Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 11-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολιτιστική Ακτή Πειραιά

  • [01] Πολιτιστική Ακτή Πειραιά

    «Θα προχωρήσουμε ταχύτατα με στόχο να αλλάξουμε το αναπτυξιακό πρότυπο του Πειραιά και να συζεύξουμε τον τουρισμό με τον πολιτισμό και ιδιαίτερα στο χώρο της κρουαζιέρας, με προοπτική να μετατρέψουμε τον Πειραιά σε ένα σημαντικό κόμβο της Μεσογείου».

    Αυτό δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Γιώργος Ανωμερίτης, οποίος παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννη Διαμαντίδη, του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου, της γενικής γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη και του υπεύθυνου Ανάπτυξης του Έργου και Αρχιτέκτων κ. Γιώργου Αραχωβίτη, παρουσίασε το masterplan για την Πολιτιστική Ακτή του Πειραιά.

    Ο πρόεδρος του ΟΛΠ σε δηλώσεις του, τόνισε ότι το έργο που εγκρίθηκε από τη διυπουργική επιτροπή η οποία συνήλθε το Μάρτιο του 2010 υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, υπήρξε αντικείμενο διαβούλευσης των φορέων της αυτοδιοίκησης και φυσικά των συναρμόδιων υπουργείων.

    «Είναι ένα πολυσύνθετο και σημαντικό έργο που αφορά μία έκταση 180 συνολικών στρεμμάτων εντός της λιμενικής ζώνης», τόνισε ο Γ. Ανωμερίτης και πρόσθεσε ότι «ο κάθε φορέας θα μπορεί πάνω σε αυτό να προτείνει έως τις 31 Ιανουαρίου τις θέσεις του και να παρουσιάσει τις προτάσεις του».

    Από την 1 Φεβρουαρίου, υπογράμμισε επίσης ο πρόεδρος του ΟΛΠ, ξεκινάνε οι διαδικασίες των προμελετών και μέχρι τον Ιούνιο - Ιούλιο θα έχουν προχωρήσει όλες οι μελέτες.

    «Στόχος μας είναι να συνδέσουμε το λιμάνι με την πόλη, να αξιοποιήσουμε το κτιριακό απόθεμα και να αναδείξουμε τον αρχαιολογικό πλούτο» τόνισε ο πρόεδρος του ΟΛΠ .

    Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος αφού εξέφρασε την αισιοδοξία του και την πεποίθησή του ότι αυτή η χρονιά θα είναι καλύτερη σε όλα τα επίπεδα, ανέφερε ότι όλα αυτά τα χρόνια ο Πειραιάς και το λιμάνι ήταν σε βαθιά κρίση. Στόχος μας, πρόσθεσε, ο κ. Πάγκαλος είναι η πρόσβαση του πολίτη στο λιμάνι και ανοίγουμε την πόλη προς την θάλασσα. Ανέφερε ότι οι προμελέτες έχουν προκηρυχθεί και υποβληθεί στον οργανισμό ανάπτυξης λιμένων και μέσα στο χρόνο που τρέχουμε η πολιτιστική ακτή της Δραπετσώνας θα τεθεί σε τροχιά.

    Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Γιάννης Διαμαντίδης ανέφερε ότι η «Πολιτιστική Ακτή» του Πειραιά αποτελεί τη μεγαλύτερη οικιστική ανάπλαση που σχεδιάσθηκε και θα υλοποιηθεί άμεσα. «Στον Πειραιά θα υλοποιηθεί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της πατρίδας μας που θα «δέσει» αρμονικά τη θάλασσα, το λιμάνι, την πόλη, τον τουρισμό με τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας, με την ιστορία μας» πρόσθεσε ο Γ. Διαμαντίδης και υπογράμμισε ότι «είναι ένα έργο, που με την ολοκλήρωση του, θα γκρεμίσει το «τείχος» της πόλης με το λιμάνι».

    Ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος ανέφερε ότι «όπως αλλάζει όλη η Αττική αλλάζει και ο Πειραιάς». Θέλουμε, πρόσθεσε ο υπουργός Πολιτισμού «να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα του Πειραιά» και το έργο, τόνισε, έχει μεγάλη σημασία για τους ανθρώπους του τουρισμού και του εμπορίου, ενώ θα βοηθήσει στην ανάπτυξη ποιότητας ζωής.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 January 2011 - 17:30:12 UTC