Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 11-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσπευση της προώθησης των μεταρρυθμίσεων, ζητά ο Λ. Παπαδήμος
  • [02] Το ευρώ υπερασπίζεται η Μέρκελ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της
  • [03] Πλήθος σημαντικών εκκλησιών με σπάνια αρχιτεκτονική γύρω από τα Μετέωρα
  • [04] Η ασθένεια του Νέου Κόσμου
  • [05] Νωρίτερα αποσύρονται σήμερα τα Μέσα Μεταφοράς
  • [06] Το 2012 θα είναι χειρότερο εκτίμησε η Αλέκα Παπαρήγα και ζήτησε αντεπίθεση
  • [07] Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας
  • [08] Κυκλώνας σαρώνει τις νότιες περιοχές της Ινδίας με 33 νεκρούς
  • [09] «Τα βρήκαμε σε όλα» λέει ο Β. Ξενιάδης, επιφυλακτικοί στην ΑΕΚ
  • [10] Καταγράφηκαν 18 περιστατικά με ύποπτα εμφυτεύματα σιλικόνης στην Κύπρο

  • [01] Επίσπευση της προώθησης των μεταρρυθμίσεων, ζητά ο Λ. Παπαδήμος

    Αποτελεσματική δουλειά και επίσπευση της προώθησης των μεταρρυθμίσεων έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με αφορμή την αλλαγή του χρόνου και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, τόσο σε σχέση με τους δανειστές μας, όσο και με την κοινωνία. Ο κ. Παπαδήμος έχει θέσει ως χρονικό ορίζοντα μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, ώστε να έχουν προωθηθεί όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ στο ίδιο διάστημα θα πρέπει επίσης να έχουν προχωρήσει οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για το κούρεμα, κατά 50%, του ελληνικού χρέους.

    Την ίδια ώρα όμως, ο πρωθυπουργός καλείται να κρατήσει ζωντανό το κυβερνητικό σχήμα των τριών κομμάτων, εξισοροπώντας στις αντιθέσεις που παρατηρούνται στους κόλπους της κυβέρνησής του. Αγκάθι αποτελεί επίσης και η στάση που θα τηρήσουν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς η ΝΔ έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα ψηφήσει νομοσχέδια για την επιβολή νέων μέτρων, τα οποία φαίνονται αναπόφευκτα. Για το λόγο αυτό ο Λουκάς Παπαδήμος εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές στην κυβέρνηση αμέσως μετά τις γιορτές και ενδέχεται να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό, καθώς οι σχέσεις μεταξύ των τριών κομμάτων , όχι μόνο διαμορφώνουν συνθήκες για ριζικές αλλαγές αλλά τις επιβάλουν.

    [02] Το ευρώ υπερασπίζεται η Μέρκελ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της

    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ υπερασπίζεται το ευρώ στο τηλεοπτικό της μήνυμα για το νέο έτος, τονίζοντας ότι έκανε την οικονομία της χώρας της ισχυρότερη.

    "Πολλοί από εσάς ανησυχήσατε για την ασφάλεια του νομίσματος", αναφέρει, προσθέτοντας ότι στα 10 χρόνια που κυκλοφορεί το ευρώ "έκανε την καθημερινή ζωή ευκολότερη και την οικονομία μας ισχυρότερη. Στην χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση του 2008, μας προστάτευσε από το να συμβούν χειρότερα πράγματα. Σήμερα [. . .] κάνω τα πάντα για να ενισχύσω το ευρώ. Αλλά αυτό θα έχει αποτέλεσμα μόνο εάν η Ευρώπη αντλήσει μαθήματα από το παρελθόν. Ένα από αυτά [τα μαθήματα] είναι ότι το κοινό νόμισμα δεν μπορεί να έχει πραγματική επιτυχία εάν εμείς στην Ευρώπη δεν συνεργαστούμε πιο στενά από ό,τι κάναμε ως σήμερα".

    Στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της, το οποίο πρόκειται να μεταδοθεί το απόγευμα σήμερα, η καγκελάριος λέει ότι αυτό συμβαίνει πλέον.

    "Η Ευρώπη ενώνεται κι ενισχύεται στην κρίση. Ο δρόμος μπροστά μας είναι μακρύς και θα έχει εμπόδια, αλλά στο τέλος του δρόμου η Ευρώπη θα βγει από την κρίση ισχυρότερη από ό,τι ήταν όταν εισήλθε σε αυτή", τονίζει. Παρότι η οικονομία της Γερμανία πηγαίνει καλά, το 2012 "χωρίς καμιά αμφιβολία θα είναι πιο δύσκολο" από τη φετινή χρονιά, προειδοποιεί.

