Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η εκκλησία... ρίχνει την πίεση του αίματος!
  • [02] Η British Airways αλλάζει το χρώμα στα αεροσκάφη της για να κάνει οικονομία
  • [03] Νέος ηγέτης, αλλά ίδια πολιτική, προειδοποιεί η Πιονγκγιάνγκ
  • [04] Τέπιτς: «Μεγάλη εμπειρία ο Παναθηναϊκός»
  • [05] «Τατόι. Περιήγηση στον χρόνο και στον χώρο», ένα βιβλίο με αληθινά παραμύθια
  • [06] Αναλαμβάνουν δράση για την προστασία των αδέσποτων στην Πάτρα

  • [01] Η εκκλησία... ρίχνει την πίεση του αίματος!

    Όσο περισσότερη ώρα περνάει ένας άνθρωπος στην εκκλησία και όσο πιο πιστός είναι στο Θεό, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να έχει μειωμένη πίεση αίματος, σύμφωνα με μια νέα νορβηγική επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται να προστεθεί σε άλλες που επίσης έχουν διαπιστώσει να υπάρχουν οφέλη για την υγεία από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τον εκκλησιασμό.

    Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας και της Νορβηγικής Σχολής Θεολογίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιοστέιν Χόλμεν και τον Τοργκίρ Σόρενσεν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο διεθνές περιοδικό ψυχιατρικής "International Journal of Psychiatry in Medicine", διαπίστωσαν ότι όσο πιο συχνά -τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες- πάνε στην εκκλησία, τόσο χαμηλότερη είναι κατά μέσο όρο η πίεση του αίματός τους, ακόμα και όταν απομονωθούν άλλοι παράγοντες που μπορεί να παίζουν ρόλο.

    Μια προηγούμενη αμερικανική μελέτη είχε δείξει μια πιθανή σχέση ανάμεσα στον χρόνο εκκλησιασμού και στο επίπεδο της πίεσης και η νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώνει αυτή τη σχέση, καταλήγοντας ουσιαστικά στο ίδιο συμπέρασμα, παρόλο που μεταξύ ΗΠΑ και Νορβηγίας υπάρχουν αρκετές διαφορές σε θέματα θρησκευτικών αντιλήψεων. Και στις δύο περιπτώσεις, όσοι άνθρωποι είναι θρησκευτικά ενεργοί, φαίνεται να έχουν καλύτερη υγεία σε σχέση με όσους δεν ασχολούνται με την θρησκεία.

    [02] Η British Airways αλλάζει το χρώμα στα αεροσκάφη της για να κάνει οικονομία

    Η British Airways ανακοίνωσε ότι ελπίζει να εξοικονομήσει εκατομμύρια λίρες χάρη σε μια μπογιά που προέρχεται από την στρατιωτική τεχνολογία και η οποία θα επιτρέψει τη μείωση των δαπανών για τα καύσιμα των αεροσκαφών της.

    Η βρετανική εταιρεία πειραματίστηκε με αυτή τη μπογιά, που αναμένεται να βελτιώσει την αεροδυναμική και να εμποδίσει την εναπόθεση σκόνης και μικροσκοπικών θραυσμάτων σε ένα από τα Airbus A318 που διαθέτει και κάνει την πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη.

    Η εταιρεία διαπίστωσε μετά από ένα χρόνο ότι το αεροσκάφος είχε καταναλώσει λιγότερα καύσιμα από ένα άλλο A318, βαμμένο με συμβατικές μπογιές, που έκανε την ίδια πτήση.

    Η British Airways θα επεκτείνει τώρα την εμπειρία σε ένα μεγαλύτερο αεροσκάφος, ένα Boeing 777, και ελπίζει έτσι να εξοικονομήσει 100.000 στερλίνες από την εκμετάλλευση του κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

    Εάν η δοκιμή είναι επιτυχής και αυτή η νέα μπογιά χρησιμοποιηθεί για το σύνολο του στόλου, η εταιρεία ελπίζει να εξοικονομήσει "εκατομμύρια λίρες από τις δαπάνες για τα καύσιμα", αναφέρει σε ανακοίνωση της.

    [03] Νέος ηγέτης, αλλά ίδια πολιτική, προειδοποιεί η Πιονγκγιάνγκ

    Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα τον κόσμο ότι δεν θα αλλάξει πολιτική υπό το νέο ηγέτη της Κιμ Γιονγκ-Ουν και ότι δεν θα υπάρξει διάλογος με τη σημερινή κυβέρνηση της Σεούλ, την επομένη της ενθρόνισης του νεαρού γιου του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ο οποίος πέθανε στα μέσα Δεκεμβρίου.

    "Δηλώνουμε με επισημότητα και υπερηφάνεια προς τους ανόητους πολιτικούς αξιωματούχους στον κόσμο, περιλαμβανομένων των μαριονετών της Νότιας Κορέας, ότι δεν πρέπει να περιμένουν την παραμικρή αλλαγή εκ μέρους μας", ανακοίνωσε η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας, η οποία θεωρείται η ισχυρότερη δομή της χώρας. Η ανακοίνωση μεταδόθηκε από το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

    Η Πιονγκγιάνγκ απέρριψε επίσης οποιαδήποτε πιθανότητα διεξαγωγής συνομιλιών με την κυβέρνηση της Σεουλ.

