Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Έφυγε" η Τσίτα, ο θρυλικός χιμπατζής του Ταρζάν
  • [02] Προς λύση οδεύει το θέμα των φοιτητικών εστιών
  • [03] Πέθανε η σκηνοθέτις και παραγωγός Λουκία Ρικάκη
  • [04] Τα ετήσια καλλιστεία ελεφάντων πραγματοποιήθηκαν στο Νεπάλ

  • [01] "Έφυγε" η Τσίτα, ο θρυλικός χιμπατζής του Ταρζάν

    Η Τσίτα, ο χιμπατζής που πρωταγωνίστησε στις ταινίες με τον Ταρζάν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών από νεφρική ανεπάρκεια, ανακοίνωσε την Τετάρτη το ίδρυμα που την φιλοξενούσε στο Παλμ Χάρμπορ της Φλόριντα.

    "Με μεγάλη μας θλίψη η κοινότητά μας έχασε έναν καλό φίλο και ένα μέλος της οικογένειάς μας στις 24 Δεκεμβρίου", αναφέρει σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του το Καταφύγιο Προστασίας Πρωτευόντων Θηλαστικών Suncoast.

    Η Τσίτα μεταφέρθηκε στο καταφύγιο γύρω στο 1960 από το κτήμα του ηθοποιού Τζόνι Βαϊσμίλερ, ο οποίος υποδυόταν τον Ταρζάν στις ταινίες της MGM, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του καταφυγίου την οποία επικαλείται στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Tampa Tribune.

    Οι χιμπατζήδες ζουν κατά μέσον όρο 40 χρόνια στο φυσικό τους περιβάλλον, αλλά μπορούν να υπερβούν τα 60 χρόνια σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

    Όπως δήλωσε στην Tampa Tribune η Ντέμπι Κομπ του καταφυγίου Suncoast, της Τσίτα της άρεσε η ζωγραφική και το αμερικανικό ποδόσφαιρο.

    [02] Προς λύση οδεύει το θέμα των φοιτητικών εστιών

    Λύση στο πρόβλημα των φοιτητικών εστιών που επρόκειτο να μεταφερθούν από το Εθνικό Συμβούλιο Νεότητας (ΕΙΝ) στα Πανεπιστήμια, φαίνεται ότι βρήκε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

    Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα αντιδρούν στη μεταφορά των εστιών επειδή δεν έχουν επαρκή κονδύλια για να τις συντηρήσουν, ενώ επίκειται η κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ) που είχε μέχρι τώρα την διαχείρισή τους.

    Ο αναπληρωτής υπουργός σε συνάντηση του με τους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη και Πολυτεχνείου Σ. Σιμόπουλο, συζήτησε εκτενώς το θέμα και σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο αποφάσισε να δώσει εξάμηνη παράταση μέχρι τον Αύγουστο του 2012 στην ανάληψη των εστιών από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

    Στόχος είναι,στο διάστημαπου μεσολαβεί,να εξομαλυνθούν τα προβλήματα.

    Έως τότε την διαχείριση των εστιών θα εξακολουθήσει να έχει το ΕΙΝ, με την παρακολούθηση των πανεπιστημίων και του υπουργείο Παιδείας.

    Τα πανεπιστήμια φαίνεται να δέχονται να αναλάβουν το προσωπικό των φοιτητικών εστιών, προκειμένου να μην βγουν στην εφεδρεία από τον νέο χρόνο.

    Στο μεταξύ, ο κ. Αρβανιτόπουλος, μετά την γνωστοποίηση της παραίτησης από το προεδρείο της Συνόδου πρυτάνεων, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θράκης Κ. Ρέμελη, καλεί για αύριο στο γραφείο του το διευρυμένο προεδρείο της Συνόδου για να συζητήσουν την πορεία εφαρμογής του νόμου για τα πανεπιστήμια.

    [03] Πέθανε η σκηνοθέτις και παραγωγός Λουκία Ρικάκη

    Πέθανε η ταλαντούχα σκηνοθέτις και παραγωγός Λουκία Ρικάκη, σε ηλικία 50 ετών, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

    Η Λουκία Ρικάκη, η δυναμική διευθύντρια και ψυχή του Διεθνούς Φεστιβάλ Υγείας «Ιπποκράτης» και του Ecofilms της Ρόδου, υπήρξε μεταξύ άλλων, παραγωγός της πιο πρωτοποριακής, την δεκαετία του 80, νεανικής τηλεοπτικής εκπομπής για τις τέχνες, τα «Χρώματα».