    Η Μέρκελ αναφέρει στο μήνυμά της ότι το 2011 υπήρξε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από ρήξεις, εξεγέρσεις και καταστροφές: αναφέρεται στην Αραβική Άνοιξη αλλά και στην πυρηνική καταστροφή στην Φουκουσίμα που ώθησε την κυβέρνησή της να ανακοινώσει ότι η χώρα θα πάψει να χρησιμοποιεί την πυρηνική ενέργεια έως το 2022.

    Η καγκελάριος λέει ότι η Ευρωπαϊκή Συνθήκη έφερε στην ήπειρο τα τελευταία 50 χρόνια "ειρήνη, ελευθερία, δικαιοσύνη, ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατία".

    [03] Πλήθος σημαντικών εκκλησιών με σπάνια αρχιτεκτονική γύρω από τα Μετέωρα

    Η επαρχία Καλαμπάκας- και όχι μόνο- έχει ταυτισθεί με την επιβλητική και αινιγματική λέξη "Μετέωρα", την ιερή λιθόπολη, το πέτρινο δάσος με τους θεόσταλτους βράχους, σπάνιο φαινόμενο που έχει εγγραφεί στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

    Χιλιάδες οι επισκέπτες και οι προσκυνητές που το κατακλύζουν, εκατοντάδες οι συγγραφείς και αναλυτές που ασχολήθηκαν και ασχολούνται ανά τους αιώνες με τον τόπο αυτό, προσπαθώντας να αιτιολογήσουν τη δημιουργία του, αλλά και τον τρόπο επιβίωσης όσων ανέβηκαν και συνεχίζουν να ανεβαίνουν στις Μετεωρίτικες Μονές.

    Σκοπός αυτών των ανθρώπων είναι η ασκητική βιοτή και ανάπαυση αλλά και η ένωσή τους με μυστική κλίμακα με το Θείο, ενώ μέσω των προσευχών τους έχουν τάξει εαυτούς να βοηθούν όλους όσοι διανύουν μια δύσκολη πορεία ζωής.

    Όπως αναφέρει σε σχετική της μελέτη η Κρυσταλλία Μαντζανά, αρχαιολόγος, προϊσταμένη της 19ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, γύρω από αυτό το θαυμαστό και επιβλητικό τοπίο του κόσμου εντοπίζονται και μνημεία, μοναδικά και αξιόλογα, που στέκουν "σιωπηλά", περιμένοντας να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αλλά και συγγραφέων και μελετητών.

    Ένα από αυτά τα μνημεία, τη Βασιλική, ο επισκέπτης την προσπερνά γιατί το βλέμμα του, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Μαντζανά, προσελκύει το Μετεωρίτικο συγκρότημα. Και, όμως, ο ναός του Αγ. Νικολάου, στο κέντρο της, κτίσθηκε από τη γνωστή Κυρά Βασιλική των Ιωαννίνων, στα 1818, σύμφωνα με λιθανάγλυφη κτητορική επιγραφή, η οποία αναφέρει: "ο ναός ανεκαινίσθη εκ θεμελίων'' δια συνδρομής Βασιλικής αυθεντίας Βοϊβόντας".

    Πρόκειται για θολοσκέπαστη βασιλική, με υπερυψωμένο το μεσαίο κλίτος, νάρθηκα και τοξωτή στεγασμένη στοά, που περιτρέχει την νότια και δυτική πλευρά.

    [04] Η ασθένεια του Νέου Κόσμου

    Εδώ και χρόνια συνεχίζεται η διαμάχη αν πράγματι ο Χριστόφορος Κολόμβος είναι υπεύθυνος για την άφιξη της σύφιλης, μιας από τις πρώτες παγκόσμιες ασθένειες, στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

    Μετά την ανακάλυψη της Αμερικής τον 15ο αιώνα, η φήμη του διάσημου ερευνητή κηλιδώθηκε, επειδή κατηγορήθηκε ότι μετέφερε με τα πλοία του και τους ναυτικούς του την τρομερή αφροδίσια νόσο στην Ευρώπη. Νεότεροι όμως ερευνητές παρουσίασαν στοιχεία ότι η σύφιλη υπήρχε ήδη στη "γηραιά" ήπειρο, προτού ο Κολόμβος επιστρέψει στην Ισπανία το 1493. Αλλά μια νέα αμερικανική έρευνα έρχεται να... αποκαταστήσει την τάξη, επαναφέροντας, με νέα στοιχεία, την ορθότητα των παλαιότερων κατηγοριών.