    [04] Τέπιτς: «Μεγάλη εμπειρία ο Παναθηναϊκός»

    Ικανοποιημένος στην Καχασόλ δήλωσε ο Μιλένκο Τέπιτς χαρακτηρίζοντας «μεγάλη εμπειρία» τον Παναθηναϊκό, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIBA). O 24χρονος Σέρβος διεθνής γκαρντ εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την απόφαση του Ντούσαν Ίβκοβιτς να παραμείνει στη θέση του Ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Σερβίας.

    «Ήταν μεγάλη εμπειρία ο Παναθηναϊκός. Έπαιξα με σπουδαίους παίκτες. Αν μπορούσα να γυρίσω πίσω το χρόνο, θα έκανα ακριβώς το ίδιο. Ήμουν στον Παναθηναϊκό για δύο χρόνια και παρόλο που δεν αγωνιζόμουν όσο θα ήθελα είχα ρόλο στην ομάδα και απόλαυσα τη θητεία μου εκεί. Το καλοκαίρι, ένιωσα ότι ήταν η στιγμή για να αλλάξω ομάδα και ρόλο. Νομίζω πως έκανα πολύ καλή επιλογή,» σχολίασε ο Μιλένκο Τέπιτς για το πέρασμά του από τους «πράσινους».

    [05] «Τατόι. Περιήγηση στον χρόνο και στον χώρο», ένα βιβλίο με αληθινά παραμύθια

    Το νέο βιβλίο του Κώστα Μ. Σταματόπουλου για το Τατόι, που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Καπόν, μιλάει για πρίγκιπες και βασιλιάδες, αλλά δεν είναι παραμύθι. Διηγείται πραγματικές ιστορίες για αληθινά πρόσωπα που σημάδεψαν τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, όπως ο βασιλιάς Γεώργιος Α΄και ο αυλάρχης του Σκαρλάτος Σούτσος, από τον οποίο αγόρασε το περίφημο κτήμα. Αλλά και για τον Ερνέστο Τσίλλερ, που τον παρότρυνε για την αγορά, έκανε διάφορα σχέδια για την πρώτη βασιλική κατοικία, που όμως απορρίφθηκαν από τον Γεώργιο -εκτός από την απλούστερη εκδοχή-, απογοητεύοντας τον διάσημο αρχιτέκτονα.

    Μιλάει επίσης για τους διάσημους επισκέπτες του κτήματος: Μέλη βασιλικών οικογενειών, όπως ο τσάρεβιτς Νικόλαος και το βασιλικό ζεύγος της Μεγάλης Βρετανίας, Εδουάρδος Ζ' και Αλεξάνδρα, λαμπερά πρόσωπα, όπως η Έλινορ Ρούσβελτ και η Τζάκι Κένεντι, γνωστοί μουσικοί, συγγραφείς και σκηνοθέτες, όπως ο Ηλίας Καζάν, ο Δημήτρης Μητρόπουλος, ο Σόμερσετ Μομ, ο Χέρμπερτ φον Κάραγιαν και ο Γεχούντι Μενούχιν, που πέρασαν το κατώφλι του θερινού παλατιού, την εποχή που γίνονταν τα περιβόητα βασιλικά "προγεύματα" του Παύλου και της Φρειδερίκης.

    [06] Αναλαμβάνουν δράση για την προστασία των αδέσποτων στην Πάτρα

    Την περισυλλογή και διαχείριση αδέσποτων ζώων αναλαμβάνει, στην Πάτρα, ο σύλλογος στήριξης του σταθμού μέριμνας ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών.

    Ειδικότερα, κατόπιν σύμβασης που υπέγραψε ο σύλλογος με τον δήμο Πατρέων αναλαμβάνει για έναν χρόνο την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων, ανάλογα με το επείγον κάθε περίπτωσης και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ο οποίος θα γίνεται από τον δήμο σε συνεργασία με τον σύλλογο.

    Επίσης, ο σύλλογος υποχρεούται, σύμφωνα με την σύμβαση, να παραχωρεί το κτηνιατρείο σε εθελοντές κτηνιάτρους για τη στείρωση ζώων, κατόπιν συνεννόησης με τον δήμο.

    Ο σύλλογος στήριξης του σταθμού μέριμνας ζώων ιδρύθηκε το 1996 από μέλη του επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών και λειτουργεί σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων στην πανεπιστημιούπολη.

    Στο σταθμό συγκεντρώνονται δεκάδες αδέσποτα ζώα, περιθάλπονται τα άρρωστα, πραγματοποιούνται εμβολιασμοί και στειρώσεις, ενώ γίνεται προσπάθεια δωρεάν διάθεσής τους, σε όσους ενδιαφέρονται. Σύμφωνα με τον σύλλογο, η ευθανασία και η παραχώρηση ζώων για πειραματικούς σκοπούς έχουν αποκλεισθεί κατηγορηματικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 December 2011 - 9:29:28 UTC