    Πριν λίγους μήνες στο Φεστιβάλ της Χαλκίδας, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της «Σχέδιο Σωτηρία», βασισμένο στο μεγάλο εικαστικό «Σχέδιο Σωτηρία-Μνήμη και Ασθένεια στον εικαστικό λόγο».

    Η υπερδραστήρια Λουκία, γεννήθηκε το 1961 στον Πειραιά. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης, Κινηματογράφο, Γραφικές Τέχνες και Φωτογραφία στο Κολλέγιο Τεχνών Ντάρντινγκτον, στην Αγγλία. Εργάστηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο και στο υπουργείο Περιβάλλοντος της Δανίας ως υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

    Το 1982 επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε την εταιρεία Orama Films, για την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων και ποιοτικών ταινιών για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και το 2000 ίδρυσε την εταιρεία Tricky Trick Films. Το 1996 ίδρυσε τις δύο θεατρικές σκηνές του Θεάτρου «104 - Κέντρο Λόγου και Τέχνης».

    H σκηνοθετική της πορεία ξεκίνησε το 1982 , με τον «Περίπατο της Σούζυ», τα ντοκιμαντέρ «Το ταξίδι του Διονύσου», «Μαρία Φαραντούρη -Leo Brower», πέρασε στη μυθοπλασία μεγάλου μήκους το 1990 με το «Ταξίδι στην Αυστραλία», το 1994 με το «Κουαρτέτο σε 4 κινήσεις», το 1999 με τη «Συμφωνία Χαρακτήρων» και συνέχισε με πολλές ακόμα ταινίες αλλά και ως συγγραφέας βιβλίων.

    Η κηδεία της Λουκίας Ρικάκη θα γίνει την Παρασκευή.

    [04] Τα ετήσια καλλιστεία ελεφάντων πραγματοποιήθηκαν στο Νεπάλ

    Το Νεπάλ πραγματοποίησε σήμερα ετήσια καλλιστεία ελεφάντων, και τα τεράστια ζώα παρέλασαν κατά μήκος μιας πασαρέλας μπροστά από ένα πάνελ κριτών στο νότιο-δυτικό τμήμα της χώρας.

    Τα καλλιστεία για τα παχύδερμα πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Σαουράχα της Τσιτουάν στο πλαίσιο τοπικής γιορτής για τους τουρίστες.

    Οι υπεύθυνοι για τα ζώα πέρασαν σχεδόν τρεις ώρες πλένοντας τους ελέφαντες, αλείβοντας με λάδι τα σώματά τους και βάφοντας τα νύχια και τις πλάτες τους με πολύχρωμα μοτίβα. Στη συνέχεια οι ελέφαντες καλύφθηκαν με πολύχρωμα υφάσματα από μετάξι.

    Όπως μαρτυρά και το όνομά της, η 15χρονη πανέμορφη ελεφαντίνα Κάλι (Καλή) κέρδισε τον τίτλο της βασίλισσας της ομορφιάς των ελεφάντων. Οι ελέφαντες κρίθηκαν με βάση την διακόσμηση του σώματός τους, την πειθαρχία και την υγιεινή.

    Το Γραφείο Τουρισμού του Νεπάλ, το οποίο διοργάνωσε την εκδήλωση, δήλωσε ότι είναι ένας τρόπος για να ενθαρρυνθούν οι "φύλακες" των ελεφάντων να προσέξουν περισσότερο τα παχύδερμα. Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων ήταν πάντως πολύ επικριτικοί για τον τρόπο, με τον οποίο μερικοί ελέφαντες διαβιούν στο Νεπάλ.

    Στοιχεία της κυβέρνησης αναφέρουν ότι υπάρχουν 170 άγριοι ελέφαντες στο Νεπάλ και περίπου ισάριθμοι είναι οικόσιτοι. Οι ελέφαντες χρησιμοποιούνται από διάφορα θέρετρα στην περιοχή Τσιτουάν για σαφάρι και για περιπολίες στην ζούγκλα από την κυβέρνηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 December 2011 - 15:29:23 UTC