    Οι ερευνητές θεωρούν ότι οι συνολικά 54 μελέτες που αθωώνουν τον Κολόμβο, είναι λανθασμένες. «Δεν υπάρχουν πραγματικά καλές ενδείξεις ούτε για ένα περιστατικό σύφιλης στην Ευρώπη πριν το 1492», δήλωσε ο Τζ. Αρμελάγκος.

    Η σύφιλη, που σήμερα πια θεραπεύεται με αντιβιοτικά, προκαλείται από το βακτήριο της ωχράς σπειροχαίτης και στα παλιά χρόνια ήταν συχνά θανατηφόρα, πλήττοντας διάφορα μέρη και όργανα του σώματος (κεφάλι, καρδιά, εγκέφαλο, οστά, μάτια κ.α.), σπέρνοντας τον τρόμο στους κατοίκους των ευρωπαϊκών πόλεων. Τα πρώτα καταγεγραμμένα περιστατικά της σεξουαλικά μεταδιδόμενης νόσου, που πήραν μορφή επιδημίας, συνέβησαν το 1495, δηλαδή τρία χρόνια μετά το πρώτο ταξίδι του Κολόμβου στην Αμερική, κι έκτοτε οι ειδικοί ερίζουν για την προέλευσή της.

    Αρκετοί ερευνητές υποστήριξαν ότι, λόγω της έλλειψης επαρκών γνώσεων, οι γιατροί του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης αδυνατούσαν να ξεχωρίσουν τα συμπτώματα της σύφιλης από άλλες σοβαρές μολυσματικές παθήσεις (π.χ. τη λέπρα) και πιστεύουν ότι η νόσος πρέπει να υπήρχε στην Ευρώπη αρκετά χρόνια πριν την φέρει ο Κολόμβος. Ως επιχείρημα προβάλλουν 50 περίπου σκελετούς από την προ Κολόμβου Ευρώπη, οι οποίοι φαίνονται να φέρουν σημάδια χρόνιων συφιλιδικών αλλοιώσεων.

    Όμως η νέα μελέτη δεν θεωρεί κανένα από αυτά τα στοιχεία ως πλήρως αξιόπιστο. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, μελέτησαν εξονυχιστικά κάθε μία από τις 54 δημοσιευμένες μελέτες που δεν θεωρεί υπεύθυνο τον Κολόμβο και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι σε αυτές δεν υπάρχει ούτε μια αποδεδειγμένη, πέρα από κάθε αμφιβολία, περίπτωση σύφιλης που να χρονολογείται πριν το επικό ταξίδι του μεγάλου εξερευνητή. Οι αμερικανοί ανθρωπολόγοι και βιολόγοι διαπιστώνουν διάφορες ελλείψεις στις προηγούμενες "αθωωτικές" έρευνες, όπως ανεπαρκείς διαγνώσεις της νόσου, αναξιόπιστες τεχνικές χρονολόγησης και ανύπαρκτές ή κακής ποιότητας αποδεικτικές φωτογραφήσεις των επίμαχων σκελετών.

    [05] Νωρίτερα αποσύρονται σήμερα τα Μέσα Μεταφοράς

    Νωρίτερα θα αποσύρονται σήμερα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από την κυκλοφορία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Συγκεκριμένα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα αποσύρονται στα αμαξοστάσια σταδιακά από τις 22.00. Κανονικά θα διεξάγονται τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

    Σε ότι αφορά τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, δηλαδή Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο τα τελευταία δρομολόγια από τους κεντρικούς σταθμούς θα είναι:

    Για τον ΗΣΑΠ

    - Από Πειραιά προς Κηφισιά στις 22.20

    - Από Ομόνοια προς Κηφισιά στις 22.39

    - Από Κηφισιά προς Πειραιά στις 22.20

    - Από Ομόνοια προς Πειραιά στις 22.52

    Για το Μετρό

    - Από Άγιο Αντώνιο προς Άγιο Δημήτριο, στις 22.45

    - Από Άγιο Δημήτριο προς Άγιο Αντώνιο, στις 22.45

    - Από Αιγάλεω προς Δουκίσσης Πλακεντίας, στις 22.47

    - Από Αιγάλεω προς Αεροδρόμιο, στις 21.25

    - Από Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αιγάλεω στις 22.37

    - Από Αεροδρόμιο προς Αιγάλεω 22.03

    Για το Τραμ

    - Από Βούλα προς Σύνταγμα, στις 21.24

    - Από ΣΕΦ προς Σύνταγμα στις 21.25

    - Από Σύνταγμα προς Βούλα στις 21.40

    - Από Σύνταγμα προς ΣΕΦ στις 21.52

    - Από Βούλα προς ΣΕΦ στις 22.05

    - Από ΣΕΦ προς Βούλα στις 22.06

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, τη Δευτέρα 02.1.2012 τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και η Γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) θα λειτουργήσουν με πρόγραμμα Σαββάτου, ενώ στις γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα εφαρμοστεί πρόγραμμα Σαββάτου με αυξημένα δρομολόγια στις ώρες αιχμής.

