 11.356.422 επισκέπτες έναντι 10.425.124 τουριστών το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ για το ενδεκάμηνο, τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσαν τα αεροδρόμια της Κω και Ρόδου με ποσοστό 22,25 και 22,27% αντίστοιχα και ακολουθούν το Ηράκλειο με 12,61%, η Θεσσαλονίκη με 11,18%, τα Χανιά με 10,75%, η Σαντορίνη με 10,36%, η Σάμος με 8,58%, η Κέρκυρα με 8,19%, η Ζάκυνθος με 6,75%, η Σκιάθος με 5,99% και το Ακτιο με 0,26%

    Για τα επόμενα χρόνια ο ρόλος του τουρισμός αναμένεται να είναι καταλυτικός για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Προς επίρρωση αυτού, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που διενήργησε η McKinsey για λογαριασμό του ΣΕΒ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, 220.000 νέες θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν από την αύξηση του εισερχόμενου τουριστικού ρεύματος στον πιο δυναμικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

    Μέχρι το 2021 η συνεισφορά του τουρισμού στο ΑΕΠ της Ελλάδας εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1/5 γεγονός που σημαίνει ότι η Άμεση Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία του τουρισμού (άμεση και έμμεση συνεισφορά) μπορεί αυξηθεί κατά 18 δισ. ευρώ και να φτάσει τα 50 δισ. ευρώ. Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της μελέτης, τα νούμερα αυτά αντιστοιχούν στο 44% του αριθμού των νέων θέσεων εργασίας για την επόμενη δεκαετία, αλλά και στο 36% της εκτιμώμενης συνολικής ανάπτυξης της χώρας.

    [04] Απεργούν 29 και 30 Δεκεμβρίου οι εφοριακοί

    Κλειστές θα είναι οι εφορίες τις δύο τελευταίες εργάσιμες ημέρες του χρόνου την Πέμπτη και την Παρασκευή 29 και 30 Δεκεμβρίου. Οι εργαζόμενοι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι η κινητοποίηση αυτή γίνεται λόγω των οξυμμένων προβλημάτων που απασχολούν τον εφοριακό κλάδο, τα οποία έχουν επιδεινωθεί μετά τις επιθέσεις, τη συκοφάντηση και τη στοχοποίηση που δεχεται καθώς και τις πολιτικές αποφάσεις που συμβάλλουν στην αυξανόμενη εξαθλίωσή τους .

    [05] Μειωμένες κατά 30% οι πωλήσεις των καταστημάτων τα Χριστούγεννα

    "Βαρυχειμωνιά" επικράτησε στη εφετινή χριστουγεννιάτικη αγορά καθώς οι απώλειες στις πωλήσεις των καταστημάτων λιανικής επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις για μείωση κατά 30% συγκριτικά με πέρυσι.

    Οι πρώτες εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) από όλη την Ελλάδα δίνουν απογοητευτικά ποσοστά.

    Ειδικότερα, η ένδυση και υπόδηση ξεπέρασε σε μείωση το 40%, τα καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών το 30%, τα καταστήματα καλλυντικών, βιβλίων και δώρων το 20%, ενώ ακόμα και στα καταστήματα τροφίμων και ποτών παρουσιάζεται μείωση κατά 15% πάντα σε σύγκριση με πέρυσι. Ως μονή εξαίρεση που κάπως διασώθηκε από αυτή την κάθετη πτώση, αποτελεί ο κλάδος των παιδικών και των παιχνιδιών.

    Οι γενναίες μειώσεις τιμών και οι εορταστικές προσφορές πριν και κατά την διάρκεια της χριστουγεννιάτικης αγοράς, μπορεί να μην κατάφεραν να διατηρήσουν τις πωλήσεις στα περυσινά επίπεδα, αλλά τουλάχιστον βοήθησαν να μην αυξηθούν κατά πολύ περισσότερο οι μεγάλες απώλειες που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια όλης της χρονιάς.

    Ο "χορός" των πρωτοχρονιάτικων προσφορών στα καταστήματα λιανικής σε όλες τις αγορές των ελληνικών πόλεων, είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί με ελκυστικά χαμηλές τιμές και την τελευταία εβδομάδα του χρόνου.

    [06] Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία

    Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών έφθασε ο αριθμός των ανέργων στη Γαλλία τον Νοέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

    Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός όσων αναζητούν εργασία αυξήθηκε τον περασμένο μήνα κατά 29,9 χιλιάδες και έφθασε τα 2,85 εκατομμύρια. Πρόκειται για αύξηση 5,2% σε ετήσια βάση (σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2010) και 1,1% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2011.

    Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση στη Γαλλία είναι αυτά που ανακοινώνονται πιο συχνά, αλλά δεν καταρτίζονται με βάση τα πρότυπα της του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO). Με τα πρότυπα του ILO, η ανεργία στη Γαλλία αυξήθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2011 στο 9,3% από 9,1% στο πρώτο τρίμηνο, όπως έχει ανακοινώσει η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

    [07] Την υψηλότερη θερμοκρασία εδώ και 113 χρόνια καταγράφει η Μόσχα

    Η θερμοκρασία στη Μόσχα ανήλθε στους 4,1 βαθμούς Κελσίου σήμερα, σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ ζέστης για Δεκέμβριο μήνα των τελευταίων 113 ετών, ανακοίνωσε το Μετεωρολογικό Κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας.

    Στη 01:00 (23:00 ώρα Ελλάδος χθες Δευτέρα) η θερμοκρασία ανήλθε στους 4,1 βαθμούς Κελσίου, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του 1898 που ήταν 3,3 βαθμοί το Δεκέμβριο" στη Μόσχα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κέντρου.

    Η μέση θερμοκρασία στη ρωσική πρωτεύουσα το μήνα Δεκέμβριο είναι χαμηλότερη των -7,4 βαθμών Κελσίου, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 December 2011 - 11:29:21 UTC