    Αντίστοιχα, το Τραμ, από τη Δευτέρα 02.1.2012 έως και την Πέμπτη 05.1.2012, θα ακολουθήσει το πρόγραμμα του Σαββάτου.

    [06] Το 2012 θα είναι χειρότερο εκτίμησε η Αλέκα Παπαρήγα και ζήτησε αντεπίθεση

    Το 2012 θα είναι χειρότερο από το 2011, δήλωσε σήμερα η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η αντεπίθεση των εργαζομένων με στόχο την κυβέρνηση, το κράτος και τα μονοπώλια.

    Ειδικότερα, η κ. Παπαρήγα αναφέρει στη δήλωσή της:

    "Καθώς το 2012 θα είναι πολύ χειρότερο από το 2011 και τα προηγούμενα χρόνια, αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η μαχητική, μαζική οργάνωση των εργαζομένων, η αντεπίθεση με στόχο την κυβέρνηση, το κράτος και τα ίδια τα μονοπώλια, διαφορετικά τα επόμενα χρόνια θα είναι εξαιρετικά βασανιστικά και ανυπόφορα. Εμείς θα δουλέψουμε στην κατεύθυνση ο λαός να συνειδητοποιήσει τη μεγάλη αναντικατάστατη και ανεκμετάλλευτη δύναμή του".

    [07] Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας

    Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας της χιονόπτωσης χθες το βράδυ και σήμερα, πλην ορισμένων περιπτώσεων σε ορεινές περιοχές, όπου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

    Πιο συγκεκριμένα, απαραίτητες είναι η αλυσίδες στο επαρχιακό δίκτυο του νομού Κιλκίς από τη Γουμένισσα προς Μεγάλα Λιβάδια και Καστανερή (όρος Πάικο), καθώς επίσης προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμάκτσαλαν (Εδεσσα), Τρία-Πέντε Πηγάδια και Σέλι (Βέροια). Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Σερρών -Προμαχώνα, μετά τη γέφυρα του Πετριτσίου, καθώς και στο οδικό δίκτυο Σερρών Λαϊλιά και Σερρών Βροντούς.

    Στη Φλώρινα είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού, ενώ στους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών είναι καθαροί οι δρόμοι τόσο στο κομμάτι της Εγνατίας Οδού όσο και στους επαρχιακούς δρόμους, ωστόσο, απαιτείται η χρήση αλυσίδων προς τα ορεινά και προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Στην Καστοριά είναι απαραίτητες οι αλυσίδες σε σημεία των επαρχιακών οδών Καστοριάς - Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, Καστοριάς - Αμύνταιου, και Καστοριάς - Ιωαννίνων, μέσω του Νεστόριου.

    [08] Κυκλώνας σαρώνει τις νότιες περιοχές της Ινδίας με 33 νεκρούς

    Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κυκλώνα Θάνι στη νότια Ινδία, κοντά στην πρώην γαλλική αποικία Ποντισέρι, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι σήμερα και πρόσθεσαν πως χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

    Ο κυκλώνας έπληξε το κρατίδιο Ταμίλ Ναντού χθες Παρασκευή με ανέμους που έφτασαν τα 135 χιλιόμετρα την ώρα και κύματα ύψους 1,5 μέτρων. Περισσότεροι από 6.000 κάτοικοι παραθαλάσσιων χωριών αναγκάστηκαν να ζητήσουν καταφύγιο σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.

    Οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκαν από ηλεκτροπληξία ή όταν κατέρρευσαν σπίτια, διευκρίνισε αξιωματούχος της περιοχής Κουνταλόρε, που επλήγη περισσότερο.

    Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ποντισέρι, δημοφιλή προορισμό για ινδούς και ξένους τουρίστες.

    Δέντρα ξεριζώθηκαν και οδική αρτηρία μήκους 40 χιλιομέτρων υπέστη σημαντικές ζημιές.

    Η ένταση του κυκλώνα μειώθηκε και σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ινδίας αναμένονται σφοδρές βροχοπτώσεις.

    [09] «Τα βρήκαμε σε όλα» λέει ο Β. Ξενιάδης, επιφυλακτικοί στην ΑΕΚ

    Σε κατ' αρχήν συμφωνία με τον επιχειρηματία, Βασίλη Ξενιάδη, για την παραχώρηση του 51% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ ήρθε ο Σταύρος Αδαμίδης. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν κι έδωσαν τα χέρια, με τον 46χρονο να ηγείται της εταιρείας, αφού καταβάλλει το ποσό των 10.250.000 ευρώ. Θα γίνει και νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να τελειώσει και τυπικά το θέμα.

    Το ραντεβού του προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΚ με τον υποψήφιο αγοραστή πραγματοποιήθηκε σε δικηγορικό γραφείο στο Κολωνάκι. Το κλίμα ήταν πολύ καλό, ενώ το "παρών" έδωσε και ο Νίκος Στράτος, ο οποίος λειτούργησε ως μεσολαβητής. Από τα όσα διέρρευσαν, ο κ. Ξενιάδης δεσμεύτηκε να βάλει άμεσα 2.5-3 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα μπουν στην ομάδα την ερχόμενη εβδομάδα, ποσό με το οποίο θα εξοφληθούν οι παίκτες και το υπαλληλικό προσωπικό, στους οποίους οφείλονται πολλά χρήματα.

    «Επί της ουσίας τα βρήκαμε σε όλα με τον κύριο Αδαμίδη. Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση με τους δικηγόρους των δύο πλευρών για τα νομικά θέματα που δεν θα δημιουργήσουν κάποιο θέμα. Το θέμα θεωρείται λήξαν και να περιμένετε και τοποθέτηση επίσημη της ΑΕΚ. Νομικός έλεγχος δεν θα γίνει, έχει γίνει. Όλα είναι καλά προχωράμε. Για τα λεφτά εννοείται ότι ισχύουν όσα είπαμε. Θα μπουν 10 εκατ. ευρώ. Και εδώ είναι το νομικό θέμα των δικηγόρων μας που πρέπει να κοιτάξουν. Θα μπουν 2.5 και 7.5 εκατ. ευρώ» τόνισε στην ιστοσελίδα «aek365.gr» ο Βασίλης Ξενιάδης.

    Η επίσημη θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ, πάντως, δεν ήταν και τόσο... πανηγυρικού χαρακτήρα. «Συναντηθήκαμε με τον κ. Βασίλη Ξενιάδη, όπως οφείλουμε να κάνουμε με τον κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, παρουσία του κ. Χάρη Κοσμάτου και του κ. Νίκου Στράτου. Ξεκαθαρίστηκε στην πλευρά του κ. Ξενιάδη ότι, για να αποκτήσει το 51%, χρειάζεται να καταβάλει 10,25 εκατ. ευρώ μέσω της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και να πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού. Από την επόμενη εβδομάδα θα συνεργαστούν τα νομικά επιτελεία των δύο πλευρών για να ανταλλάξουμε τα απαραίτητα έγραφα».

    [10] Καταγράφηκαν 18 περιστατικά με ύποπτα εμφυτεύματα σιλικόνης στην Κύπρο

    Δεκαοκτώ περιστατικά γυναικών, οι οποίες υποβλήθηκαν σε πλαστική επέμβαση στήθους με εμφυτεύματα τύπου PIP ή Μ, που θεωρούνται ύποπτα για πρόκληση καρκίνου, έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στην Κύπρο.

    Ο υπουργός Υγείας, Σταύρος Μαλάς ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί άλλες 40 περιπτώσεις γυναικών, οι οποίες έχουν χειρουργηθεί από δύο πλαστικούς χειρουργούς στην Κύπρο, οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτά τα εμφυτεύματα, αλλά οι ίδιες δεν γνωρίζουν τον τύπο τους.

    Επιπλέον, πρόσθεσε, υπάρχουν άλλες 20 περιπτώσεις γυναικών, που έχουν χειρουργηθεί από άλλους γιατρούς, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, και οι οποίες επίσης δεν γνωρίζουν τον τύπο του εμφυτεύματος.

    Ο κύριος Μαλάς απηύθυνε έκκληση σε όσες γυναίκες έχουν αποταθεί στο εξωτερικό και ειδικά στη Συρία, για την εμφύτευση αυτών των εμφυτευμάτων, να επικοινωνήσουν με το υπουργείο Υγείας, ενώ ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί με τους πλαστικούς χειρουργούς για μελέτη της κατάστασης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 December 2011 - 11:29:25 UTC